-
Τον επόμενο μήνα ετοιμάζομαι για αγορά νέου αυτοκίνητου και έχω κατάληξη ανάμεσα στα Toyota Auris 1.33 (101hp) 5d και Kia Pro_Ceed 1.4 SC2 (109hp).
Η διάφορα τιμής δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθώς λόγο κονέ στην Toyota το Auris ακόμα και 5θυρο μπορεί να μου βγει ποιο φτηνό από το Ceed. Ουτε και η διαφορά στων αριθμό των θυρών με απασχολεί. Άπλα το Ceed μου αρέσει πιο πολύ 3θυρο ενώ το Auris 5θυρο…
Αυτά που με απασχολούν κυρίως είναι: οδική συμπεριφορά, ταχύτητα, άνεση, συντήρηση και μεταπολιτική αξία (γενικά η ιδέα είναι μετά από 3-4 χρόνια να το δώσω και να πάω στο επόμενο – μάλλον το πρώτο μου οικογενειακό…). Ένα ακόμα ΠΟΛΥ σημαντικό στοιχειό είναι ο παράγοντας «ζω μέσα στο αυτοκίνητο» λόγο των αμέτρητων ωρών που περνάω μέσα σε αυτό κάθε μέρα λόγο δουλειάς.
Έχοντας διαβάσει ότι έχει γραφτεί και για τα 2 μοντέλα σε όλα τα περιοδικά – internet κτλ έχω καταλήξει ότι το Auris είναι λίγο καλύτερο στην οδήγηση και το Ceed λίγο πιο γρήγορο. Ενώ η οικονομία καύσιμου χωρίς το start-and-stop είναι περίπου ίδια - εδώ να αναφέρω πως οι διαδρομές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά στην Ε.Ο. (εντός Αττικής) άρα το start-and-stop των δυο μοντέλων δεν με απασχολεί αφού δεν συναντώ φανάρια..
Το Auris είναι λίγο πιο βαρύ (1.230kg αντί 1.195kg) και με χαμηλότερη ροπή (13.5kgm αντί 14.0kgm) η οποία όμως έρχεται από πιο χαμηλά ( 3.800σαλ / 4.000σαλ) ενώ υπολείπετε του Ceed κατά 8 ίππους και έχει χαμηλότερη τελική (175χλμ αντί 187χλμ).
To Ceed το έχω κάνει test-drive 2 φόρες και το ερωτεύτηκα από την πρώτη ματιά ενώ λάτρεψα τα φρένα του (και το γκαζάκι του είναι αρκετά καλό δεν λέω, άλλα όχι τόσο όσο περίμενα). Με προβλημάτισε όμως αρκετά το τιμόνι του αφού δεν μου έδινε πολύ καλή πληροφόρηση για το που-και –πως ακριβώς πατάνε οι τροχοί, και με φόβισε σε κάποιες απότομες (και γρήγορες) στροφές, ενώ και η θέση οδήγησης είναι αρκετά ψηλά. Ακόμα σε ένα συγκριτικό με δυναμόμετρο που διάβασα σε κάποιο περιοδικό αλλά και σε ένα site από Αγγλία το Ceed εμφανίζονταν να βγάζει 107 πραγματικούς ίππους αντί για τους 109 ονομαστικούς.
Τέλος ένας φίλος μου μηχανικός «βάζει το χέρι του στην φωτιά» πως το Ceed σε 2 χρόνια από την αγορά του θα βγάζει κάτω από 100hp…. Ενώ όλοι όσοι ξέρω με προτρέπουν να πάρω το Auris χωρίς δεύτερη σκέψη.Αξίζει να αναφέρω πως υπάρχουν υπερβολικά πολλά Ceed και Pro_Ceed 2ετιας ή 3ετιας στην αγορά των μεταχειρισμένων ήδη και αυτό με προβληματίζει αρκετά…
Τελικά τι να κάνω? Εσείς τι προτείνετε?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Τον επόμενο μήνα ετοιμάζομαι για αγορά νέου αυτοκίνητου και έχω κατάληξη ανάμεσα στα Toyota Auris 1.33 (101hp) 5d και Kia Pro_Ceed 1.4 SC2 (109hp).
Η διάφορα τιμής δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθώς λόγο κονέ στην Toyota το Auris ακόμα και 5θυρο μπορεί να μου βγει ποιο φτηνό από το Ceed. Ουτε και η διαφορά στων αριθμό των θυρών με απασχολεί. Άπλα το Ceed μου αρέσει πιο πολύ 3θυρο ενώ το Auris 5θυρο…
Αυτά που με απασχολούν κυρίως είναι: οδική συμπεριφορά, ταχύτητα, άνεση, συντήρηση και μεταπολιτική αξία (γενικά η ιδέα είναι μετά από 3-4 χρόνια να το δώσω και να πάω στο επόμενο – μάλλον το πρώτο μου οικογενειακό…). Ένα ακόμα ΠΟΛΥ σημαντικό στοιχειό είναι ο παράγοντας «ζω μέσα στο αυτοκίνητο» λόγο των αμέτρητων ωρών που περνάω μέσα σε αυτό κάθε μέρα λόγο δουλειάς.
Έχοντας διαβάσει ότι έχει γραφτεί και για τα 2 μοντέλα σε όλα τα περιοδικά – internet κτλ έχω καταλήξει ότι το Auris είναι λίγο καλύτερο στην οδήγηση και το Ceed λίγο πιο γρήγορο. Ενώ η οικονομία καύσιμου χωρίς το start-and-stop είναι περίπου ίδια - εδώ να αναφέρω πως οι διαδρομές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά στην Ε.Ο. (εντός Αττικής) άρα το start-and-stop των δυο μοντέλων δεν με απασχολεί αφού δεν συναντώ φανάρια..
Το Auris είναι λίγο πιο βαρύ (1.230kg αντί 1.195kg) και με χαμηλότερη ροπή (13.5kgm αντί 14.0kgm) η οποία όμως έρχεται από πιο χαμηλά ( 3.800σαλ / 4.000σαλ) ενώ υπολείπετε του Ceed κατά 8 ίππους και έχει χαμηλότερη τελική (175χλμ αντί 187χλμ).
To Ceed το έχω κάνει test-drive 2 φόρες και το ερωτεύτηκα από την πρώτη ματιά ενώ λάτρεψα τα φρένα του (και το γκαζάκι του είναι αρκετά καλό δεν λέω, άλλα όχι τόσο όσο περίμενα). Με προβλημάτισε όμως αρκετά το τιμόνι του αφού δεν μου έδινε πολύ καλή πληροφόρηση για το που-και –πως ακριβώς πατάνε οι τροχοί, και με φόβισε σε κάποιες απότομες (και γρήγορες) στροφές, ενώ και η θέση οδήγησης είναι αρκετά ψηλά. Ακόμα σε ένα συγκριτικό με δυναμόμετρο που διάβασα σε κάποιο περιοδικό αλλά και σε ένα site από Αγγλία το Ceed εμφανίζονταν να βγάζει 107 πραγματικούς ίππους αντί για τους 109 ονομαστικούς.
Τέλος ένας φίλος μου μηχανικός «βάζει το χέρι του στην φωτιά» πως το Ceed σε 2 χρόνια από την αγορά του θα βγάζει κάτω από 100hp…. Ενώ όλοι όσοι ξέρω με προτρέπουν να πάρω το Auris χωρίς δεύτερη σκέψη.Αξίζει να αναφέρω πως υπάρχουν υπερβολικά πολλά Ceed και Pro_Ceed 2ετιας ή 3ετιας στην αγορά των μεταχειρισμένων ήδη και αυτό με προβληματίζει αρκετά…
-
-
Μεταφέρεται στο κατασκευαστές μοντέλα [mod mirage]
-
Συνονόματε giannis το ceed το λάτρεψα και εγώ για την οδική συμπεριφορά του (αλήθεια γιατί φοβήθηκες στις στροφές, δεν επενέβει το esp;). Ειδικά τα φρένα του ήταν το κάτι άλλο, να φανταστείς όταν μετά το τεστ drive γύρισα να οδηγήσω το αυτοκίνητο μου (ένα hyundai accent 1500 8,5 ετών) με έπιασε μελαγχολία - τέτοια ήταν η διαφορά. Αυτό που σου είπε ο γνωστός σου για πτώση της απόδοσης μετά τα δύο χρόνια είναι πολύ υπερβολικό και μάλλον θα το χάσει το χέρι του . Το δικό μου κορεάτικο που ανέφερα παραπάνω είχε 100 άλογα και παρότι το άφησα πολλές φορές χωρίς λάδια κατάλαβα πτώση στον κινητήρα μετά τα 100.000km (5 χρόνια) και οδήγηση κυρίως εντός Αθηνών.
Κάνε τεστ και στο Auris για να έχεις μέτρο σύγκρισης. Αν η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη τότε μπορείς πολύ εύκολα να επιλέξεις το Auris λόγω αξιοπιστίας. Εγώ σε ένα παρόμοιο δίλημμα (οικογενειακό station μεταξύ ceed 1.6 και octavia 5 1.4 tsi) δεν επέλεξα το ceed, παρότι είχε καλύτερη οδική συμπεριφορά, λόγω αμφιβολιών στην κατάσταση του κορεάτη μετά από μακροχρόνια χρήση (ορίζοντας 10ετίας).
Αφού κάνεις διαδρομές στην Ε.Ο. κύρια, δεν θα χρειαστείς το ISG. Αν μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο χωρίς αυτό και να γλιτώσεις κάποια ευρώ, κάντο.
Καλή επιλογή φίλε.
-
Φίλε iannos έχω ένα κώλυμα με τα αυτοκίνητα, καλά τα ABS, ESP, Antispin, ABCDEF, κτλ… και θέλω να τα έχω, αλλά θέλω εγώ να ελέγχω απόλυτα το αυτοκίνητο όταν το οδηγώ.
Στις στροφές το Ceed δεν μου έφυγε σε καμία περίπτωση, στο ESP λειτούργησε άψογα, αλλά η πληροφορία που είχα στα χέρια μου σχετικά με το πώς μπαίνει το αμάξι στην στροφή και πως πατάει ήταν (τουλάχιστον) ελλειμματική και αυτό με άγχωσε αρκετά… προτιμώ να έχω εγώ τον έλεγχο και όχι ο υπολογιστής…
Τελικά η άποψη σου είναι να προτιμήσω το Auris?
-
Gianni η άποψη μου είναι αφού σκέφτεσαι για οικογενειακό σε πέντε χρόνια να πάρεις ΤΩΡΑ 5θυρο αυτοκίνητο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν οικογενειακό μέχρι η οικογένεια σου να μεγαλώσει και να μην σε καλύπτει. Έτσι θα αναβάλλεις την αγορά του μεγάλου οικογενειακού αυτοκινήτου αρκετά χρόνια και θα εξοικονομήσεις πίστεψε με αρκετά χρήματα. Δεν λέω το Pro Ceed είναι πολύ μουράτο αλλά φίλε ζούμε σε δύσκολες οικονομικά εποχές, εκτός και αν αυτό δεν σε επηρεάζει ιδιαίτερα (αλλά πιστεύω ότι σε επηρεάζει διαφορετικά θα επέλεγες ακριβότερα αυτοκίνητα πχ Golf).
Σε προτρέπω λοιπόν πρώτα να δοκιμάσεις και το Auris στην ίδια διαδρομή που δοκίμασες και to Ceed ώστε να συγκρίνεις. Και μετά να αγοράσεις είτε το 5θυρο Ceed είτε το 5θυρο Auris.
Η άποψη μου είναι πως από πλευράς αξιοπιστίας η καλύτερη επιλογή είναι ο ιάπωνας (αλήθεια που κατασκευάζεται το Auris;) όσα βήματα προόδου και αν έχει κάνει η KIA (πχ βλέπε δοκιμή διαρκείας Ceed από περιοδικό DRIVE).
-
Ο χρήστης iannos35 έγραψε:
Gianni η άποψη μου είναι αφού σκέφτεσαι για οικογενειακό σε πέντε χρόνια να πάρεις ΤΩΡΑ 5θυρο αυτοκίνητο που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν οικογενειακό μέχρι η οικογένεια σου να μεγαλώσει και να μην σε καλύπτει. Έτσι θα αναβάλλεις την αγορά του μεγάλου οικογενειακού αυτοκινήτου αρκετά χρόνια και θα εξοικονομήσεις πίστεψε με αρκετά χρήματα. Δεν λέω το Pro Ceed είναι πολύ μουράτο αλλά φίλε ζούμε σε δύσκολες οικονομικά εποχές, εκτός και αν αυτό δεν σε επηρεάζει ιδιαίτερα (αλλά πιστεύω ότι σε επηρεάζει διαφορετικά θα επέλεγες ακριβότερα αυτοκίνητα πχ Golf).Σε προτρέπω λοιπόν πρώτα να δοκιμάσεις και το Auris στην ίδια διαδρομή που δοκίμασες και to Ceed ώστε να συγκρίνεις. Και μετά να αγοράσεις είτε το 5θυρο Ceed είτε το 5θυρο Auris.
Η άποψη μου είναι πως από πλευράς αξιοπιστίας η καλύτερη επιλογή είναι ο ιάπωνας (αλήθεια που κατασκευάζεται το Auris;) όσα βήματα προόδου και αν έχει κάνει η KIA (πχ βλέπε δοκιμή διαρκείας Ceed από περιοδικό DRIVE).
Ο Ιάπωνας δεν είναι Ιάπωνας αλλά Βρετανός.
Κατά τα άλλα +1. Οδήγησε και τα δύο και στη συνέχεια κάνει την επιλογή σου. Πάντως στο autobild σήμερα τα αποτελέσματα του Auris με άφησαν άφωνο. Το μοτέρ των 101 ίππων είναι πραγματικά μεγάλη δουλειά.
-
Ο χρήστης iannos35 έγραψε:
...αλήθεια που κατασκευάζεται το Auris;Αν δεν κάνω λάθος στην Τουρκία (παρέα με το Verso) κατασκευάζονται αυτά που έρχονται εδώ αν και 5θυρα Auris κατασκευάζονται και στην Ιαπωνία (για δική τους μόνο χρήση ... μάλλον) μαζί με τις Corolla.
Αν και δεν επιμένω! Στην Αγγλία βγαίνει μόνο το Avensis. -
έχω το santa fe και elantra της μαμάς hyundai..εξαιρετικά αξιόπιστα και ποιοτικά αμάξια..δεν χαλάνε..δεν θα σε προδώσουν ούτε θα σε απογοητεύσουν ποτέ. και λάβε υπόψη σου και ένα ακόμα παράγοντα..με φθηνότερα ανταλακτικά από τους ιάπωνες
-
Ο χρήστης giannis939 έγραψε:
... Αυτά που με απασχολούν κυρίως είναι: οδική συμπεριφορά, ταχύτητα, άνεση, συντήρηση και μεταπολιτική αξία (γενικά η ιδέα είναι μετά από 3-4 χρόνια να το δώσω και να πάω στο επόμενο – μάλλον το πρώτο μου οικογενειακό …Γι' αυτό τον λόγο (βραχυχρόνια κατοχή) θα σου ελεγα Auris έχοντας υπόψη και το καλό aftersales. Αλλά η σημερινή κατάσταση στη μεταπώληση είναι τουλάχιστον τραγική και μελλοντικά μή προβλέψιμη οπότε θα σου έλεγα να επικεντρωθείς στην ευχαρίστηση σε όλες τις αισθήσεις σου (όραση, αφή, ακοή αλλά και ψυχή, καρδιά, ικανότητες κλπ).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...αλήθεια που κατασκευάζεται το Auris;
Αν δεν κάνω λάθος στην Τουρκία (παρέα με το Verso) κατασκευάζονται αυτά που έρχονται εδώ αν και 5θυρα Auris κατασκευάζονται και στην Ιαπωνία (για δική τους μόνο χρήση ... μάλλον) μαζί με τις Corolla.
Αν και δεν επιμένω! Στην Αγγλία βγαίνει μόνο το Avensis.Το 5θυρο Auris παράγεται στο Burnaston στην Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με την εταιρεία.
http://www.toyotauk.com/main/download/p ... 202009.pdf
Στην Τουρκία έχουμε το 3θυρο Auris. Το Corolla (όπως είχα αναφέρει πριν περίπου 7 με 8 μήνες) παράγεται στην Νότια Αφρική.
-
Το Auris είναι λίγο πιο βαρύ (1.230kg αντί 1.195kg) και με χαμηλότερη ροπή (13.5kgm αντί 14.0kgm) η οποία όμως έρχεται από πιο χαμηλά ( 3.800σαλ / 4.000σαλ) ενώ υπολείπετε του Ceed κατά 8 ίππους και έχει χαμηλότερη τελική (175χλμ αντί 187χλμ).εν έτει 2009 δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί μεσαίο οικογενειακό με 175 τελική..
Το 5θυρο Auris παράγεται στο Burnaston στην Μεγάλη Βρετανία σύμφωνα με την εταιρεία.
πολλά 'ιαπωνικά' έχουν απογοητεύσει με την αξιοπιστία τους όταν βγαίνουν από βρετανικά/ευρωπαικά εργοστάσια... να θυμίσω civic fk2 1.8 ήδη έχει αρκετά θεματάκια, το colt, όπως δυστυχώς και το auris.. ίσως τα συγκεκριμένα να βγήκαν από το εργοστάσιο την ώρα του τσαγιού δεν ξέρω..
-
-
Το 175 χλμ τελική, είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται παραπάνω. Οι ρεπρίζ δεν ξέρω βέβαια...
Η λογική επιλογή, λέει Auris, λόγω καλύτερου μοτερ και καλύτερου After Sales. Ειδικά αν πρόκειται να πουληθεί γρήγορα, θα πουληθεί πανεύκολα και σε καλή τιμή. Το Ceed, είναι άγνωστο πως θα τα καταφέρει στην μεταπώληση...
Επίσης κανένα δεν είναι ιαπωνικό ή κορεάτικο. Φτιάχνονται και τα δύο στην Ευρώπη (Αγγλία και Τουρκία το γκιΑuris, στη Σλοβακία το Ceed) και πολλά από τα μηχανικά τους μέρη (ηλεκτρικά, υδραυλικά, ηλεκτρονικά...), φτιάχνονται από τους...αναξιόπιστους ευρωπαίους! Αλλά και τα δύο, έχουν πολύ καλό after sales και πολυετείς εγγυήσεις... -
Είδα στο Autobild ότι το Leon 1.4 TSI 125hp πλέον είναι στην ίδια περίπου τιμή με τα Auris και Ceed.
Μήπως να ασχοληθώ και με αυτό?
Αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στα Seat γενικότερα….
-
Είδα στο Autobild ότι το Leon 1.4 TSI 125hp πλέον είναι στην ίδια περίπου τιμή με τα Auris και Ceed.Μήπως να ασχοληθώ και με αυτό?
Αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στα Seat γενικότερα….
Θα πληρώνεις τα ίδια με Ceed για τέλη κυκλοφορίας. Αν δίνεις σημασία στις ρεπρίζ και στην ενεργητική ασφάλεια που συνεπάγονται τότε το LEON μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή επιλογή καθώς και τα 125 άλογα συνοδεύονται από άφθονη ροπή χαμηλά. Επιπλέον αν θέλεις μπορείς να επιλέξεις και να ανεβάσεις με ευκολία την ιπποδύναμη. Αρνητικό το θέμα των εγγυήσεων και της τιμολογιακής πολιτικής της SEAT όσον αφορά τα αναλώσιμα.
-
Με την κατασκευη των αυτοκινητοδρομων οι ταχυτητες στα εθνικα δικτυα ειναι σιγουρα 130-140. Σε αυτες τις ταχυτητες τι καταναλωση εχουμε?
Ενα Auris 1.33 και ενα kia ceed 1,4 θεωρητικα εχουν την ιδια καταναλωση.
Οταν ομως οι ταχυτητες ειναι ανω των 120χλμ ποιο εχει πλεονεκτημα? Φανταζομαι το Auris με τις 6 ταχυτητες εναντι του πενταταχυτου ceed. Ισχυει?
Ξερει κανεις?
Εχει παρατηρησει κανεις τα trip computer τι καταναλωση δινουν? -
Εκανα test-drive το Auris, δεν τραβαει μια.....πιο αργο και απο το replay......
Το θεμα εληξε...Ceed και ξερο ψωμι....
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας.
-
βρες τον αεροδυναμικό συντελεστή τους και την μετωπική επιφάνεια τους ....
για να δεις ποιο έχει τις χαμηλότερες αντιστάσεις στα πολλά χάω ....ότι το auris 1.33 δεν πάει βήμα το ακούω από όλους όσους το έχουν κάνει τεστ drive
Auris 1.33 101hp Vs Pro_Ceeed 1.4 SC2 109hp