-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kαλά σου είπαν
Αύξησες την εμπέδηση (σύνθετη αντίσταση, η οποία είναι η ωμική και επαγωγική-χωρητική ανάλογα την περίσταση) του καλωδίου, προσθέτοντας έξτρα αντίσταση μέσω του πηνίου που δημιουργησες, κρατώντας τυλιγμένο το καλώδιο.
Γι αυτό λέμε όταν έχεις μεγάλες καταναλώσεις στην μπαλαντέζα ΠΑΝΤΑ την ανοίγεις τελείωςΕίναι σοβαρό το πηνίο χωρίς πυρήνα; Είχα την εντύπωση ότι μπορεί να έχεις τάσεις στη γείωση της μπαλαντέζας (που δεν είναι γειωμένη στο σπίτι ) αλλά να λιώσει το καλώδιο;
Πάντως οι δυο θερμάστρες αν είναι από 2kW δημιουργούν καταστροφική (για άλλες συσκευές) πτώση τάσης στο (3Χ1,5 ?) καλώδιο, αλλά οι απλές θερμάστρες δεν έχουν πρόβλημα να λειτουργήσουν με τόσο χαμηλή τάση.
Μάλλον πρέπει να είναι πάνω από το όριο ρεύματος που μπορεί να περάσει από 1,5 καλώδιο (λόγω υπερθέρμανσης όχι λόγω πτώσης τάσης, εκεί το όριο έχει ξεπεραστεί κατά πολύ) - κάπου είχα ένα πίνακα αλλά δεν τον βρίσκω. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kαλά σου είπαν
Αύξησες την εμπέδηση (σύνθετη αντίσταση, η οποία είναι η ωμική και επαγωγική-χωρητική ανάλογα την περίσταση) του καλωδίου, προσθέτοντας έξτρα αντίσταση μέσω του πηνίου που δημιουργησες, κρατώντας τυλιγμένο το καλώδιο.
Γι αυτό λέμε όταν έχεις μεγάλες καταναλώσεις στην μπαλαντέζα ΠΑΝΤΑ την ανοίγεις τελείωςΠάμε για νάνι τώρα
-
Οι σπέιρες της τυλιγμένης μπαλαντέζας δέν είναι πολύ λίγες για να δημιουργηθεί σοβαρό πηνίο?
-
Εχω την εντύπωση οτι μόνο η ωμική αντίσταση παράγει θερμότητα?
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
- Εχω την εντύπωση οτι μόνο η ωμική αντίσταση παράγει θερμότητα?
σωστό αλλά αυτό που γίνεται στην ουσία είναι οτι αλλάζει ο συντελεστής ισχύος του φορτίου, πιο επαγωγικός, και λόγω αύξησης της απαιτούμενης άεργου ισχύος αυξάνει και η ένταση του ρεύματος.
αυτός είναι και ο λόγος για τις συστοιχίες πυκνωτών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις μέσης τάσης.τώρα για το συγκεκριμένο και εγώ έχω αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να προκαλέσει αύξηση ικανή να δώσει τέτοια αποτελέσματα.
άλλωστε ZL=jωL και έχουμε μόνο 50Hz! το L είναι συνάρτηση των σπειρών και της ακτίνας τους αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τη σχέση. πάντως νομίζω οτι απλά 2KW ήταν πολλά για τέτοιο καλώδιο. -
τι βλακεία είναι αυτό το smiley xtra 5 στον Firefox. Που είναι το παλιό καλό 4; !!!
-
Η αύξηση του Χ θα προκαλέσει επιπρόσθετη πτώση τάσης η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ρεύμα. Αν και κατα πόσο είναι σοβαρή είναι δύσκολο να πεις απλά όντως για μπαλαντέζες των 5-10 μέτρων πιθανόν να μην είναι σοβαρή. τα 2 kw σε μονοφασική θερμάστρα είναι λιγότερο από 10 αμπέρ και ακόμα και σε 1,5 ρι καλώδιο αν δεν είναι καμια μπαλαντέζα 100 μέτρα δεν θα έπρεπε να είχε πρόβλημα
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
τώρα είμαι σε νέο δίλημμα.
ξέρει κανείς ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους 2 δίσκους της ίδιας εταιρίας? το μοντέλο essential και το elite.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... catalog=23
ευχαριστώ. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!τώρα είμαι σε νέο δίλημμα.
ξέρει κανείς ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς τους 2 δίσκους της ίδιας εταιρίας? το μοντέλο essential και το elite.
ευχαριστώ.Ρίξε μια ματιά εδώ.
-
ευχαριστώ πολύ fog!
εγώ τον θέλω για back up. δηλαδή θέλω να τον συνδέω μια φορά το δίμηνο στον υπολογιστή και να φορτώνω όσα αρχεία έχω για back up. ποιον θα πρότεινες να αγοράσω? τον elite? διάβασα στο site της wd πως ο elite έχει αυτόματη μεταφορά δεδομένων, αλλά και ο essential έχει συγχρονισμό. μάλλον μιλούσε για το ίδιο πρόγραμμα. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
ευχαριστώ πολύ fog!
εγώ τον θέλω για back up. δηλαδή θέλω να τον συνδέω μια φορά το δίμηνο στον υπολογιστή και να φορτώνω όσα αρχεία έχω για back up. ποιον θα πρότεινες να αγοράσω? τον elite? διάβασα στο site της wd πως ο elite έχει αυτόματη μεταφορά δεδομένων, αλλά και ο essential έχει συγχρονισμό. μάλλον μιλούσε για το ίδιο πρόγραμμα.Και γω για backup τους χρησιμοποιώ. Το software συγχρονισμού είναι κοινό σε όλα τα μοντέλα. Αυτό που ουσιαστικά αλλάζει είναι η ποιότητα κατασκευής του κουτιού.
Από τη σειρά essential έχω ένα δίσκο 2 χρόνια περίπου και έχει εμφανίσει μια ρωγμή σαν ψιλή γραμμή, στην άκρη του πλαστικού. Αντιαισθητικό και ενοχλητικό αλλά όχι καθοριστικό για τα δεδομένα. Πριν κάμποσες μέρες πήρα ξανά ένα τέτοιο μοντέλο και φαίνεται ότι θα αποκτήσει με τον καιρό αυτό το ραγισματάκι και το νέο κουτί.
Η διαφορά μεταξύ των 2 μοντέλων έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα κατασκευής του κουτιού και τη διάρκεια της εγγύησης. Δεν έχω όμως το elite μοντέλο στα χέρια μου ώστε να πω αν όντως είναι καλύτερο και αντέχει. Προσωπικά προτίμησα να δώσω τη διαφορά των χρημάτων σε χωρητικότητα, παίρνοντας το μεγαλύτερο μοντέλο (500GB) και ρισκάροντας να μην έχει άψογη εμφάνιση με τον καιρό.Αν δε σε πειράζει να δώσεις τη διαφορά για ένα καλύτερο κουτί πας για το elite μοντέλο, αν πάλι απλά θες ένα δίσκο για backup που θα μένει στο συρτάρι, πας για το απλό.
-
Χα! Μετά την εγκατάσταση του SP2 για το office 2008 είδα ότι η MS έχει κάψει τα κλειδιά που χρησιμοποιούσαμε. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ ούτως ή άλλως, αλλά για το γαμώτο έχουμε καμία 'λύση';
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χα! Μετά την εγκατάσταση του SP2 για το office 2008 είδα ότι η MS έχει κάψει τα κλειδιά που χρησιμοποιούσαμε. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ ούτως ή άλλως, αλλά για το γαμώτο έχουμε καμία 'λύση';τηλ. στη M$ hellas
-
Περιμένω να μου κάνουν αυτοί πρώτα.
-
αγορασμένο δε το είχες?
-
Στις εκπτώσεις.
-
openoffice
neooffice
-
Τα έχω όλα λέμε (οκ, το neo το ξεφορτώθηκα γιατί το OO3 δεν χρειάζεται πια X11 και κάνει την ίδια δουλειά τέλεια). Παρόλα αυτά, η μόνη σουίτα που χρησιμοποιώ είναι το iWork = ταχύτερη, ομορφότερη, ευκολότερη. Ο λόγος που το ψάχνω για το MS είναι γιατί δεν μου αρέσει να μην δουλεύουν πράγματα, ακόμα και αν δεν τα χρειάζομαι.
-
αμα τα χρειάζεσαι να τα πλερώσεις
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
ευχαριστώ πολύ fog!
εγώ τον θέλω για back up. δηλαδή θέλω να τον συνδέω μια φορά το δίμηνο στον υπολογιστή και να φορτώνω όσα αρχεία έχω για back up. ποιον θα πρότεινες να αγοράσω? τον elite? διάβασα στο site της wd πως ο elite έχει αυτόματη μεταφορά δεδομένων, αλλά και ο essential έχει συγχρονισμό. μάλλον μιλούσε για το ίδιο πρόγραμμα.Και γω για backup τους χρησιμοποιώ. Το software συγχρονισμού είναι κοινό σε όλα τα μοντέλα. Αυτό που ουσιαστικά αλλάζει είναι η ποιότητα κατασκευής του κουτιού.
Από τη σειρά essential έχω ένα δίσκο 2 χρόνια περίπου και έχει εμφανίσει μια ρωγμή σαν ψιλή γραμμή, στην άκρη του πλαστικού. Αντιαισθητικό και ενοχλητικό αλλά όχι καθοριστικό για τα δεδομένα. Πριν κάμποσες μέρες πήρα ξανά ένα τέτοιο μοντέλο και φαίνεται ότι θα αποκτήσει με τον καιρό αυτό το ραγισματάκι και το νέο κουτί.
Η διαφορά μεταξύ των 2 μοντέλων έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα κατασκευής του κουτιού και τη διάρκεια της εγγύησης. Δεν έχω όμως το elite μοντέλο στα χέρια μου ώστε να πω αν όντως είναι καλύτερο και αντέχει. Προσωπικά προτίμησα να δώσω τη διαφορά των χρημάτων σε χωρητικότητα, παίρνοντας το μεγαλύτερο μοντέλο (500GB) και ρισκάροντας να μην έχει άψογη εμφάνιση με τον καιρό.Αν δε σε πειράζει να δώσεις τη διαφορά για ένα καλύτερο κουτί πας για το elite μοντέλο, αν πάλι απλά θες ένα δίσκο για backup που θα μένει στο συρτάρι, πας για το απλό.
εγώ για να είμαι ειλικρινής, έχω έναν essential εδώ και 10 μήνες και δεν έχει παρουσιάσει ακόμα μια τέτοια ρωγμή. ωστόσο ίσως την παρουσιάσει.
κλείνω προς τον elite 320, αλλά να βάλω στην άκρη για back up τον essential 250 που έχω. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τα έχω όλα λέμε (οκ, το neo το ξεφορτώθηκα γιατί το OO3 δεν χρειάζεται πια X11 και κάνει την ίδια δουλειά τέλεια). Παρόλα αυτά, η μόνη σουίτα που χρησιμοποιώ είναι το iWork = ταχύτερη, ομορφότερη, ευκολότερη. Ο λόγος που το ψάχνω για το MS είναι γιατί δεν μου αρέσει να μην δουλεύουν πράγματα, ακόμα και αν δεν τα χρειάζομαι.Εχεις δοκιμασει το uninstall???
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
openofficeneooffice
το φτηνο το κρεας ειναι για τα σκυλια
MS Office for the win
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]