-
Ούτε που το ήξερα αυτό...
Παρόλο αυτά μου φαίνεται πολύ περίεργη αυτή η έκδοση κινητήρα.
75 άλογα τούρμπο; Κάτι δεν κολλάει...Ποιο λογικό θα μου φαινόταν να έριχναν τις τιμές του 0.9TCe 90hp και να ήταν άκρως ανταγωνιστικό.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παρόλο αυτά μου φαίνεται πολύ περίεργη αυτή η έκδοση κινητήρα.
75 άλογα τούρμπο; Κάτι δεν κολλάει...Ποιο λογικό θα μου φαινόταν να έριχναν τις τιμές του 0.9TCe 90hp και να ήταν άκρως ανταγωνιστικό.
Εμένα μια χαρά μου κολλάει και το προτιμώ με τα χίλια από π.χ. τον ατμοσφαιρικό χιλιοδιακοσάρη με τα 75 άλογα. Γιατί αυτή θα ήταν η άλλη προφανής αλλαγή για μείωση του κόστους...
Από πλευράς μάρκετινγκ και τιμολόγησης, κανένα λόγο δεν έχει να ρίξει την τιμή του 0.9TCe 90hp. Αν το έριχνε, όταν θα κυκλοφορούσε (και θα είναι σύντομα) το νέο Clio, θα γκρίνιαζαν οι πελάτες για την αύξηση της τιμής. Το αφήνει λοιπόν εκεί που είναι και όποιος τσιμπήσει. Ταυτόχρονα δημιουργεί μια 'υποδεέστερη' έκδοση που δεν της στοιχίζει απολύτως τίποτα ως κόστος εξέλιξης και μπορεί να την τιμολογήσει χαμηλά, χωρίς ταυτόχρονα να απαξιώσει το βασικό προϊόν της.
Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί του συνειδητοποιημένου αγοραστή, ο οποίος με 12.980 Ευρώ αγοράζει την πλούσια έκδοση Dynamique και μπορεί, αν είναι λίγο ανήσυχος, με 3-4 κατοστάρικα να περάσει ένα πρόγραμμα και να πάει στα 110 άλογα.
-
Καλά εγώ δεν το προτιμώ καθόλου το Clio γιατί του βρίσκω πολλά αρνητικά στοιχεία, αλλά τέλος πάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Καλά εγώ δεν το προτιμώ καθόλου το Clio γιατί του βρίσκω πολλά αρνητικά στοιχεία, αλλά τέλος πάντων, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...Έτερον εκάτερον!
-
Και παλι ακριβο ειναι, 4 αεροσακοι και παμε σιγα σιγα για 2019, να τ αφησω;
-
O 0.9 TCe 75 hp λόγω WLTP και ρύπους μπήκε τώρα. Για να καταργηθεί ο 1.2 75 hp ατμοσφαιρικός.
Το Clio V θα έχει κινητήρα 1.0 TCe σε διάφορες ιπποδυνάμεις και πιο πάνω τον νέο 1.3 TCe. -
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
λαδάκι καίει?
έχει ιμάντες ή καδένα?
απο παιδικές ασθένειες?
κόστος συντήρησης νορμάλ?όποιος έχει το 0.9 και θέλει να βοηθήσει ας γράψει δύο πραγματάκια
επίσης σε σχέση με το Nissan Micra ποιό ειναι πιο ευρύχωρο μπροστά κυρίως
γιατί ειμαι 1.86 και σε κάποια δεν βολευομαι
πορτμπαγκάζ δεν με ενδιαφέρει ιδαίτερα. -
Καλησπέρα έχω το clio εδώ και 4μιση χρόνια και σήμερα ξαφνικά μόλις έβαλα την κάρτα έγραψε στο καντραν 'turn steering wheel + start' έκανε κι έναν θόρυβο το τιμόνι σαν να προσπαθεί να ξεκλειδώσει και πατώντας το On για να ξεκινήσει δεν έπαιρνε μπροστά. Χωρίς καμία ένδειξη το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε. Η μπαταρία ελέγχθηκε και ήταν ΟΚ.Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον?
-
Δε θυμάμαι να έχει ξανααναφερθεί κάτι στις τόσες σελίδες.
Τελικά βρήκες τι ήταν; -
Ο χρήστης gakisnyo1 έγραψε:
Καλησπέρα έχω το clio εδώ και 4μιση χρόνια και σήμερα ξαφνικά μόλις έβαλα την κάρτα έγραψε στο καντραν 'turn steering wheel + start' έκανε κι έναν θόρυβο το τιμόνι σαν να προσπαθεί να ξεκλειδώσει και πατώντας το On για να ξεκινήσει δεν έπαιρνε μπροστά. Χωρίς καμία ένδειξη το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε. Η μπαταρία ελέγχθηκε και ήταν ΟΚ.Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον?Μπαταρία της κάρτας ή του αυτοκινήτου;
Όποια ελέγχθηκε οκ, να ελεγχθεί και η άλληSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Τελικά ήταν η κλειδαριά κολώνας τιμονιού. Έτσι ξαφνικά μένεις και ούτε να μετακινήσεις το αμάξι δεν μπορείς και σου έρχεται το κουστουμάκι το καλό. Απαράδεκτα τα ηλεκτρικά της renault.
-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
Στην εθνικη οδο δεν ειναι κουραστικο. Με 150 εισαι με 3000στρ ακριβως.
Εγω παντως το παω απο 110 εως 140 εθν οδο αναλογως.Χαιρετώ, σκέφτομαι την αγορά ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου Clio. Χρήση σαν καθημερινό στην Αθήνα αλλά και για ταξίδια 200+ χλμ με 2 ενήλικες και 1 παιδί.
Με προβληματίζουν οι κινητήρες που συνήθως είναι με ~90 άλογα (0.9 βενζίνη και 1.5 πετρέλαιο). Μου φαίνονται αναιμικοί για αυτό το αυτοκίνητο. Τι συμπεριφορά έχουν στην εθνική οδό; Να προτιμήσω βενζίνη ή πετρέλαιο; Είδα κάποια post όπως το παραπάνω αλλά είμαι λίγο επιφυλακτικός. Με ενδιαφέρει σε ταξίδια να μπορώ να κινηθώ με φορτωμένο το αυτοκίνητο με 120-140km/h χωρίς να είναι στην πίεση ή να φοβάμαι να προσπεράσω μια νταλίκα.
Σε λίγες περιπτώσεις πετυχαίνω τον 1.2 με τα 120hp (βενζίνη). Αξίζει τα παραπάνω χρήματα;
Ευχαριστώ!
-
Αν σε ενδιαφέρει να είσαι ευέλικτος με φορτωμένο όχημα και κάνεις πολλα km πας σε 1.5 πετρέλαιο (110 ιδανικά ή 90 άλογα).
Αν σε ενδιαφέρει να είσαι ευέλικτος με άδειο όχημα και να πιάνει καλή τελική πας σε 1.2 βενζίνη (120 άλογα).
Ο 0.9 βενζίνης με τα 90 άλογα θεωρώ οτί είναι οριακός για να σε καλύψει σε ταξίδι (με φορτωμένο όχημα και a/c θα ζωριστεί) ενώ οι εκδόσεις 0.9 και 1.2 με τα 75 άλογα είναι πρακτικά μόνο για την πόλη και στο ταξίδι θα κουράσουν (ειδικά με φορτωμένο όχημα ή a/c). -
Είχα ξεχάσει και το air condition... Πρακτικά έτσι όπως το κόβω, μόνο η επιλογή 1.2 120hp ταιριάζει με αυτά που θέλω από το αυτοκίνητο. Το θέμα είναι ότι η παλιότερη έκδοση είναι αυτόματη και η νέα αρκετά αλμυρή για το budget μου.
-
Αν δεν θέλεις αυτόματο και δεν μπορείς να φτάσεις στον 1.2tce του 2016 τότε ως μόνη συμβίβαστική λύση βλέπω τον 1.5dci με τα 90 που έχει βρομίσει ο τόπος από δαύτα κεδίζοντας σε κατανάλωση και ροπή αλλά χάνοντας σε τελική και αίσθηση.
-
Εν όψει άφιξης του νέου Clio V Σεπτέμβρη/Οκτώβρη το τρέχον σε αρκετά καλές τιμές/προσφορές:
https://www.4troxoi.gr/agora/prosfores/ ... 990-eyro-0 -
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι κάτοχος ενός clio dynamique του 2013 από εχθες. Είχα ψάξει αρκετά το μοντέλο πριν καταλήξω οπότε ήξερα πάνω κάτω τα συν και τα πλην. Μετά από τις πρώτες ώρες οδηγησης πιστεύω ότι έκανα πολύ επιλογή Επίσης προσπαθω να μάθω το αυτοκίνητο και να εντοπίσω πιθανά μικροπροβλήματα. Μέχρι στιγμής αυτό που σίγουρα με ενόχλησε και που δεν είχα καταλάβει στο test drive είναι ο θόρυβος του αέρα μετά τα 70-80 χλμ. Είναι πραγματικά περίεργο για τέτοιο αυτοκίνητο τέτοιου είδους ήχοι στην καμπίνα.Παρολο που ακούω δυνατά μουσική το παρατήρησα όταν την είχα κλειστή και μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση.Αποτι έψαξα είναι γνωστό θέμα και αντιμετωπίζεται μάλλον με πατέντες...έχετε κάτι να προτείνετε;;
Το δεύτερο είναι το Bluetooth που δεν δουλεύει σωστά ,και αυτό γνωστό θέμα αλλά δεν βλέπω να υπήρξε ποτέ λύση.(έχει το πρώτο medianav). Έχει βρει κάποιος λύση ; Θα προτεινατε μελλοντική αντικατάσταση του συστήματος με κάποιο oem android η υπάρχει κάποια εργοστασιακή επιλογή αναβάθμισης του μοντέλου;
Ευχαριστώ πολύ !
-
Για το bluetooth κάνε αρχικά μια κατάργηση όλων των συνδεδεμένων συσκευών και σύνδεση εκ νέου.
Διαφορετίκα κάνε update το medianav σε νεότερη έκδοση.
Συνήθως το ζήτημα με το bluetooth λύνεται.
Για τους τριγμούς εντόπιζε τη πηγή και απευθύνσου σε ένα εξουσιοδοτημένο.
Καλοτάξιδο!
-
Σε ευχαριστώ πολυ.Το Bluetooth οντως λύθηκε εν μέρη αν δεν του δώσεις πρόσβαση στις επαφές.Μαλλον ο όγκος των επαφών το κολαει.Τωρα δουλεύει σχεδόν κανονικά.
Για τον θόρυβο θα κάνω αυτό που είπες.Αλλιως υπάρχει και αυτή η γαλλική πατεντα
http://renault-clio-4.forumpro.fr/t324p50-tuto-probleme-bruit-d-air
Κάτι άλλο ,όταν ανοίγω το αυτοκίνητο το πρωί ο μπλε δείκτης θερμοκρασίας μένει ανοικτός για κανένα 5-6 λεπτά. Είναι φυσιολογικό να φανταστώ ετσι;
-
Καλησπέρα κατοχος πλεον του 1.5 DCI (μεταχειρισμενου) μοντελο του 2014 με το που αγορασα το αυτοκινητο μου βγαζει θεμα με τον συμπιεστη του A/C σαν να λεμε ζημια 500+ . Εχετε μηπως καμια προταση οσον αφορα την εταιρεια του κομπρεσσορ που να επιλεξω για να αλλαξω; Τα γνησια στην αντιπροσωπεια ειναι στα 1200 ευρω . Κυριως Valeo - Hella - Lucan - NRF - 4Seasons - Meat&Doria ειναι αυτα που βρισκω .
Renault Clio IV