-
Να πω και εγώ τη μλκία μου...
Ένα κράτος και μια επιχείρηση που απαιτούν από εμένα να ειμαι νόμιμος, θα πρέπει να ειναι και αυτοί νόμιμοι. Πχ, ακομα και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των διοδίων γνωρίζει οτι διόδια μπορούν να επιβάλλονται μόνο σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους και σε κάποιες γέφυρες/σήραγγες. Αυτό μάλιστα ειναι νόμος (ή οδηγία? δε θυμάμαι τώρα ) της Ε.Ε. και ειχε ποσταριστεί παλιότερα το αντίστοιχο λινκ. Μη με βάλετε να ψάξω, πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμη. Με αυτή τη λογική διόδια σε δρόμους όπως τα Τέμπη και η Πατρών-Κορίνθου ειναι παράνομα εκτός από ανήθικα (σαν να πληρώνω τον βαρκάρη να περάσω τον Αχέροντα ένα πράγμα ). Επιπλέον έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει νόμος που να λέει οτι μπορεί μια εταιρεία να προεισπράτει διόδια για ένα έργο που ΘΑ παραδώσει (κραυγαλέες και οι δυο παραπάνω περιπτώσεις, με πιο κραυγαλέα την Πατρών-Κορίνθου που ειναι άγνωστο αν και πότε θα παραδοθεί το έργο). Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω γι' αυτό, ας το πει.
Όσο για τη μετατροπή της μη καταβολής αντιτίμου σε παράβαση του ΚΟΚ, έχω γράψει παλιότερα οτι θα το δεχόμουν ως σωστό, αν ειχε γινει με αγνές προθέσεις και ήταν αντικειμενική η κοστολόγησή της. Ειναι λίγο παράλογο να πληρώνεις μεγαλύτερο πρόστιμο όταν δεν καταβάλεις αντίτιμο στα διόδια, από το να μην έχεις πίσω φώτα ή να τρέχεις με 60 σε στενά που το όριο ειναι 30, δε νομίζετε? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ένα κράτος και μια επιχείρηση που απαιτούν από εμένα να ειμαι νόμιμος, θα πρέπει να ειναι και αυτοί νόμιμοι. Πχ, ακομα και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των διοδίων γνωρίζει οτι διόδια μπορούν να επιβάλλονται μόνο σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους και σε κάποιες γέφυρες/σήραγγες. Αυτό μάλιστα ειναι νόμος (ή οδηγία? δε θυμάμαι τώρα ) της Ε.Ε. και ειχε ποσταριστεί παλιότερα το αντίστοιχο λινκ. Μη με βάλετε να ψάξω, πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμη.Με αυτή τη λογική διόδια σε δρόμους όπως τα Τέμπη και η Πατρών-Κορίνθου ειναι παράνομα εκτός από ανήθικα (σαν να πληρώνω τον βαρκάρη να περάσω τον Αχέροντα ένα πράγμα ).Αντιθέτως εγώ θυμάμαι (και βαριέμαι να ψάξω... ) ότι αυτό δεν είναι όσο απόλυτο το παρουσιάζεις και με βάση κάποια ερμηνεία και η Κορίνθου-Πατρών μια χαρά μπορεί να έχει διόδια (όπως και είχε εδώ και δεκαετίες, που μας έπιασε τώρα η πρεμούρα, που τα πήραν ιδιώτες και μας έπιασε το επαναστατικό μας...). Εξάλλου η Κορίνθου-Πατρών ΕΙΝΑΙ κλειστός δρόμος διότι έχει (είχε ?) περίφραξη και καθόλου ισόπεδες διαβάσεις. Και τα Τέμπη είχαν διόδια εδώ και δεκαετίες.
Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι οι δεμπληρώνωτζάμπαμάγκες δεν καταλαβαίνουν από τις λεπτές διαφορές που εσύ διακρίνεις και θεωρούν δικαίωμά τους να μημπληρώνουν στη Γέφυρα ή στις Αφίδνες.
Επιπλέον έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει νόμος που να λέει οτι μπορεί μια εταιρεία να προεισπράτει διόδια για ένα έργο που ΘΑ παραδώσει (κραυγαλέες και οι δυο παραπάνω περιπτώσεις, με πιο κραυγαλέα την Πατρών-Κορίνθου που ειναι άγνωστο αν και πότε θα παραδοθεί το έργο). Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω γι' αυτό, ας το πει.
Γιατί όχι ? Κάθε φόρος έχει αυτή τη λογική. Πως έγιναν οι αυτοκινητόδρομοι άλλωστε ? Δεκαετίες, όχι 3-4 χρόνια μόνο, πληρώναμε διόδια στο ΤΕΟ και κάποια στιγμή φτιάχτηκε το Κόρινθος-Αθήνα-Μαλιακός κτλ. κτλ.
Από αυτό που λες αυτό που θεωρώ λογική αντίρρηση είναι το να πληρώνεις πχ. στον ΠΑΘΕ για να φτιαχτεί η Ιωνία οδός δηλ. μη ανταποδοτικό όχι χρονικά αλλά γεωγραφικά. Αλλά ρεαλιστικά μιλώντας, ποιός άλλος τρόπος θα υπήρχε για να φτιαχτεί ένα τέτοιο έργο ? Στο κάτω-κάτω, έτσι φτιάχτηκε και η Εγνατία, με φόρους και διόδια όλων των Ελλήνων.Όσο για τη μετατροπή της μη καταβολής αντιτίμου σε παράβαση του ΚΟΚ, έχω γράψει παλιότερα οτι θα το δεχόμουν ως σωστό, αν ειχε γινει με αγνές προθέσεις και ήταν αντικειμενική η κοστολόγησή της. Ειναι λίγο παράλογο να πληρώνεις μεγαλύτερο πρόστιμο όταν δεν καταβάλεις αντίτιμο στα διόδια, από το να μην έχεις πίσω φώτα ή να τρέχεις με 60 σε στενά που το όριο ειναι 30, δε νομίζετε?
Υπενθυμίζω ότι το μεγαλύτερο πρόστιμο του ΚΟΚ είναι €2000 αν έχεις αντι-ραντάρ. Και συ περιμένεις 'αγνό' ΚΟΚ ?
Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος επιπέδου κότα-αυγό, ότι αν δεν υπήρχε το κάθε άλλο παρά αγνών προθέσεων κίνημα των δεμπληρώνωτζάμπαμάγκίστας δεν θα αναγκαζόταν το κράτος να ποινικοποιήσει τη μη πληρωμή διοδίων (και αν δεν είχε καθόλου διόδια δεν θα υπήρχε καθόλου πρόβλημα, βέβαια μπορεί τα τέλη κυκλοφορίας να πήγαιναν ευρώ και κυβικό αλλά θα πλήρωναν τα πρόβατα-αυτοκινητιστές).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αντιθέτως εγώ θυμάμαι (και βαριέμαι να ψάξω... ) ότι αυτό δεν είναι όσο απόλυτο το παρουσιάζεις και με βάση κάποια ερμηνεία και η Κορίνθου-Πατρών μια χαρά μπορεί να έχει διόδια
Από ερμηνείες άσε. Να φανε και οι κότες, ο καθένας και από μία κατά το συμφέρον του.
(όπως και είχε εδώ και δεκαετίες, που μας έπιασε τώρα η πρεμούρα, που τα πήραν ιδιώτες και μας έπιασε το επαναστατικό μας...). Εξάλλου η Κορίνθου-Πατρών ΕΙΝΑΙ κλειστός δρόμος διότι έχει (είχε ?) περίφραξη και καθόλου ισόπεδες διαβάσεις. Και τα Τέμπη είχαν διόδια εδώ και δεκαετίες.
Δηλαδή επειδή για δεκαετίες διαιωνιζονταν τα κακώς κείμενα σημαίνει οτι de facto πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν?
Μην ξεχνάς οτι η πληροφόρηση που είχαμε πριν από δεκαετίες περιοριζόταν στα... αμερόληπτα κρατικά κανάλια. Επειδή ήμασταν για δεκαετίες πρόβατα, σημαίνει οτι πρέπει να παραμείνουμε?Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι οι δεμπληρώνωτζάμπαμάγκες δεν καταλαβαίνουν από τις λεπτές διαφορές που εσύ διακρίνεις και θεωρούν δικαίωμά τους να μημπληρώνουν στη Γέφυρα ή στις Αφίδνες.
Εγώ μιλάω σαν ταυρο-Κωστας και όχι σαν 'δενπληρωνω', δε με απασχολει τι δεν καταλαβαινουν αυτοι.
Επιπλέον έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει νόμος που να λέει οτι μπορεί μια εταιρεία να προεισπράτει διόδια για ένα έργο που ΘΑ παραδώσει (κραυγαλέες και οι δυο παραπάνω περιπτώσεις, με πιο κραυγαλέα την Πατρών-Κορίνθου που ειναι άγνωστο αν και πότε θα παραδοθεί το έργο). Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω γι' αυτό, ας το πει.
Γιατί όχι ? Κάθε φόρος έχει αυτή τη λογική. Πως έγιναν οι αυτοκινητόδρομοι άλλωστε ? Δεκαετίες, όχι 3-4 χρόνια μόνο, πληρώναμε διόδια στο ΤΕΟ και κάποια στιγμή φτιάχτηκε το Κόρινθος-Αθήνα-Μαλιακός κτλ. κτλ.
Από αυτό που λες αυτό που θεωρώ λογική αντίρρηση είναι το να πληρώνεις πχ. στον ΠΑΘΕ για να φτιαχτεί η Ιωνία οδός δηλ. μη ανταποδοτικό όχι χρονικά αλλά γεωγραφικά. Αλλά ρεαλιστικά μιλώντας, ποιός άλλος τρόπος θα υπήρχε για να φτιαχτεί ένα τέτοιο έργο ? Στο κάτω-κάτω, έτσι φτιάχτηκε και η Εγνατία, με φόρους και διόδια όλων των Ελλήνων.Και γιατί ναι δηλαδή? Υπάρχει νόμος που να το επιτρέπει? Ξαναλέω: το οτι για δεκαετίες συνέβαινε κάτι στρεβλό δεν ειναι επιχείρημα διαιώνισής του. Και να στο πω και αλλιώς? Το να το κάνει το κράτος, να το δεχτώ ας πούμε. Όχι οτι το δέχομαι, αλλά υποθετικά, καθώς τα έσοδά του ειναι συγκεκριμένα και θεωρητικά κεφάλαια διαθέσιμα δεν έχει, εφόσον λειτουργει ελλειματικά χρόνια τώρα. Ο ιδιώτης όμως που θέλει να φτιάξει δρόμο χωρίς κεφάλαια, αλλά με χρηματοδότηση από τα κορόιδα πριν καν ξεκινήσει μάλιστα (περίπτωση Πατρών-Κορίνθου), στα μάτια μου φαινεται σαν τζάμπα μάγκας. Σαν να θέλω εγώ να φτιάξω το τυροπιτάδικο που λέγαμε και να παίρνω διόδια προκαταβολικά από τους περαστικους επειδή δεν έχω κεφάλαιο, για όσους θυμούνται το παράδειγμα. Γιατί αυτός και όχι μια εταιρεια δικιά μας '4tf constructions' δηλαδή? Καλύτερος ειναι αυτός?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και επειδή βλέπω ότι δεν..... και για να σε βοηθήσω λίγο σκέψου γιατί αφού όπως λες υπάρχουν και εναλλακτικές, έχουν οριστεί στη σύμβαση οι τιμές των διοδίων και δε μένουν ελεύθερες να καθοριστούν από την αγορά.
Εναλλακτικές διαδρομές υπάρχουν και ειδικά για την ΑΟ 'χιλιάδες'.
Εναλλακτικοί αυτοκινητόδρομοι με διόδια δεν υπάρχουν. Δηλαδή ξέρεις πολλές χώρες όπου από το σημείο Α στο σημείο Β υπάρχουν περισσότεροι του ενός αυτοκινητόδρομοι ?
Η σύμβαση καθορίζει το ύψος του διοδίου και προς τα κάτω αλλά και προς τα πάνω, δηλαδή εμποδίζει το μονοπώλιο της ΑΟ να βάλει το διόδιο €5. Ετσι και αλλιώς όμως, η αγορά λειτουργεί ως προς αυτό, δηλαδή αν θεωρείς το διόδιο της ΑΟ ακριβό πας από εναλλακτική. Υπενθυμίζω μάλιστα ότι το διόδιο της ΑΟ είναι μικρότερο από το μέγιστο οριζόμενο στη σύμβαση (= λειτουργεί η προσφορά και ζήτηση)Το μόνο στο οποίο έχουν βάση όσα λες είναι το αν θα έπρεπε να εξεταστεί ότι η κοινοπραξία της ΑΟ έχει αποπληρώσει το έργο και έχει βγάλει όσο κέρδος προέβλεπε η σύμβαση ότι θα βγάλει, άρα να επιστρέψει το Εργο στο Δημόσιο (σωθήκαμε... υπηρεσίες επιπέδου ΤΕΟ ). Αυτό μάλιστα, είναι σοβαρή αντίρρηση, τα υπόλοιπα είναι επιπέδου Δημοτικού σχολείου.
στη συμβαση το ανωτερο οριο ειναι τα 3 ευρω.οποτε μια χαρα τα κονομαει.ειδες καθολου τι εσοδα ανακοινωσανε?
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε έσοδα από τις συμβάσεις παραχώρησης 119,9 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2012, με την Αττική Οδό να συνεισφέρει σ’ αυτά τη «μερίδα του λέοντος», δηλαδή περίπου 90 εκατ. ευρώ και η εκμετάλλευση του «Μορέα» (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα) να ακολουθεί με 12 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα.
φυσικα ετσι οπως το χουνε κανει στη συμβαση,η ΑΟ θα ερθει στα χερια του δημοσιου οταν 'ξεχρεωθει',αλλα οτι εσοδο εχει η ΑΟ παει σε θυγατρικες και δε προκειται να φανει ποτε οτι εχει καθαρα κερδη.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε έσοδα από τις συμβάσεις παραχώρησης 119,9 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2012, με την Αττική Οδό να συνεισφέρει σ’ αυτά τη «μερίδα του λέοντος», δηλαδή περίπου 90 εκατ. ευρώ και η εκμετάλλευση του «Μορέα» (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα) να ακολουθεί με 12 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα.
> >φυσικα ετσι οπως το χουνε κανει στη συμβαση,η ΑΟ θα ερθει στα χερια του δημοσιου οταν 'ξεχρεωθει',αλλα οτι εσοδο εχει η ΑΟ παει σε θυγατρικες και δε προκειται να φανει ποτε οτι εχει καθαρα κερδη. Και τα εξοδα ηταν .....;
-
σειρα σου να ψαξεις κι εσυ λιγακι
οι αλλοι ακομα ψαχνουν τον νομο. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
οι αλλοι ακομα ψαχνουν τον νομο.Ο ριζοσπαστης δεν το εγραφε ε;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Από αυτό που λες αυτό που θεωρώ λογική αντίρρηση είναι το να πληρώνεις πχ. στον ΠΑΘΕ για να φτιαχτεί η Ιωνία οδός δηλ. μη ανταποδοτικό όχι χρονικά αλλά γεωγραφικά. Αλλά ρεαλιστικά μιλώντας, ποιός άλλος τρόπος θα υπήρχε για να φτιαχτεί ένα τέτοιο έργο ? Στο κάτω-κάτω, έτσι φτιάχτηκε και η Εγνατία, με φόρους και διόδια όλων των Ελλήνων.Και γιατί ναι δηλαδή? Υπάρχει νόμος που να το επιτρέπει?
Γιατί, υπάρχει νόμος που το απαγορεύει ? Ελα μωρέ τι συζήτηση είναι αυτή ?
Ξαναλέω: το οτι για δεκαετίες συνέβαινε κάτι στρεβλό δεν ειναι επιχείρημα διαιώνισής του.
Δε θεωρώ στρεβλό το να πληρώνεις διόδια ώστε (α) να συντηρείται το υπάρχον δίκτυο (β) να μαζεύεται 'κουμπαράς' για μελλοντική αναβάθμισή του. Ετσι φτιάχτηκαν όλοι οι αυτοκινητόδρομοι. Ακόμα και στις χώρες χωρίς διόδια, το κράτος παίρνει φόρους και λέει 'αυτά για νοσοκομεία, αυτά για σχολεία, αυτά για δρόμους'. Τα διόδια είναι ΙΜΗΟ δικαιότερα διότι ένα μεγάλο μέρος του κόστους το πληρώνουν οι ίδιοι οι χρήστες του δρόμου και όχι όλοι οι φορολογούμενοι (υπάρχει και αντίλογος, ότι η ανάπτυξη που έρχεται από τους δρόμους ωφελεί όλους ΟΚ ας μην πάμε εκεί...). Αλλά τέλος πάντων, το σίγουρο είναι ότι είναι και ηθικό και ρεαλιστικό να φορολογείσαι για μελλοντικές υπηρεσίες.
(Αν μου πεις 'δεν είναι φορολογία διότι είναι ιδιώτης' πάμε στην επόμενη παράγραφο).
Και να στο πω και αλλιώς? Το να το κάνει το κράτος, να το δεχτώ ας πούμε. Όχι οτι το δέχομαι, αλλά υποθετικά, καθώς τα έσοδά του ειναι συγκεκριμένα και θεωρητικά κεφάλαια διαθέσιμα δεν έχει, εφόσον λειτουργει ελλειματικά χρόνια τώρα. Ο ιδιώτης όμως που θέλει να φτιάξει δρόμο χωρίς κεφάλαια, αλλά με χρηματοδότηση από τα κορόιδα πριν καν ξεκινήσει μάλιστα (περίπτωση Πατρών-Κορίνθου), στα μάτια μου φαινεται σαν τζάμπα μάγκας.
Εσύ το λες 'τζάμπα μαγκιά' εγώ το λέω 'ρεαλισμό στην επένδυση'. Αν ο δρόμος κάνει 10 δις, κανένας ιδιώτης δεν πρόκειται να τα βγάλει από την τσέπη (ούτε καν το κράτος! με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ και την ΕΤΕπ έγιναν οι 'κρατικοί' δρόμοι). Δεν τα έχει καν. Αρα ψάχνεις για εναλλακτικά σενάρια: χρηματοδότηση από Τράπεζες, έξτρα φόρους και διόδια.
Μην ξεχνάμε ότι τα διόδια περιλαμβάνουν 23% ΦΠΑ και 25% φόρο εισοδήματος της εταιρείας, δηλ. 50% πάει στο κράτος κατευθείαν.
Το γεγονός ότι τα λεφτά από τα διόδια δεν επαρκούν για να 'τρέξουν' τα έργα φαίνεται άμεσα από το ό,τι μόλις 'σκάλωσαν' οι Τράπεζες (εκεί είναι βασικά το πρόβλημα, όχι στους εργολάβους) κόλλησαν τα έργα (μην ξεχνάμε ότι κανείς εργολάβος δε θέλει 'κολλημένα' έργα διότι έχει βάλει και αυτός κεφάλαιο, που 'κάθεται', και δεν πρόκειται να αποπερατώσει και να εισπράξει. 'Κολλημένο' έργο σημαίνει τρελλό overhead, ό,τι χειρότερο...). Ναι, εισπράτουν τα διόδια αλλά μην ξεχνάμε ότι κάπως πρέπει να χρηματοδοτηθεί το άλλο σκέλος, που το ξεχνάμε, η συντήρηση και λειτουργία των δρόμων εκτός και αν έχουν κάποια υποχρέωση οι εργολάβοι να το κάνουν αυτό δωρεάν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ουτε η χρυση αυγη το εγραφε ε?
-
το προβλημα στην Ελλαδα ειναι η δυσπιστια, συνηθως δικαιολογημενη. Ολοι επι 10ετιες πληρωναμε διοδια, ΤΚ, και κανεις δεν ξερει που πηγαν αυτα τα λεφτα. Πηγαν για την συντηρηση και κατασκευη δρομων; Πηγαν για να κλεισουν τρυπες του προυπολογισμου; Υπηρξε ποτε διαφανεια στην χρηση αυτων των χρηματων;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το προβλημα στην Ελλαδα ειναι η δυσπιστια, συνηθως δικαιολογημενη. Ολοι επι 10ετιες πληρωναμε διοδια, ΤΚ, και κανεις δεν ξερει που πηγαν αυτα τα λεφτα. Πηγαν για την συντηρηση και κατασκευη δρομων; Πηγαν για να κλεισουν τρυπες του προυπολογισμου; Υπηρξε ποτε διαφανεια στην χρηση αυτων των χρηματων;Γιατί τώρα υπάρχει?
Τα λεφτά των Διοδίου Κορίνθου-Πατρών, πού πάνε τόσο καιρό (από τότε που τα πήρε ιδιώτης σου λέω, άσε το δημόσιο)? Έργα γίνονται? Για να μη μιλήσω για το θέμα του αντιτίμου. (3.10€ για αυτό τον κωλόδρομο????? )Άσε....μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Τέλοσπάντων. Έχουν χιλιοειπωθεί από άλλους και με καλύτερα επιχειρήματα.
Προσωπικά ξέρω ότι δεν έχω τα 'κότσια' (πες) να παρανομήσω και να μην τα πληρώσω είτε γιατί χρησιμοποιώ το δρόμο πολύ λίγες φορές μέσα στο χρόνο (και δεν έχει νόημα να τρέχω για 10€ που θα 'γλιτώσω' όλο το χρόνο) είτε γιατί δε θέλω (ή δεν αντέχω) άλλα τρεξίματα (αρκετά έχω ήδη με προσωπικές υποθέσεις, δουλειά κτλ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
το προβλημα στην Ελλαδα ειναι η δυσπιστια, συνηθως δικαιολογημενη. Ολοι επι 10ετιες πληρωναμε διοδια, ΤΚ, και κανεις δεν ξερει που πηγαν αυτα τα λεφτα. Πηγαν για την συντηρηση και κατασκευη δρομων; Πηγαν για να κλεισουν τρυπες του προυπολογισμου; Υπηρξε ποτε διαφανεια στην χρηση αυτων των χρηματων;
Γιατί τώρα υπάρχει?
Τα λεφτά των Διοδίου Κορίνθου-Πατρών, πού πάνε τόσο καιρό (από τότε που τα πήρε ιδιώτης σου λέω, άσε το δημόσιο)? Έργα γίνονται? Για να μη μιλήσω για το θέμα του αντιτίμου. (3.10€ για αυτό τον κωλόδρομο????? )Άσε....μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Τέλοσπάντων. Έχουν χιλιοειπωθεί από άλλους και με καλύτερα επιχειρήματα.
Προσωπικά ξέρω ότι δεν έχω τα 'κότσια' (πες) να παρανομήσω και να μην τα πληρώσω είτε γιατί χρησιμοποιώ το δρόμο πολύ λίγες φορές μέσα στο χρόνο (και δεν έχει νόημα να τρέχω για 10€ που θα 'γλιτώσω' όλο το χρόνο) είτε γιατί δε θέλω (ή δεν αντέχω) άλλα τρεξίματα (αρκετά έχω ήδη με προσωπικές υποθέσεις, δουλειά κτλ).
μπα τωρα υπαρχει διαφανεια: κλεινουν τρυπες στον προυπολογισμο και δεν φτιαχνουν δρομους
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Το πρωτο λινκ που βρηκα ηταν απο τον Ριζοσπαστη.Εσυ που το βρηκες;Γραφει και κατι αλλο η δικια σου πηγη;
-
@ spiros : Οσο ξέρουμε που πήγαιναν τα λεφτά του ΟΠΑΠ και γενικά του κρατικού 'τζόγου'.
Τη δικαιολογία : 'Μου χρωστάει το Δημόσιο , για αυτό δεν πληρώνω', δεν τη δέχομαι, διότι και σε μένα χρωστάει και μάλιστα -αναφερόμενοι στα διόδια- για την κατασκευή της νέας ΕΟ Αντιρρίου-Ιτέας (παράκαμψη Ναυπάκτου), απο απαλλοτρίωση 4,5 στρεμμάτων στην περιοχή.
Το ποσό ανέρχεται σε 40.000€, έχει καταλογιστεί απο το Φεβ 2009 και αναμένεται πληρωμή το καλοκαίρι του 2013, μετά απο 2 δικαστήρια, αν και ίσως....
Τα διόδια όμως, τα πλήρωνα και θα τα πληρώνω! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το πρωτο λινκ που βρηκα ηταν απο τον Ριζοσπαστη.Εσυ που το βρηκες;Γραφει και κατι αλλο η δικια σου πηγη;
απο το Press gr blogspot το βρηκα
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
απο το Press gr blogspot το βρηκα
Αντιγραφη απο τον Ριζοσπαστη ειναι http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4755.html και http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/st ... id=7039515
Για εξοδα και κερδη δεν λεει τιποτα. -
και το συμπερασμα σου ποιο ειναι?
οτι μπαινουν και μεσα? -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
και το συμπερασμα σου ποιο ειναι?
οτι μπαινουν και μεσα?Εσυ βγαζεις τοσο ευκολα συμπερασματα;
Δεν ξερω αν μπαινουν μεσα,δεν με ενδιαφερει αλλωστε,αλλα παρουσιαζοντας μονο τα εσοδα δεν λες κατι.Μονο εντυπωσεις προκαλεις,το αρθρο οχι εσυ. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πως θα μπορούσε η αγορά να καθορίσει τις τιμές των διοδίων; Για πες;
όπως ακριβώς καθορίζεται το εισητήριο του αεροπλάνου να πας στην πατρίδα μου την Κρήτη.
Το Καλοκαίρι είναι ακριβότερο, το Χειμώνα φθηνότερο, όταν βλέπουν ότι ο κόσμος πάει με πλοίο και τα αεροπλάνα είναι άδεια το μειώνουνε, όταν υπάρχει ζήτηση το ακριβαίνουνε κλπ κλπ. Τόσο απλά.Pipinos is that you???
Εδω εχεις ν κανεις μ ενα μονοπωλιο. Βρες μας σε παρακαλουμε ΜΙΑ χωρα που να εχει εφαρμοσει κατι τετοιο. Ενα συστημα που βα αυξανει τις τιμες πχ τα Χριστουγεννα ή το Πασχα.
Και μιλαμε για δρομους κ μονοπωλια. Δεν θελω αερολογιες. Θελω απαντησεις σαφεις κ ξεκαθαρες.
Είπα εγώ κάτι τέτοιο???
Για κούνα το κεφάλι σου λίγο.
Εκτός και αν η σκέψη σου μπορεί να επεξεργαστεί ένα-ένα ποστ.
Συγκεντρώσου και διάβασε και λίγο πιο πίσω να δεις τι λέει. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κανεις λαθος χρηστο.
Στη γαλλια αυτο το συστημα ηδη υπαρχει, σε περιοδους peak αυξανουν τα διοδιαΠου είναι αυτό;;; Σύμφωνα με αυτό...
http://en.wikipedia.org/wiki/Autoroutes_of_France
flat rates βλέπω. Και δεν θυμάμαι το 1997 να είχαν άλλες τιμές για διάφορες περιόδους.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!