-
Καλησπέρα και χρόνια πολλα
Υπάρχει κάποιος καθηγητής σε ιδιωτικό σχολείο να μας δώσει πληροφορίες πως είναι η ιδιωτική εκπαίδευση απο την πλευρά του εκπαιδευτικού ?
Ευχαριστώ
Λάουρα -
Υπάρχει κάποιος καθηγητής σε ιδιωτικό σχολείο να μας δώσει πληροφορίες πως είναι η ιδιωτική εκπαίδευση απο την πλευρά του εκπαιδευτικού ?
Ευχαριστώ
Λάουρα -
Ευχαριστώ
Λάουρα -
Μάλλον είσαι σε λάθος φόρουμ.
Ξεκίνα από εδώ και κατά 99,9% θα βρεις ότι ζητάς.
-
Απλά περιμένεις να διοριστείς στο δημόσιο γιά να την κάνεις
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Απλά περιμένεις να διοριστείς στο δημόσιο γιά να την κάνεις+1
-
Γιατι ετσι? διακρινω μια απογοητευση ή ειναι ιδεα μου?
-
η δουλεια ειναι παντα δουλεια...παντως καμια σχεση με το δημοσιο σχολειο απο αυτα που εχω ακουσει και απο φιλους που δουλεψαν σε τετοια..
-
Ωράριο κάποιες φορές χειρότερο (κατά περίπτωση μπορεί ο ιδιοκτήτης να απαιτεί να κάθεσαι περισσότερο μετά το ωράριο για διάφορους λόγοςυ), μαλακιστήρια μαθητές (κάποια τουλάχιστον) που δεν πρέπει να τα στενοχωρήσουμε μπας και τα πάρουν οι γονείς-πελάτες, έλεγχος της ποιότητας της δουλειάς από κάποιον προϊστάμενο (αυτό δεν είναι κακό, ίσα-ίσα, αλλά για τον εργαζόμενο δεν λέει ).
-
Στα ιδιωτικα υπαρχει ελεγχος,παραβιαση του ωραριου,δεν πολυπαιζουν ιδιαιτερα μαθηματα,οι υποδομες ειναι ειτε λιγο καλυτερες είτε χειροτερες απο τα δημοσια,και γενικα δεν εχει καμια σχεση με τον απολυτο παραδεισο που λεγεται υπαλληλος δημοσιας εκπαιδευσης.
Την πιο συντομη περιγραφη την εδωσε ο criuser. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...δεν πολυπαιζουν ιδιαιτερα μαθηματα...Αυτό από πού προκύπτει; Πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και για μεγάλη μερίδα καθηγητών γνωρίζω ότι έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα και μάλιστα με ιδιαίτερα τσιμπημένες τιμές, μιας και απευθύνονταν σε μεγάλο βαθμό σε μαθητές αρκετά έως πολύ ευκατάστατων οικογενειών.
-
Γενικα απο ιδιωτικο σε ιδιωτικο παιζουν τεραστιες διαφορες... το να τα βαζουμε ολα σ'ενα τσουβαλι και να λεμε συμβαινει αυτο κι εκεινο ειναι βολικο αλλα διχως κανενα νοημα..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γενικα απο ιδιωτικο σε ιδιωτικο παιζουν τεραστιες διαφορες... το να τα βαζουμε ολα σ'ενα τσουβαλι και να λεμε συμβαινει αυτο κι εκεινο ειναι βολικο αλλα διχως κανενα νοημα..Αυτό θα έλεγα κι εγώ (όπως το ίδιο ισχύει και από δημόσιο σε δημόσιο). Φίλη μου είναι καθηγήτρια εδώ και λίγα χρόνια σε καλό ιδιωτικό, πλέον με σύμβαση αόριστη. Οι ώρες της είναι οι προβλεπόμενες εργάζεται σε ένα φροντισμένο και πολιτισμένο περιβάλλον, κάνει μαθήματα ιδιωτικά και το μέλλον της είναι εξασφαλισμένο. Εργάστηκε πρώτα σε φροντιστήριο ελπίζοντας να βρει δουλειά σε σχολείο (ιδιωτικό ή δημόσιο) και πλέον σίγουρα δεν θέλει να πάει σε Δημόσιο...
Και δεν λέω ότι είναι σωστή και πλήρης η άποψη αλλά είναι μια άποψή ότι δεν θέλει να κάνει μάθημα σε κτίρια που συχαίνεσαι να μπεις και σε μαθητές που δεν μιλάνε ελληνικά και με γονείς που κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για τα παιδιά τους και να έχεις συναδέλφους που σαφώς αδιαφορούν για τη δουλειά τους. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...δεν πολυπαιζουν ιδιαιτερα μαθηματα...
Αυτό από πού προκύπτει; Πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και για μεγάλη μερίδα καθηγητών γνωρίζω ότι έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα και μάλιστα με ιδιαίτερα τσιμπημένες τιμές, μιας και απευθύνονταν σε μεγάλο βαθμό σε μαθητές αρκετά έως πολύ ευκατάστατων οικογενειών.
και καποιοι που ειναι ονοματα με ιδαιτερα τσουχτερες τιμες...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γενικα απο ιδιωτικο σε ιδιωτικο παιζουν τεραστιες διαφορες... το να τα βαζουμε ολα σ'ενα τσουβαλι και να λεμε συμβαινει αυτο κι εκεινο ειναι βολικο αλλα διχως κανενα νοημα..
Αυτό θα έλεγα κι εγώ (όπως το ίδιο ισχύει και από δημόσιο σε δημόσιο). Φίλη μου είναι καθηγήτρια εδώ και λίγα χρόνια σε καλό ιδιωτικό, πλέον με σύμβαση αόριστη. Οι ώρες της είναι οι προβλεπόμενες εργάζεται σε ένα φροντισμένο και πολιτισμένο περιβάλλον, κάνει μαθήματα ιδιωτικά και το μέλλον της είναι εξασφαλισμένο. Εργάστηκε πρώτα σε φροντιστήριο ελπίζοντας να βρει δουλειά σε σχολείο (ιδιωτικό ή δημόσιο) και πλέον σίγουρα δεν θέλει να πάει σε Δημόσιο...
Και δεν λέω ότι είναι σωστή και πλήρης η άποψη αλλά είναι μια άποψή ότι δεν θέλει να κάνει μάθημα σε κτίρια που συχαίνεσαι να μπεις και σε μαθητές που δεν μιλάνε ελληνικά και με γονείς που κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για τα παιδιά τους και να έχεις συναδέλφους που σαφώς αδιαφορούν για τη δουλειά τους.Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, πλέον οι έλληνες μαθητές πάνε σε ιδιωτικά και στα δημόσια πάνε μόνον κάτι κατακαημένοι αλβανοί, πακιστανοί, ρώσοι κλπ κλπ
-
Νομίζω όμως πως στα ιδιωτικά αυτό πρέπει να είναι πολύ πιο περιορισμένο φαινόμενο σε σχέση με τα δημόσια.
Επίσης συνήθως δεν έχουν μαθητές στους οποίους κάνουν μάθημα και γενικότερα οι περισσότεροι μαθητές τους δεν είναι από το σχολείο τους.
Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εντύπωση και εμπειρία!Επίσης ποτέ δεν είδα μόνιμη καθηγήτρια να φύγει για να διοριστεί στο δημόσιο. Μόνο μια περίπτωση καθηγήτριας με προσωρινή σύμβαση υπήρξε που να ξέρω στο σχολείο μου... και δυστυχώς ένας αριθμός περιπτώσεων που απολύθηκαν (ή δεν επαναπροσλήφθηκαν) για δίκαιους ή άδικους λόγους.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, πλέον οι έλληνες μαθητές πάνε σε ιδιωτικά και στα δημόσια πάνε μόνον κάτι κατακαημένοι αλβανοί, πακιστανοί, ρώσοι κλπ κλπΑς μην είμαστε απόλυτοι.... σε Αθήνα και Θεσ/κη όμως αυτό ισχύει σε αρκετό βαθμό. Σε κάποιες περιοχές η αναλογία παιδιών Ελλήνων και μεταναστών είναι εντυπωσιακή (πραγματική αναλογία παιδιού γνωστής μου είναι το 2 Ελληνάκια προς 19 αλλόγλωσσα μεταναστάκια, η κορούλα της είχε μάθει και αλβανικά για να επικοινωνεί με τους συμμαθητές της!). Σε άλλες πάλι περιοχές δεν παρατηρείται τόσο έντονα το φαινόμενο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, πλέον οι έλληνες μαθητές πάνε σε ιδιωτικά και στα δημόσια πάνε μόνον κάτι κατακαημένοι αλβανοί, πακιστανοί, ρώσοι κλπ κλπ
Ας μην είμαστε απόλυτοι.... σε Αθήνα και Θεσ/κη όμως αυτό ισχύει σε αρκετό βαθμό. Σε κάποιες περιοχές η αναλογία παιδιών Ελλήνων και μεταναστών είναι εντυπωσιακή (πραγματική αναλογία παιδιού γνωστής μου είναι το 2 Ελληνάκια προς 19 αλλόγλωσσα μεταναστάκια, η κορούλα της είχε μάθει και αλβανικά για να επικοινωνεί με τους συμμαθητές της!). Σε άλλες πάλι περιοχές δεν παρατηρείται τόσο έντονα το φαινόμενο.
Σε κάποιες περιοχές, η αναλογία είναι τέτοια και στους κατοίκους της περιοχής... Πχ στα Πατήσια, σε ορισμένες γειτονιές θα βρεις περισσότερους μετανάστες, από Έλληνες, άρα αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και σε ένα σχολείο εκεί... Σε άλλες περιοχές, προφανώς είναι διαφορετική η εικόνα...
Στα ιδιωτικά, εξακολουθεί να πηγαίνει μια μειοψηφία, και μάλιστα πολύ μικρή μειοψηφία. Οι περισσότεροι που γράφουμε εδώ μέσα έχουμε τελειώσει δημόσιο σχολείο και το πιθανότερο είναι και τα παιδιά μας να πάνε εκεί, μαζί με αλβανάκια κλπ που από όσο γνωρίζω γενικά δεν δαγκώνουν κιόλας... -
Το ΜΟΝΟ πράγμα που έχουν κατά βάση να προσφέρουν τα ιδιωτικά σχολεία, είναι οι εγκαταστάσεις. Οι οποίες πραγματικά από μόνες τους ίσως και να αρκούν για να στείλει καποιος το παιδί του εκεί.
Άντε ίσως και 2-3 xtra πραγματάκια που κάνουν σε ορισμένα σχολεία [π.χ. το να έρθει σε επαφή με τη σύνταξη μιας 'επιστημονικής' μελέτης, δλδ να μάθει τι σημαίνει αναζήτηση βιβλιογραφίας, βιβλιογραφικές αναφορές κλπ, περισσότερες ώρες ξένων γλωσσών, τπτ ιδιαίτεροι διαγωνισμοί και ομάδες]
Από εκεί και πέρα οι καθηγητές είναι του ίδιου [αν είναι νέοι] ή και χειρότερου [αν έχουν γεράσει αι την έχουν δει ονόματα] επιπέδου με τα δημόσια, και οι μαθητές είναι ΣΑΦΩΣ 40 επίπεδα κάτω από τα δημόσια. Απλώς δείτε τις στατιστικές των μαθητών ιδιωτικών σχολείων σε πανελλήνιες
Για ένα καθηγήτή/δάσκαλο φαντάζομαι τα πράγματα πρέπει να είναι από μια άποψη καλύτερα, λόγω εγκαταστάσεων. Από μισθούς κλπ δεν έχω ιδέα τι παίζει.
-
... στο δημόσιο σχολείο που δουλεύω εγώ
- τα διαγωνίσματα (κατευθυνσης ) μπαίνουν Κυριακή για να μην χανονται μαθήματα
- Ο συλλογος καθηγητών συνεδριάζει ουσιαστικά εκτός ωραρίου ( 7η 8η ώρα με όσο πάει )
- η Γεωγραφία γίνεται με Google Earth
- o περίπατος είναι 45 min πεζοπορία και μετά παιχνίδι
- Xάσαμε 5 μέρες μάθημα ( 3 για τον Αλέξη + 2 χιόνια )
... τα περισσότερα είναι θέμα οργάνωσης και διάθεσης της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ