-
Το σόι mod είσαι, αν δεν ξέρεις τιμές;!
-
Εξοχική κατοικία, αυλή και διάδρομος (όπου πατάνε αυτοκίνητα) σύνολο επιφάνεις 280 m2, τι συμφέρει; Βιομηχανικό δάπεδο, σταμπωτό ή πλάκα πεζοδρομίου; Καμιά ενδεικτική τιμή έχουμε;
-
Ποιο είναι το σταμποτό;
Το βιομηχανικό δάπεδο, ίσως σου χαλάσει με τον καιρό, απο την άλλη, η πλάκα πεζοδρομίου δεν καταλαβαίνει τίποτα και δεν είναι και ακριβή...
-
Δε νομίζω πως βιομηχανικό δάπεδο ενδείκνυται για εξωτερική εφαρμογή. Το σταμπωτό, από την άλλη, ψάχνοντας ελάχιστα στο γούγλη βρήκα τιμές περί τα 15Ε/τ.μ. ενώ η - αλεξίσφαιρη όντως - πλάκα πεζοδρομίου, πράγματι πρέπει να είναι αρκετά φτηνότερη. Για μένα πλάκα πεζοδρομίου. Το σταμπωτό, για να είμαι ειλικρινής, δε μ' αρέσει, οπότε αν ήθελα κάτι παραπάνω αισθητικά θα πήγαινα σε λιθόστρωτο, που σίγουρα το κόστος ανεβαίνει.
-
Η πλάκα πεζοδρομίου όμως δεν γλυστράει στο βρεγμένο, παγωμένο κλπ?
-
Μην ξεχνάμε και την πλάκα Καρύστου... που με ένα χέρι βερνίκι είναι εντυπωσιακή!
-
Παντως το βιομηχανικο μια χαρα γινετε και σε εξωτερικο χωρο αλλα δεν ειναι οτι πιο ομορφο να καλυψεις επιφανεια 280τμ με μπετο σε αυλη σπιτιου.
-
Εγω στο χωριο εξω οπου βαζω και το αυτοκινητο εχω πλακα Καρυστου, εδω και 10 χρονια δεν εχειπαθει τιποτα, δεν γλιστραει οταν βρεχει και οπως ειπε ο Thάnos αν την περασεις βερνικι γινεται πανεμορφη
-
και εγώ πλάκα Καρύστου έχω αλλά δεν μου αρέσει αισθητικά. μόνο για χωριό και πάλι βαρύ.
-
Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω δει σε εξοχικά και βιομηχανικό και σταμπωτά και πλάκες πεζοδρομίου και Καρύστου, ειδικά Καρύστου έχει στο εξοχικό της η αδερφή μου. Έφτιαξε όλη την αυλή ο γαμπρός μου μόνος του και επειδή έχω σκοπό να το κάνω μόνος και γω, δε θέλω Καρύστου. Καλό αποτέλεσμα και ανθεκτικό, αλλά κουραστικό. Πιο πολύ ήθελα να μάθω αν γνωρίζετε τιμές, μιας και δε θέλω να δώσω μεροκάματα, έχω ρίξει τόση προσωπική δουλειά στο εξοχικό, οπότε θέλω να έχω και την τελευταία πινελιά δική μου.
Υπάρχει ήδη μπετό στην αυλή και τον διάδρομο και με προβληματίζει πολύ το επιπλεόν μπετό που χρειάζεται για το βιομηχανικό ή το σταμπωτό, ενώ οι πεζοδρομίου, μόνο το αισθητικό με προβληματίζει. Ουφ.... Θα πάρω τιμές, θα κάνω την έρευνα μου και θα ειδοποιήσω.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Υπάρχει ήδη μπετό στην αυλή και τον διάδρομο και με προβληματίζει πολύ το επιπλεόν μπετό που χρειάζεται για το βιομηχανικό ή το σταμπωτό, ενώ οι πεζοδρομίου, μόνο το αισθητικό με προβληματίζει. Ουφ.... Θα πάρω τιμές, θα κάνω την έρευνα μου και θα ειδοποιήσω.Και αυτές, πεζοδρομίου είναι. Εχει και άλλα σχέδια στο site και η τιμή είναι περίπου στα 6-7 € /τμ. Βέβαια, οι απλές-κλασσικές λευκές έχουν 4 €/τμ , αλλά αισθητικά και ποιοτικά .... ¨
Όμως θελει μεγάλη προσοχή για σωστή τοποθέτηση, γιατί αν δεν 'πατάνε' καλά πάνω στο μπετό και περνάει απο πάνω τους αυτοκίνητο, τότε μπορεί να σπάσουν -
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, από τοποθέτηση καλά τα πάμε, τουλάχιστον τα πλακάκια που έχω/έχουμε βάλει και οι Καρύστου, δεν μας παραπονέθηκαν ακόμα Δεν είχα ψάξει το θέμα πεζοδρομίου και νόμιζα πως υπάρχουν μόνο οι κλασσικές άσπρες. Μάλλον καταλήγω....
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Όμως θελει μεγάλη προσοχή για σωστή τοποθέτηση, γιατί αν δεν 'πατάνε' καλά πάνω στο μπετό και περνάει απο πάνω τους αυτοκίνητο, τότε μπορεί να σπάσουνΓενικά όταν κατασκευάζουμε κάτι με πλάκες, από μπάνιο μέχρι δάπεδο, πρέπει να προμηθευόμαστε με κάμποσα επιπλέον κομμάτια για καβάτζα.
Είτε για την περίπτωση που θα σπάσει κάποια, είτε για μια επέκταση ή αλλαγή που θα χρειαστεί να κάνουμε αργότερα. -
Πλάκες πεζοδρομίου τελικά, όχι τις κλασσικές τεράστιες άσπρες, αλλά τις 40χ40 με σχεδιάκια επάνω. 6 γιούρο το τετραγωνικό (κάποιες χρωματιστές που θα πάρω για σχεδιάκι, έχουν 8 ), πολύ καλή τιμή. Ειδικά αν το συγκρίνω με τα 12 έως 15 ευρώ ανά μ2, που μου ζήτησαν για βιομηχανικό. Μην αναφέρω σταμπωτό γιατί ξεπερνάμε τα 18-20 γιούρο.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια
-
Στις παραπάνω τιμές (για τις πλακες) να υπολογίσεις και το τσιμέντο (ή κόλλα, αλλα μάλλον τσιμένο) για κάτω απο τις πλάκες, τα σταυρουδάκια των αρμών, την κόλλα (η τσιμέντο / άμμο θαλάσσης) για τους αρμούς.
Ακόμα μην ξεχάσεις να κάνεις καλό αλφάδιασμα, γιατί αλλιώς θα έχεις λιμνούλες μετά απο κάθε βροχή.
-
φίλε Θάνο άμμος/τσιμέντα/κτλ υπάρχουν ήδη, οπότε όλα οκ.
-
Δεν ξέρω αν έχει ξανά ειπωθεί στο τοπικο αλλά ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να ξανά ασπρίσουν τα σώματα (καλοριφέρ) τύπου πάνελ
-
καλή φαίνεται αυτή η καρέκλα
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=p ... w&iID=7345θα περάσω αύριο να ρίξω καμιά ματιά από κοντά ή μήπως να πάω καλύτερα Πλαίσιο;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καλή φαίνεται αυτή η καρέκλαΤην είδα απο κοντά πριν 10 ημέρες. Καλή είναι, καλύτερη απο κάποιες του Praktiker, για το Πλαίσιο δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καλή φαίνεται αυτή η καρέκλα
http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=p ... w&iID=7345θα περάσω αύριο να ρίξω καμιά ματιά από κοντά ή μήπως να πάω καλύτερα Πλαίσιο;
Εκεί από όπου είναι το λινκ θα πας και θα ζητήσεις από παλιό μέλος του φόρουμ που δεν μπαίνει πλέον (τον έφαγαν οι έρωτες και αηδίες και ο φόβος της παντόφλας) να σου πει ποια θα πάρεις
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]