-
Με αφορμή το πρόσφατο άνοιγμα των διοδίων στην Αττική Οδό, θα ήθελα να ρωτήσω με ποια λογική δεν θα πρέπει να πληρώνουμε διόδια στην Αττική Οδό.
Αφού είναι:
- Κλειστός Αυτοκινητόδρομος
- Υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές χωρίς διόδια
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Διαδρομή Μιλάνο (Malpensa) - Serre Chevalier.
Χάσαμε την μπάλα με το πόσες φορές σταματήσαμε σε** μετωπικά διόδια**. Μάλιστα μας έκανε εντύπωση ότι για μεγάλο κομμάτι του δρόμου (στο οποίο υπήρχαν και διόδια) δεν υπήρχε ΛΕΑ, αλλά εσοχές κάθε 300 μέτρα περίπου.
Γαλλία Χρήστο ?
οι autoroutes του νότου είναι τραγικές σε αυτό το θέμα
Αν δοκιμάσεις να πάς ισπανία μέσω Γαλλίας, διατρέχοντας πρακτικά όλη την cote d azour θα βλαστημίσειςΌλα τα διόδια ήταν στην Ιταλική πλευρά. Όταν μπήκαμε στην Γαλλία ήμασταν πλέον σε επαρχιακό δίκτυο.
Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι οι μπάρες ήταν σιδερένιες και πολύ πιο τσαμπουκαλεμένες από τις δικές μας, αυτοί δεν φαίνεται να πολυασχολούνται με το τι θα γίνει αν κάποιος πέσει πάνω τους για να περάσει με τον τσαμπουκά. Μ@λ@κία που δεν τις βιντεοσκόπησα.
-
Αυτό δεν το ήξερα
Στο μόνο μέρος που έχω συναντήσει στην Ιταλία μετωπικά διόδια, ας πούμε, είναι στο τελευταίο κομμάτι από μιλάνο για ελβετία. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτό δεν το ήξερα
Στο μόνο μέρος που έχω συναντήσει στην Ιταλία μετωπικά διόδια, ας πούμε, είναι στο τελευταίο κομμάτι από μιλάνο για ελβετία.Στη διαδρομή προς Κόμο εννοείς? Το ίδιο ισχύει και στη διαδρομή προς Βαρέζε. Γενικώς στις περιοχές αυτές η κατάσταση είναι λίγο χάλια.
-
Μία ερώτηση προς όσους δεν πληρώνουν:
Τι είναι δικαιότερο, να πληρώνει αυτός που χρησιμοποιεί το δρόμο ή να πληρώνουν όλοι για τον δρόμο μέσω της φορολογίας τους; Προσωπικά θεωρώ το 1ο.Ωραίο το 'δεν πληρώνω διόδια'. Δρόμο όμως θέλουμε για να τρέχουμε ε; Και αντε να μην πληρώσουμε διόδια. Το κράτος από που θα τα βρεί τα λεφτά, αφού οι Έλληνες δεν θέλουμε να πληρώσουμε ούτε τη φορολογία μας; Και μην αρχίσουμε τα κουραφέξαλα ότι το κράτος μας κλέβει. ΝΑΙ μας κλέβει το κράτος, γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε το κράτος. Ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που δεν αποδίδει ΦΠΑ είναι το ίδιο λαμόγιο με τον μεγαλοεπιχειρηματία που θα ρίξει τη μίζα στο λογαριασμό του κόμματος. Ο κάθε μικροεπαγγελματίας που δεν αποδίδει ασφαλιστικές εισφορές είναι το ίδιο εγκληματίας με τους εργολάβους που τα τρώνε μαζί με τους υπουργούς.
Την επόμενη φορά παρακαλώ όποιος δεν θέλει να πληρώνει διόδια, να μην πατάει στον αυτοκινητόδρομο γιατί εγώ που πληρώνω έχω την απαίτηση να είναι σωστός ο δρόμος και θέλω τα χρήματα που πληρώνω να πηγάνουν στη συντήρηση των φθορών που προκαλώ ΕΓΩ και όχι το λαμόγιο που δεν πληρώνει.
Όσο για τις καθυστερήσεις στα έργα, οι απαλλοτριώσεις έγιναν σύμφωνα με τις συμβάσεις; ΟΧΙ. Όμως τα δανεικά τα πήρανε οι κοινοπραξίες σύμφωνα με τις συμβάσεις και αυτή τη στιγμή λόγω των καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις πάνε πίσω και οι χρηματοροές τους. Η μόνη άμυνα που δεν μας αρέσει είναι η αύξηση της τιμής των διοδίων.
Οι κοινοπραξίες που πήραν τις δουλειές ΝΟΜΙΜΑ, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ιδιωτικές εταιρίες είναι με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ σκοπό το κέρδος, όπως δηλαδή κάθε ιδιωτική εταιρία. Τα υπόλοιπα (δηλαδή το άν γίνονται τα έργα, το πότε θα τελειώσουν κτλ) είναι δουλειά του κράτους, το οποίο όμως εμείς κλέβουμε, οπότε ας μήν περιμένουμε να δουλεύει. -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
....Την επόμενη φορά παρακαλώ όποιος δεν θέλει να πληρώνει διόδια, **να μην πατάει **στον αυτοκινητόδρομο γιατί εγώ που πληρώνω έχω την απαίτηση να είναι σωστός ο δρόμος και **θέλω τα χρήματα που πληρώνω να πηγάνουν στη συντήρηση των φθορών που προκαλώ ΕΓΩ και όχι το λαμόγιο που δεν πληρώνει...**
Το μόνο πράγμα που φθείρει το δρόμο είναι τα φορτηγά και επειδή στην Ελλάδα είναι και υπερφορτωμένα δε τον φθείρουν απλώς, τον καταστρέφουν!!!
Για πείτε εσείς οι πολυταξιδεμένοι τι λείπει από τις super duper ιδιωτικές ΕΟ της Ελλάδας , μήπως λέω μήπως στις εισόδους ή στα διόδια λείπει ένα σπιτάκι τέρμα δεξιά;
Εκείνο το σπιτάκι που μπροστά έχει μια γεφυροπλάστιγγα που ελέγχει τα υπερφορτωμένα
Εκείνα τα μπλόκα με κάτι φορητά συστήματα που είναι; (κανένας έλεγχος στα φορτηγά, ποιός ξέρει τι διαπλοκές υπάρχουν ανάμεσα σε τροχαία , μεταφορικές εταιρίες και εταιρίες που διαχειρίζονται τις ΕΟ )
Πέρασαν χρόνια από το ατύχημα στα Τέμπη, ξεχάστηκαν τα άτυχα παιδιά!
Ε λοιπόν , όσο βλέπω να μην γίνονται έλεγχοι στα φορτηγά , δε δέχομαι να πληρώσω διόδια, τη φθορά δε τη κάνει ο 1,5 τόνος του δικού μου αυτοκινήτου! -
φαντάζομαι ότι με την ίδια λογική φοροδιαφεύγεις κιόλας, σωστά;
-
Edit .Hρεμα!![mod]
-
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Εκείνα τα μπλόκα με κάτι φορητά συστήματα που είναι; (κανένας έλεγχος στα φορτηγά, ποιός ξέρει τι διαπλοκές υπάρχουν ανάμεσα σε τροχαία , μεταφορικές εταιρίες και εταιρίες που διαχειρίζονται τις ΕΟ )
Πέρασαν χρόνια από το ατύχημα στα Τέμπη, ξεχάστηκαν τα άτυχα παιδιά!
Ε λοιπόν , όσο βλέπω να μην γίνονται έλεγχοι στα φορτηγά , δε δέχομαι να πληρώσω διόδια, τη φθορά δε τη κάνει ο 1,5 τόνος του δικού μου αυτοκινήτου!Oι εταιρείες που διαχειρίζονται τους δρόμους θα ελέγξουν τα φορτηγά;
Θα δώσουν και πρόστιμο μήπως στους υπέρβαρους; -
Πριν από λίγες μέρες είδα ότι κάπου έκαναν με φορητές ζυγαριές μετρήσεις και έριχναν πρόστιμα σε υπερφορτωμένα φορτηγά...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πριν από λίγες μέρες είδα ότι κάπου έκαναν με φορητές ζυγαριές μετρήσεις και έριχναν πρόστιμα σε υπερφορτωμένα φορτηγά...Το ειδα και εγω.Εδειχνε εναν που ηταν δυο τονους υπερβαρος
-
Ποιό είναι το όριο;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ποιό είναι το όριο;Οσα γραφει η αδεια κυκλοφοριας.Μιλαμε για τριαξονικα ετσι;
-
Aπλώς δε γνωρίζω αριθμό, γι'αυτό ρώτησα.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Aπλώς δε γνωρίζω αριθμό, γι'αυτό ρώτησα.Eκεινο ηταν στους 42 τονους νομιζω,ενω επρεπε να ηταν 39,9 τονους;Κατι τετοιο.
-
Kατάλαβα... Δε μου κάνει εντύπωση, πριν καμιά 15αριά χρόνια, δούλευα εποχιακός (καλοκαίρι) στο λιμάνι της Ελευσίνας. Το 99% των φορτηγών, όταν έφτανε στο όριο έλεγε 'βάλε λίγο ακόμα' και μετά έφευγε...
-
Πριν καμια 10αρια χρόνια ασχολούμουν και εγώ με κάτι σχετικό και τους 50 τόνους τους είχαν άνετα. Τα συρόμενα έφευγαν και με 60.
-
παρεπιπτοντως μολις βρηκα μια καλη παρακαμψη για τα διοδια αγ.τριαδας...βγαινουμε απο τον αυτοκινητοδρομο στον κομβο μωλου(οσο δεν λειτουργουν ακομη τα πλευρικα διοδια) και μπαινουμε στον παραδρομο,ουσιαστικα στην παλια Ε.Ο..συνεχιζουμε κανονικα και ενω βρισκομαστε ακριβως διπλα απο τα μετωπικα διοδια και οδηγωντας σε πολυ καλα στρωμενο χαλικι βρισκουμε μια υπογεια διαβαση και περναμε τον αυτοκινητοδρομο...συνεχιζουμε για περιπου 2km σε χαλικοδρομο και υστερα βρισκουμε ξανα την παλαιο Ε.Ο...οδηγαμε και περναμε τις θερμοπυλες,φθανουμε στον κομβο για μπραλο..εκει δεν μας επηρεαζουν τα πλευρικα διοδια γιατι μπορουμε να κινηθουμε κανονικα σε καινουριο παραδρομο παραλληλα με τον αυτοκινητορομο εως τον ΣΕΑ Λαμιας στα goody's
Υ.Γ η ολυμπια οδος ανακοινωσε οτι βρισκεται κοντα σε συμφωνια με το υπουργειο ετσι ωστε τα προβληματα με την χρηματοδοτηση απο τις τραπεζες και το κρατος να ξεπεραστουν και να συνεχιστει το εργο κανονικα
-
Ο χρήστης snowaddicted έγραψε:
Υ.Γ η ολυμπια οδος ανακοινωσε οτι βρισκεται κοντα σε συμφωνια με το υπουργειο ετσι ωστε τα προβληματα με την χρηματοδοτηση απο τις τραπεζες και το κρατος να ξεπεραστουν και να συνεχιστει το εργο κανονικα
Πηγή;
-
http://www.olympiaodos.gr/index.php?ID= ... Rec_ID=301
το επισημο δελτιο τυπου της κοινοπραξιας..
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!