-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο συγκεκριμένος... 'έμπειρος δημοσιογράφος' του λαού ...με το TT (να τον χαιρόμαστε BTW, έχει επίπεδο, αντίθετα από τον 'βλάχο' μπάτσο) απαιτεί η χρηματοδότηση των αυτοκινητόδρομων να γίνει από τους άλλους.
Να το ξαναδούμε γιατί το ξεχνάμε λίγο; Σε μια χώρα που δεν έχει να πληρώνει τις αγροτικές συντάξεις και τις προμήθειες των νοσοκομείων, σε μια χώρα όπου οι μισθοί συνεχώς συρρικνώνονται και οι φόροι αυξάνονται, ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έχει ξοδέψει πολλές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ για να έχει αυτό το αυτοκίνητο, απαιτεί να πληρώσουν οι υπόλοιποι πολίτες ακόμα περισσότερους φόρους για να χρηματοδοτήσουν την δική του χρήση του δρόμου, την δική του ανάγκη για βελτίωση, συντήρηση και επιμέλεια των υποδομών. Μία ακόμα δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, αυτή τη φορά απαίτηση από την συντεχνία των... οδηγών.
Όταν του επισημαίνεται ότι αυτό είναι παράνομο, απαιτεί να γίνει δεκτή η δική του παρανομία και μετά να του κάνουν μήνυση. Και στηρίζει την επιμονή του στο ότι οι μπάρες πρέπει να μπορούν να ανοίγουν για... λόγους ασφαλείας. Να το δούμε όμως λίγο διαφορετικά; Γιατί δεν δέχεται να πληρώσει και μετά να κάνει μήνυση στην εταιρία και σε κάθε υπεύθυνο;
Έχει χαθεί η μπάλα, εντελώς, και τα αυτονόητα (δεν προσπαθώ να περάσω από κλειστές μπάρες, τηρώ τους νόμους του κράτους) γίνονται πλέον αντικείμενα προς συζήτηση και αμφισβήτηση. Επόμενο και φυσικό βήμα η άρνηση πληρωμής την εφορίας και εισφορών προς ασφαλιστικά ταμεία. Τόσα χρόνια τα έχουμε πληρώσει...
http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=213599
Από 19:40 και μετά έχει τον Βαξεβάνη να μιλάει για το γεγονός. Αν θέλει ας μας πει κάποιος που έχει ακριβώς άδικο σε αυτά που λέει γιατί μου φαίνεται όντως δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα αυτονόητα ...
-
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com ... l?spref=fb
ayto gia καποιους που ελεγαν οτι φερει ο μηχανοβιος την ευθυνη σε περιπτωση ζημειας...ε ρε γλεντια τωρα!
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
φυσικά και να διορθωθούμε. Όμως μέχρι να γίνουμε Γερμανία και το κράτος μας να δουλεύει τόσο καλά, προτιμώ να πληρώνω για τους δρόμους μόνο όταν το επιλέγω μέσω των διοδίων.
Απο κει και πέρα, είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι πρέπει να είμαστε ΝΟΜΙΜΟΙ. Οι μεγάλες και μικρές παρανομίες μας έφτασαν εδώ.Τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς μας, αλλά ξεχνάμε ότι ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν, γιατί απλά εμείς τους επιλέγουμε (ρίχνουμε σε ένα κουτί που λέγεται κάλπη, ένα κολώχαρτο που λέγεται ψηφοδέλτιο. Αυτά τα χαρτάκια χρησιμεύουν στο να επιλέγουμε την κυβέρνηση), και εμείς τους ωθούμε στη λαμογιά και στα ρουσφέτια.
Δυστυχώς ξεχνάμε ότι τα λαδώματα, ρουσφέτια κτλ, έχουν 2 μέλη, αυτόν που δίνει το χρήμα, ή που παρακαλάει, και τον αποδέκτη.
ξέρει κανείς έναν (μόνο έναν έλληνα) που δεν λάδωσε έστω και ένα ευρώ, δεν προσπάθησε να πάρει τη σειρά κάποιου συμπολίτη, δεν έκανε φοροδιαφυγή έστω και ένα ευρώ, δεν πάρκαρε ποτέ παράνομα, δεν έδωσε καμία μίζα (ούτε καν στην πολεοδομία), δεν πήρε κανένα τηλέφωνο για να του σβήσουν κλήση;
Βγάλε το παρκάρισμα που έχω φάει 1 κλήση Γλυφάδα (άδικη) και 1 κλήση Κολωνάκι + 1 κλήση για ταχύτητα + 1 για όλο τον ΚΟΚ (άδικη στο μεγαλύτερο ποσοστό) + 1 για ζώνη, και, στα υπόλοιπα, είμαι υπόδειγμα. Κάνω 'λάθος' στη φορολογική δήλωση, χαρακτηρίζομαι φοροφυγάς και τελικά, βγαίνω να έχω δηλώσει μικρότερη επιστροφή από αυτή που έπρεπε να πάρω (φέτος να δούμε που ξεπερνά τα 900€). Μαρκαδόρους, μελάνια, σπόγγους κτλ τα πληρώνω μόνος, ακόμα και αν υπάρχουν χρήματα. Φωτοτυπίες, κλεμμένα χαρτιά κτλ που μπορώ να κάνω άνετα, ΠΟΤΕ. Χρήματα και λάδι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, εκτός από κερασμένο νερό στους πυροσβέστες που έσβηναν τη φωτιά στο χωριό το 1999 και αυτό ΔΕΝ είναι λάδι. Βύσμα ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΟΤΕ κανείς δε μίλησε για εμένα, παρά μόνον αυτοί που με είχαν δει να δουλεύω και χωρίς να το ζητήσω εγώ. Για στρατούς κτλ που οι 9 στους 10 του forum έχουν περάσει πούδρα (στον αφρό, κατά το κοινώς λεγόμενο) δεν το συζητώ. Θα μπορούσα να είμαι άρχοντας, αλλά, ακόμα και όταν δόθηκε η ευκαιρία δεν τη χρησιμοποίησα*.
Έχω δικαίωμα να βρίζω το 99% του πληθυσμού τώρα; Έχω δικαίωμα να λέω ότι μου χρωστάει ο κράτος και δεν του χρωστάω;
Ευχαριστώ.
- Συμφοιτητής είναι Αξκος και τότε που ήμουν Πλάτη, ήταν στο Λαγό. Είχε καβαντζώσει άλλους 2-3 δικούς μας και όταν τον πήρα τηλέφωνο να πάμε για καφέ μου είπε να βρούμε τον Λγο μου να του μιλήσει, να με καβαντζώσει κτλ. Από εκείνη την ημέρα, του έκοψα την καλήμερα και του το είπα και ξεκάθαρα: 'Είπα να πάμε για καφέ, όχι για να μιλήσεις για εμένα, αλλά για να δω πως είσαι, γιατί, εκτός ΕΣ ήμασταν φίλοι. Εφόσον το βλέπεις έτσι και νομίζεις ότι σε ήθελα για βύσμα, καλύτερα να μην με πάρεις ούτε στη γιορτή μου.' και όλα τελείωσαν εκεί.
-
Πάντως Χρήστο έχεις την ψευδαίσθηση ότι αν όλοι πλήρωναν τα δίοδια, θα είχαμε και οκ δρόμους κατευθείαν? Υπάρχει περίπτωση να γίνει η κορίνθου-πατρών αυτοκινητόδρομος? Και αν γίνονταν (λέμε τώρα), μέχρι τότε θα σαι σε καροτσάκι με μαλάκινση...
Πιστεύω ακράδαντα ότι αν οι δρόμοι είχαν δοθεί σε ιδιώτες εδώ και 30 χρόνια, θα είχαμε καλούς δρόμους από τότε. Και τα χρήματα που τόσα χρόνια πληρώναμε σε διόδια και κατέληγαν στις μισθοδοσίες των Δ.Υ. θα πήγαιναν στις υποδομές.
Η Κορίνθου-Πατρών φυσικά και θα γίνει αυτοκινητόδρομος αν οι Έλληνες αναγκαστούν να τηρήσουν τους νόμους και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αν όχι, τότε ο μόνος που δεν θα φταίει θα είναι αυτοί. Έχουμε συνηθίσει όμως κάθε φορά να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους, πάγια και αγαπημένη τακτική του έθνους, κάθε φορά που χρειάζεται να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα.
Όπως τόσα χρόνια οι ιδιώτες έφεραν σωστά υποβρύχια, αεροπλάνα, άρματα, συστήματα τηλεπικοινωνιών κτλ.
Θα σε στεναχωρήσω, αλλά Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας συμβαδίζουν και πρέπει και οι δύο να δουλεύουν σωστά ώστε, να υπάρχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Αν το Δημόσιο βγάζει 'ύποπτες' συμβάσεις, ο ιδιώτης κερδίζει χωρίς να αποδίδει έργο (βλ. αεροσκάφη χωρίς αυτοπροστασία, άρματα με ρωγμές ή ασύμβατα συστήματα - βλ. παπάκια και TOW). Αν ο ιδιώτης πληρώνει, τότε, του δίνουν ό,τι επιθυμεί (βλ. δρόμοι, πιστόλια laser αξίας €4.500 κτλ) και πληρώνουμε παραπάνω για το ίδιο έργο (βλ. υποβρύχια που από 405 τα πληρώσαμε 450 εκ. ευρώ). Το να βλέπεις τη μία μόνο πλευρά του νομίσματος οδηγεί σε λάθη και στρεβλώσεις που τελικά οδηγούν στα ίδια προβλήματα με το παρελθόν. Άλλωστε, ΟΛΟΙ μιλάνε για το ύψος των διοδίων, ακόμα και οι υποστηρικτές τους.
Ευχαριστώ.
-
Πάντως τα διόδια είναι ένδειξη του τί θα γίνει στο μέλλον...
Το ίδιο θα γίνει κάποτε και με τη δημόσια υγεία. Ήδη έχει γίνει δλδ, στα εξωτερικά ιατρεία πρέπει κάποιος να πληρώνει έστω 3€ την επίσκεψη, αν δεν κάνω λάθος, ενώ το βράδυ πληρώνει κανονικά, τούτ' έστιν 50€. Για μια υπηρεσία που πληρώνει κάθε μήνα.
Και κάποιοι θα το θεωρούν λογικό, προβάλλοντας την πρόφαση ότι όσοι αρρωσταίνουν συχνότερα πρέπει να πληρώνουν .Το ίδιο ισχύει κ με τα διόδια. Πληρώνουμε για κάτι που υποτίθεται εκ των προτέρω έχουμε πληρώσει...
Με την ίδια λογική, ανάλογα με την πάθηση, να πληρώνει κάποιος σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Προσοχή, δημόσιο, όχι ιδιωτικό. Μέχρι χθες αυτοί οι δρόμοι ήταν δημόσιοι κ εν μία νυκτί καπηλεύτηκαν ως ιδιωτικοί. -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/05/blog-post_951.html?spref=fbayto gia καποιους που ελεγαν οτι φερει ο μηχανοβιος την ευθυνη σε περιπτωση ζημειας...ε ρε γλεντια τωρα!
Φυσικά και φέρει την ευθύνη, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς δεν υπήρχε τρόπος να ταυτοποιηθεί, ίσως να μην έφερε πινακίδα καν, οπότε η εταιρία ανέλαβε αυτή τα σπασμένα ως όφειλε προς τον οδηγό που δεν έφταιγε σε τίποτα. Να είσαι σίγουρος ότι αν είχαν σταματήσει τον αναβάτη, και είχε αποδειχτεί ότι το αυτοκίνητο υπέστη ζημιές** από την δική του μ@λακία**, θα είχε να αντιμετωπίσει σοβαρότατες κατηγορίες.
Όπως έχει το πράγμα τώρα, ένα τυπάκι έκανε ότι του κατέβηκε (θα μπορούσε να βανδαλίσει ένα σήμα κυκλοφορίας, ή να παρασύρει ένα πεζό στο πεζοδρόμιο, ή να κάνει ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στριμωγμένος ανάποδα σε ένα μονόδρομο, το ίδιο είναι) και -ως συνήθως στην Ελλάδα- δεν είχε συνέπειες.
Είναι άραγε για πανηγυρισμούς;
-
Να το ξαναδούμε γιατί το ξεχνάμε λίγο; Σε μια χώρα που δεν έχει να πληρώνει τις αγροτικές συντάξεις και τις προμήθειες των νοσοκομείων, σε μια χώρα όπου οι μισθοί συνεχώς συρρικνώνονται και οι φόροι αυξάνονται, ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έχει ξοδέψει πολλές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ για να έχει αυτό το αυτοκίνητο, απαιτεί να πληρώσουν οι υπόλοιποι πολίτες ακόμα περισσότερους φόρους για να χρηματοδοτήσουν την δική του χρήση του δρόμου, την δική του ανάγκη για βελτίωση, συντήρηση και επιμέλεια των υποδομών. Μία ακόμα δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, αυτή τη φορά απαίτηση από την συντεχνία των... οδηγών.
Επόμενο και φυσικό βήμα η άρνηση πληρωμής την εφορίας και εισφορών προς ασφαλιστικά ταμεία. Τόσα χρόνια τα έχουμε πληρώσει...
Αυτό είναι το αποτέλεσμα την νεοελληνικής αλητείας και ανικανότητας, για αυτό ως χώρα δεν θα ορθοποδήσουμε ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ
Το ίδιο ισχύει κ με τα διόδια. Πληρώνουμε για κάτι που υποτίθεται εκ των προτέρω έχουμε πληρώσει...
Πως και πότε πλήρωσες ρε τζαμπατζη? Ξανά και ξανά αναμασάμε τις ίδιες σαχλαμάρες
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Επόμενο και φυσικό βήμα η άρνηση πληρωμής την εφορίας και εισφορών προς ασφαλιστικά ταμεία. Τόσα χρόνια τα έχουμε πληρώσει...
Αυτό είναι το αποτέλεσμα την νεοελληνικής αλητείας και ανικανότητας, για αυτό ως χώρα δεν θα ορθοποδήσουμε ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ
Να βάλουμε όμως στο μυαλό μας ότι, άλλο οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλο τα διόδια. Φυσικά, και στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν φαγωθεί χρήματα και γι' αυτό το λόγο οι εισφορές είναι τόσο υψηλές σήμερα, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να έχει διορθωθεί ήδη (φυλάκιση, εκτέλεση, δήμευση περιουσίας κτλ). Από την άλλη όμως, στην ασφάλιση, εννοείται ότι πληρώνεις μία ζωή, και, άλλοι κερδίζουν τελικά και άλλοι χάνουν, αναλόγως του πώς φεύγουν από τη ζωή, πράγμα απρόβλεπτο και εντελώς χαοτικό. Στα διόδια, η πληρώμη γίνεται με τη χρήση και αυτό αρκεί για τη συντήρηση των έργων. Για την κατασκευή βέβαια, έχουμε πληρώσει όλοι ένα μερίδιο και φυσικά έχουμε δανειστεί και πληρώνουμε ακόμα και σήμερα.
Το ίδιο ισχύει κ με τα διόδια. Πληρώνουμε για κάτι που υποτίθεται εκ των προτέρω έχουμε πληρώσει...
Πως και πότε πλήρωσες ρε τζαμπατζη? Ξανά και ξανά αναμασάμε τις ίδιες σαχλαμάρες
Μιας και παίζει να είμαι ο μόνος που δεν έχει κάνει απάτες σε αυτό το forum, απαντάω ως άμεσα ενδιαφερόμενος. Έχω ήδη πληρώσει, όταν το κράτος μου κρατάει τους μισθούς 1-2-3 ετών για να χρηματοδοτήσει τα έργα. Όταν με πληρώνουν, έχω ήδη χάσει 5-10-15% λόγω πληθωρισμού, σήμερα οι μειώσεις θα μου κόψουν άλλο ένα 20-30%, με αποτέλεσμα, τα χρήματά μου να απαξιώνονται προς όφελος αυτών που τα παίρνουν νωρίτερα από εμένα. Προσωπικά σε εσένα, αν σου κρατούσαν 3 χρόνια 10.000€ και τελικά σου έδιναν 8.000€, θα θεωρούσες ότι έχεις ήδη πληρώσει ή όχι; Αν πληρώνεις φόρους, τέλη κυκλοφορίας, φόρους στα καύσιμα κτλ κτλ που έχουμε αναφέρει τόσο καιρό και οι δρόμοι είναι άφτιαχτοι δε θεωρείς ότι έχεις ήδη πληρώσει;
Ξαναλέω, ας μην συγχέουμε τις καταστάσεις και ας μην βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά του νομίσματος. Επειδή έχουν γίνει κλοπές στο παρελθόν (αποδεδειγμένα πλέον, ασχέτως παραγραφής των αδικημάτων), δε σημαίνει ότι σήμερα δε γίνονται. Ούτε οι ιδιώτες είναι άγιοι, ούτε το κράτος δουλεύει ιδανικά. Όταν όλοι μαζί έχουν σκοπό να κάνουν την απάτη, τότε, δε μας σώζει τίποτε. Το να βάζουμε τελεία και αρχή νέας προτάσεως σε κάποιο σημείο είναι καλό, αλλά ας δούμε τι έγραφε και πριν, ειδικά όταν ο συγγραφέας είναι ο ίδιος τα τελευταία 50+ χρόνια. Καταλαβαίνω την κομματική τοποθέτηση του καθενός, αλλά, από εμένα που παίζει να είμαι ο μόνος βλακωδώς τίμιος στο forum, δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών, ούτε συγχώρεση όταν γίνεται ζημιά στο κράτος και το έθνος.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μου ξαναήρθε σε email σήμερα:Και με ρωτούσε ο φίλος που μου το έστειλε:
Έστω ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα σωρό πάρκα και πλατείες με πράσινο στην Ελλάδα.
Ποιός πρέπει να τις (προ)πληρώσει? Αυτοί που ΤΩΡΑ συχνάζουν σε πλατείες και πάρκα?!viewtopic.php?p=2030329#p2030329
τα χουμε ξαναγραψει...
-
Δεν υπάρχει εναλλακτικός ασφαλής παράδρομος όπως ορίζουν οι ίδιες οι συμβάσεις (έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το 2009). Aυτη η φραση νομιζω τα συνοψιζει ολα. Το τι αυτοκινητο οδηγει ο δημοσιογραφος ποσως με ενδιαφερει , το θεμα ειναι οτι αυτη η υποθεση ειναι πραγματικη παρακωλυση συγκοινωνιων.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δεν υπάρχει **εναλλακτικός ασφαλής παράδρομος **όπως ορίζουν οι ίδιες οι συμβάσεις (έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το 2009). Aυτη η φραση νομιζω τα συνοψιζει ολα. Το τι αυτοκινητο οδηγει ο δημοσιογραφος ποσως με ενδιαφερει , το θεμα ειναι οτι αυτη η υποθεση ειναι πραγματικη παρακωλυση συγκοινωνιων.οι παραδρομοι ειναι για να πηγαινουν οι χωρικοι που εχουν εκει ιδιοκτησιες, και να καλλιεργουν με τα αγροτικα μηχανηματα....,
Εναλλακτικη διαδρομη πρεπει να υπαρχει ωστε να πηγαινεις στον προορισμο σου απο αλλο δρομο.... οχι αυτη η εναλλακτικη διαδρομη να ειναι πλαι στον αυτοκινητοδρομο....
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Όπως τόσα χρόνια οι ιδιώτες έφεραν σωστά υποβρύχια, αεροπλάνα, άρματα, συστήματα τηλεπικοινωνιών κτλ.
Θα σε στεναχωρήσω, αλλά Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας συμβαδίζουν και πρέπει και οι δύο να δουλεύουν σωστά ώστε, να υπάρχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Αν το Δημόσιο βγάζει 'ύποπτες' συμβάσεις, ο ιδιώτης κερδίζει χωρίς να αποδίδει έργο (βλ. αεροσκάφη χωρίς αυτοπροστασία, άρματα με ρωγμές ή ασύμβατα συστήματα - βλ. παπάκια και TOW). Αν ο ιδιώτης πληρώνει, τότε, του δίνουν ό,τι επιθυμεί (βλ. δρόμοι, πιστόλια laser αξίας €4.500 κτλ) και πληρώνουμε παραπάνω για το ίδιο έργο (βλ. υποβρύχια που από 405 τα πληρώσαμε 450 εκ. ευρώ). Το να βλέπεις τη μία μόνο πλευρά του νομίσματος οδηγεί σε λάθη και στρεβλώσεις που τελικά οδηγούν στα ίδια προβλήματα με το παρελθόν. Άλλωστε, ΟΛΟΙ μιλάνε για το ύψος των διοδίων, ακόμα και οι υποστηρικτές τους.
Ευχαριστώ.
Ο ιδιώτης θέλει να βγάλει κέρδος και πολύ καλά κάνει και θα κάνει ότι μπορεί κινούμενος και εκτός νόμου για να βγάλει κέρδος. Είτε το θέλουμε είτε όχι, το κέρδος είναι ο σκοπός ΚΑΘΕ ιδιωτικής δραστηριότητας. Μόνο στο σύστημα της ΕΣΣΔ το κέρδος ήταν εχθρός.
Το κράτος είναι αυτό που θα πρέπει να κόψει τα ποδια στον ιδιώτη που θα κινηθεί εκτός νόμου, αφού φυσικά έχει φτιάξει ένα αξιοκρατικό σύστημα νόμων.
Η SIEMENS μας φταίει που πλήρωνε τις προμήθειες, ή οι πολιτικοί που φτιάχνουν το σύστημα προμηθειών του δημοσίου έτσι ώστε ακόμη και μία SIEMENS θα πρέπει να πληρώνει μίζες για να πάρει δουλειές;
Οι ιδιώτες που πήραν τους αυτοκινητοδρόμους μας φταίνε ή το κράτος που όρισε τη σύμβαση και το ποσοστό των διοδίων που αποδίδεται στο κράτος;
Αν τα διόδια τα έπαιρνε ΜΟΝΟ ο ιδιώτης για τη διάρκεια κατασκευής του δρόμου, το ύψος τους θα ήταν πολύ μικρότερο, το κράτος είναι αυτό που τελικά ανεβάζει την τιμή των διοδίων, όπως κάνει και με την τιμή της βενζίνης.Δεν είδα όμως όσοι διαμαρτύρεστε για τα διόδια, να στρέφεστε κατά του κράτους. Πήγατε να κάνετε κατάληψη στο σπίτι του Τζέφρυ ή του χοντρού και δεν το μάθαμε; ΟΧΙ.
Μαυρίσατε με την ψήφο σας τον Τζέφρυ και τον χοντρό; ΟΧΙ (αλλιώς στα ΒΠ που ζείτε θα είχατε βγάλει ΚΚΕ...η κάλπη έδειξε ότι τιμήσατε με την ψήφο σας τους κρατικοδίαιτους που φτιάξανε τις ληστρικές συμβάσεις)Τι κάνετε; επιλέγετε την εύκολη λύση, να μην πληρώσετε τον ιδιώτη, την ίδια στιγμή που απαιτείτε να φτιάξει αυτός τους δρόμους χωρίς να έχει έσοδα!!!!!! Ωραία αντίσταση! Για να δω κανέναν σας να κάνει κατάληψη στο Καστρι. Δεν έχετε όμως τα κότσια.
Αφήστε παιδάκια, από κότες έχουμε πολλές στην Έλλάδα και από τσάμπα μάγκες. Αν είναι να κάνετε αντίσταση να διαλέξετε το σωστό στόχο. Επί ένα χρόνο κοροϊδεύει ο Μαγκριώτης και ο πανμέγιστος Ρέππας και δεν διαμαρτύρεστε κατά αυτών.
Για να σας δώ να καταλαμβάνετε το ΥΠ. Υποδομών....τολμάτε; Μάλλον όχι, γιατί φοβάστε μήν χάσετε τις δουλειές σας ε;
Ωραίο είναι να κάνεις αντίσταση εκ του ασφαλούς κρυμμένος στην ανωνυμία χτυπόντας τον πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας, δηλαδή τους συμπολίτες που πληρώνουν φόρους για να έχεις εσύ καπιτάλα των ΒΠ τον τσάμπα αυτκινητόδρομο. -
Οι ιδιώτες (εθνικοί εργολάβοι δηλ. μη ξεχνιόμαστε) πριν τριάντα χρόνια είχαν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν όπως για παράδειγμα να κατασπαταλήσουν μαζί με τους πολιτικούς τα πακετάκια Ντελόρ 1,2,3....15 που αρχίσανε να πέφτουνε τότε ολοζώντανα και σπαρταριστά.
Κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει το φιλέτο για να πιάσει να γλύφει τα κοκκαλάκια με επιτόκια από τις τράπεζες δανεισμού 10 και 15%.Φυσικά και θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν από τότε είχαμε το σημερινό σύστημα. Αλλά προτιμήσαμε την εθνική υπερηφάνεια. Και δεν μας έφταιξαν οι εργολάβοι για αυτό, αλλά το ίδιο το κρατικοδίαιτο σύστημα που εξασφάλιζε ότι κάποιος έκανε ένα έργο και μετά εξαφανιζόταν (γιατί όχι, άλλωστε; Μετά δεν είχε πλέον καμία ευθύνη για αυτό, αναλάμβανε την εποπτεία του το κράτος, ακριβώς αυτό που ζητάς να γίνει και τώρα)
Και μέχρι πόσο βρε παιδιά είσαστε διατεθειμένοι να πληρώσετε? Ας πει ο καθένας που υποστηρίζει ότι αν πληρώνουμε διόδια θα γινόντουσαν οι δρόμοι μέχρι πόσο είναι διατιθιμένος να πληρώσει πχ για να πάει από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Αν σας πούνε για παράδειγμα ότι τα διόδια θα αυξηθούν και για να πάτε Θεσσαλονίκη θα θέλετε 50 ευρώ θα τα πληρώσετε?
Μέχρι ποιο ποσό είσαι διατεθειμένος να πληρώνεις για τέλη κυκλοφορίας; Για δημοτικά τέλη; Για ρεύμα; Για βενζίνη;
Καταλαβαίνεις γιατί το ερώτημα σου είναι σε εντελώς λάθος βάση; Το κράτος αποφασίζει να φορολογήσει τον χρήστη (γιατί περί φορολογίας πρόκειται) και το ποσό που ΕΣΥ είσαι έτοιμος να πληρώσεις δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα συγκεκριμένα έργα πρέπει να γίνουν γιατί είναι εθνικής σημασίας και είναι προτιμότερο να επωμίζεται ο χρήστης το μεγαλύτερο κομμάτι των εξόδων, παρά ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι.
- Δεν καταλαβαινόμαστε νομίζω. Λέω ότι πριν τριάντα χρόνια ΚΑΝΕΝΑΣ ιδιώτης δε θα αναλαμβανε το δρόμο διότι πολύ απλά α) επαιρνε ζεστό κρατικό και ευρωπαικό χρήμα, β) τα επιτόκια ήταν 15%. Άρα όσο και να το θέλαμε κανένας στην Ελλάδα δε θα τους έφτιαχνε.
- Το ερώτημά μου δεν είναι σε λάθος βάση διότι απλούστατα δεν υποστηρίζω όπως εσύ ότι καλά κάνω και πληρώνω τέλη, δημοτικό φόρο, φόρο στη βενζίνη κλπ.
Είμαι ΚΑΤΑ των έμμεσων φόρων και ΥΠΕΡ των άμεσων φόρων της φορολογίας δηγλ στην πηγή. Όπως εξ'άλλου είναι και η τάση όσο προχωράνε οι κοινωνίες.
Είναι λάθος το ότι τα διόδια είναι φόρος.
Τα διόδια είναι ένα μέσο χρηματοδότησης των έργων από τους χρήστες των έργων. Και χρήστης είναι αυτός που τα χρησιμοποιεί όταν γίνουν τα έργα. Όχι προκαταβολικά.
Για φαντάσου πριν γίνει το Ριο - Αντίριο να σου λέγανε κάθε φορά που περνάς από την Πάτρα θα δίινεις και ένα ευρώ για τη γέφυρα χωρίς να ξέρεις πώς θα είναι, πότε θα γίνει, και πότε θα την χρησιμοποιήσεις.
-
pk 33 πολυ ωραια αυτα που λες κ σωστη η επιχειρηματολογια σου , αλλα εγω αναρωτιεμαι με πιο δικαιωμα σου κλεινει τις μπαρες το κρατος ή ο ιδιωτης εφοσον ΔΕΝ υπαρχει εναλλακτικη διαδρομη. Ειναι νομιμο αυτο ?
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
pk 33 πολυ ωραια αυτα που λες κ σωστη η επιχειρηματολογια σου , αλλα εγω αναρωτιεμαι με πιο δικαιωμα σου κλεινει τις μπαρες το κρατος ή ο ιδιωτης εφοσον ΔΕΝ υπαρχει εναλλακτικη διαδρομη. Ειναι νομιμο αυτο ?Εναλλακτικη διαδρομη παντα υπαρχει.....συνηθως με περισσοτερα χιλιομετρα και πιο χρονοβορα.
Π.Χ. Αθηνα - Θεσσαλονικη γινεται να πας απο Μανδρα-Κριεκουκι- Θηβα- Λειβαδια-Αμφικλεια - Λαμια -Δομοκο - Λαρισσα - Ελασσωνα- Κατερινη - Αλεξανδρια - Θεσσαλονικη.Για μενα καλυτερα να πληρωσω διοδια παρα να μπαιλτισω κανοντας το πιο πανω δρομολογιο.
Αλλος θα το βρει ενδιαφερον οδηγικα και φυσιολατρικα. Περι ορεξεως κολοκυθοπιττα. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Είμαι ΚΑΤΑ των έμμεσων φόρων και ΥΠΕΡ των άμεσων φόρων της φορολογίας δηγλ στην πηγή. Όπως εξ'άλλου είναι και η τάση όσο προχωράνε οι κοινωνίες.
Το αντίθετο συμβαίνει! Η άμμεση φορολογία επί του εισοδήματος έχει την τάση παγκοσμίως να πέφτει, γιατί απλά χρησιμοποιείται για να συντηρεί μόνο τον σκληρό πυρήνα του κράτους (εφορίες, διακυβέρνηση, υγεία, παιδεία, άμυνα).
Για όλα τα άλλα υπάρχουν οι έμμεσοι φόροι, όπως:- ΦΠΑ
- Φόρος στη βενζίνη
- Τέλη κυκλοφορίας
- φόρος στην αγορά αυτοκινήτου
- Φόροι στην ακινητη περιουσία
- Φόροι επί του κεφαλαίου
Και αυτό γιατί είναι κοινωνικά άδικο ακριβώς το να πληρώνεις για κάτι που δεν χρησιμοποιείς, εκτός από τα έργα που πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Έτσι ο δρόμος που φτάνει σε ένα χωριό πάνω στην Πίνδο είναι κοινωνική πολιτική. ο αυτοκινητόδρομος για να γκαζώνεις την κούρσα σου και να κατεβαίνει στην Αθήνα ο κάτοικος των ΒΠ με το SUV, ΔΕΝ είναι κοινωνική πολιτική.
Εναλλακτική υπάρχει και για να κατέβεις στην Αθήνα από τα ΒΠ και για το Αθήνα Θεσσαλονίκη. Είναι η λεγόμενη παλιά Εθνική οδός. Η έλλειψη συντήρησής της δείχνει τί είναι ικανό να κάνει το κράτος από μόνο του.
Επίσης: εναλλακτική είναι και ο σιδηρόδρομος και το αεροπλάνο. Επειδή τα αεροπλάνα τα φτιάχνουν ιδιωτικές εταιρίες και όχι κρατικές, είναι λίγο γρήγορα. Ο σιδηρόδρομος παλεύει εδώ και 30 χρόνια για το κολωτούνελ του Καλλίδρομου και ακόμη να τα καταφέρει γιατί απλά είναι κράτος. -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
Το αντίθετο συμβαίνει! Η άμμεση φορολογία επί του εισοδήματος έχει την τάση παγκοσμίως να πέφτει, γιατί απλά χρησιμοποιείται για να συντηρεί μόνο τον σκληρό πυρήνα του κράτους (εφορίες, διακυβέρνηση, υγεία, παιδεία, άμυνα).
Για όλα τα άλλα υπάρχουν οι έμμεσοι φόροι, όπως:- ΦΠΑ
- Φόρος στη βενζίνη
- Τέλη κυκλοφορίας
- φόρος στην αγορά αυτοκινήτου
- Φόροι στην ακινητη περιουσία
- Φόροι επί του κεφαλαίου
Και αυτό γιατί είναι κοινωνικά άδικο ακριβώς το να πληρώνεις για κάτι που δεν χρησιμοποιείς, εκτός από τα έργα που πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Έτσι ο δρόμος που φτάνει σε ένα χωριό πάνω στην Πίνδο είναι κοινωνική πολιτική. ο αυτοκινητόδρομος για να γκαζώνεις την κούρσα σου και να κατεβαίνει στην Αθήνα ο κάτοικος των ΒΠ με το SUV, ΔΕΝ είναι κοινωνική πολιτική.
Εναλλακτική υπάρχει και για να κατέβεις στην Αθήνα από τα ΒΠ και για το Αθήνα Θεσσαλονίκη. Είναι η λεγόμενη παλιά Εθνική οδός. Η έλλειψη συντήρησής της δείχνει τί είναι ικανό να κάνει το κράτος από μόνο του.
Επίσης: εναλλακτική είναι και ο σιδηρόδρομος και το αεροπλάνο. Επειδή τα αεροπλάνα τα φτιάχνουν ιδιωτικές εταιρίες και όχι κρατικές, είναι λίγο γρήγορα. Ο σιδηρόδρομος παλεύει εδώ και 30 χρόνια για το κολωτούνελ του Καλλίδρομου και ακόμη να τα καταφέρει γιατί απλά είναι κράτος.οσοι μενουν σε λαικες γειτονιες, δουλευουν στα βπ και δεν εχουν suv; ν' αλλαξουν δουλεια; (οτι πιο ευκολο σημερα) να παρουν μμμ; (δεν υπαρχουν). τι λυση προτεινεις;
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21.04.2011
Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011
στις 9:00 το βράδυ θα ξεκινήσει η λειτουργία των Πλευρικών Σταθμών ιοδίων
Λεπτοκαρυάς.
Οι τιμές των διοδίων τελών θα διαμορφωθούν ως εξής:
Κατηγορία 1- Κατηγορία 2 - Κατηγορία 3 - Κατηγορία 4
2,10€........... 2,90€ ..........7,30€ .............10,30€Προς αποκατάσταση της αλήθειας (;)
Η τοπική εφημερίδα γραφει σήμερα:
'Μετα απο αίτημα του δημοσίου, η εταιρία αποφάσισε στην αρχή τουλάχιστον, να μην καταβάλλονται τέλη στην κατηγορία μοτο και ΙΧ παρα μόνο στις δυο τελευταίες κατηγορίες (βαρέα οχήματα)'
Μενει να περάσει καποιος για να το διαπιστώσουμε στην πράξηεγω περασα την δευτερα. επειδη τα πηρα ασχημα που βρηκα και εκει διοδια, ανοιξα παραθυρο και ετοιμαστηκα να σπρωξω την μπαρα, αλλα πριν προλαβω να βγαλω το χερι και να σταματησω ο υπαλληλος ανοιξε την μπαρα.
υπεθεσα οτι το εκανε γιατι βαριοταν να βγαινει εξω να την ξανακλεινει, αλλα με αυτα που διαβαζω τωρα μαλλον τα ΙΧ περναν δωρεαν.
Τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς με κατεύθυνση προς Αθήνα είναι ελεύθερα. Ουσιαστικά βγαίνεις πριν τα διόδια και ξαναμπαίνεις στην 'εθνική' πριν τις στροφές του Πλαταμώνα. Όπως ήταν δηλαδή η παλιά παράκαμψη . Το θέμα είναι ότι ούτε τα φορτηγά πλήρωναν διόδια. Αυτά έγιναν χθες .
-
Ε, το χόντρυνε λίγο...
βεβαια αν γινει κατι εκ μερους της αστυνομίας θα μιλαμε για 'άλλες εποχές' κλπ κλπΑλήθεια, μέχρι που φτανει η ελευθερία του τύπου;
Στην επιστολή του προς τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Βαξεβάνης μεταξύ άλλων επισημαίνει:
'Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας,
Φαντάζομαι πως αν σας έπαιρνα τηλέφωνο και ζητούσα να μου στείλετε έναν αστυνομικό για να βρίσκεται έξω από το σπίτι μου και να γράφει όποιον παρκάρει παράνομα μπροστά, θα θεωρούσατε ότι σας κάνω πλάκα. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο μόνο και μόνο, επειδή το παράνομο παρκάρισμα είναι παράβαση του ΚΟΚ.
(....)
Αγαπητέ Αρχηγέ της Αστυνομίας, προστατεύστε πρώτα και κύρια τους αστυνομικούς σας.
Δεν τους αξίζει να φυλάνε γήπεδα επιχειρηματιών και διόδια εργολάβων. Τιμήστε τη στολή σας.Και επειδή σας γνωρίζω και προσωπικά, πιστέψτε με, δεν σας πάει η ρόμπα…'
-
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
οσοι μενουν σε λαικες γειτονιες, δουλευουν στα βπ και δεν εχουν suv; ν' αλλαξουν δουλεια; (οτι πιο ευκολο σημερα) να παρουν μμμ; (δεν υπαρχουν). τι λυση προτεινεις;Σε ποιο σημείο θέλεις να πας και δεν υπάρχει εναλλακτική;
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!