-
Έχουμε βάλει φυσικό αέριο στο σπίτι και θέλουμε να αφαιρέσουμε τη δεξαμενή πετρελαίου. Σιδερένια, 2m x 1m x 1m.
Ο μάστορας που ρωτήσαμε θέλει 150 ευρώ. Θα μας δώσει λέει κάτι χημικά, που καθαρίζουν τη δεξαμενή από το πετρέλαιο (να την καθαρίσουμε ΕΜΕΙΣ) ώστε να μην υπάρξει καμιά ανάφλεξη κατά την κοπή της (από σπίθες από τον τροχό).
Δηλαδή, αυτός θα κάνει την εύκολη δουλειά (κοπή), κι εμείς τη δύσκολη (καθάρισμα). Οπότε λέω να το κάνω μόνος μου.
Τι χημικά είναι αυτά για τον καθαρισμό; Πώς γίνεται ο καθαρισμός;
Καμιά άλλη ιδέα για να μην αναφλεγούν τα υπολείμματα πετρελαίου στη δεξαμενή; (σκέφτομαι να της βάλω φωτιά να καεί ). -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Έχουμε βάλει φυσικό αέριο στο σπίτι και θέλουμε να αφαιρέσουμε τη δεξαμενή πετρελαίου. Σιδερένια, 2m x 1m x 1m.
Ο μάστορας που ρωτήσαμε θέλει 150 ευρώ. Θα μας δώσει λέει κάτι χημικά, που καθαρίζουν τη δεξαμενή από το πετρέλαιο (να την καθαρίσουμε ΕΜΕΙΣ) ώστε να μην υπάρξει καμιά ανάφλεξη κατά την κοπή της (από σπίθες από τον τροχό).
Δηλαδή, αυτός θα κάνει την εύκολη δουλειά (κοπή), κι εμείς τη δύσκολη (καθάρισμα). Οπότε λέω να το κάνω μόνος μου.
Τι χημικά είναι αυτά για τον καθαρισμό; Πώς γίνεται ο καθαρισμός;
Καμιά άλλη ιδέα για να μην αναφλεγούν τα υπολείμματα πετρελαίου στη δεξαμενή; (σκέφτομαι να της βάλω φωτιά να καεί ).Γιατί δεν αγοράζεις μόνος σου τα χημικά ;
-
Kαλα υπαρχουν τοσο μαλακες μαστορες,ειναι δυνατον εγω που θα κοψω με τον τροχο την δεξαμενη να εμπιστευτω εσενα τον πελατη που μπορει να εισαι και αδαης(σε σχεση με εμενα τον επαγγελματια)να καθαρισεις την δεξαμενη,και αν δεν την καθαρισεις καλα και γινει κατι κατα την κοπη,ποιος θα φταιει?εγω που θα κοψω πρεπει και να την καθαρισω μονος μου ωστε να ειμαι σιγουρος οτι εχει γινει σωστη δουλεια και δεν υπαρχει κανενας κινδυνος.Γνωμη μου ειναι να αλλαξεις μαστορα και να βρεις εναν που θα κανει ολη την δουλεια(και θα παρει βεβαια και ολη την ευθυνη για την ποιοτητα της εργασιας του) μονος του και να μην σε ανακατεψει καθολου,βεβαια αυτο θα στοιχισει πιο ακριβα.
-
γιατι αργο καις και θες χημικα? ανοιξε το καπακι αστην 2-3 μερες να φυγουν ολες οι αναθμιασεις της παραφυνης και του θειου και κοψτην ριχνοντας λιγο νερο στον τροχο και προσεχοντας μην φτασει κοψει στην λασπη
-
Τα χημικά δεν τα αγοράζω μόνος μου γιατί πολύ απλά δεν ξέρω ποια είναι.
Κι εγώ την ίδια σκέψη έκανα, πώς είναι δυνατόν να εμπιστεύεται τον καθαρισμό σε κάποιον άλλο;
Όχι δεν καίω αργό , αλλά έτσι είπε ο .
Αν την αφήσω μερικές μέρες ανοιχτή και φύγουν οι αναθυμιάσεις, και μείνουν λιμνάζοντα σημεία;
Μάλλον θα πρέπει αν βρώ τρόπο να 'σφουγγαρίσω' τον πάτο να απορροφήσω ό,τι, τυχόν, υπάρχει.
Το νερό στον τροχό το βρίσκω επικίνδυνο για ηλεκτροπληξία. -
ειρωνικο ηταν το καις αργο αφου αυτο ειναι που μενει κυριως ωστε να εχεις προβλημα
αυτο που εχεις μεσα ειναι λασπη μαζι με αναθυμιασεις αμα ας πουμε το κοψεις τωρα που ειναι ολα μεσα πιθανον να σε δουμε σε τροχια
υπαρχει ενα καθαριστικο που ειναι ΤΟΞΙΚΟΤΑΤΟ (δεν πρεπει να το αναπνευσεις ουτε λιγο) λεγεται powerflow ειναι σχετικα φτηνο 20 ευρω max η αναλογια του ειναι 1 λιτρο power για 2 τονους πετρελαιο (do the maths ) -
Αυτό το ΤΟΞΙΚΟΤΑΤΟ δεν μ' άρεσε καθόλου! Και τι κάνω; Απλώς το αδειάζω στη δεξαμενή;
Κανένα ΜΗ τοξικό δεν υπάρχει; Και που μπορώ να το βρώ; (λίγα ρώτησα ) -
μη τοξικο για σενα οχι δεν υπαρχει..υπαρχει αλλο ενα αλλα ειναι πανακριβο και το διαλυει σε λεπτα αλλα..
εδω ειναι το powerflow
http://www.sts.gr/151/937.aspx -
Έγινε, ευχαριστώ, θα το αφήσω καμιά βδομάδα ανοιχτό να φύγουν οι αναθυμιάσεις και μετά βλέπω.
-
Μια άλλη λύση που σκέφτηκα:
Βάζω νερό στη δεξαμενή, ας πούμε 10 πόντους.
Αυτό καλύπτει τη λάσπη στον πάτο (αυτή η λάσπη δεν είναι που φοβόμαστε μην πάρει φωτιά;).
Αφού θα ναι καλυμένη από το νερό, μπορώ άφοφα να κόψω το 'καπάκι' της δεξαμενής, σωστά; -
λογικα αμα ηταν χειμωνας ναι αλλα βαζοντας νερο και αφηνοντας το (για να διαλυσει και τιποτα) το νερο θα βρασει μεσα αρα θα κανεις πιο πολλα αερια..
σκεψου μονο οτι απο τα αερια εχουν σκοτωθει στο περαμα ουκ ολιγα ατομα -
Σε σκιά είναι, άντε να χει το πολύ 25 βαθμούς.
-
ε κοιτα δικο σου ειναι αμα θες να ρισκαρεις καντο εγω σου λεω να κοιτας ολες τις πλευρες αν ηταν τοσο ευκολο με νερο ολοι αυτο θα εκαναν δεν νομιζεις?
-
Σωστό αυτό που λες, θα ψάξω να βρω κάποιον που θα κάνει ΟΛΗ τη δουλειά και να ξέρει.
(αν και βασικά είμαι κατά της αφαίρεσης της δεξαμενής, γιατί, ποιος ξέρει, μπορεί κάποτε να μας χρειαστεί. Αλλά...). -
Τιποτα απο ολα αυτα,θα την γεμισεις με ψιλη αμμο μεχρι επανω και θα αρχισεις να κοβεις.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Τιποτα απο ολα αυτα,θα την γεμισεις με ψιλη αμμο μεχρι επανω και θα αρχισεις να κοβεις.καλη ιδεα αλλα κοψε εσυ ενω γυρω σου εχει αερια παραφυνης στειλε μου καρτα απο τον αρη οταν φτασεις
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Σωστό αυτό που λες, θα ψάξω να βρω κάποιον που θα κάνει ΟΛΗ τη δουλειά και να ξέρει.
(αν και βασικά είμαι κατά της αφαίρεσης της δεξαμενής, γιατί, ποιος ξέρει, μπορεί κάποτε να μας χρειαστεί. Αλλά...).Σωστα, αν δεν υπαρχει λογος γιατι να βγαλεις την δεξαμενη; Ισως ξαναχρειαστεις καποτε δεξαμενη για πετρελαιο.
-
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
(αν και βασικά είμαι κατά της αφαίρεσης της δεξαμενής, γιατί, ποιος ξέρει, μπορεί κάποτε να μας χρειαστεί. Αλλά...).Σωστα, αν δεν υπαρχει λογος γιατι να βγαλεις την δεξαμενη; Ισως ξαναχρειαστεις καποτε δεξαμενη για πετρελαιο.
χμμ ναι αλλα αμα το βαλεις κατω και δεις οτι οι τιμες καθε χρονο ξεφευγουν απο τον οπεκ και στα επομενα χρονια θα γινει ακομη χειροτερο το πετρελαιο ειναι out of the options
-
Ναι αλλά άμα βρούμε πετρέλαιο στο Αιγαίο; Πάει την πάτησα...
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]