-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
.. τα περί προβλημάτων των windows είναι μεγάλος μύθος για μένα. Δηλαδή τι πρόβλημα έχετε αντιμετωπίσει με τα xp;Πέστα ρε μεγάλε, μας τα ΄χουν κάνει τσουρέκια όλοι οι άσχετοι με το linux και το Mac OS.
Και να τα΄ χαν ψωνίσει κιόλας για να ΄χουν δικαίωμα να γκρινιάζουν να πω εντάξει.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Αυτά με τις ρυθμίσεις, τα προβλήματα και τα format που χρειάζονται τα windows ποτέ δεν τα κατάλαβα.
Εγώ που είμαι παντελώς άσχετος με ρυθμίσεις και τα συναφή, εδώ και δεκαπέντε χρόνια που έχω windows, δεν έχω κάνει format ποτέ (δεν ξέρω να κάνω) και δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα σοβαρό πρόβλημα.
Με τα xp ειδικά απολύτως κανένα πρόβλημα.
Αυτό που αναφέρεις εσύ δεν είναι πρόβλημα των windows, πρόβλημα του άθλιου Norton είναι.Μπορεί τα Mac να είναι όντως καλύτερα (δεν τα έχω δει ποτέ), αλλά τα περί προβλημάτων των windows είναι μεγάλος μύθος για μένα. Δηλαδή τι πρόβλημα έχετε αντιμετωπίσει με τα xp;
Ναι γιατί εγώ πίνω το αίμα στους υπολογιστές μου. Θέλω να φτιάξω και την παραμικρή παράμετρο για να με διευκολύνει. Λάθος, φταίει το λειτουργικό που κάνει κακή διαχείρηση των προγραμμάτων του. Τι περιμένεις από ένα λειτουργικό βασικά που το πρόγραμμα για το ξεκολλήσεις (taskmanager) κολλάει (!) και πρέπει να ανοίξεις 2ο τασκαμανατζερ για να ξεκολλήσεις τον πρώτο
α δεν υπαρχει καποιος εξομοιωτης μιλας για dual boot..
ασε και το dual που εχω κανει με vista και xp τελικα δεν απεδωσε,
Και για εξομοιωτή και για dual. Γιατί δεν απέδωσε;
ΥΓ: περιττό να πω ότι στα μακ ότι πρόγραμμα χρειαζόμουν το έβαλα τους 2 πρώτους μήνες μετά δεν χρειάστηκα κάτι άλλο. Στα XP όλο βάλε βγάλε ήμουν (>.. τα περί προβλημάτων των windows είναι μεγάλος μύθος για μένα. Δηλαδή τι πρόβλημα έχετε αντιμετωπίσει με τα xp;
Πέστα ρε μεγάλε, μας τα ΄χουν κάνει τσουρέκια όλοι οι άσχετοι με το linux και το Mac OS.
Και να τα΄ χαν ψωνίσει κιόλας για να ΄χουν δικαίωμα να γκρινιάζουν να πω εντάξει.
Δεν είμαστε άσχετοι. Απλά δεν είμαστε μαλάκες να καθόμαστε να πεδευόμαστε με τα windows. Δεν θέλω να χάνω άλλο χρόνο από την ζωή μου για ένα κολομηχάνημα που δεν δουλεύει σωστά.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
+τα καταραμένα στουμπώνουν άμα δεν τους κάνεις φορμάτ για πολύ καιρό και πάνε σαν κοτόπουλα...πρεπει να καθεσαι να σβηνεις τα registries και να απεγκαθιστας οτιδηποτε αχρηστο αν και εμενα το προβλημα στο ξεκινημα μου το κανει το antivirus μου γιατι ειναι πολυ βαρυ.
επισης με ενα ashampoo πχ μπορεις να απενεργοποιεις στο ξεκινημα να ξεκινουν αχρηστες λειτουργιες οπως το itunes και διαφορα αλλα τα οποια ενργοποιουνται χωρις να σε ρωτησουν και σου κανουν το pc παναργο
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Δεν είμαστε άσχετοι. Απλά δεν είμαστε μαλάκες να καθόμαστε να παιδευόμαστε με τα windows. Δεν θέλω να χάνω άλλο χρόνο από την ζωή μου για ένα κολομηχάνημα που δεν δουλεύει σωστά.
Το ότι δεν ξέρεις να τα ρυθμίσεις σωστά ή έχει πρόβλημα το μηχάνημά σου, δε σημαίνει ότι φταίει το λειτουργικό σύστημα.
Τα windows xp είναι ένα software όπως όλα, κι έχουν προβλήματα, όπως όλα. Αυτό που τα ξεχωρίζει, είναι ότι είναι τα πιο πολυδοκιμασμένα από όλους αυτούς ανά τον κόσμο - που αναφέρεις - και με μια εταιρία η οποία αποτελεί τον ορισμό της εταιρείας που παρέχει υποστήριξη. Και στα ελληνικά παρακαλώ!
Η προϋπόθεση είναι βέβαια να τα ΄χεις πληρώσει. Δε μπορούμε και να κλέβουμε τη MS και να φωνάζουμε κιόλας...
-
γιατι να τα χεις πληρωσει?
μια χαρα υποστηριξη εχουν και τα τσαμπα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γιατι να τα χεις πληρωσει?Το αυτοκίνητό σου το πλήρωσες όταν το αγόρασες; Το σπίτι, ψυγείο, i-phone, κουζίνα;
-
το αυτοκινητο δε μπορω να μπουκαρω στην αντιπροσωπεια και να το παρω και τελοσπαντων μην αναλυσουμε τα περι πειρατειας ετσι ειναι το πραγμα, ο κοσμος δεν εχει λεφτα για πεταμα
-
Ρε συ Κιουση πραγματικά άμα δεν είχα παράθυρα στο παρελθόν θα σε κοιτούσα σαν εξωγήινος.
Πες μου αν υπάρχει κάτι πιο απλό από αυτό (ετσι κάνω εγγατάσταση ένα πρόγραμμα και για να το σβήσω το πετάω στο κάδο):
Όταν το είδα πρώτη φορά κοιτούσα επί 30δεύτερα σαν μλκς λέγοντας: 'δεν μπορεί να είναι τόσο απλό'
Το itunes έχει την καλύτερη αρχειοθέτηση αρχείων που υπάρχει σε media player. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να τον μάθω αλλά τα σπάει.
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Το ότι δεν ξέρεις να τα ρυθμίσεις σωστά ή έχει πρόβλημα το μηχάνημά σου, δε σημαίνει ότι φταίει το λειτουργικό σύστημα.Τα windows xp είναι ένα software όπως όλα, κι έχουν προβλήματα, όπως όλα. Αυτό που τα ξεχωρίζει, είναι ότι είναι τα πιο πολυδοκιμασμένα από όλους αυτούς ανά τον κόσμο - που αναφέρεις - και με μια εταιρία η οποία αποτελεί τον ορισμό της εταιρείας που παρέχει υποστήριξη. Και στα ελληνικά παρακαλώ!
Η προϋπόθεση είναι βέβαια να τα ΄χεις πληρώσει. Δε μπορούμε και να κλέβουμε τη MS και να φωνάζουμε κιόλας...
Πάντα το ρύθμιζα και πάντα κάτι Κουράστηκα.
Ναι αλλά έχουν προβλήματα γελοίαΣτο θέμα υποστήριξη μόνο στην ελλάδα γίνεται χαμός λόγω την !@#$ Rainbow. Άμα φύγει τότε να δεις...
-
ναι ρε συ ξερω ποσο απλα ειναι τα mac (ειδικα εγκατασταση/απεγκατασταση) , τα χει βαλει κολλητος μου σαν δευτερο λειτουργικο στο laptop του και μου χει αναλυσει διεξοδικα το ζητημα
R8 ειναι αυτο που εχεις για φοντο?
-
το αυτοκινητο δε μπορω να μπουκαρω στην αντιπροσωπεια και να το παρω και τελοσπαντων μην αναλυσουμε τα περι πειρατειας ετσι ειναι το πραγμα, ο κοσμος δεν εχει λεφτα για πεταμαελπίζω οταν μπουκάρει κανείς στο σπίτι σου και το σηκώσει να καταλάβεις οτι ο κόσμος δεν μπορεί να πετάει τα λεφτά του σε καινουρια LCD DVD Stereo και οτι άλλο πάρει
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Επειδή έχω (πολύ) καιρό να ασχοληθώ, για laptop προορισμένο για επαγγελματική χρήση, ανάμεσα σε Toshiba και Sony και για ποσό 1500-2000 €, ποιο θεωρείτε καλύτερο;
Σε τέτοια ποσά προς mac πλευρά θα κοίταγα.
εγώ για να είμαι ειλικρινής, θα επέλεγα 'μη mac'.
για τον απλούτατο λόγο ότι σε ορισμένες εφαρμογές ίσως ψάξεις περισσότερο να βρεις το πρόγραμμα που θέλεις, 2ον σε ορισμένες περιπτώσεις θέλεις να υπάρχει συμβατότητα με άλλους υπολογιστές (πχ σε ορισμένα συνέδρια που πήγα είχαν ως προεπιλογή το powerpoint, οπότε ήταν προτιμότερο να κάνεις την εργασία σου εκεί. όσες εργασίες παρουσίασα σε συνέδρια εγώ προσωπικώς, τις έχω κάνει σε powerpoint. το ίδιο και για όσες άλλες εργασίες ετοίμασα για καθηγητές. δεν ηθελα ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι, να ρισκάρω ποτέ να τις κάνω σε άλλο πρόγραμμα συμβατό με mac διότι ίσως να μην παίξουν στην παρουσίαση. επίσης σκέψου αρχεία που ίσως μεταφέρεις από άλλους υπολογιστές σου. θα χρειάζεσαι συμβατότητα και για αυτον τον λόγο)βεβαίως η επιλογή είναι δική σου
Οτι λειτουργικό θέλει μπορεί να βάλει. Για μηχάνημα μιλάμε όχι για λειτουργικό
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ναι γιατί εγώ πίνω το αίμα στους υπολογιστές μου. Θέλω να φτιάξω και την παραμικρή παράμετρο για να με διευκολύνει. Λάθος, φταίει το λειτουργικό που κάνει κακή διαχείρηση των προγραμμάτων του. Τι περιμένεις από ένα λειτουργικό βασικά που το πρόγραμμα για το ξεκολλήσεις (taskmanager) κολλάει (!) και πρέπει να ανοίξεις 2ο τασκαμανατζερ για να ξεκολλήσεις τον πρώτο ...ΥΓ: περιττό να πω ότι στα μακ ότι πρόγραμμα χρειαζόμουν το έβαλα τους 2 πρώτους μήνες μετά δεν χρειάστηκα κάτι άλλο. Στα XP όλο βάλε βγάλε ήμουν (
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ναι γιατί εγώ πίνω το αίμα στους υπολογιστές μου. Θέλω να φτιάξω και την παραμικρή παράμετρο για να με διευκολύνει. Λάθος, φταίει το λειτουργικό που κάνει κακή διαχείρηση των προγραμμάτων του. Τι περιμένεις από ένα λειτουργικό βασικά που το πρόγραμμα για το ξεκολλήσεις (taskmanager) κολλάει (!) και πρέπει να ανοίξεις 2ο τασκαμανατζερ για να ξεκολλήσεις τον πρώτο ...
ΥΓ: περιττό να πω ότι στα μακ ότι πρόγραμμα χρειαζόμουν το έβαλα τους 2 πρώτους μήνες μετά δεν χρειάστηκα κάτι άλλο. Στα XP όλο βάλε βγάλε ήμουν (
Καμιά εκατοσταριά antivirus κυκλοφορούν και φταίνε τα windows επειδή εσύ έβαλες ένα πανάθλιο;
Κολλάει το taskmanager;
Όσο για το αν στουμπώνουν, ο παλιός μου υπολογιστής είναι 6 χρονών, έχει τα άπειρα προγράμματα εγκατεστημμένα και δουλεύει κανονικότατα χωρίς format. Μάλλον κάτι κάνεις λάθος.
Τα windows θέλουν μόνο ένα καλό antivirus, ένα καθάρισμα στην registry μία στο τόσο και να μην αφήνεις 1512 προγράμματα να ξεκινάνε στην εκκίνηση. 2 λεπτά δουλειά το μήνα.Ε και κάνα defragment που και που το θες.
Και κάνα anti-spyware ... -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ναι γιατί εγώ πίνω το αίμα στους υπολογιστές μου. Θέλω να φτιάξω και την παραμικρή παράμετρο για να με διευκολύνει. Λάθος, φταίει το λειτουργικό που κάνει κακή διαχείρηση των προγραμμάτων του. Τι περιμένεις από ένα λειτουργικό βασικά που το πρόγραμμα για το ξεκολλήσεις (taskmanager) κολλάει (!) και πρέπει να ανοίξεις 2ο τασκαμανατζερ για να ξεκολλήσεις τον πρώτο ...
ΥΓ: περιττό να πω ότι στα μακ ότι πρόγραμμα χρειαζόμουν το έβαλα τους 2 πρώτους μήνες μετά δεν χρειάστηκα κάτι άλλο. Στα XP όλο βάλε βγάλε ήμουν (>
Καμιά εκατοσταριά antivirus κυκλοφορούν και φταίνε τα windows επειδή εσύ έβαλες ένα πανάθλιο;
Κολλάει το taskmanager;
Όσο για το αν στουμπώνουν, ο παλιός μου υπολογιστής είναι 6 χρονών, έχει τα άπειρα προγράμματα εγκατεστημμένα και δουλεύει κανονικότατα χωρίς format. Μάλλον κάτι κάνεις λάθος.
Τα windows θέλουν μόνο ένα καλό antivirus, ένα καθάρισμα στην registry μία στο τόσο και να μην αφήνεις 1512 προγράμματα να ξεκινάνε στην εκκίνηση. 2 λεπτά δουλειά το μήνα.Ε και κάνα defragment που και που το θες.
Και κάνα anti-spyware ...+00
εγω για να μην εχω ξεχωριστα anti-virus , antispyware δουλευω με σουιτες και εχω αλλαξεις πολλες (zone alarm, kaspersky , panda , bit defender ) ετσι για τη φαση και ηταν ολες καλες, αλλα και απλως με ενα nod32 εισαι μια χαρα
υπαρχουν πολλα καλα προγραμματα και για να μην τρως ιους , αλλα και για να τους βγαλεις αμα τους φας (spyware doctor πχ)μου εχει τυχει βεβαια να μου φερουν pc στο οποιο δεν υπηρχε καμια ελπιδα και φυσικα του εκανα format..
βασικα σε ολα τα ξενα pc κανω φορματ να τελειωνω, σιγα μην κατσω να τα καθαρισω
-
Ουτε καν defrag δεν χρειαζονται.... ποσο δε μαλλον antispyware... μιας και αυτη την δουλεια την κανουνε ηδη τα Antivirus. Σε γενικες γραμμες, αμα του χρηστη του κοφτει... παιρνει στροφες... δεν χρειαζετε τιποτε απο ολα αυτα γιατι δεν θα εγκαταστησει μαλακιες!
Αν επισης τα προγραμματα ειναι σοβαρων εταιριων, οι πιθανοτητες για προβλημα εκμηδενιζονται. Δεν ειναι τυχαιο οτι τρεχουμε χρονια τωρα τα Windows απροβληματιστα! Σωστο setup, καλο software και hardware με σωστη υποστηριξη σε οδηγους... εγγυαται την μακροβιοτητα του installation.
-
+00
εγω για να μην εχω ξεχωριστα anti-virus , antispyware δουλευω με σουιτες και εχω αλλαξεις πολλες (zone alarm, kaspersky , panda , bit defender ) ετσι για τη φαση και ηταν ολες καλες, αλλα και απλως με ενα nod32 εισαι μια χαρα
υπαρχουν πολλα καλα προγραμματα και για να μην τρως ιους , αλλα και για να τους βγαλεις αμα τους φας (spyware doctor πχ)μου εχει τυχει βεβαια να μου φερουν pc στο οποιο δεν υπηρχε καμια ελπιδα και φυσικα του εκανα format..
βασικα σε ολα τα ξενα pc κανω φορματ να τελειωνω, σιγα μην κατσω να τα καθαρισω
alarm, kaspersky , panda , bit defender, nod32 κ.τ.λ. καλό είναι να βάζουμε και τα € ανά έτος ή πακέτου...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ουτε καν defrag δεν χρειαζονται.... ποσο δε μαλλον antispyware... μιας και αυτη την δουλεια την κανουνε ηδη τα Antivirus. Σε γενικες γραμμες, αμα του χρηστη του κοφτει... παιρνει στροφες... δεν χρειαζετε τιποτε απο ολα αυτα γιατι δεν θα εγκαταστησει μαλακιες!Αν επισης τα προγραμματα ειναι σοβαρων εταιριων, οι πιθανοτητες για προβλημα εκμηδενιζονται. Δεν ειναι τυχαιο οτι τρεχουμε χρονια τωρα τα Windows απροβληματιστα! Σωστο setup, καλο software και hardware με σωστη υποστηριξη σε οδηγους... εγγυαται την μακροβιοτητα του installation.
Το Nero θεωρείται σοβαρό; Για βάλε το Nero 7 (δεν θυμάμαι καλά την version) και βγάλε!
Και πες μας ΠΟΣΟ 'σκουπίδι' θα αφήσει.... -
Ο χρήστης iant έγραψε:
Το Nero θεωρείται σοβαρό; Για βάλε το Nero 7 (δεν θυμάμαι καλά την version) και βγάλε!
Και πες μας ΠΟΣΟ 'σκουπίδι' θα αφήσει....Nero... a good program gone bad...
Δεν το χρησιμοποιω εδω και 2 χρονια...
Περι κοστους Antivirus.... oh well... Avira με 15-20€ τον χρονο!
-
Eγω παλι απο την αρχη ειπα να ψαχτω με τα δωρεαν λιγακι και κατεληξα σε Avast,Comodo FW,και συνεπικουρικα Spybot S&D και MW:AM.Δωρεαν,σχετικα ελαφρια και απροβληματιστα μεχρι τωρα.
Την τελευταια βδομαδα τα βγαλα κι εβαλα το Mcafee IS,απο μια περισσευουμενη αδεια και ψιλοσερνεται το desktop.Μαλλον με βλεπω για roll back.
Τι τα θες...Αν ερθει η κακια η ωρα παλι HJT και format θα χρεαστει...
-
Έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από δωρεάν προγράμματα, βάλτε AVG και Spybot και δεν θα χάσετε...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]