-
Ο χρήστης Zougla.gr έγραψε:
Ποινική δίωξη σε 9 που «δεν πλήρωσαν»
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 19:33Την ώρα που μεγαλώνει το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος εννέα εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια. Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων για την ακρίβεια, οπότε και προκλήθηκαν τεταμένα επεισόδια, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ.
Είχε μάλιστα προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για την υπόθεση ύστερα από μήνυση που κατέθεσε πέρυσι η εταιρεία «Νέα Οδός», η οποία διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τα διόδια των Αφιδνών. Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα:
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
-Διατάραξη κοινής ειρήνης
-Διατάραξη οικιακής ειρήνης
-Παρακώληση συγκοινωνιών
-Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών
-Συκοφαντική δυσφήμηση -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Γιατί τον έχεις ήδη πληρώσει 3-4-5-6-7-8-+00 φορές από το εισόδημά σου, τα τέλη κυκλοφορίας σου, τον ΦΠΑ σου, την περαίωσή σουΌχι, όχι, ΟΧΙ. Αυτά που έχω πληρώσει (που έχω πετάξει) δεν πήγαν στους δρόμους. Πήγαν στα ελλειμματικά ταμεία, στις μισθοδοσίες των υπεράριθμων στον δημόσιο τομέα, στις προβληματικές ΔΕΚΟ, στην κακοδιαχείριση, στις μίζες, στις συντάξεις, για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των δήμων. Πήγαν οπουδήποτε αλλού ΕΚΤΟΣ από τους δρόμους.
Τα λεφτά που έδινα τόσα χρόνια πήγαιναν χαμένα. Τώρα όμως, με τους δρόμους στις ιδιωτικές εταιρίες βλέπω αποτέλεσμα. Δεν καταστρέφω το αυτοκίνητο μου, δεν κινδυνεύω την ζωή μου, κάνω το ταξίδι μου πιο γρήγορα και πολύ πιο ξεκούραστα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σήμερα χρησιμοποιήσαμε τον Αυτοκινητόδρομο Κορίνθου Τριπόλεως. Όποιος δεν βλέπει διαφορές, ουσιαστικές και σημαντικές διαφορές, σε σχέση με παλαιότερα όταν ο δρόμος ήταν υπό την επιμέλεια του κράτος, μάλλον πάσχει από γλαύκωμα. Κλειστός αυτοκινητόδρομος σε όλο το μήκος του, με υπέροχη σήμανση, καταπληκτική χάραξη, προσεγμένα πρανή, νησίδες και νέες σήραγγες, με αυτοκίνητα ασφαλείας να περιπολούν (και σε μια περίπτωση να έχουν επέμβει όταν χαλασμένο φορτηγό έμεινε σε ανηφορική στροφή), θα τον χαρακτήριζα ανώτερο από πολλούς Ευρωπαϊκούς που έχω οδηγήσει.Γιατί να μην πληρώνεις διόδια εκεί;
το θεμα ειναι ποσα θα πληρωνουμε. γιατι με αυτα που ζητανε γινονται τραγικοι
***στα διοδια του ισθμου φτιαχνουν μετωπικα κουβουκλια απο την μερια προς κορινθο!!! να φανταστω οτι ενας που παει αθηνα-κορινθο πληρωνει στα διοδια της ελευσινας του ισθμού και κατοπιν στα 2,5 χλμ εχει βγει στην εξοδο προς κορινθο η λουτρακι?
-
Υπενθυμίζω ότι έτσι ήταν μέχρι πρότινος στο Σχηματάρι και, πριν ακόμα γίνει αυτοκινητόδρομος, στο σημείο που περιγράφεις, δηλ. πλήρωνες στην 'εθνική οδό Αθήνας-Κορίνθου' 2 φορές. Οπως επίσης και στην Κορίνθου-Πάτρας. Ολος ο δρόμος για Πάτρα τότε ήταν όπως η Κορίνθου-Πάτρας, δηλ. 1 λωρίδα χωρίς νησίδα και έρεισμα.
Επίσης υπενθυμίζω ότι και τότε (1980 ας πούμε) προ-πληρώναμε για δρόμους που θαααα φτιάχνονταν (η Αθήνας-Κορίνθου το 1995 και ολοκληρώθηκε με τα τούνελ στην Κακιά Σκάλα κάπου το 2005 νομίζω ?).
Επίσης υπενθυμίζω ότι και τότε (1985) η οικονομική κατάσταση ήταν τραγική (υποτίμηση, πρόγραμμα λιτότητας κτλ.)
Επί της ουσίας η μόνη διαφορά που βλέπω με σήμερα είναι ότι όντως τα διόδια είναι συγκριτικά πολύ ακριβότερα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπενθυμίζω ότι έτσι ήταν μέχρι πρότινος στο Σχηματάρι και, πριν ακόμα γίνει αυτοκινητόδρομος, στο σημείο που περιγράφεις, δηλ. πλήρωνες στην 'εθνική οδό Αθήνας-Κορίνθου' 2 φορές. Οπως επίσης και στην Κορίνθου-Πάτρας. Ολος ο δρόμος για Πάτρα τότε ήταν όπως η Κορίνθου-Πάτρας, δηλ. 1 λωρίδα χωρίς νησίδα και έρεισμα.Επίσης υπενθυμίζω ότι και τότε (1980 ας πούμε) προ-πληρώναμε για δρόμους που θαααα φτιάχνονταν (η Αθήνας-Κορίνθου το 1995 και ολοκληρώθηκε με τα τούνελ στην Κακιά Σκάλα κάπου το 2005 νομίζω ?).
Επίσης υπενθυμίζω ότι και τότε (1985)** η οικονομική κατάσταση ήταν τραγική (υποτίμηση**, πρόγραμμα λιτότητας κτλ.)
Επί της ουσίας η μόνη διαφορά που βλέπω με σήμερα είναι ότι όντως τα διόδια είναι συγκριτικά πολύ ακριβότερα.
σωστός, υποτίμηση είχε γίνει το 1983 15% και το 1985 15,5%.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 19:33Την ώρα που μεγαλώνει το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος εννέα εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια. Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων για την ακρίβεια, οπότε και προκλήθηκαν τεταμένα επεισόδια, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ.
Είχε μάλιστα προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για την υπόθεση ύστερα από μήνυση που κατέθεσε πέρυσι η εταιρεία «Νέα Οδός», η οποία διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τα διόδια των Αφιδνών. Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα:
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
-Παρακώληση συγκοινωνιών
-Συκοφαντική δυσφήμησηΤο άκουσα σήμερα στην tv. Οι κατηγορίες κατά των 9 είναι 2:
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας (το σήκωμα της μπάρας)
-Παρακώληση συγκοινωνιών -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Το άκουσα σήμερα στην tv. Οι κατηγορίες κατά των 9 είναι 2:
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας (το σήκωμα της μπάρας)Μα δεν χαλάει, σωστά?
-Παρακώληση συγκοινωνιών
Αφού φεύγουν και άλλοι μαζί είναι διευκόλυνση συγκοινωνιών.
-
Ο χρήστης Zougla.gr έγραψε:
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 19:33Την ώρα που μεγαλώνει το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος εννέα εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια.
**... Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα:
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
-Παρακώληση συγκοινωνιών
-Συκοφαντική δυσφήμηση**Δηλαδη κατηγορουνται για οτιδηποτε αλλο εκτος απο αρνηση καταβολης διοδιου.
Βεβαια το λαμογιο που εγραψε το αρθρο θα επρεπε να βαλει επικεφαλιδα 'ποινικη διωξη σε 9 που εσπασαν τις μπαρες', αλλα δεν πληρωθηκε για να γραψει την αληθεια αλλα για να δημιουργησει εντυπωσεις του τι παθαινει οποιος δε πληρωνει απλα.
Ουστ λαμογια
-
προχωρανε σε διαταγες πληρωμης οι κοινοπραξιες αυτο/μος αιγαιου και νεα οδος σε οδηγους που δεν πληρωνουν διοδια...
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 11_376521..μαλλον αρχισαν σοβαρα να παιρνουν μετρα..δν μου φαινεται επικοινωνιακο τρικ
..προαναγγελεται μειωση αντιτιμου διοδιων σε μη κατασκευασμενους αυτοκινητοδρομους( μαλλον εννοουν τεμπη και κορινθου-πατρων)
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=95341169
αν και ο τιτλος του αρθρου ειναι μαλλον εσκεμμενα εκφοβιστικος,λογω μαλλον της ιδιοκτησιας της εφημεριδας -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το άκουσα σήμερα στην tv. Οι κατηγορίες κατά των 9 είναι 2:
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας (το σήκωμα της μπάρας)Μα δεν χαλάει, σωστά?
Όταν κοπανιέται συνέχεια μπορεί και να χαλάσει.
Άσε που στραβώνει και ξεβάφει.
Εγώ αν ήμουν διοδιάς θα ήθελα να είναι φρεσκοβαμμένες και να λάμπουν. -
Πού κοπανιέται, για να καταλάβω?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πού κοπανιέται, για να καταλάβω?Στο τσιμέντο στο πλάι. Όταν σηκώνεται και πέφτει εκεί.
-
Ο χρήστης snowaddicted έγραψε:
προχωρανε σε διαταγες πληρωμης οι κοινοπραξιες αυτο/μος αιγαιου και νεα οδος σε οδηγους που δεν πληρωνουν διοδια...
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 11_376521..μαλλον αρχισαν σοβαρα να παιρνουν μετρα..δν μου φαινεται επικοινωνιακο τρικ
..προαναγγελεται μειωση αντιτιμου διοδιων σε μη κατασκευασμενους αυτοκινητοδρομους( μαλλον εννοουν τεμπη και κορινθου-πατρων)
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=95341169
αν και ο τιτλος του αρθρου ειναι μαλλον εσκεμμενα εκφοβιστικος,λογω μαλλον της ιδιοκτησιας της εφημεριδαςΕγω δεν μπορω να καταλαβω πως θα στηριξουνε την αξιωση τους για 20πλασιο προστιμο απο την στιγμη που ειναι ιδιωτες θα πρεπει να πανε δικαστικος απο την στιγμη που ο ενας ιδιωτης αξιωνει κατι απο εναν αλλο
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως θα στηριξουνε την αξιωση τους για 20πλασιο προστιμο απο την στιγμη που ειναι ιδιωτες θα πρεπει να πανε δικαστικος απο την στιγμη που ο ενας ιδιωτης αξιωνει κατι απο εναν αλλοEγω παλι, δε μπορω να καταλαβω που δε μπορεις να καταλαβεις οτι ολα αυτα κατα 99,999998% ειναι πιπες και απειλες.
600 ειδοποιησεις στειλανε, 600 ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ δικες πρεπει να κανουνε απαιτωντας το ακριβες αντιτιμο συν τα δικαστικα εξοδα.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως θα στηριξουνε την αξιωση τους για 20πλασιο προστιμο απο την στιγμη που ειναι ιδιωτες θα πρεπει να πανε δικαστικος απο την στιγμη που ο ενας ιδιωτης αξιωνει κατι απο εναν αλλο
Eγω παλι, δε μπορω να καταλαβω που δε μπορεις να καταλαβεις οτι ολα αυτα κατα 99,999998% ειναι πιπες και απειλες.
600 ειδοποιησεις στειλανε, 600 ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ δικες πρεπει να κανουνε απαιτωντας το ακριβες αντιτιμο συν τα δικαστικα εξοδα.
Α γεια σου γι'αυτο αναρωτιεμαι .
Το θεμα ειναι ομως οτι θα πανε στα δικαστηρια με 9 συμπολιτες μας και πραγματικα ειμαι πολυ περιεργος πως θα στηριξουν τις κατηγοριες γιατι εαν χασουν τοτε ολος ο κοσμος θα τους γραφει στα παλια του τα παπουτσια και αληθεια τις κατωθι κατηγοριες πως διαολο θα τις στηριξουν ?[list:1tkeiyyx]-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
-Παρακώληση συγκοινωνιών
-Συκοφαντική δυσφήμηση[/list:u:1tkeiyyx] -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως θα στηριξουνε την αξιωση τους για 20πλασιο προστιμο απο την στιγμη που ειναι ιδιωτες θα πρεπει να πανε δικαστικος απο την στιγμη που ο ενας ιδιωτης αξιωνει κατι απο εναν αλλο
Eγω παλι, δε μπορω να καταλαβω που δε μπορεις να καταλαβεις οτι ολα αυτα κατα 99,999998% ειναι πιπες και απειλες.
Αν στις πρώτες μία-δύο δίκες χάσουν οι οδηγοί και κληθούν να πληρώσουν ΚΑΙ τα δικαστικά έξοδα, ο αριθμός των δικών ΔΕ θα αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τις εταιρείες.
-
Δεν είναι συμπολίτες μας αυτοί οι 9.
Είναι κουμουνιστές! -
-
Εν τω μεταξυ η τρομοκρατια και το ψεμμα συνεχιζονται.
Ακουσα στις ειδησεις ( ) του Αλφα οτι η Νεα Οδος στελνει διαταγες πληρωμης των 100 ευρω (το 30+πλασιο του αντιτιμου δηλ.) σε οσους δε πληρωνουν τα διοδια.
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Το θεμα ειναι ομως οτι θα πανε στα δικαστηρια με 9 συμπολιτες μας και πραγματικα ειμαι πολυ περιεργος πως θα στηριξουν τις κατηγοριες...
Aν πραγματι εχουν γινει ζημιες μπορουν να στηριξουν τις κατηγοριες.
Αλλα και παλι αυτη η δικη δεν εχει να κανει με την αρνηση καταβολης διοδιουγιατι εαν χασουν τοτε ολος ο κοσμος θα τους γραφει στα παλια του τα παπουτσια
Γιαυτο ακριβως δεν εχουν κανει τιποτα οσον αφορα την αρνηση καταβολης διοδιου και κατα τα φαινομενα δε θα το ρισκαρουν.
Απλα χρησιμοποιουν επικοινωνιακα την ασκηση ποινικης διωξης για ασχετα με την αρνηση καταβολης διοδιου αδικηματα μπας και φρεναρουν το ολοενα αυξανομενο κυμα των διδοδιστας. -
πρέπει να εχει αναφερθεί ξανα εδω σαν ερώτημα, αλλα εδω το λέει καθαρά:
Οι οδηγοί που δεν πληρώνουν λαμβάνουν επιστολή της εταιρίας να εξοφλήσουν το χρέος τους εντός 15 ημερών και αν δεν το πράξουν, θα κλήθουν να πληρώσουν το 20πλάσιο του ποσού με διαταγή πληρωμής, όπως προβλέπεται από τη συμβαση παραχώρησης.
αρα, ΔΕΝ πληρώνεις κι ΑΝ έρθει ειδοποιητήριο πας και τα πληρώνεις μαζι, ουτε ψιλά ουτε καθυστερήσεις (σαν ΤΕΟ pass ενα πράμα )
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!