-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Ας μας πει ο Rafi την εμπειρία του.Εχει βάλει 205/45 (με επιφύλαξη το προφίλ) αν θυμάμαι καλά στο ΙΙΙ Dynamic που παίρνει και αυτό ίδια διάσταση σε 16άρες.
Αυτό που σου λέει ο Govus + το ένα έχει 195-50-16 και το 4αρι 195-55-16
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ας μας πει ο Rafi την εμπειρία του.
Εχει βάλει 205/45 (με επιφύλαξη το προφίλ) αν θυμάμαι καλά στο ΙΙΙ Dynamic που παίρνει και αυτό ίδια διάσταση σε 16άρες.
Πάντως τα 205/55/16 αντικαθιστούν σαν διάσταση τέλεια τα 195/55/16 και με πολύ χαμηλότερο κόστος...
παιδια απο οτι ξερω εγω στην ιδια ζαντα 16' οσο μεγαλωνει το πελμα μικραινει και ενα νουμερο το προφιλ αρα οταν εμεις φοραμε 195/55/16 το αμεσως επομενο θα πρεπει να ειναι το 205/45/16 που σημαινει καλυτερα κρατηματα μεν αλλα για τους ελληνικους δρομους κατ'εμε δεν μου φαινεται και το ιδανικοτερο.
-
Ο χρήστης klikk έγραψε:
Ας μας πει ο Rafi την εμπειρία του.
Εχει βάλει 205/45 (με επιφύλαξη το προφίλ) αν θυμάμαι καλά στο ΙΙΙ Dynamic που παίρνει και αυτό ίδια διάσταση σε 16άρες.
Πάντως τα 205/55/16 αντικαθιστούν σαν διάσταση τέλεια τα 195/55/16 και με πολύ χαμηλότερο κόστος...
παιδια απο οτι ξερω εγω στην ιδια ζαντα 16' οσο μεγαλωνει το πελμα μικραινει και ενα νουμερο το προφιλ αρα οταν εμεις φοραμε 195/55/16 το αμεσως επομενο θα πρεπει να ειναι το 205/45/16 που σημαινει καλυτερα κρατηματα μεν αλλα για τους ελληνικους δρομους κατ'εμε δεν μου φαινεται και το ιδανικοτερο.
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html βάζετε τις διαστάσεις που θέλετε να συγκρίνετε και σας βγάζει τις διαφορές .
-
Ή εναλλακτικά αν το μόνο που έχεις πάνω σου είναι ένα κομπιουτεράκι, πολλαπλασιάζεις το πλάτος σε εκατοστά (π.χ. 19,5) επί το προφίλ (0,55), έπειτα πολλαπλασιάζεις το αποτέλεσμα επί 2, και στο τέλος προσθέτεις τη διάμετρο της ζάντας σε εκατοστά (35,56 για 14', 38,1 για 15' και 40,64 για 16', για παραπάνω δεν τα θυμάμαι απ'εξω και απλά προσθέτω 2,54 που είναι η κάθε ίντσα). Η μπακάλικη μέθοδος που χρησιμοποιούν και αρκετοί λαστιχάδες(ανεβαίνω πλάτος ένα νούμερο και κατεβαίνω άλλο ένα σε προφίλ και είναι το ίδιο) μπορεί μερικές φορές να συμπίπτει με τις κανονικά υπολογισμένες διαστάσεις, αλλά όχι πάντα.
Εγώ πάντως, η απορία που έχω χρόνια τώρα είναι αν αλλάξεις διάσταση ελαστικού αυθαίρετα με μία άλλη μη εργοστασιακή, πως φουσκώνεις τα λάστιχα; Κατά προσέγγιση;(αφού δεν συμπεριλαμβάνεται η διάσταση αυτή στο πινακάκι με τις πιέσεις του κατασκευαστή).
-
Μην τρελαινεστε τοσο πολυ με τις διαστασεις. Για οιονομικες επιλογες σε ελαστικα κοιταξτε e-elastika.gr
Λιγο πανω λιγο κατω δε θα παθει κατι το αμαξι να χαλασει και δεν ειναι οτι το τρεχουμε σε πιστα να ψαχνουμε τα δεκατα απο τη αλλαγη της οδικης συμπεριφορας.
Προσωπικα οταν ερθει η ωρα να αλλαξω λαστιχα σκεφτομαι σοβαρα να παω σε μεγαλυτερου προφιλ.
Κοπαναει μου φαινεται με τα 55αρια.
Ισα ισα τωρα που το σκεφτομαι αν βαλει κανεις 195/60/16 αντι για 55 παιζει και να διωρθωσει και το σφαλμα του ταχυμετρου -
Ο χρήστης giteart έγραψε:
Μην τρελαινεστε τοσο πολυ με τις διαστασεις. Για οιονομικες επιλογες σε ελαστικα κοιταξτε e-elastika.gr
Λιγο πανω λιγο κατω δε θα παθει κατι το αμαξι να χαλασει και δεν ειναι οτι το τρεχουμε σε πιστα να ψαχνουμε τα δεκατα απο τη αλλαγη της οδικης συμπεριφορας.
Προσωπικα οταν ερθει η ωρα να αλλαξω λαστιχα σκεφτομαι σοβαρα να παω σε μεγαλυτερου προφιλ.
Ισα ισα τωρα που το σκεφτομαι αν βαλει κανεις 195/60/16 αντι για 55 παιζει και να διωρθωσει και το σφαλμα του ταχυμετρουΠόσο λάθος σου δείχνει το ταχύμετρο;
-
3 χιλιομετρα λαθος δειχνει
-
195/55/16 : διάμετρος 620,9 mm
205/55/16 : διάμετρος 631,9 mm (+ 1,74% ή + 11 mm ή + 5,5 mm 'ψήλωμα')
195/60/16 : διάμετρος 640,4 mm (+ 3,04% ή + 19,5 mm ή 9,75 mm 'ψήλωμα').Να προσθέσω επίσης, πως τα 205 είναι ΑΡΚΕΤΑ φθηνότερα ΚΑΙ από τα 195/60...
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
3 χιλιομετρα λαθος δειχνειAπαράδεκτο!!!!Απορώ πως δεν έχουν κάνει ανάκληση ακόμα!!
-
-
Σε αυτά τα γαλλικά τίποτα δεν λειτουργεί σωστά...
Φαντάζεσαι στην υπέρβαση του ορίου των 100 χλμ να πηγαίνεις αντί για τα χαριστικά 110 χλμ με πραγματικά 113 χλμ και να φας κλήση!!! -
Mε πραγματικα 107 πας αν πηγαινεις με 110
-
Ουπς! Χάλια και τα δικά μου μαθηματικά!!!
-
Ισα ισα τωρα που το σκεφτομαι αν βαλει κανεις 195/60/16 αντι για 55 παιζει και να διωρθωσει και το σφαλμα του ταχυμετρουgiteart εψαξα και βρηκα οτι το λαστιχο που μπορουμε να βαλουμε εμεις με πολη μικρη αποκληση απο τα μαμα ειναι το 215/50/16 αλλα δεν ξερω αν τα χωρανε οι θολοι επισης γραφει οτι αυξανοντας το πελμα και οχι το προφιλ διορθονεται και η αποκληση του ταχυμετρου. Απλα οσο και να εψαξα δεν βρηκα να υπαρχει αυτη η διασταση τουλαχιστον ευκολα
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... ions_Tyres -
Εγώ λέω πάντως με ένα 205/55-16 με αποκλιση 1.8% (φυσιολογικότατο νουμερο) βάζετε ότι λαστιχο θελετε με κάτω απο 350 ευρω
Αν υπηρχε αποκλιση πάνω απο 3% θα υπηρχε θέμα αλλα με 1.8% χωρις συζήτηση 205/55-16 -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Ας μας πει ο Rafi την εμπειρία του.Εχει βάλει 205/45 (με επιφύλαξη το προφίλ) αν θυμάμαι καλά στο ΙΙΙ Dynamic που παίρνει και αυτό ίδια διάσταση σε 16άρες.
Απλα τα μαμα ηταν 195/50 και οχι 195/55 που ειναι στο 4αρι..
Οντως σε 205/45 αλλαξα και πλεον τα λαστιχα που βαζω εχουν γυρω στα 430 ευρω, με τη φτηνοτερη 4αδα που βρηκα να ειναι στα 250, τα οποια τα θεωρω πολύ φτηνα.. Απλα οι απαιτησεις σε εκεινα τα λαστιχα λογικα δε θα πρεπει να ειναι και πολύ υψηλες. Μαρκες δε θυμαμαι, αλλα πρεπει να ειναι απο θυγατρικές μεγάλων εταιριών του χώρου..
Τωρα για το θέμα άνεσης, πολύ ανετο δεν είναι, αλλα δεν εχει και ιδιαίτερη διαφορά απο τη μαμα διάσταση (βασικα όταν αντικατεστησα πρωτη φορα τα 195/50 με 205/45 ενοιωσα τα 2ρα πιο ανετα, αλλα δεν ξερω αν ισχυει όντως η επειδη τα μαμα ειχαν φαγωθει τελειως ειχα αυτη την αισθηση).
Σε κρατημα τωρα, πραγματικά το αυτοκίνητο είναι απίστευτο με μεγαλυτερα όρια στο νέο λάστιχο, αλλα μεγαλο ρόλο παιζει και το συγκεκριμένο ελαστικο που είναι απλά τέλειο για τα γουστα μου..
Τέλος μετράω και 2 στραβωμένες ζάντες, την πρώτη και πιο σοβαρη με τα 195..
Γενικά ουτως η άλλως είναι πολύ χαμηλό προφίλ για αμάξι πόλης και στις πολύ άσχημες λακούβες υπαρχει μεγαλη πιθανότητα να γινει ζημιά, χωρις ομως να κοπανάει ιδιαίτερα..Τι σεντόνι έγραψα χωρις να το καταλαβω..
-
Καλα στο θεμα αποκλισης του ταχυμετρου δεν νομιζω να υπατχει αμαξι που να δειχνει ακριβως οτι δειχνει κ το gps. η τουλαχιστον τα περισσοτερα δειχνουν παντα πχ +3 χιλιομετρα στα 100.
Για ελαστικα ετσι οπως το βλεπω μαλλον σε 205/55/16 θα παω οταν ερθει η ωρα.
Θελω να δω ετσι κ απο περιεργεια ποσο θα ανεβασουν τη μεση καταναλωση μιας και δε θα ειναι eco ελαστικο και θα ειναι κ πιο φαρδυ, αρα μεγαλυτερες τριβες. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Τι σεντόνι έγραψα χωρις να το καταλαβω..
Θα επρεπε να ανυσηχεις
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τι σεντόνι έγραψα χωρις να το καταλαβω..
Θα επρεπε να ανυσηχεις
Μα δε βλεπεις οτι αρχισα να αναρωτιεμαι..
Και αναθεμα αν βγαινει και νοημα απο όλο αυτο.. -
Για ελαστικα ετσι οπως το βλεπω μαλλον σε 205/55/16 θα παω οταν ερθει η ωρα.sorry αλλα δεν ειναι μεγαλα για την ''καροτσα' σου?
τετοια διασταση εχει ο αδερφος μου στο octavia5 και δειχνουν να γεμιζουν αρκετα καλα τους θολους του αμαξιου!
Renault Clio IV