Ο χρήστης ast έγραψε:
Επειδή πάντως το σκηνικό με τον επιστάτη έγινε στο σχολείο μου, όσο ήμουν μαθητής, να πω πως πρώτον δεν κουκουλώθηκε αλλά όλα τα κανάλια έκαναν εισβολή και ακούστηκαν ΟΙ ανακρίβειες (κλασσικά).Επίσης, τα υπόλοιπα, περί μεταγραφών στην 3η Λυκείου κλπ τα ακούω πρώτη φορά, κι ενώ έχω διατηρήσει επαφές με τους καθηγητές μου και το σχολείο ακόμα και τώρα, αρκετά χρόνια αφότου αποφοίτησα.
Γιορτές, ναι γίνονται 2 το χρόνο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και βασίζονται καθαρά σε εθελοντική εργασία καθηγητών, μαθητών και γονέων, με πολύ ωραίο κλίμα και σημαντικά έσοδα.
Γενικά, επειδή είμαι 100% ευχαριστημένος από τον τρόπο που μορφώθηκα και κοινωνικοποιήθηκα σε αυτόν τον χώρο, πάντα μου κάνουν εντύπωση διάφορες κακίες που μπορεί να διαδίδονται (δεν πάει σε κανέναν προσωπικά αυτό), επειδή μεταφέρονται από στόμα σε στόμα. Σαφώς κακομαθημένα πλουσιόπαιδα κλπ υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά ίσως λόγω οικογένειας δεν ένοιωσα ποτέ μειονεκτικά, κι ας μην είχα την ίδια οικονομική άνεση.
Αυτά τα λίγα.
Τελετή αποφοίτησης του 98' (αν θυμάμαι καλά τη χρονιά) τον λόγο τον έβγαλε 'μεταγραφή'. Την οποία γνώριζα καθώς πηγαίναμε στο ίδιο φροντηστήριο. Απόφοιτος εγώ δίνοντας για πολλοστή φορά και τελειόφοιτη αυτή.
Άλλο σχολείο βέβαια είχε τον πρώτο λόγο σε 'μεταγραφές'. Δε συζητάω για τον Μαντουλίδη στο μπάσκετ γιατί εκεί έχει να κάνει με άλλες καταστάσεις.
Όσο για τον επιστάτη, ξαφνικά βρέθηκε κατηγορούμενος μόνος του, ενώ όλα τα άλλα μπουμπούκια ήταν αθώα...
Το τελευταίο που λες για την κοινωνικοποίηση πάντως λόγο οικογένειας με βρίσκει σύμφωνο. Θα πρέπει να δεχτείς όμως αυτό που ανέφερα για αποστειρωμένο περιβάλλον.
Ειναι καλό τα παιδειά πιο ευκατάστατων οικογενειών, να συναναστρέφονται και με τα παιδειά του μανάβη, του μπακάλη, του υπαλλήλου κλπ. Έτσι θα εκτιμήσουν περισσότερο και τα υπάρχοντά τους.