-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Κόμπλεξ? Πας καλά? Κόμπλεξ το θεωρείς? Ψήσου να μου πληρώνεις το σουπερμάρκετ Απλά θα έχεις κόμπλεξ μετά.Πρέπει να είσαι πολύ Διεγράφη φιλοφρόνηση [Mod].
Άμα περάσει ο άλλος από πίσω σου πληρώνεις καμμιά διέλευση παραπάνω? -
Ρε Διεγράφη φιλοφρόνηση [Mod], υποστηρίζεις την τερατώδη ΠΑΠΑΡΙΑ που κάνουν? Και με λες κομπλεξικό επειδή δεν μου αρέσει? Έχεις πόσο iq, κάτω του 3?
Θα συνεχίσετε με τις φιλοφρονήσεις, να φέρω το ψαλίδι ? [Mod]
-
στο αβαταρ σου μιλας?
-
Όχι.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Κόμπλεξ? Πας καλά? Κόμπλεξ το θεωρείς? Ψήσου να μου πληρώνεις το σουπερμάρκετ Απλά θα έχεις κόμπλεξ μετά.
Πρέπει να είσαι πολύ Διεγράφη φιλοφρόνηση [Mod]
Άμα περάσει ο άλλος από πίσω σου πληρώνεις καμμιά διέλευση παραπάνω?Σαφώς και πληρώνεις: ακριβαίνουν τα διόδια επειδή δε βγαίνουν τα νούμερα και πληρώνουμε όλοι περισσότερους φόρους.
Και όταν φοροδιαφεύγω εγώ εσύ δεν πληρώνεις άμεσα κάτι αλλά δε σε λέω κομπλεξικό αν διαμαρτύρεσαι, επειδή ξέρεις ότι θα σου έρθει αργότερα το μπουγιουρντί...
Τέτοια κοντόφθαλμη αντιμετώπιση δικαιολογείται βέβαια λόγω του άμεσου συμφέροντος αλλά είναι χαρακτηριστική του 'δε βλέπω πέρα από τη μύτη μου' + 'εγώ να κάνω τη δουλειά μου και στα @@ μου οι άλλοι' -
επειδη δε βγαινει το νουμερο του ιδιωτη πληρωνουμε περισσοτερο φορο?απο ποτε?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σαφώς και πληρώνεις: ακριβαίνουν τα διόδια επειδή δε βγαίνουν τα νούμερα και πληρώνουμε όλοι περισσότερους φόρους.
Και όταν φοροδιαφεύγω εγώ εσύ δεν πληρώνεις άμεσα κάτι αλλά δε σε λέω κομπλεξικό αν διαμαρτύρεσαι, επειδή ξέρεις ότι θα σου έρθει αργότερα το μπουγιουρντί...
Τέτοια κοντόφθαλμη αντιμετώπιση δικαιολογείται βέβαια λόγω του άμεσου συμφέροντος αλλά είναι χαρακτηριστική του 'δε βλέπω πέρα από τη μύτη μου' + 'εγώ να κάνω τη δουλειά μου και στα @@ μου οι άλλοι'σαφώς κ το πρόβλημα το δημιουργουν αυτοί που πληρώνουν αδιαμαρτύρητα ότι παπαριά τους πουν χωρίς αντίρρηση για να νοιωσουν κ αυτοί ευρωπαιοι ρε παιδί μου. γλυκαίνεται ο μπομπολας κ ο κάθε μπομπολας κ βάζει τα κοροιδα να πληρωνουν 'ευρωπαικά' διοδια σε μια χάρα με βαλκανικους μισθους, για δρομους που θα γίνουν του αγίου... ανήμερα. τρώνε κ το κουτόχορτο που οι 'δε πληρώνω' είναι η αιτία που δεν ολοκληρώνονται τα έργα πράγμα που καταρρίπτεται από το πρώτο αρθρο που θα διαβάσει κάποιος (προφανώς όχι ο ελληνάς ευρωπαίος που κοιμαται με τα τσαρούχια)
τί λεμε τώρα... εδώ έχουν το θράσσος κ κανουν κ 'προγραμματισμένες' αυξήσεις διοδίων σε δρόμους που είναι εντελώς εκτός χρονοδιαγραμμάτων, σε μια κοινωνία που καταρρέει οικονομικά πάλι καλά που σήκωσαν κ μερικοί κεφάλι κ δεν έχουν γίνει κάποιες από αυτές τις αυξήσειςπριν την κρίση, οι μαλάκες της αττικής οδού λέγανε πως δεν μπορούν να κατεβασουν τα διοδια, γιατί θα πήξει ο δρόμος. τώρα που οι μισθοί έχουν κατεβει 30%, η ανεργία έχει διπλασιασθεί κ ο δρόμος δεν έχει κίνηση? στα παπαρια τους, κάνε εσύ εσωτερική υποτίμηση στους μισθούς σου κ στο τί θα ταισεις το παιδί σου. αυτοί έχουν κ το θράσος να λένε πως θα μπορούσαν να έχουν ακριβύνει τα διοδια κ αλλο αλλά είναι καλοί κ δε το κάνουν, αλλά αναγκαστικά αυξησαν λόγω φπα. πλήρωσε περήφανε έλληνα κ πρόσεχε μη περάσει κανένας 'καροτσάκι' κ πέσει το σύστημα έξω
-
Προφανώς γουστάρεις να ζεις στη ζούγκλα και όχι σε κοινωνία. Καθένας με το είδος του!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Σαφώς και πληρώνεις: ακριβαίνουν τα διόδια επειδή δε βγαίνουν τα νούμερα και πληρώνουμε όλοι περισσότερους φόρους.
Τέτοια κοντόφθαλμη αντιμετώπιση δικαιολογείται βέβαια λόγω του άμεσου συμφέροντος αλλά είναι χαρακτηριστική του 'δε βλέπω πέρα από τη μύτη μου' + 'εγώ να κάνω τη δουλειά μου και στα @@ μου οι άλλοι'σαφώς κ το πρόβλημα το δημιουργουν αυτοί που πληρώνουν αδιαμαρτύρητα ότι παπαριά τους πουν χωρίς αντίρρηση για να νοιωσουν κ αυτοί ευρωπαιοι ρε παιδί μου. γλυκαίνεται ο μπομπολας κ ο κάθε μπομπολας κ βάζει τα κοροιδα να πληρωνουν 'ευρωπαικά' διοδια σε μια χάρα με βαλκανικους μισθους, για δρομους που θα γίνουν του αγίου... ανήμερα. τρώνε κ το κουτόχορτο που οι 'δε πληρώνω' είναι η αιτία που δεν ολοκληρώνονται τα έργα πράγμα που καταρρίπτεται από το πρώτο αρθρο που θα διαβάσει κάποιος (προφανώς όχι ο ελληνάς ευρωπαίος που κοιμαται με τα τσαρούχια)
τί λεμε τώρα... εδώ έχουν το θράσσος κ κανουν κ 'προγραμματισμένες' αυξήσεις διοδίων σε δρόμους που είναι εντελώς εκτός χρονοδιαγραμμάτων, σε μια κοινωνία που καταρρέει οικονομικά πάλι καλά που σήκωσαν κ μερικοί κεφάλι κ δεν έχουν γίνει κάποιες από αυτές τις αυξήσειςπριν την κρίση, οι μαλάκες της αττικής οδού λέγανε πως δεν μπορούν να κατεβασουν τα διοδια, γιατί θα πήξει ο δρόμος. τώρα που οι μισθοί έχουν κατεβει 30%, η ανεργία έχει διπλασιασθεί κ ο δρόμος δεν έχει κίνηση? στα παπαρια τους, κάνε εσύ εσωτερική υποτίμηση στους μισθούς σου κ στο τί θα ταισεις το παιδί σου. αυτοί έχουν κ το θράσος να λένε πως θα μπορούσαν να έχουν ακριβύνει τα διοδια κ αλλο αλλά είναι καλοί κ δε το κάνουν, αλλά αναγκαστικά αυξησαν λόγω φπα. πλήρωσε περήφανε έλληνα κ πρόσεχε μη περάσει κανένας 'καροτσάκι' κ πέσει το σύστημα έξω
Απλά: Δεν πας από αττική οδό!! σε αντίθεση με την εθνική έχεις επιλογές να πας και από αλλού. Δεν σε υποχρεώνει κανείς. Τουλάχιστον εκεί αξίζουν τα 2.80 όχι σαν κάτι άλλους δρόμους που είναι για τον π...ο
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Προφανώς γουστάρεις να ζεις στη ζούγκλα και όχι σε κοινωνία. Καθένας με το είδος του!απλά γουστάρεις να είσαι το...γιουσουφάκι του κάθε μπομπολα. Όντως καθένας με το είδος του!
-
Τα Μάλγαρα είναι κρατικά.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
επειδη δε βγαινει το νουμερο του ιδιωτη πληρωνουμε περισσοτερο φορο?απο ποτε?Δεν έχεις καταλάβει ότι στην Ελλάδα πάντοτε οι νόμιμοι πληρώνουν τα σπασμένα ?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Καταρχήν δεν είπα να πληρώσεις αδιαμαρτύρητα. Αλλά όχι με τζάμπα μαγκιά. Αν δεν σου αρέσει το προϊόν τους ή το βρίσκεις πολύ ακριβό, δεν το αγοράζεις, όχι το αγοράζεις και δεν πληρώνεις. Ετσι δουλεύει η αγορά, ακόμα και στη γαμημένη ημι-καπιταλιστική οικονομία μας.
Με άλλα λόγια, πας από παράκαμψη ή εναλλακτική διαδρομή, όπως κάνω και γω στην Κορίνθου-Πατρών και στη Λεπτοκαρυά αν δε βιάζομαι (όμως πχ. στον Πυργετό θεωρώ ότι δεν αξίζει όλο αυτό το ταξίδι σε καρόδρομους πίσω από νταλίκες να χάσω 15 λεπτά και 10 χλμ/ώρα στη ΜΩΤ). Για το 90% των περιπτώσεων υπάρχουν μια χαρά εναλλακτικές και ειδικά για την ΑΟ υπάρχουν δεκάδες ανά περίπτωση και τώρα που έχει κόψει η κίνηση στους δρόμους γενικότερα, είναι και ρεαλιστικές από την άποψη του χρόνου. Και γω πχ. σπάνια πάω από ΑΟ.
Αυτά που λες παραπάνω περί μισών έργων δε βγάζουν νόημα. Να μην πληρώσεις στην Κορίνθου-Πατρών γιατί είναι μπουρδέλο το καταλαβαίνω (αν και δεν θα το έκανα, όπως σου είπα προτιμώ την παράκαμψη). Αλλά ποιά είναι η ηθική εξήγηση του να μην πληρώσεις σε ωραιότατους αυτοκινητόδρομους όπως ΠΑΘΕ πλην Μαλιακού-Τεμπών-Πλαταμώνα ή Εγνατία ή στη Γέφυρα ? Οτι τους έχουμε πληρώσει με τους φόρους μας ? Αυτούς που οι Ελληνες δεν πληρώνουν ως γνωστόν ή άλλους ? Ασε που τα μισά λεφτά είναι δάνεια ή από την ΕΕ άρα τι σκατά έχουμε πληρώσει ?
Οι δεμπληρώνω δεν είναι φυσικά η αιτία που δεν ολοκληρώνονται τα έργα, η αιτία είναι οι τράπεζες. Ομως οι εργολάβοι, αν δεν το έχεις καταλάβει, χρησιμοποιούν τους δεμπληρώνω σαν δικαιολογία, με άλλα λόγια σας χρησιμοποιούν εναντίον του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου. Αν δηλαδή οι εργολάβοι πετύχουν καλύτερη (για αυτούς) συμφωνία με το κράτος και τις τράπεζες, μάντεψε ποιός θα πληρώσει: εσύ και γω. Οχι μόνο ως διόδια αλλά και ως φόρους για ρήτρες, παρατάσεις, επεκτάσεις συμβάσεων, τοκοχρεωλύσια ή ακόμα και σε κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια που αν σκάσουν, όπως όλοι μάθαμε πρόσφατα, πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε (ακους nintza ? ή θέλεις να στα επαναλάβω ?)
Αρα αγαπητέ τελικά με την τζάμπα μαγκιά σας το παιχνίδι των εργολάβων παίζετε, τους δίνετε δικαιολογία για να διαπραγματευτούν καλύτερους όρους σε βάρος του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου.
Και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του 'δεν πληρώνω αλλά περνάω' και του 'δεν πληρώνω αλλά πάω από παράκαμψη'. Και στις 2 περιπτώσεις ο εργολάβος χάνει έσοδα (και άρα, θα πει κάποιος, αυξάνονται διόδια και φόροι) αλλά στην πρώτη παίζεις το παιχνίδι του, παρότι παριστάνεις τον επαναστάτη, διότι σε χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης και διαπραγματευτικό όπλο.
Ειδικά για το καροτσάκι, μην κάνεις τον ανήξερο. Αν ένα σύστημα (οποιοδήποτε) είναι σχεδιασμένο και πληρώνεται για Χ 'παροχή' αλλά δέχεται Υ > Χ παροχή, τότε υποφέρει είτε η ποσότητα είτε η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας και φυσικά ακριβαίνει το κόστος για όσους πληρώνουν το Χ. Αν δηλαδή σε ένα λεωφορείο μπαίνουν με ένα εισιτήριο δέκα επιβάτες, ο ενδέκατος θα μείνει απ΄έξω. Τι παραπάνω εξήγηση χρειάζεται αυτό ?
-
Αρα αγαπητέ τελικά με την τζάμπα μαγκιά σας το παιχνίδι των εργολάβων παίζετε, τους δίνετε δικαιολογία για να διαπραγματευτούν καλύτερους όρους σε βάρος του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου.
φίλε νάσο οι εργολάβοι δεν έχουν ανάγκη κανέναν να παίξει το παιχνίδι τους. κάνουν ότι γουστάρουν, αφού έχουν υπογράψει με το κράτος (με το αζημίωτο προφανώς) συμβάσεις που τους καλύπτουν.
Που κ που καμιά εφημερίδα βγαίνει κ τους κανει ρεζίλι (πχ το πρώτο θέμα με την αττική οδό), τα τσεπώνει κάτω από το τραπέζι μάλλον οπότε το ξεχνάει κ αυτή κ τέλος.
θεωρώ δικαίωμα μου να χρησιμοποιώ κ να πληρώνω σύγχρονους δρόμους. κ όχι δρόμους που **θα **γίνουν κανείς δεν ξέρει πότε, με διοδια που όλο αυξάνουν ενώ η κοινωνία έχει γαμηθεί κ με συμβάσεις που κανείς δεν ξέρει (παραδειγμα αττικής οδού) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά ποιά είναι η ηθική εξήγηση του να μην πληρώσεις σε ωραιότατους αυτοκινητόδρομους όπως ΠΑΘΕ πλην Μαλιακού-Τεμπών-Πλαταμώνα ή Εγνατία ή στη Γέφυρα ? Οτι τους έχουμε πληρώσει με τους φόρους μας ? Αυτούς που οι Ελληνες δεν πληρώνουν ως γνωστόν ή άλλους ? Ασε που τα μισά λεφτά είναι δάνεια ή από την ΕΕ άρα τι σκατά έχουμε πληρώσει ?Nass ποια είναι η εξήγηση - ηθική ή τεχνοκρατική - για τα διόδια μακρυχωρίου και πυργετού (εκατέρωθεν των ανολοκλήρωτων τούνελ), για τα διόδια των θερμοπυλών (στο πέταλο), για τις αυξήσεις (πόσο %) στα υπόλοιπα;
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Αλλά ποιά είναι η ηθική εξήγηση του να μην πληρώσεις σε ωραιότατους αυτοκινητόδρομους όπως ΠΑΘΕ πλην Μαλιακού-Τεμπών-Πλαταμώνα ή Εγνατία ή στη Γέφυρα ? Οτι τους έχουμε πληρώσει με τους φόρους μας ? Αυτούς που οι Ελληνες δεν πληρώνουν ως γνωστόν ή άλλους ? Ασε που τα μισά λεφτά είναι δάνεια ή από την ΕΕ άρα τι σκατά έχουμε πληρώσει ?
Nass ποια είναι η εξήγηση - ηθική ή τεχνοκρατική - για τα διόδια μακρυχωρίου και πυργετού (εκατέρωθεν των ανολοκλήρωτων τούνελ), για τα διόδια των θερμοπυλών (στο πέταλο), για τις αυξήσεις (πόσο %) στα υπόλοιπα;
Εγώ μιλάω γενικά 'επί της αρχής' και συ, αντί απάντησης, θέλεις να με βάλεις στο ρόλο του απολογητή των εργολάβων. Δεν ενδιαφέρομαι
-
Δε σε έβαλα πουθενά. Είδα τι έγραψες γενικά, απλά ρώτησα κάτι συγκεκριμένο μια και συγκεκριμένο παράδειγμα παρέθεσες.
-
Δεν παρέθεσα συγκεκριμένο παράδειγμα, όλος ο αυτοκινητόδρομος (λάθος μου το 'ΠΑΘΕ' εννοούσα προφανώς από Κόρινθο) εκτός των 3 ημιτελών σημείων δεν είναι 'συγκεκριμένο παράδειγμα'. Ούτε αντίστοιχα η Εγνατία ή η Γέφυρα.
ΟΚ εσύ μπορεί να μη με έβαλες αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να μπω, δεν με ενδιαφέρει να εξηγήσω χωρίς να έχω κάποια σχετική πληροφόρηση γιατί κάποιοι τρίτοι παίρνουν τις αποφάσεις που παίρνουν. Και δεν έχει και σημαντική διαφορά, αν δηλαδή δεν υπήρχαν αυτοί οι σταθμοί αλλά δίναμε το ίδιο ποσό μοιρασμένο στους επόμενους ή τους προηγούμενους θα είχε διαφορά ? Ασε που είναι και θέμα θεώρησης, μπορεί κάποιος να σου πει πχ. ότι τα διόδια Μοσχοχωρίου είναι για τον περιφερειακό της Λάρισας (μια χαρά αυτοκινητόδρομος) και όχι για τα Τέμπη. Δε βγαίνει άκρη με το να εντοπίζουμε γεωγραφικά το θέμα, ιδιαίτερα επειδή σε κάποιες περιπτώσεις πληρώνουμε διόδια σε ένα μέρος για να γίνει αυτοκινητόδρομος αλλού (πχ. Ιωνία οδός) όπως άλλωστε συνέβαινε και επί εποχής ΤΕΟ ώστε κάποτε να γίνει όχι μόνο ο ΠΑΘΕ αλλά και η Εγνατία.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
φίλε νάσο οι εργολάβοι δεν έχουν ανάγκη κανέναν να παίξει το παιχνίδι τους. κάνουν ότι γουστάρουν, αφού έχουν υπογράψει με το κράτος (με το αζημίωτο προφανώς) συμβάσεις που τους καλύπτουν.
γλυκαίνεται ο μπομπολας κ ο κάθε μπομπολας κ βάζει τα κοροιδα να πληρωνουν 'ευρωπαικά' διοδια σε μια χάρα με βαλκανικους μισθους, για δρομους που θα γίνουν του αγίου... ανήμερα. τρώνε κ το κουτόχορτο που οι 'δε πληρώνω' είναι η αιτία που δεν ολοκληρώνονται τα έργα
Αν δεν έχουν ανάγκη οι εργολάβοι τότε γιατί περνάνε το 'κουτόχορτο' ? Κάπου φάσκεις και αντιφάσκεις.
θεωρώ δικαίωμα μου να χρησιμοποιώ κ να πληρώνω σύγχρονους δρόμους. κ όχι δρόμους που **θα **γίνουν κανείς δεν ξέρει πότε, με διοδια που όλο αυξάνουν ενώ η κοινωνία έχει γαμηθεί κ με συμβάσεις που κανείς δεν ξέρει (παραδειγμα αττικής οδού)
Για τη σύμβαση της ΑΟ θα συμφωνήσω ότι θέλει ψάξιμο το ζήτημα (αλλά αυτό πρέπει να το κάνει ο εισαγγελέας ή η Βουλή)
Κατά τα λοιπά, να υποθέσω από τα λεγόμενά σου ότι πληρώνεις κανονικά διόδια όπου έχουμε σύγχρονους δρόμους (πχ. Κόρινθος-Τρίπολη) και δεν πληρώνεις αλλού (πχ. Κόρινθος-Πάτρα) ?
Λάβε πάντως υπόψη σου το ερώτημα, πως θα είχαν γίνει οι υπάρχοντες αυτοκινητόδρομοι αν δεν πληρώναμε επί δεκαετίες στο ΤΕΟ διόδια μη-εντοπισμένα είτε χωρικά (πληρώναμε στην Ελευσίνα για να γίνει η Εγνατία) είτε χρονικά (πληρώναμε το 1980 και είδαμε αυτοκινητόδρομους το 1995). Αρα το 'δεν πληρώνω για προκαταβολική υπηρεσία' δεν το δέχομαι ως σοβαρό επιχείρημα (για την περίπτωση τεράστιων επενδύσεων σε βάθος δεκαετιών οπότε παρακαλώ να μείνουν έξω από τη συζήτηση τα τυροπιτάδικα...)
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Απλά: Δεν πας από αττική οδό!! σε αντίθεση με την εθνική έχεις επιλογές να πας και από αλλού. Δεν σε υποχρεώνει κανείς. Τουλάχιστον εκεί αξίζουν τα 2.80 όχι σαν κάτι άλλους δρόμους που είναι για τον π...ο
παω γιατι γουσταρω.αμα ηθελε ο μπομπολας να σκαγε οσα δις χρειαζοτανε,για να αγοραζε ολα τα οικοπεδα που χρειαζοτανε,να εφτιαχνε ολο το δρομο μονος του,και να ηταν ιδιωτικος δικος του.τοτε να εβαζε οσα διοδια ηθελε.
απο τη στιγμη που το 90% του δρομου ανηκει στο δημοσιο,θα παρει τα @@ μου.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!