-
Ο χρήστης lambrosn έγραψε:
Συγνώμη όταν έλεγα Έκο εννοούσα ενεργοποίημενο το κουμπί ecoSent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
εμενα παντως 2 φορες σε φαναρι σταματημενος κ αφου εσβησε ο κινητηρας μονος του με το start stop πατωντας το συμπλεκτη μεσα για να ξεκινησω δεν πηρε μπροστα το μοτερ. παταγα ξαναπαταγα τιποτα. τελικα πατωντας το κουμπι emgine start πηρε μπροστα εχοντας αργησει τοσο ωστε να χασω το φαναρι κ να κορναρουν οι απο πισω μιας κ ημουν 1ος κ στην αλλη περιπτωση μου εκοψε κ πατησα κατευθειαν το engine start και απλα εχασα μερικα δεφτερολεπτα.
-
Ο χρήστης giteart έγραψε:
εμενα παντως 2 φορες σε φαναρι σταματημενος κ αφου εσβησε ο κινητηρας μονος του με το start stop πατωντας το συμπλεκτη μεσα για να ξεκινησω δεν πηρε μπροστα το μοτερ. παταγα ξαναπαταγα τιποτα. τελικα πατωντας το κουμπι emgine start πηρε μπροστα εχοντας αργησει τοσο ωστε να χασω το φαναρι κ να κορναρουν οι απο πισω μιας κ ημουν 1ος κ στην αλλη περιπτωση μου εκοψε κ πατησα κατευθειαν το engine start και απλα εχασα μερικα δεφτερολεπτα.Same here....
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
Ο χρήστης lambrosn έγραψε:
εμενα παντως 2 φορες σε φαναρι σταματημενος κ αφου εσβησε ο κινητηρας μονος του με το start stop πατωντας το συμπλεκτη μεσα για να ξεκινησω δεν πηρε μπροστα το μοτερ. παταγα ξαναπαταγα τιποτα. τελικα πατωντας το κουμπι emgine start πηρε μπροστα εχοντας αργησει τοσο ωστε να χασω το φαναρι κ να κορναρουν οι απο πισω μιας κ ημουν 1ος κ στην αλλη περιπτωση μου εκοψε κ πατησα κατευθειαν το engine start και απλα εχασα μερικα δεφτερολεπτα.
Same here....
Σε εμένα λειτουργεί κανονικά, αλλά κάποιες φορές δεν ανάβει το πράσινο λαμπάκι Α όταν σβήνει ο κινητήρας.
-
Ο χρήστης Firestarter26 έγραψε:
Same here....
Σε εμένα λειτουργεί κανονικά, αλλά κάποιες φορές δεν ανάβει το πράσινο λαμπάκι Α όταν σβήνει ο κινητήρας.
Δοκίμασε επίσης να πατήσεις τέρμα και απότομα τον συυμπλέκτη.
-
Το start-stop ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει, όταν απλά ξεκινάς να πατάς τον συμπλέκτη, όταν το αυτοκίνητο έχει σβήσει σε κατηφόρα και το αφήσεις να 'ρολάρει' (για να μην 'μείνεις' από υποβοήθηση τιμονιού και φρένων...) και όταν το κλιματιστικό εμπλέκεται. Τα υπόλοιπα ακούγονται να έχουν χροιά προβλήματος ...
-
Εγω θα λςγα να το απενεργοποιησετε το διαβολοπραμα.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Εγώ αν και κινούμαι στη γραμμη του Ρίαλζους θα λεγα αντι να κοπανιέστε όταν οδηγείτε και βαζετε μπροστα με το κουμπί της εκκίνησης να πάτε σε ένα συνεργείο να σας πουν τι συμβαίνει κι αν κάτι θέλει άλλαγμα να αλλαχθει
-
Μήπως ... δεν βγάζεις την ταχυτητα σε νεκρά?!
Αηδία σύστημα πάντως ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μήπως ... δεν βγάζεις την ταχυτητα σε νεκρά?!Αηδία σύστημα πάντως ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Αν δεν βγάλεις ταχύτητα δεν σβήνει ο κινητήρας και το σύμβολο Α αναβοσβήνει για να στο θυμήσει να βγάλεις
-
ναι θελει νεκρα και να απομονωσεις το συμπλεκτη για να σβησει ο κινητηρας μονος του.
μετα ετσι για δοκιμη κ ενω ειναι σβηστος ο κινητηρας εχω βαλει μερικες φορες 1η σχεση χωρις να πατησω συμπλεκτη για να μπει. μπαινει κανονικα και οταν πατω συμπλεκτη παιρνει μπροστα κανονικα.Στις δυο περιπτωσεις που δεν πηρε μπροστα με το πατημα συμπλεκτη(υποψιν, ισα ισα ενα ελαφρυ πατημα αρκει και δε χρειαζεται καν να φτασει μεχρι τη μεση ποσο μαλλον να τερματισει) επαιζα τη μια περιπτωση με την ενταση του ανεμιστηρα και το κουμπι του ac και στην αλλη μολλις πατησα να ανοιξει το medianav και ταυτοχρονα σχεδον και τον συμπλεκτη για να ξεκινησει. σκεφτομαι μηπως αυτες οι κινησεις καπως 'μπερδεψαν' το αυτοκινητο.
Επισης χωρις να ειμαι πολυ σιγουρος νομιζω πως το σταρτ/στοπ ενεργοποιηται απο μονο του καθε φορα που ξεκινας το αυτοκινητο και δε μενει η επιλογη μου να το εχω στο off απο προηγουμενη μερα οπως γινεται στο eco mode που ειναι μονιμα ανοιχτο.
και τελος διαβασα στο manual πως πατωντας το γκαζι τερμα μετα το σημειο που κανει σκαλοπατακι το eco mode απενεργοποιηται προκειμενου να δωσει φουλ δυναμη κ πως αναβοσβηνει το συγκεκριμενο λαμπακι στο καντραν κ μετα παλι αφου χαλαρωσεις το γκαζι επανερχεται στο on. εγω δε το βλεπω να αναβοσβηνει καθολου με φουλ γκαζι. Το εχει παρατηρησει κανεις τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?
επισης για μεσα στην πολη σιγουρα το eco mode κανει δουλεια σε θεμα καταναλωσης. Σε εθνικη οδο ομως με ταχυτητες 120περιπου μειωνει καταναλωση η οχι? το εχει τσεκαρει κανεις?
-
ναι θελει νεκρα και να απομονωσεις το συμπλεκτη για να σβησει ο κινητηρας μονος του.
μετα ετσι για δοκιμη κ ενω ειναι σβηστος ο κινητηρας εχω βαλει μερικες φορες 1η σχεση χωρις να πατησω συμπλεκτη για να μπει. μπαινει κανονικα και οταν πατω συμπλεκτη παιρνει μπροστα κανονικα.Στις δυο περιπτωσεις που δεν πηρε μπροστα με το πατημα συμπλεκτη(υποψιν, ισα ισα ενα ελαφρυ πατημα αρκει και δε χρειαζεται καν να φτασει μεχρι τη μεση ποσο μαλλον να τερματισει) επαιζα τη μια περιπτωση με την ενταση του ανεμιστηρα και το κουμπι του ac και στην αλλη μολλις πατησα να ανοιξει το medianav και ταυτοχρονα σχεδον και τον συμπλεκτη για να ξεκινησει. σκεφτομαι μηπως αυτες οι κινησεις καπως 'μπερδεψαν' το αυτοκινητο.
Επισης χωρις να ειμαι πολυ σιγουρος νομιζω πως το σταρτ/στοπ ενεργοποιηται απο μονο του καθε φορα που ξεκινας το αυτοκινητο και δε μενει η επιλογη μου να το εχω στο off απο προηγουμενη μερα οπως γινεται στο eco mode που ειναι μονιμα ανοιχτο.
και τελος διαβασα στο manual πως πατωντας το γκαζι τερμα μετα το σημειο που κανει σκαλοπατακι το eco mode απενεργοποιηται προκειμενου να δωσει φουλ δυναμη κ πως αναβοσβηνει το συγκεκριμενο λαμπακι στο καντραν κ μετα παλι αφου χαλαρωσεις το γκαζι επανερχεται στο on. εγω δε το βλεπω να αναβοσβηνει καθολου με φουλ γκαζι. Το εχει παρατηρησει κανεις τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?
επισης για μεσα στην πολη σιγουρα το eco mode κανει δουλεια σε θεμα καταναλωσης. Σε εθνικη οδο ομως με ταχυτητες 120περιπου μειωνει καταναλωση η οχι? το εχει τσεκαρει κανεις?
με το eco δεν εχω δει καμμία διαφορά. Σε εθνική αυτό που κάνει διαφορά στην κατανάλωση ειναι το cruise control. Μέχρι τα 120 βέβαια. Από τα 120 και πάνω η κατανάλωση αυξάνεται αρκετά (πάει 5+, αν μπορείς αυτό να το πεις υψηλή κατανάλωση)
-
Ο ανεμιστήρας του ac σίγουρα μπέρδεψε το s&s γιατί όταν λειτουργεί το a/c απενεργοποιείται το s&s.
Στην πόλη το eco κάνει διαφορά, αλλά max 0,5 λίτρου, αλλά νιώθεις το αυτοκίνητο 'κλειδωμένο' στις επιταχύνσεις του.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Ο ανεμιστήρας του ac σίγουρα μπέρδεψε το s&s γιατί όταν λειτουργεί το a/c απενεργοποιείται το s&s.Στην πόλη το eco κάνει διαφορά, αλλά max 0,5 λίτρου, αλλά νιώθεις το αυτοκίνητο 'κλειδωμένο' στις επιταχύνσεις του.
Ειναι περίεργο σύστημα πάντως. Το a/c δεν το απενεργοποιεί πάντα. Μπορεί να εκκινήσει την μηχανή αν χρειαστεί και αυτό μου έχει τύχει, αν χρειαστεί να λειτουργήσει το a/c.
-
ναι αυτο συμβαινει. και μενα ξεκινησε μονο του τον κινητηρα σε φαναρι οταν χαμηλωσα τη θερμοκρασια αρκετα και πηρε μπροστα το ac. Εαν ειναι αναμενο το κοκκινο λαμπακι στο κουμπι που γραφει ac off τοτε αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οσο κ να χαμηλωσεις τη θερμοκρασια δε θα ανοιξει ac και θα φερνει μονο αερα απ εξω χωρις να το ζεσταινει.
-
Ανοιξε το μοτερ γιατι πολυ απλα ήθελε ρεύμα το οποίο δε μπορουσε να παρει απο τη μπαταρία
Επίσης στα clima το αιρκον δε δουλευει μονιμα όπως στα αναλογικά στο φουλ της δυναμης στη θερμοκρασια που έχεις επιλέξει
Με το αιρκον στο οφ απλα δουλευει ο ανεμιστηρας μονο -
ναι αυτο συμβαινει. και μενα ξεκινησε μονο του τον κινητηρα σε φαναρι οταν χαμηλωσα τη θερμοκρασια αρκετα και πηρε μπροστα το ac. Εαν ειναι αναμενο το κοκκινο λαμπακι στο κουμπι που γραφει ac off τοτε αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οσο κ να χαμηλωσεις τη θερμοκρασια δε θα ανοιξει ac και θα φερνει μονο αερα απ εξω χωρις να το ζεσταινει.το λαμπάκι του stop / start σου ανάβει πάντα?
-
'Smart' Start Stop θα έπρεπε να το λένε. Αντιλαμβάνεται υπερβολική χρήση ρεύματος και ... απενεργοποιεί τον εαυτό του!
-
!
-
Ο χρήστης Firestarter26 έγραψε:
ναι αυτο συμβαινει. και μενα ξεκινησε μονο του τον κινητηρα σε φαναρι οταν χαμηλωσα τη θερμοκρασια αρκετα και πηρε μπροστα το ac. Εαν ειναι αναμενο το κοκκινο λαμπακι στο κουμπι που γραφει ac off τοτε αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οσο κ να χαμηλωσεις τη θερμοκρασια δε θα ανοιξει ac και θα φερνει μονο αερα απ εξω χωρις να το ζεσταινει.
το λαμπάκι του stop / start σου ανάβει πάντα?
Ποιο λαμπακι λες δεν καταλαβα. εχει ενα κοκκινο λαμπακι στον διακοπτη του στοπ σταρτ. αν λες αυτο ειναι αναμενο οταν ειναι κ ενεργοποιημενο το συστημα. αν λες το πρασσινο σηματακι στο καντραν με το σημα Α κυκλομενο τοτε αυτο αναβοσβηνει οταν ειμαι σταματημενος με πατημενο συμπλεκτη και λεει ουσιαστικα πως μπορει να σβησει τον κινητηρα αν αφησω συμπλεκτη
Renault Clio IV