-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οι γυναίκες σας δε δουλεύουνΔεν είπα να είναι ο χαμάλης της οικογένειας.Προφανώς ο άντρας θα κάνει άλλες δουλειές (πλύσιμο πιάτων, σκούπισμα, σφουγγάρισμα κτλ)
εγώ δεν είμαι παντρεμένος αλλά κρίνω πχ από τη μάνα που κάνει όλα τα παραπάνω (με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια που μπήκε στα 50 και οι αντοχές της έχουν κάπως πέσει και έχουμε 'γυναίκα' για να καθαρίζει το σπίτι):
-πλένει ρούχα, τα απλώνει, σιδερώνει.
-κάθε μέρα μαγειρεύει και άλλο φαγητό και ελάχιστες φορές στα τελευταία 20 χρόνια (που θυμάμαι τι γίνεται στο σπίτι μας) έχουμε φάει απ'έξω.
-κάποιες φορές που είναι κουρασμένος ο πατέρας μου, του ετοιμάζει μπάνιο με αφρούς, έλαια κτλ να χαλαρώσει και να ηρεμήσει.
-στέλνει φαγητά 5 ημερών με τάπερ κτλ (κλασσική ελληνίδα μάνα ) στον αδερφό μου στην Πάτρα.Και όλα αυτά ενώ είναι οικονομική διευθύντρια (με πολλές ευθύνες) εδώ και 27 χρόνια και με ωράριο 'φεύγω από το σπίτι στις 7:30 και γυρίζω στις 18:00 με 19:00' ενώ υπήρχαν και μεγάλα διαστήματα που γύριζε στις 22:00 (το 2002-2004 με τα ολυμπιακά έργα).
Και δεν την κρίνω τώρα που εγώ είμαι με το ένα πόδι έξω από το σπίτι (του χρόνου τέτοια εποχή θα μένω μόνος μου μάλλον), ο αδερφός μου σπουδάζει στην Πάτρα και ο πατέρας μου πλέον έχει πιο χαλαρή δουλειά από παλιά, αλλά εποχές που ήμασταν μικρά, μας διάβαζε (μαζί με τον πατέρα μου), μας βοηθούσε να μαζέψουμε το δωμάτιο,να μας πάνε φροντηστήρια, ξένες γνώσες, πιάνο κτλ, είχε το γενικό έλεγχο του σπιτιού, το πρόγραμμα ήταν πιεσμένο.(όσοι έχουν παιδιά που πάνε σχολείο, καταλαβαίνουν).Κι όλα αυτά με παππούδες και γιαγιάδες αμέτοχους στην καθημερινότητα (λόγω απόστασης αφού οι μεν είναι Κρήτη και οι δε Νεμέα Κορίνθου και εμείς μένουμε Αθήνα)
Δεν είναι θέμα δουλείας ή ποιός είναι ο χαμάλης.Αν θες να βοηθήσεις και να προσφέρεις, το κάνεις και βρίσκεις και το χρόνο εκεί που δεν υπάρχει (σύμφωνα με άλλους πιο...χαλαρούς).
Διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται.ΥΓ:Ο πατέρας μου κάνει πολλές άλλες δουλειές του σπιτιού (και όχι μόνο) που δεν αναφέρθηκαν.Απλά είπα για τη μητέρα μου, επειδή αναφερθήκαμε στις γυναίκες.
-
Να μη λέτε μετά πως ο mjacob προλαβαίνει να
1)δουλεύει
2)διαβάζει Πλάτωνα
3)διαβάζει Εστία
4)πηγαίνει σε πορείες
5)γράφει στο φόρουμ
6)πηγαίνει εκκλησία -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Να μη λέτε μετά πως ο mjacob προλαβαίνει να
1)δουλεύει
2)διαβάζει Πλάτωνα
3)διαβάζει Εστία
4)πηγαίνει σε πορείες
5)γράφει στο φόρουμ
6)πηγαίνει εκκλησία- πλένει
σιδερώνει - μαγειρεύει
κλπ
EDIT: το 8 με ) γίνεται
- πλένει
-
[γράφτε λάθος ]
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
EDIT: το 8 με ) γίνεταιΑπο οταν ιδρυθηκε το φορουμ,απ το 1970 δλδ...
Μετα απο την κουβεντα του mjacob περι proffessional amateurs παραδιδω τα οπλα.. Ρισπεκτ ατελειωτο γιατι πηρες μια ατακα μου και την απογειωσες...
-
pasxo τι γίνεται ρε συ; Εχεις κανένα γκομενάκι;
-
-
Γιατι,ξεμεινες;
Μη χαλας το θεμα του κον5 ρε..
-
Νομιζω οτι εισαι λιγο λαθος. Χωρις σχεση δεν μπορεις να συζητας για γαμο. Ετσι γενικα και αοριστα θα πουμε πολλα που δεν ισχυουν. Οταν βρισκομαστε σε μια σχεση και εχουμε αισθηματα τοτε αρχιζουμε να σκεφτομαστε διαφορετικα.
Πρεπει πρωτα να βρεις μια κοπελα και αν ειναι ολα καλα θα αρχισεις να το σκεφτεσαι διαφορετικα. Θελω να πιστευω οτι οταν βρουμε τον καταλληλο ανθρωπο το καταλαβαινουμε και προσπαθουμε για τη σχεση.
Δεν ξερω γιατι ολοι οι γαμοι που εχεις δει ειναι τοσο χαλια. Εχω αρκετους φιλους- φιλες παντρεμενους και ειναι μια χαρα (ηλικιες 30-35). Δεν νομιζω να ειναι ασχημο να ζεις με τον ανθρωπο που αγαπας και δεν νομιζω να αλλαζουν πολλα επειδη απλα παντρευτηκες. Αλλαζουν μονο οταν αδιαφορουμε για τον/ την συντροφο μας. Η δημιουργία της οικογενειας ειναι ο προορισμος αν οχι ολων τοτε πολλων ανθρωπων. Σιγουρα θα υπαρχουν περισσοτερες υποχρεωσεις αλλα ετσι ειναι η ζωη και μην ξεχνας οτι δεν θα εισαι για παντα νεος για να κανεις ολα αυτα που φοβασαι οτι θα σου λειψουν.
Θα συμφωνησω μαζι σου οτι βλεπουμε πολλα διαζυγια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επειδη εχουν ξεφυγει ολοι σημερα και δεν ξερουν τι θελουν θα πρεπει και εμεις να ακολουθησουμε ολους αυτους.
Ειναι λοιπον καθαρα θεμα επιλογης. Τι θελεις απο την ζωη σου? αν ξερεις τι θελεις νομιζω οτι εχεις και την απαντηση στην ερωτηση σου . -
σωστος ο παικτης.
-
Συμβίωση με γυναίκα ήσυχη, καλόκαρδη, χαμογελαστή, χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις. Αυτό είναι το ιδανικό, για μένα. Μακριά από δύστροπες, περίεργες, αλαζονικές, γκρινιάρες, όσο όμορφες και να είναι.
-
σωστος .
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Συμβίωση με γυναίκα ήσυχη, καλόκαρδη, χαμογελαστή, χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις. Αυτό είναι το ιδανικό, για μένα. Μακριά από δύστροπες, περίεργες, αλαζονικές, γκρινιάρες, όσο όμορφες και να είναι.Αν την βρεις ,θελω την μικρη αδερφη της
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Συμβίωση με γυναίκα ήσυχη, καλόκαρδη, χαμογελαστή, χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις. Αυτό είναι το ιδανικό, για μένα. Μακριά από δύστροπες, περίεργες, αλαζονικές, γκρινιάρες, όσο όμορφες και να είναι.
Αν την βρεις ,θελω την μικρη αδερφη της
Παιδιά, ειστε εκτός θέματος.
:το ανωτέρω αναφερομενον είδος , πρέπει να μεταφερθεί στην στήλη :ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ -
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
... Εργένικη ζωή & μαμήστε ό,τι κινείται.Ανεξαρτητα απο τον αριθμο των ποδιων (2 ή 4) που εχει ?
-
[:
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ορθολογικές αναζητήσεις δεν χωράνε σε αυτό το θέμα.
Αφ' ενός επειδή πρόκειται για κάτι εντελώς προσωπικό, και γιατί, αφ' ετέρου, όταν φτάσει η ώρα που θα βρείτε τον άνθρωπό σας, όλα αυτά που υποστηρίζετε, οι ενάντιοι, δεν θα είναι ούτε αναμνήσεις.Πάλι έγραψε το αφεντικό!
Απλά, όσοι δεν έχετε ζήσει κάποιες καταστάσεις, δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αν πχ έρθει ένα μωρό ΔΕΝ θα σας λείψουν ούτε τα ξενύχτια, ούτε τα γκάτζετ, ούτε τα ταξίδια!
Εντάξει, δεν λέω ότι όλα θα κοπούν μαχαίρι, αλλά μεταξύ του να κάνω παιδί και του να έχω τα παραπάνω, δε νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση... (υπέρ του παιδιού πάντα! )Αυτό βέβαια είναι προσωπικό, άλλοι διαφωνούν. Άρα, είναι θέμα ανθρώπου και τι θέλει από τη ζωή του. Αν δεν θέλεις να κάνεις οικογένεια και σε καταπιέζει, ΜΗΝ κάνεις. Αν θέλεις και βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο, κάνε. Απλό είναι!
-
Ο Γκεντελ απεδειξε οτι καθε τυπικο (λογικο) συστημα δεν μπορει να ειναι ταυτοχρονα πληρες και συνεπες. Ετσι και ο γαμος (σαν τυπικο συστημα) , αν ειναι συνεπης με τις αρχες του δημιουργουνται προβληματα και αν προσπαθησει να επιλυσει αυτα τα προβληματα δεν θα ειναι συνεπης (με τις αρχες του). Θα με ρωτησετε , βεβαια, γιατι ο γαμος θα λειτουργει υποχρεωτικα σαν τυπικο συστημα και θα εχετε απολυτο δικιο.
Περα απο την πλακα (που δεν ειναι ακριβως πλακα , εχει και μικρη ή μεγαλη δοση αληθειας), καθε ανθρωπος επιλεγει αυτο που θεωρει οτι του 'παει' καλυτερα. Ολες οι καταστασεις (εργενης που ακολουθει το 'friends with benefits' ή οχι , συμβιωση, γαμος) εχουν και τα καλα τους και τα κακα τους.
-
A μπορούσαμε να τα κάνουμε και τα τρία μαζί θα ήταν το καλύτερο Ή να συζούμε με την γυναίκα μας ζώντας σας εργένηδες!!!!!
-
Και την πίτα και τον σκύλο χορτάτο; Δεν γίνεται. Εκτός αν κάνουμε γάμο μόνο για τους τύπους. Αλλά αυτό δεν είναι γάμος, σκορποχώρι είναι.
Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?