-
Θεωρώ ότι οι διαφορές πέρα απο την εμφάνιση (πιο ... χαριτωμένο το Micra, πιο σοβαρό σε στυλ το Corsa - προσωπική άποψη) και το μέγεθος είναι στο βάρος του αυτοκινήτου που το Corsa είναι μάλλον βαρύτερο. Ίσως η μεγαλύτερης διάρκειας εγγύηση της Opel να είναι στα υπέρ.
-
Ναι ρε φιλε...Ειναι σιγουρη οτι θελει αυτοματο.
Τωρα για να δουμε και την αλλη πλευρα δε το βλεπω και τοσο κακο αυτο.
Αφου δε προκειται ποτε να το πιεσει το αυτοκινητο,ή να ξεζουμισει τον κινητηρα...
Μηπως τελικα δεν ειναι κακη επιλογη το αυτοματο?
Τωρα για το 308 που ανεφερες.Απλα σκεψου οτι το daihatsu Sirion 1,3 Auto εχει και αυτο 13000 ευρω...
Με τα χιλια προτιμω το MICRA... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ΚΑΛΑ τοσο πολυ θελει αυτοματο???(γυναικες ) χωρις παρεξηγηση
Σωστά θέλει μόνο αυτόματο.Τα αυτοκίνητα με χειροκίνητα σασμάν είναι σαν να μην υπάρχουν για μένα.
τι σου κανει το cvt !!!!! εγω παλι αν μιλαμε για ευχαριστηση δεν αλλαζω με τιποτα το χειροκινητο αν μιλαμε για δουλεια τοτε ναι αυτοματο!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Κατ'αρχην δεν βρισκεται Αθηνα η αδερφη μου,οποτε ο δακτυλιος προς το παρον δε μας απασχολει.
Ειναι τοσο κακο το Micra?Νομιζω οτι στα 13000 ευρω ειναι τιμιο για αυτα που προσφερει.
Το Corsa 1,2 ας πουμε που παιζει περιπου στα ιδια λεφτα με το Micra ειναι καλυτερη επιλογη?
Εχω μπερδευτει.Βασικα δε χερω αν η αδερφη μου θα μπορεσει να καταλαβει τις διαφορες αναμεσα σε αυτα τα αυτοκινητα,οποιες ειναι αυτες.αφού είναι γυναίκα και δεν την ενδιαφέρουν οι επιδόσεις ας πάρει το corsa ή το 77αρι πούντο που είναι καλύτερο από όλα και ΠΑΜΘΗΝΟ ή κοιτάξτε για το swift που πρέπει να έχει πολύ καλές επιδόσεις αλλά πάει παραπάνω. Υποθέτω θα έχει και καλύτερη ηχομόνωση και συνθηκες ταξιδιού.
το micra είναι πραγματικά πανάσχημο και μια γενιά πίσω -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχω οδηγήσει το Polo με το αυτόματο . Εξαιρετικό το κιβώτιο, με 6 ταχύτητες που αλλάζουν είτε αυτόματα, είτε σειριακά. Το μοτέρ πάντως είναι πολύ ψόφιο, με τα 75 άλογά του....Μαλλον ενοεις το golf...το αυτοματο του polo ειναι 4ταχυτο...
Όχι σωστά το λέει, κάποια στιγμή, δεν ξέρω πότε το Polo (80 πλέον ονομαστικών ίππων και όχι 75) απέκτησε 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αν κρίνω από το κόστος των 1,9'' στο 0-100 και από την αύξηση κατανάλωσης ιδίως στην πόλη και το όνομα tiptronic μάλλον πρόκειται για συμβατικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής με 6 ταχύτητες.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αφού είναι γυναίκα και δεν την ενδιαφέρουν οι επιδόσεις ας πάρει το corsa ή το 77αρι πούντο που είναι καλύτερο από όλα και ΠΑΜΘΗΝΟ ή κοιτάξτε για το swift που πρέπει να έχει πολύ καλές επιδόσεις αλλά πάει παραπάνω. Υποθέτω θα έχει και καλύτερη ηχομόνωση και συνθηκες ταξιδιού.
το micra είναι πραγματικά πανάσχημο και μια γενιά πίσωΤο Punto δε της αρεσει καθολου και της φαινετε καιλιγο μεγαλο.Βασικα ουτε εμενα μου αρεσει.Ειχα οδηγησει και ενα νοικιαρικο ,με 18000 χμ,και ειχα απογοητευτει και απο την ποιοτητα του εσωτερικου και απο τη λειτουργια των αναρτησεων του.
Το Corsa το σκεφτομαστε ακομα,αλλα σκεφτομαι το ποσο αργο θα ειναι το 1,2...Το 1,4 ξεφευγει σε τιμη.
Το Micra εμφανισιακα της αρεσει,οπως και εμενα αλλωστε.Δε το βρισκω ασχημο,ειδικα για κοπελα. -
αφού είναι γυναίκα και δεν την ενδιαφέρουν οι επιδόσεις ας πάρει το corsa ή το 77αρι πούντο που είναι καλύτερο από όλα και ΠΑΜΘΗΝΟ ή κοιτάξτε για το swift που πρέπει να έχει πολύ καλές επιδόσεις αλλά πάει παραπάνω. Υποθέτω θα έχει και καλύτερη ηχομόνωση και συνθηκες ταξιδιού.
το micra είναι πραγματικά πανάσχημο και μια γενιά πίσωΤο Punto δε της αρεσει καθολου και της φαινετε καιλιγο μεγαλο.Βασικα ουτε εμενα μου αρεσει.Ειχα οδηγησει και ενα νοικιαρικο ,με 18000 χμ,και ειχα απογοητευτει και απο την ποιοτητα του εσωτερικου και απο τη λειτουργια των αναρτησεων του.
Το Corsa το σκεφτομαστε ακομα,αλλα σκεφτομαι το ποσο αργο θα ειναι το 1,2...Το 1,4 ξεφευγει σε τιμη.
Το Micra εμφανισιακα της αρεσει,οπως και εμενα αλλωστε.Δε το βρισκω ασχημο,ειδικα για κοπελα.Εμένα μου φαίνεται μια χαρά το Micra για την κοπέλα. Ούτε παρωχημένο εμφανισιακά δείχνει, και καλές επιδόσεις έχει και αξιοπιστο θα βγει και η τιμή είναι σωστή! Το Corsa ειδικά σε 1.2 θα σέρνεται, ενώ αν το αυτόματο είναι το Easytronic στην πόλη θα είναι αρκετά σπαστικό αν δουλεύει σαν το αντίστοιχο του Astra, όπου με το παραμικρό κατεβάζει 1η και γίνεται εκνευριστικό!
Η μόνη μου διαφωνία σ' αυτά που λες και απλώς το καταγράφω, είναι για την ανάρτηση του Grande Punto. Για μένα στο δρόμο είναι εξαιρετικό και δεν έχω να του προσάψω τίποτε στραβό που ν'αφορά την ανάρτηση. Τόσο η άνεση όσο και το κράτημα ήταν κορυφαία, και μιλώ για την βασική έκδοση με τους 77 ίππους. Το εσωτερικό ναι, έχει σκληρά και άσχημα πλαστικά που δεν σώζονται από το ωραίο σχέδιο, έχω την εντύπωση πάντως πως στο facelift έχουν βελτιωθεί, αλλά δεν το έχω δει με τα μάτια μου.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το Micra εμφανισιακα της αρεσει,οπως και εμενα αλλωστε.Δε το βρισκω ασχημο,ειδικα για κοπελα.Εμένα μου φαίνεται μια χαρά το Micra για την κοπέλα. Ούτε παρωχημένο εμφανισιακά δείχνει, και καλές επιδόσεις έχει και αξιοπιστο θα βγει και η τιμή είναι σωστή! Το Corsa ειδικά σε 1.2 θα σέρνεται, ενώ αν το αυτόματο είναι το Easytronic στην πόλη θα είναι αρκετά σπαστικό αν δουλεύει σαν το αντίστοιχο του Astra, όπου με το παραμικρό κατεβάζει 1η και γίνεται εκνευριστικό!
Η μόνη μου διαφωνία σ' αυτά που λες και απλώς το καταγράφω, είναι για την ανάρτηση του Grande Punto. Για μένα στο δρόμο είναι εξαιρετικό και δεν έχω να του προσάψω τίποτε στραβό που ν'αφορά την ανάρτηση. Τόσο η άνεση όσο και το κράτημα ήταν κορυφαία, και μιλώ για την βασική έκδοση με τους 77 ίππους. Το εσωτερικό ναι, έχει σκληρά και άσχημα πλαστικά που δεν σώζονται από το ωραίο σχέδιο, έχω την εντύπωση πάντως πως στο facelift έχουν βελτιωθεί, αλλά δεν το έχω δει με τα μάτια μου.
καλα απο αναρτηση ολοι λενε οτι ειναι μαλακο και ανετο!!!!! απο οδηγηση οι απλες εκδοσεις δεν ειναι καθολου σπορ ,οι σπορ εκδοσεις ειναι παρα πολυ καλες καμια σχεση με το 77 απλα ΚΑΜΙΑ!
στο fl ειναι το ιδιο απλα αλλαξε εκεινο μπροστα που ειχε τα χρωματα και στις γρηγορες εκδοσεις μοιαζει σαν ανθρακωνιμα!!! ξερεις αυτο το στυλ. Α και ο πινακας οργανων αλλαξε λιγο! -
Το Punto που είχα οδηγήσει εγώ δε μου άρεσε.Ήταν πολύ μαλακό,αλλά άκουγα και θορύβους από τις αναρτήσεις όταν πέρναγα από ανωμαλίες.Το εσωτερικό ήταν απογοήτευση...
Επίσης με ξένισε που δε μπορούσες να ανοίξεις το πορτ μπαγκαζ με λαβή .Μου είχαν δώσει και κλειδι χωρίς τηλεχειρισμό,οπότε για να ανοίξω το πορτ μπαγκαζ έπρεπε να μπω στο αυτοκίνητο και να πατήσω το σχετικό διακόπτη.Εντάξει για αυτό δε φταίει το αυτοκίνητο,φαντάζομαι οτι ανοίγει από το κλειδί ετσι? -
Εγω σου ειπα ποιο ειναι το καλυτερο στα χαμηλης κατηγοριας κιβωτια...
Απο κει κ περα αν σκεφτεσε το micra 1.2 απλα ειναι ακομα περισσοτερο ταφος σε επιδοσεις απο το corsa 1.2 easytronic
Επειδη βλεπω δεν καιγεσαι τελικα για τις επιδοσεις θα προτεινω renault twingo 1.2 16v με αυτοματο/σειριακο quickshift 5 σχεσεων με 9600.super τιμη αυτην την περιοδο κ αξιοπρεπεστατο αυτοκινητο
http://www.renault.com.gr/default.asp?pid=219 -
Της αδερφης μου δεν της αρεσε το colt,οποτε αποκλειστηκε με τη μία...
-
Τα 4τάχυτα αυτόματα μικρά σίγουρα θα της προσφέρουν αυτό που θέλει, έχοντας και εναλλακτικές να 'παίξει' με τα κυβικά (απο 1,0 ή 1,2 σε 1,3 ή 1,4 κλπ) και να έχει και το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις και ικανότητες (αν θέλει).
Απο την μικρή εμπειρία που έχω, το αυτόματο κιβώτιο είναι ότι καλύτερο για την πόλη ή για μικρές αποστάσεις, καθημερινή ευκολία οδήγησης αλλά μάλλον κουραστικό για μεγάλες αποστάσεις/ταξίδια που αυτό φταίει περισσότερο οι μικρού κυβισμού κινητήρες παρά το κιβώτιο αν είναι αυτόματο ή χειροκίνητο. Για τέτοιες χρήσης έχει άλλες προτάσεις η αγορά.
Θα πρότεινα να δει και τις προτάσεις της Suzuki (4τάχυτα αυτόματα Alto 1,0 / Splash 1,2, 5τάχυτο αυτόματο Swift 1,3) που σε θέμα τιμής αγοράς δεν ξεφευγουν απο τα λογικά πλαίσια. -
Οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν αυτοκίνητα και σε αυτόματο κιβώτιο. Νεανικό και δυναμικό, χωρίς να ξέρω επιδόσεις είναι και το Opel Agila Enjoy στα 1242 cc με 86 ίππους,στα 12.833 ευρώ, ενώ δεν ξέρω αν βγαίνει σε αυτόματο και το Ypsilon της Lancia.
Διαπιστώνω πάντως ότι ξενίζει η επιλογή αυτόματου κιβωτίου. Όσοι όμως έχουν οδηγήσει αυτόματο, -και δεν είναι μόνο γυναίκες-, αυτή την ευκολία δεν την αλλάζουν με τίποτα. -
Ο χρήστης donna_c έγραψε:
Οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν αυτοκίνητα και σε αυτόματο κιβώτιο. Νεανικό και δυναμικό, χωρίς να ξέρω επιδόσεις είναι και το Opel Agila Enjoy στα 1242 cc με 86 ίππους,στα 12.833 ευρώ, ενώ δεν ξέρω αν βγαίνει σε αυτόματο και το Ypsilon της Lancia.
Διαπιστώνω πάντως ότι ξενίζει η επιλογή αυτόματου κιβωτίου. Όσοι όμως έχουν οδηγήσει αυτόματο, -και δεν είναι μόνο γυναίκες-, αυτή την ευκολία δεν την αλλάζουν με τίποτα.ακριβως ειναι ευκολια .εμεις που ξενιζομαστε μιλαμε για ευχαριστηση και ''το να νιωθεις'' το αυτοκινητο μεσα απο το χειροκινητο κιβωτιο!
-
Ο χρήστης donna_c έγραψε:
Διαπιστώνω πάντως ότι ξενίζει η επιλογή αυτόματου κιβωτίου. Όσοι όμως έχουν οδηγήσει αυτόματο, -και δεν είναι μόνο γυναίκες-, αυτή την ευκολία δεν την αλλάζουν με τίποτα.Το Ypsilon βγαίνει με αυτόματο, αλλά είναι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο και όχι με συνεκτικό συμπλέκτη. Δεν κάνει τόσο ομαλές αλλαγές όπως τα συμβατικά, αλλά είναι πολύ πιο οικονομικό. Όσοι το έχουν δοκιμάσει, μάλλον ευχαριστημένοι έχουν μείνει, μόνον οι...δημοσιογράφοι παραπονέθηκαν!
Πάντως είναι ακριβούτσικο το Ypsilon, το ίδιο κιβώτιο και λίγο καλύτερη τιμή θα βρει στην Fiat και στο 500. Κι εκεί θα χρειαστεί κάνα 14άρι βέβαια, αλλά θα πάρει αρκετά ανώτερο εξοπλισμό από το Micra...
-
το twingo αν δεν πειραζει που ειναι τριπορτο ειναι μια πολύ καλή και τσάμπα!! προταση
-
Παιδια ,το παραγγειλαμε σημερα.Nissan Micra 1,4 auto acenta 5d.
Απο εξοπλισμο εχει ολα τα γνωστα ηλεκτρικα παραθυρα κλειδαριες και καθρεπτες ,ABS ,4 αεροσακους,Radio cd me Bluetooth ,AUX,και χειριστηρια στο τιμονι καθως και συρομενο πισω καθισμα,υπολογιστη ταξιδιου,speed limiter& A/C.
Σε 15 μερες θα το εχουμε!
Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και τις απαντησεις.
Εντυπωσεις μολις το παραλαβουμε. -
Παιδια ,το παραγγειλαμε σημερα.Nissan Micra 1,4 auto acenta 5d.
Απο εξοπλισμο εχει ολα τα γνωστα ηλεκτρικα παραθυρα κλειδαριες και καθρεπτες ,ABS ,4 αεροσακους,Radio cd me Bluetooth ,AUX,και χειριστηρια στο τιμονι καθως και συρομενο πισω καθισμα,υπολογιστη ταξιδιου,speed limiter& A/C.
Σε 15 μερες θα το εχουμε!
Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και τις απαντησεις.
Εντυπωσεις μολις το παραλαβουμε.καλοταξιδο και να το χαρειτε σε καθε χιλιομετρο !!
-
Παιδια ,το παραγγειλαμε σημερα.Nissan Micra 1,4 auto acenta 5d.Καλοτάξιδο εύχομαι με πολά και καλά χιλιόμετρα. Από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) επιλογές σε αυτή την κατηγορία μεγέθους και χρημάτων.
-
Eυχαριστουμε πολυ παιδια να ειστε καλα!
Μικρό αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο.