-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο πατέρας μου το κινεί από γραφείο σε γραφείο βασικά. Αλλά όχι 24/7 σίγουρα. Είναι στο όριο του να δικαιολογείται η χρήση λάπτοπ.Και μία φορά κάθε δύο βδομάδες αν χρειάζεται να το μετακινήσεις πάλι πιστεύω κάνει απόσβεση.
(και δεν λέω να το πας στην καφετέρια να μπεις στο facebook) -
Συνηθως η κατηγορια λαπτοπακηδων που δεν τα βγαζουν απ' το σπιτι ειναι κατι φοιτητες-τριες που τα παιρνουν για να τα βαζουν στην κουβερτα να μην κουραζονται (και μετα χαλανε αφου μαζεψουν ολο το χνουδι- το χω δει απειρες φορες) και μερικοι γιαπηδες που το βλεπουν το θεμα στυλιστικα. Και οι 2 κατηγοριες αγορασαν λαπτοπ γιατι ισως χρειαστει να το κουβαλησουν (στο μαστορα συνηθως γιατι εσβησαν 1 shortcut απ το desktop...)
-
μου βγαλε ενα εικονιδιο windows η οθονη που λεει οτι εχω περιορισμενη εικονικη μνημη.
τι ειναι αυτο ;
-
restart
επανεκκίνηση -
να κανω επανεκκινηση;
γιατι; -
Εχεις πολλα προγραμματα ανοιχτα ταυτοχρονα;
-
τι πολλα εχω ρε γαμωτο.
το φορουμ εδω και το you tube εχω ανοιχτα.
μου φαινεται θα το πεταξω οπως ειναι.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μου βγαλε ενα εικονιδιο windows η οθονη που λεει οτι εχω περιορισμενη εικονικη μνημη.τι ειναι αυτο ;
H εικονικη μνημη, ειναι ενα ορισμενο τμημα στο σκληρο δισκο (συνηθως 1,5 φορα περισσοτερο απο την κανονικη μνημη) που το συστημα χρησιμοποιει σαν να ηταν...μνημη.
Δοκιμασε να ορισεις μεγαλυτερο μεγεθος εικονικης μνημης -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ο πατέρας μου το κινεί από γραφείο σε γραφείο βασικά. Αλλά όχι 24/7 σίγουρα. Είναι στο όριο του να δικαιολογείται η χρήση λάπτοπ.
Και μία φορά κάθε δύο βδομάδες αν χρειάζεται να το μετακινήσεις πάλι πιστεύω κάνει απόσβεση.
(και δεν λέω να το πας στην καφετέρια να μπεις στο facebook)Για το τελευταιο αλλα και για e-mail, forums, rss feeds, podcast etc υπαρχει το iPhone!
Απο τοτε που το πηρα, βλεπω το λαπτοπ (ο Θεος να το κανει με την 18,4') μονο για δουλεια και κανα σηριαλ -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Βασικά έχω μία απορία. Καλοπροαίρετα ρωτάω κατ' αρχάς χωρίς υπαινιγμό.Όσοι από σας ή γνωστούς σας έχετε λαπτοπ τα χρησιμοποιείτε εκτός σπιτιού;
Έχω την απορία γιατί βλέπω πολλούς τριγύρω μου που έχουν λαπτοπ και ούτε επαγγελματικά το χρειάζονται ούτε το παίρνουν σε διακοπές πχ στο εξωχικό τους. Βλέπω κυρίως ότι πολλοί γονείς αγοράζουν σε παιδιά τους (ηλικιών 6-13) λαπτοπ χωρίς να τα χρειάζονται. Μετά, πολλες γυναίκες/κορίτσια (όλων των ηλικιών θα μπορούσα να πω ) τα προτιμούν με στόχο να ριζώσουν πάνω στο γραφείο.
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω την σκέψη να δώσεις ένα Α' ποσό για ένα λαπτοπ ενώ παίρνεις ένα πάρα πολύ καλύτερο desktop. Και μην μου πείτε ότι είναι συμμαζεμένο το λαπτοπ, ας πάρει κάποιος touchsmart (για να μην λέω συνέχεια για imac).
Στη δική μου περίπτωση, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και desktop μηχάνημα στο σπίτι. Όμως το laptop το χρειάζομαι γιατί αφενός το μεταφέρω συχνά στη δουλειά (παρουσιάσεις κ.λπ.), αφετέρου μου είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιώ σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να κάθομαι στο γραφείο. Γενικά θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο laptop δεν έχει περάσει πάνω από το 20% της ζωής του σε γραφείο (εκτός φυσικά από τις ώρες της φόρτισης).
-
Το desktop μου πνέει τα λοίσθια (έχει και 6,5 χρόνια στην πλάτη του) και επειδή υποψιάζομαι μητρική και δεν έχω χρόνο για troubleshooting θέλω να πάρω άλλο.
Η χρήση του desktop είναι για:
- Office (excel-όφυλλα που συνήθως φτάνουν τις 900.000 γραμμές και τα 30mb)
- Video Streaming σε PS3
- Μεταφορά εικόνας από video camera, επεξεργασία και εγγραφή σε dvd
Θα προτιμούσα ένα μικρό σε διαστάσεις να το έχω πάνω στο γραφείο (π.χ. πίσω από την οθόνη):
Αυτό κάνει για τα παραπάνω ή θα σέρνεται; Καμία άλλη πρόταση; -
Όπως παρουσιάζεις τις απαιτήσεις σου ιεράρχισε τις επιδόσεις στο pc που θα πάρεις κατά:
- Ram (για να αντέχει τον όγκο των δεδομένων)
- Cpu (για να κάνει γρήγορη επεξεργασία, άνοιγμα/κλείσιμο)
Και έπειτα:
3)Γραφικά
4)ΣκληρόςΑν μιλήσουμε για svista/7 θες τουλάχιστον 4gb ram.
-
Αν θέλω τουλάχιστον 4gb ram τότε το μηχανηματάκι αυτό είναι στο όριο (με τις όποιες επεκτάσεις). Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του δεν ξέρω αν είναι αρκετά. Πάντως είναι μικρό και σχετικά οικονομικό.
-
και με 2 γίγα δουλεύουν τα 7.
εδώ τα βιστα τα δούλευα για αρκετό καιρό με 2. Δεν έβλεπα ζόρια στο σύστημα.
-
Το θέμα είναι να του αντέξει και μερικά χρόνια, να μην τρέχει σε αναβαθμίσεις μετά.
-
γιατί να μην του αντέξει ;
εδώ τα νετμπουκια τρέχουν βιστα ενώ p3 με 384mb ram τρέχουν xp χρόνια τώρα σε αυτό θα κολλήσουμε;
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Συνηθως η κατηγορια λαπτοπακηδων που δεν τα βγαζουν απ' το σπιτι ειναι κατι φοιτητες-τριες που τα παιρνουν για να τα βαζουν στην κουβερτα να μην κουραζονται (και μετα χαλανε αφου μαζεψουν ολο το χνουδι- το χω δει απειρες φορες) και μερικοι γιαπηδες που το βλεπουν το θεμα στυλιστικα. Και οι 2 κατηγοριες αγορασαν λαπτοπ γιατι ισως χρειαστει να το κουβαλησουν (στο μαστορα συνηθως γιατι εσβησαν 1 shortcut απ το desktop...)Υπάρχει και το πολύ μεγάλο θέμα του χώρου: Άλλο να έχεις ένα laptop στο γραφείο επάνω (που μπορεί να εξαφανιστεί και μέσα σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι αν χρειαστεί) και άλλο να έχεις ένα τεράστιο αντιαισθητικό κουτί, πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη και ένα σκασμό καλώδια για να τα ενώσεις.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Συνηθως η κατηγορια λαπτοπακηδων που δεν τα βγαζουν απ' το σπιτι ειναι κατι φοιτητες-τριες που τα παιρνουν για να τα βαζουν στην κουβερτα να μην κουραζονται (και μετα χαλανε αφου μαζεψουν ολο το χνουδι- το χω δει απειρες φορες) και μερικοι γιαπηδες που το βλεπουν το θεμα στυλιστικα. Και οι 2 κατηγοριες αγορασαν λαπτοπ γιατι ισως χρειαστει να το κουβαλησουν (στο μαστορα συνηθως γιατι εσβησαν 1 shortcut απ το desktop...)Την δουλεια μου την κανω και με desktop και με laptop... δωσε μου εναν καλο λογο γιατι να συνεχισω να εχω desktop και γω θα τον κρατησω!
-
elto, οκ ανάβουν αλλά μετά πάνε πιο αργά και από isignia 115hp....
Σταύρο:
TouchSmart
iMacΚαι για πιο οικονομία υπάρχουν τα media center pcs.
Άμα πάρεις ένα όμορφο ηλεκτρονικό πιστεύω μόνο χάλια δεν σου κάνει το σπίτι.corsair:
Μεγαλύτερη οικονομία. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
corsair:
Μεγαλύτερη οικονομία.μικρες διαφορες στην τιμη και θα τα πληρωσω στην ΔΕΗ...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]