-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ναι, δίκαιο έχεις. Διάβασα λάθος. Κι εγώ, όπως κι εσύ, δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι τέτοιο.
Αναφερομουν στο GT Sport TSi 140 και στο GTi αλλα εδωσα εμφαση στο πρωτο μιας και ο χαρακτηρας του θεωρητικα ειναι λιγοτερο ηπιος απο του 'κακου' RS...Το μεγαλυτερο μειονεκτημα οδηγικα του RS για μενα ηταν το τιμονι του...Η διαδρομη προς σουνιο εχει πολλα S και εκει φαινετε ποσο αργο ειναι...Επισης η μεταφορα βαρους ηταν πολυ αισθητη, αν και ειχε αποδεκτες κλισεις. Το μπροστινο συστημα σε περιοριζει να πας αργα στο γκαζι ή να εισαι με μια ταχυτητα πανω. Γενικα ειναι πολυ υποστροφικο και δεν σου δινει την σιγουρια να πας με πολλα χιλιομετρα σε μια στροφη. Τωρα πια που εχει και προγραμμα/εξατμιση και τις λοιπες παπατζες (δυναμομετρημενο γυρω στα 280) απλα δεν οδειγειτε και ειναι σε αναζητηση μπροστινου συστηματος απο S3.
Μήπως είχε φθαρμένα λάστιχα-κάτι άλλο σχετικό με το μπροστινό του σύστημα (ελαστικούς συνδέσμους κλπα) ???
Στα περιθώρια test drive,τα είχα οδηγήσει και τα 2,με πραγματικά λίγα χιλιόμετρα να έχουν διανύσει.(μιλώ για Golf V GTi , ομόσασο Octavia RS)
Η αίσθηση που μου έδωσε το Skoda,ήταν οτι ήταν ένα κλικ πιο μαλακό,αλλά σε καμία περίπτωση το αμάξι δεν έστριβε με έντονες κλισεις και τρελές υποστροφές.Τιμόνι ήταν παρόμοιο και το κιβώτιο μου έδωσε πολύ καλή αίσθηση. -
Φθαρμενα δεν ηταν/ειναι...τραγικα ναι. Ακομα εχει τα εργοστασιακα κατι dunlop SP αν θυμαμαι καλα (20000km εχει τωρα το αυτοκινητο). Παρολο που τα συγκεκριμενα αυτοκινητα μοιραζοντε το ιδιο σασι περαν απο την διαφορετικη γεωμετρια και ρυθμιση των αναρτησεων και πολλα επιμερους εξαρτηματα ειναι διαφορετικα οπως πχ τα σινεμπλοκ του RS που ειναι πιο μαλακα ή τα ψαλιδια του S3 που ειναι αλουμινιου. Αυτες οι διαφορες δικαιολογουν και την διαφορετικη αισθηση που αποκομιζει ο οδηγος απο το καθε αυτοκινητο.
-
Οδηγικά πάντως (και στα σοβαρά), πιο πολύ μ' άρεσε το octavia, παρά το golf... Τελικά το επιπλέον βάρος πίσω παίζει τον ρόλο του στις στροφές ( ). Γι' αυτό και πιστεύω ότι το SW θα είναι ακόμα καλύτερο... πιο ... 'ευέλικτο'
Πια εκδοση του Octavia συγκρινες με πια εκδοση του Golf? Σορρυ κιολας αλλα το Golf V TSi ειναι πολυ καλυτερο στις στροφες σε σχεση με το RS. To τιμονι του Octavia ειναι τραγικα αργο για τον υποτιθεμενο χαρακτηρα του αυτοκινητου. Και αυτο το λεω μετα απο πολλες βολτες προς Σουνιο και με τα δυο και με Golf V GTi..
No offence φυσικά, αν όλοι είχαμε τα ίδια γούστα / απόψεις, θα υπήρχε μόνο 1 αμάξι...
Έχω οδηγήσει Golf 1.6fsi (και για λίγο, χωρίς να μπορώ να βγάλω συμπέρασμα tsi 170+140ps) και το octavia 1.8tsi.
Αυτό που δεν μ' άρεσε στο Golf είναι ότι έχει σαφώς μικρότερη τάση να στρίβει με το πίσω, κάτι που το octavia έχει (προφανώς δεν είναι κα ΜΧ-5, συγκριτικά μιλάμε πάντα) σε μεγαλύτερο βαθμό, υποψιάζομαι λόγω περισσότερου βάρους πίσω. Τα τιμόνια μου φάνηκαν πάνω κάτω στα ίδια, το skoda έχει απαράδεκτη αίσθηση στα φρένα, αλλά μπορώ να πω ότι διασκέδασα περισσότερο με το skoda στις στροφές...
kon5, χαλάρωσε ρε 'συ...
-
Πια εκδοση του Octavia συγκρινες με πια εκδοση του Golf? Σορρυ κιολας αλλα το Golf V TSi ειναι πολυ καλυτερο στις στροφες σε σχεση με το RS. To τιμονι του Octavia ειναι τραγικα αργο για τον υποτιθεμενο χαρακτηρα του αυτοκινητου. Και αυτο το λεω μετα απο πολλες βολτες προς Σουνιο και με τα δυο και με Golf V GTi..
Ποιος ειναι ο 'υποτιθεμενος χαρακτηρας' του αυτοκινητου??
Γιατι, φυσικα και το Octavia RS δεν ειναι GTI.Space and Speed or Speed and Space.
Choose whichever you prefer. The Octavia RS and the Octavia Combi RS can provide you with comfort, sporty aggressiveness, usefulness, and pleasure. It has enough power for life at full throttle, but can be a comfortable and safe companion when you need to slow down and relax.Ναι στο V RS αναφερομαι το οποιο βεβαια για ολο τον κοσμο πλην του ελλαδισταν ειναι απλα το ΙΙ...Η αγορα εγινε Ιανουαριο του 2008
Αλλο το απλο Octavia II, αλλο το Οctavia II vRS.Σε ολο το κοσμο vRS το λενε.
Το V δεν εχει καμμια σχεση με την Ελληνικη πατεντα, τη προσθεση δηλ. του '5' στο νεωτερο μοντελο ουτως ωστε να ξεχωριζει απο την ακομα παραγομενη πρωτη γενια του μοντελου.
Το V προερχεται απο το λογοτυπο της Skoda Motorsport...
...και περιεχεται στο διακριτικο της κορυφαιας εκδοσης τοσο του Octavia οσο και του προηγουμενου Fabia. -
ρε παιδια καμια γνωμη για το fabia reflex? απο χωρους και εξοπλισμο τι λεει?
-
Να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κανείς. Έχω διαβάσει αρκετά (αλλά όχι επαρκώς) για το DSG7 και απόσο ξέρω το κιβώτιο αυτό έχει όριο τα 280nm (αν θυμάμαι σωστά). Το πάντρεμα του λοιπόν με τον 1,8TSi δεν είναι λίγο οριακό -επίφοβο, πολλώ δε μάλλον μακροπρόθεσμα? Αν υπάρχει κ κάποιος κάτοχος να μας πει την εμπειρία του θα με βοηθούσε πολύ, γιατί σκέφτομαι γι αυτό το συνδυασμό αλλά προβληματίζομαι αρκετά.
-
Ο χρήστης potge2 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι αν γνωρίζει κανείς. Έχω διαβάσει αρκετά (αλλά όχι επαρκώς) για το DSG7 και απόσο ξέρω το κιβώτιο αυτό έχει όριο τα 280nm (αν θυμάμαι σωστά). Το πάντρεμα του λοιπόν με τον 1,8TSi δεν είναι λίγο οριακό -επίφοβο, πολλώ δε μάλλον μακροπρόθεσμα? Αν υπάρχει κ κάποιος κάτοχος να μας πει την εμπειρία του θα με βοηθούσε πολύ, γιατί σκέφτομαι γι αυτό το συνδυασμό αλλά προβληματίζομαι αρκετά.Ίσως και λιγότερο να αντέχει φίλε γύρω στο 26 νομίζω. Ο πατέρας μου έχει το dsg7 και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα συνεργασίας με τον κινητήρα. Λογικά θα προηγήθηκαν πολλές ώρες και χιλιόμετρα δομικών πριν βγει στην παραγωγή από την μαμά εταιρία.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ίσως και λιγότερο να αντέχει φίλε γύρω στο 26 νομίζω. Ο πατέρας μου έχει το dsg7 και δεν νομίζω να έχει πρόβλημα συνεργασίας με τον κινητήρα. Λογικά θα προηγήθηκαν πολλές ώρες και χιλιόμετρα δομικών πριν βγει στην παραγωγή από την μαμά εταιρία.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αλλά μάλλον βιάζομαι να βρω απάντηση για ένα 'φρέσκο' συνδυασμό.
-
Τα off-topic πήραν πόδι. Παρακαλώ να μην συνεχιστεί.
-
τι εγινε ρε παιδια;
κατι επεισοδια εχασα -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι εγινε ρε παιδια;
κατι επεισοδια εχασαελα ντε!!!!την ελεγε ο ενας στον αλλον που εχει σκοντα και ο αλλος ειχε κατι το φοβερο (κανενα ιταλικο ) και του την εμπαινε κατι τετοιο!! τσπ
να εχουμε αντιρησεις αλλα μην σνομπαρουμε τον αλλον που εδωσε λεφτα δουλεμενα για να παρει το αυτοκινητο που του αρεσει!!! και εγω την λεω σε πολλα ιταλικα κουβαδακια αλλα αν πει ο αλλος το αγορασα αμεσως γινεται καλο αυτοκινητο γιατι ειναι λεφτα αυτα και πρεπει να σεβομαι την χαρα που εχει!!!ασχετο η fabia τραβαεισε πωλησεις ??/δεν βλεπω πολλα???αν και ειναι πολυ καλο αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης emmihel έγραψε:
ρε παιδια καμια γνωμη για το fabia reflex? απο χωρους και εξοπλισμο τι λεει?Λογικά, ένα αυτοκίνητο που κάνει τη δουλειά του. Λογικά επίσης θα είναι φθηνότερο από το Polo και καλύτερα στημένο, αλλά δεν το έχω οδηγήσει... Ενδιαφέρον φαίνεται πάντως, αν και σε λίγο καιρό (αυτό σε skoda-vag speak μπορεί να σημαίνει και 2-3 χρόνια) θα μπουν οι νέοι tsi και ιδίως ο 1,2 tsi 105ps φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον...
Δε νομίζω πάντως να το έχει οδηγήσει κανείς...
Αν σ' ενδιαφέρουν πάντως οι χώροι δες και κανένα από τα Picasso... (εγώ εκεί κατέληξα, αποκλειστικά λόγω χώρων...)
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ασχετο η fabia τραβαεισε πωλησεις ??/δεν βλεπω πολλα???αν και ειναι πολυ καλο αυτοκινητο!
όλα πολύ καλά είναι πια
αλλά όχι τόσο άσχημα -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ασχετο η fabia τραβαεισε πωλησεις ??/δεν βλεπω πολλα???αν και ειναι πολυ καλο αυτοκινητο!
όλα πολύ καλά είναι πια
αλλά όχι τόσο άσχηματο συμπαθω τοσο μα τοσο πολυ το fabia .ειναι πολυ τιμιο αυτοκινητο.
απο ολα τα skoda παιρνεις παραπανω απο οσο κοστιζουν αλλα οσο και αν προσπαθω κατι δεν δενει στο σχεδιασμο της fabia ρε γ@@@το! -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
όλα πολύ καλά είναι πια
αλλά όχι τόσο άσχηματο συμπαθω τοσο μα τοσο πολυ το fabia .ειναι πολυ τιμιο αυτοκινητο.
απο ολα τα skoda παιρνεις παραπανω απο οσο κοστιζουν αλλα οσο και αν προσπαθω κατι δεν δενει στο σχεδιασμο της fabia ρε γ@@@το!Aυτο που δε δενει ειναι το οτι δειχνει στενο για το υψος του και με μικρους θολους τροχων.
Το επερχομενο Fabia RS δενει καλυτερα:
*The next Skoda Fabia vRS will look more extreme than this concept, too. “The next vRS will be somewhere between the Sports Design....
...and our S2000 rally car...
...in looks,” said a Skoda source.
* -
τι κινητηρα θα εχει αυτο?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τι κινητηρα θα εχει αυτο?Mαλλον καποιον απο τους 1.4ΤSΙ με 160-170 ιππους...
-
Ήρθα από το Seat Forum γιατί κάτι πουλάκια μου είπαν ότι έχετε αναφέρει όλες τις μάρκες εκτός από τη Seat και αυτό δεν θα περάσει έτσι.
Τρέμετε τώρα με το Exeo που φέρνουμε. Α4 στο ίδιο περιτύλιγμα, μόλις 8 χρόνια μετά. Επίσης, το Fabia έχει ίδιες πωλήσεις με το Ibiza γιατί το Ibiza ακόμα δεν έχει φορέσει τους ΤΣΙ μοτόρια. Τώρα που ο Φλάμπεργκαστεν ο πρόεδρος του VAG μας υποσχέθηκε ότι θα είμαστε η Κορασόν Σπορτίβα θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Είναι γνωστό ότι το Toledo αποσύρθηκε από την παραγωγή για να αφήσει χώρο στο Superb μπας και πουλήσει λίγο.
Θέλετε και παράδειγμα: Γνωστός κάποιου φίλου μου έχει Octavia 150αρα. Δεν του έχει βγάλει ούτε ένα πρόβλημα. Εγώ έχω το Leon τόσα χρόνια και κάθε τόσο όλο και κάτι θυμάται και παθαίνει. Αυτό νομίζω τα λέει όλα για το ποια θέση έχει η Seat μας και ποια η Skoda σας στο γκρουπ. Η Σέατ είναι η Αλφα Ρομέο και η Σκόντα είναι η Όπελ του VAG. Έχετε δει πολλές Οκτάβιες κόκκινες; Πού είναι το πάθος σας; Εμείς έχουμε και Άουτο Εμοσιόν. Εσείς φορέστε καλτσάκια και πέδιλο από πάνω παλιοκοιλαράδες.
Όποιος έχει αντίρρηση, τα στήνουμε σε φανάρι πίσω από την Αγιαβαρβάρα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η Σέατ είναι η Αλφα Ρομέο και η Σκόντα είναι η Όπελ του VAG.Η ΣΕΑΤ ηταν να γινει ΑλφαΡομεο αλλα τελειωσε ο ΝταΣιλβας, και τεινει να γινει Οπελ που παει για λουκετο
Περα απο τη πλακα αλλο το κοινο της SEAT, αλλο της Skoda.
Το μοναδικο διλλημα που υφισταται ειναι Octavia Scout vs Altea Freetrack. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
..................Πάλι αφιέρωσε ο Λάζαρος...
SKODA FORUM