-
-
Φυσικά και δεν θα έχεις DHCP. Αν έχεις, τότε θα πρέπει να είναι στο ίδιο εύρος με τα ΙΡ του πανεπιστημίου και είναι πιθανό να σου δίνει ΙΡ που χρησιμοποιούνται αλλού.
Δεν έχεις WAN, οπότε ούτε firewall, ΝΑΤ κλπ. Δοκίμασε bridge κάτι που να δουλεύει.
Βάζεις το ρούτερ σου το καλώδιο από το ethernet 1 στον τοίχο. Προφανώς και δεν παίρνει ΙΡ το ρούτερ, ΙΡ θα πάρουν ότι βάλεις στο 2, 3, 4. Κατευθείαν από το DHCP του πανεπιστημίου και διάφανα χωρίς να καταλάβεις ότι παρεμβάλεται το ρούτερ.
Το ένα από τα ρούτερ που έχω (3Com) δίνει ΙΡ και στις ασύρματες συνδέσεις. Στα άλλα ρούτερ δεν συνδέεται το laptop ασύρματα.
-
Drdino ασε το ρουτερ προς το παρον, βαλε το pc με ρυθμιση obtain ip address automaticaly κατευθειαν στην ethernet πριζα να δεις τι ip θα παρει και με τι subnet mask παιζει. Τρεξε απο το cmd τως windows ενα ipconfig και δες ipv4 address , subnet mask, default gateway που δινει.
--
leonp αν ειναι γυρισμενο σε routed PPP το ρουτερ του drdinou παιρνει Ip το ιδιο το ρουτερ και στη συνεχεια αυτο δινει εσωτερικες ip.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
κύριοι μια βοηθεια πλιζ:
αν παραγγείλω λαπτοπι από την Αγγλία, με το ρεύμα θα έχω προβλημα;
το Power Supply 90W AC Adaptor θελει κάτι να πει, αλλά δεν το πιανω ακριβώς...
Θα θελήσεις αντάπτορα για την πρίζα, κατά τα άλλα στα ίδια volts παίζουν.
μπορείς να γινεις περισσότερο συγκεκριμένος;; καμιά εικονίτσα ή τιμούλα θα το εκτιμούσα πολύ (να ξερω δλδ τι να ψάξω στο ebay )
@ qsis είμαι στο ΤΣΑΚ να το παραγγειλω στα επομενα λεπτά! τις τελευταιες λεπτομέρειες βλέπω μονο
-
Για ποιο λογο να παρεις αντάπτορα απο το ebay όταν μπορεις να τον βρεις με 2 ευρω στο ηλεκτρολογιο της περιοχης σου;
Πας εκει και του λες, θελω ανταπτορα απο αγγλικό φις σε ελληνικο. -
γιατί αν το πω έτσι ακριβώς, κατά 100000% δε θα με καταλάβει
-
Αυτο που ειπε ο leonp ισχυει για bridge. Aν το γυρισεις σε bridge τοτε κλεινεις τον dhcp του ρουτερ σου και βαζεις απλα τη θυρα 1 στον τοιχο και στις υπολοιπες τα pc με obtain ip address automaticaly και θα τα αναλαβει το ρουτερ του πανεπιστημιου αυτα.
Αν θες να ρυθμισεις routed το δικο σου ρουτερ θα πρεπει να βρεις τη διευθυνση υποδικτυου που σου παρεχει το πανεπιστημιο στο router σου και στις δικες σου συσκευες να βαλεις καρφωτα διευθυνσεις αυτου του υποδικτυου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε μια πρώτη προσπάθεια που έκανα δεν κατάφερα και πολλά...
Κάτι τέτοιο νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση:
http://www.trendnet.com/products/proddetail.asp?prod=175_TEW-654TR&cat=41
http://www.amazon.com/TRENDnet-300Mbps-Wireless-N-Travel-TEW-654TR/dp/B002G1CLS0/ -
Σε δική μου περίπτωση, παρόμοια με του drdino
- Δεν πείραξα τα περί WAN, δεν έχουν καμία σημασία. Αφορούν μόνο στο xDSL modem του router.
- DHCP server -> Relay (είχε επιλογή). Αν δεν έχει, θα δουλέψει και το Off.
Ο router θέλει local IP για να μπορείς να τον διαχειριστείς. Βασικά, θα το χρειαστείς αν ανοίξεις το wifi, για να μπορείς να αλλάζεις wifi password, να βλέπεις ποιοι είναι στο δίκτυό σου κλπ. Θέλει static IP, γι αυτό σύνδεσε το laptop απευθείας στην πρίζα του τοίχου και δες τι IP/subnet θα του δώσει ο DHCP server του πανεπιστημίου. Σημείωσέ τη κάπου και βάλτην στο router, εκεί που κανονικά θα είχε το 192.168.1.1 ή 192.168.1.254 που του δίνουν συνήθως.
Συνδέεις router στην πρίζα και είσαι έτοιμος. Το laptop θα παίζει με DHCP φυσικά.Αυτά που λένε πιο πάνω για καρφωτές ΙΡ στο laptop, δεν ισχύουν γιατί ο router δεν θα μπορεί να κάνει ΝΑΤ. Όλοι θα παιζουν στο ίδιο δίκτυο (laptop, router, DHCP server του campus). Αυτό θα γινόταν μόνο αν χρησιμοποιούσες και το DSL τμήμα του router.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
γιατί αν το πω έτσι ακριβώς, κατά 100000% δε θα με καταλάβειΈτσι πρέπει να είναι αυτό που θα ζητήσεις.
Εναλλακτικά αλλάζεις το 2 μέρος του καλωδίου (αυτό που καταλήγει από το μετασχηματιστή στην πρίζα). Αυτό δηλαδή που εμφανίζεται στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας. -
ευχαριστώ για τις απαντησεις, αλλά τελικα δε θα το ψωνισω απο το νησι.
παπούτσι απο τον τόπο σου... κλπ κλπ
-
Λεπον θελω βοηθεια απο τους εμπειρους γιατι δεν ειμαι και τοοοσο ειδικος στα πισι
Πηρα ενα εξωτερικο 2.5αρι lacie 1Tb Usb3 αλλα η μεταφορα αρχειων ειναι πολυυυυυ αργη.....70ΜΒ/secPS.Μη με ρωτησετε αν εχω μητρικη που υποστηριζει usb3.....ειπαμε δεν ξερω τα παντα ολα,αλλα κατι λιγα σκαμπαζω
-
σε χαλαει το transfer rate των 70MB/sec;;;;;
-
βασικα ειναι θεικη ταχυτητα εγω δουλευω με τη μιση
-
Πάντως είναι πάνω απο τις USB 2.0 που είναι γύρω στο 25 . Μπορώ να πώ πως ο σκληρός του υπολογιστή σου είναι SATA 1.0 γι αυτό και μένεις στα 70MB/sec. Αν ήταν SATA 2.0 ή 3.0 θα είχες ακόμα καλύτερες ταχύτητες
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
σε χαλαει το transfer rate των 70MB/sec;;;;;+1
-
3oς σκληρος στο hp απο χθες αντε να δουμε αυτος ποσο θα αντεξει
κατι ηξερα που πηρα part με 5 χρονια εγγυηση
αν δεν ειχα κι εσας εδω να σας γραφω μπουρδες (δεν ηθελα δηλαδη πληκτρολογιο) , θα το σκοτωνα να τσιμπαγα μια ταμπλετα
ελπιζω παντως το κρυο του χειμωνα , σε συνδυασμο με τη βαση (που οντως κανει δουλεια) να φτασω αισιως μεχρι το επομενο φθινοπωρο
μετα καποια στιγμη θα χαλασει τελειως, πού θα παει ?
μολις 39 βαθμους ειναι τωρα παντως φτου φτου μην τον ματιασω
-
Δεν μπορεί να είσαι τόσο γκαντέμης, έχουν πρόβλημα τα καλώδια που τον συνδέεις.
-
οχι απο τη ζεστη του λαπτοπ χαλανε, το θεμα ειναι οτι δε χαλαει τελειως το ιδιο το λαπτοπ
οι σκληροι δεν πρεπει να φτανουν κοντα στους 60 , ο δικος μου το καλοκαιρι ειδικα ηταν ολη την ωρα πανω απο 50
αφου μολις τον πηγα πισω , ο τυπος μου σχολιασε οτι το αυτοκολλητο ειχε γινει καφε απο τη ζεστη (οπως και στο προηγουμενο)
ευτυχως δεν ειχαμε θεμα με αυτο ως προς τη καλυψη μουεπισης τα τιναξε για τα καλα η μπαταρια, ισως τσιμπησω καμια κινεζια με 12 ευρω, ελπιζω να μη μου σκασει
ΥΓ
τα καλωδια που τον συνδεω ειναι ενα βυσμα στην ουσια, sata + τροφοδοσια ενωμενα , οχι 2 ξεχωριστα οπως στα desktopδεν υπαρχει κατι παραξενο ή μεμπτο σε αυτα , ωστε να δημιουργηθει θεμα
και μια αναμνηστικη φωτο, οσο δεν ειναι ακομα τουβλο
-
αμα οι σκληροι δεν πρεπει να φτανουν τα 60 τοτε εγω επρεπε το καλοκαιρι να ειχα αλλαξει καμια δεκαρια
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]