-
Που το βρηκες αυτο φιλε?
Το ΦΑ θα ερχεται μονο με DSG?
Ειχα την εντυπωση οτι θα ερχοταν μονο σε στεισον αν ερθει και το σενταν θα ειναι εξαιρετικη επιλογη.
Δες εδώ
https://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/stin-ellada-i-skoda-octavia-se-ekdosi-fysikoy-aerioy-times
Μεταγενέστερα και σε manual, coupe& station
-
-
-
Δεν φτάνει που αγόρασες Superb, θες και φορουμ τώρα;
Ξουτ, όξωωωω από την παράγκα! -
Αν είχα οικογένεια ένα scout θα το τσιμπούσα άνετα με τον 1.8 και dsg
Στα περί superb τώρα. Το αυτοκίνητο έφτασε τα 1500 χλμ και μετά τα 1000 σταδιακά έπιασε κόφτες.
Εντυπώσεις.
Ηχομόνωση πάρα πολύ καλή, ο κινητήρας δεν ακούγεται μέσα. Έξω χαρακτηρηστικός ήχος tsi - τραχύς.
Ποιότητα κύλισης και αυτή πάρα πολύ καλή για τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου πάντα. Ήρεμη οδήγηση. Χαλαρώνεις. Στην ΕΟ Μουδανιών χθες βράδυ με άδειο δρόμο πάτησα για λίγο 200 χαω και πατούσε καλά το αυτοκίνητο.
Ο κινητήρας είναι πολύ ωραίος τραβάει ...τραβάει και δεν σταματάει και συνδυάζεται άψογα με το 7τάχυτο dsg.Νομίζω ότι δεν πρόκειται να ξαναπάρω ατμόσφαιρα.
Ποιότητα συναρμογής και αυτή πολύ καλή σε όσες λακούβες έπεσα δεν άκουσα κάτι ανησυχητικό. Είναι νωρίς ακόμα βέβαια.
Σε γενικές γραμμές όλη η οικογένεια πολύ ευχαριστημένη.
-
Να μην κάνεις οικογένεια Κωνσταντίνε! Μείνε ελεύθερος να κυνηγάς γκομενάκια! Μαζί, θα γεράσουμε παρέα και θα τα πίνουμε στα μπαρ και μετά θα χτυπάμε 2-2 τα μωρά, μην πέφτεις στην παγίδα, κοίτα τι μπορείς να πάθεις!
-
καλα εισαι ελυθερος και εχεις superb???και με οικογενεια θελεις octavia scout? μπερδευτικα λιγο!!!
-
Το δικό μου είναι το sx4. Toυ πατέρα μου είναι το superb
-
σορρυ λαθος μου
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
:omg:
Δεν φτάνει που αγόρασες Superb, θες και φορουμ τώρα;
Ξουτ, όξωωωω από την παράγκα! -
Mάλιστα που λέει και ο φίλος μου ο italakias.
-
καλή αρχή στο skoda section του forum!
εγώ θα ήθελα το gruppe να αφήσει τη skoda να φτιάξει κάτι δικό της επιτέλους εμπνευσμένο από την παλιά αγωνιστική της ιστορία....
κανένα coupe στυλ 110R πισωμήχανο/πισωκίνητο και τρέμε porsche!! -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Mάλιστα που λέει και ο φίλος μου ο italakias.Απ' όταν αγορασατε Skoda, σοβάρεψες πολύ μου φαίνεται... Τερματίζω κι εγώ την πλάκα λοιπόν.
-
Απεναντίας όσο περνάν τα χρόνια τόσο πιο πολύ ανησυχώ για την α-σοβαρότητά μου
Απλά νομίζω πως υπάρχουν άλλα θέματα για δυνατό πείραγμα pub κλπ. Στο κατασκευαστές 1 - 2 αρκεί μετά χαλάει το τοπικό -
Εγώ δεν γέλασα με την κίνηση του KonstantinosV...
Με την απάντηση του HighFidelity γέλασα
Η κίνηση για την δημιουργία του Forum μια χαρά σωστή είναι! -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
...
κανένα coupe στυλ 110R πισωμήχανο/πισωκίνητο και τρέμε porsche!! -
skoda fabia του 05' 1.4 101hp με 98.000χλμ.
ελπίζω να μπορούμε να γράψουμε κάτι και εμείς με τα fabia I !!
αν υπάρχει άλλος με ίδιο μοντέλο, ας το δηλώσει....!!! -
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
skoda fabia του 05' 1.4 101hp με 98.000χλμ.
ελπίζω να μπορούμε να γράψουμε κάτι και εμείς με τα fabia I !!
αν υπάρχει άλλος με ίδιο μοντέλο, ας το δηλώσει....!!!μια χαραα αυτοκινητακι ειναι τι λες τωρα?? .το πρωτο καλο skoda της συγχρονης εποχης!!! εδω γραφουν αλλοι με corolla εσυ δεν θα γραψεις!!!! βουρ
-
Κατόπιν απαιτήσεως του wannabe εντυπώσεις από το superb 1.8tsi με 7άρι dsg.
Από τα 1000 μέχρι τα 1500 το αυτοκίνητο όπως αναφέρει και το manual έπιασε κόφτη.
Εσωτερικό
Ποιότητα εσωτερικού δεν κάνει κιχ και έχει πέσει σε αρκετές λακούβες με τις 17άρες που φοράει. Είναι νωρίς πολύ νωρίς ακόμα βέβαια αλλά πάνω από λακούβες ακούς εκείνο τον υπόκωφο βαθύ γδούπο που εμένα τουλάχιστον μου δίνει την εντύπωση απτής ποιότητας. Οι πόρτες κλείνουν στιβαρά, και αυτό καλό και ενδεικτικό.
Σχεδόν παντού μαλακά πλαστικά, φιλέτα ξύλινων επενδύσεων και τα γνωστά εξαρτήματα του vag, όπως χειριστήρια κλιματισμού, όργανα, οθόνη dotmatrix με το γνωστό υπερπλήρες menu, διακόπτες παραθύρων-φωτισμού κονσόλας κλπ. Τα ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες που θυμούνται και θέση καθρεπτών + τη δυνατότητα να θυμούνται και κλειδί και ανάλογα να ρυθμίζουν τη θέση είναι ευκολία μεγάλη ιδίως αν το οδηγούν 2 - 3 μέλη της οικογένειας. Ωραία και η ρύθμιση της μέσης στα εμπρός καθίσματα με εσωτερικό κατευθυνόμενο μαξιλαράκι.
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια το cateye, δύο ledάκια στην πλαφονιέρα που φωτίζουν ελαφρά την κονσόλα γνωστό και αυτό από το vag καθώς και ένα led πίσω από κάθε χειρολαβή. Επίσης κάτω από τους εξωτ. καθρέπετες υπάρχει φωτισμός που μόλις ξεκλειδώσεις φέγγει εμπρός από τις πόρτες.
Το ηχοσύστημα αξιοπρεπέστατο σε ήχο και πολύ πρακτική η οθόνη αφής με οπτική απεικόνιση του αυτοκινήτου κατά το παρκάρισμα με μπάρες που αυξομειώνονται όσο πλησιάζεις σε εμπόδιο συνοδευόμενες από μεταβαλλόμενη ηχητική προειδοποίηση. Στην ίδια δε οθόνη προβάλονται και οι επιλογές του κλιματισμού.Χώροι? Δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Άπλετοι όταν κάθεσαι πίσω νιώθεις περίεργα, αποκομένος από τους μπροστα. Για ICE θα είναι σπέσιαλ
Πολύ πρακτικό και το διπλό άνοιγμα του τεράστιου χώρου αποσκευών.
Φώτα bixenon με afs:
Και αυτά αλλού. Η δέσμη διαρκώς μεταβάλλεται. Πας αργά κονταίνει και πλαταίνει. Πας γρήγορα μαζεύει και μακραίνει. Σε βροχή κάτι κάνει και εκεί αλλά ακόμα δεν βράχηκα για να το διαπιστώσω. Στρίβεις το τιμόνι στρίβει και η δέσμη και ανάβει το αντίστοιχο προβολάκι ομίχλης. Κακά τα ψέμματα απαραίτητα πλέον σε κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο.**Κινητήρας: **
Είναι η πρώτη μου επαφή με turbo. Είχα ξαναμπεί σε μια 911 turbo και σε s3 τωρινό και προηγούμενο
Ο κινητήρας είναι εκπληκτικός. Έξω στο ρελαντί ακούγεται, είναι τραχύς, μέσα τπτ λόγω πολύ καλής ηχομόνωσης.
Τράβηγμα άφθονο, συνεχές, βοηθάει σε αυτό και το 7άρι dsg. Πίνει όμως όταν τον πατάς.DSG 7άρι
Το dsg είναι εκπληκτικά άνετο. Μεγάλη υπόθεση να έχεις δεξί χέρι ελεύθερο και αριστερό πόδι αραχτό. Θες άνεση και οικονομία πετάς D, αν θες σπορ λειτουργία βάζεις S (ακόμα δεν έβαλα διάβασα ότι ανεβάζει μέχρι κόφτη), θες ανεβοκατεβάσματα κατά βούληση βάζεις +/- . Στο + / - κατεβάζει αμέσως αλλά από τη στιγμή που πάω τον επιλογέα στο + μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει η σύμπλεξη. Δεν χάνεις επιτάχυσνη γιατί μέχρι να μπει η επόμενη σχέση επιταχύνει με την προηγούμενη. Δλδ η σύμπλεξη αυτή καθεαυτή γίνεται πολύ γρήγορα αλλά το ανέβασμα καθυστερεί λίγο
Kick down ακόμα δεν έκανα σύντομα θα γίνει και αυτό και θα αναφέρω εντυπώσεις.
Με το που ξεκινήσεις σχεδόν αμέσως πετάει 2η σχέση. Στο D αλλάζει γρήγορα και βάζει όσο πιο μεγάλη μπορεί για να κρατάει προφανώς την κατανάλωση χαμηλά. Πας και 70 και βλέπεις να έχει βάλει 7η Έχει και σύστημα συγκράτησης σε ανηφόρα και αυτό πρακτικό μιας που αφήνεις το φρένο σε ανηφόρα και δεν σε παίρνει πίσω.
Όπως και να έχει μπήκα και γω στον κόσμο του αυτόματου και μετά που οδήγησα το sx4 ξενέρωσα άσχημα.Ανάρτηση:
Η ανάρτηση είναι άνετη, πολύ άνετη. Χιλιομετροφάγος κανονικός. Στις καμπές κρατάει καλά και σίγουρα. Δεν θα σε προδώσει αλλά δεν είναι και για κόντρες. Έχει άλλη αποστολή. Πάντως καλός συνδυασμός άνεσης και κρατήματος. Το πάτησα μέχρι 200 και δεν με φόβισε πατούσε καλά παρά τα συνεχή ανεβοκατεβάσματα του δρόμου. Απόσβεση σε μικρές ταχύτες άκρως ικανοποιητική. Δεν περνάνε μέσα ανωμαλίες ή περνάνε πολύ μαλακά.Γενικά η οικογένεια είναι άκρως ικανοποιημένη μέχρις στιγμής. Το μόνο μείον που χάσαμε 1800 ευρώ για 2 μέρες. Δεν προλάβαμε τη μείωση του τέλους ταξινόμησης
Δεν πειράζει υγεία να έχουμε -
κριμα τα λεφτα που χασατε απο το τελος.. βγαζατε 3 μεγαλα σερβις χαλαρα απο αυτα και λαδια ξυδια...
τεσπα, νομιζω πολυ καλη επιλογη για καποιον που θελει μεγαλο αυτοκινητο και για οποιον θελει να κανει πολλα χιλιομετρα σε ανοιχτο δρομο.. ελπιζω να μη διαμενει μονιμα σε πιλωτη το σουπερμπ..
SKODA FORUM