-
Ακόμα και αυτό όμως που κάνει το λαμόγιο με τα τέσσερα αμάξια θα μπορούσε να βρεθεί στο τυπικό έλεγχο γιατί η άδεια θα διέφερε απο τις πινακίδες.
-
Δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο απο την μια να καιγονται για εσοδα και απο την αλλη να αφηνουν 980.000 οχηματα χωρις τελη πληρωμενα. Κατι, μια υπογραφη ηταν το θεμα. Ποιος ευκολο τους ειναι να αυξανουν τα τελη απο το να βαλουν μια υπογραφη;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ακόμα και αυτό όμως που κάνει το λαμόγιο με τα τέσσερα αμάξια θα μπορούσε να βρεθεί στο τυπικό έλεγχο γιατί η άδεια θα διέφερε απο τις πινακίδες.Φυσικά αλλά εδώ στο μικρό χωριό μας είναι πολύ εύκολο να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Ένα πράγμα σαν να μην περνάς ποτέ μπροστά από Everest!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στην γειτονιά μου κυκλοφορεί Yaris 1ης γενιάς, TT 4-5 ετων, E200 (η πρωτη στρογγυλοφαναρη) και Rav4 προηγούμενη γενιά με ... μια πινακίδα. Και μάντεψε ποιού ... Τουοτα τις πινακίδες έχουν και τέλη πληρώνουν εδώ και χρόνια.
Το πινακιδωμενο παρκάρει έξω και τα υπόλοιπα στο πίσω γκαράζ με τον επαναφορτιζόμενο BlackandDecker σε standby κατάσταση αναλόγως των αναγκών και περιστάσεων του ιδιοκτήτη. Απλά και όμορφα ...Μπλόκο ή έλεγχο αποκλειστικά και μόνο για τα τέλη δεν έχω πετύχει ποτέ και πουθενά. Τα τελευταία χρόνια δε και σε άλλου είδους ελέγχους ούτε καν λόγος έγινε. Άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια και ευχαριστουμε για την συνεργασία και καλό σας δρόμο.
Τεσπα. 255€ (+15€ αυξηση) ήθελε η νεοσοσιαλιστική Αριστερά για το καρυδότσουφλο μου των 1400 κυβικών του 08', πληρώθηκαν ήδη με πολλές 'ευχές' ακόμα και στην 'Περιστέρα του Π.Δ. 407'...
Πλέον έχει γίνει πολύ συχνό το φαινόμενο....και θα επεκταθεί!!!
-
επιδη γυρισα με αδειες τσεπες απ την στρατιωτικη μου θητεια σκεφτομαι να παραδωσω πινακιδες στο γκολφ μου μοντ 2009 απο 240 πηραν αυξηση 255.... αν της καταθεσω για κανα 5μηνο κ μετα της παρω πισω (με την ασφαλεια του κ με τα ολα του) θα πληρωσω εφαπαξ ολο το ποσο η τα 7/12 των 255ε !? πρωτιμω απ το να τους χαρισω λεφτα κ το αμαξι να καθετε(αφου no money για ασφαλεια) να τα επενδυσω μελοντικα σε λαστιχα(6ετιας εχω).
αμαξι εχω το πασσατ του φαδερ και με αεριο οποτε κυκλωφωρω οποτε ειναι διαθεσιμο απ τα αλλα μελη της οικογενειας..
-
Από φέτος (2015) είχα διαβάσει ότι ισχύει και είναι νόμος του κράτους η δυνατότητα πληρωμής τελών κυκλοφορίας για κάποιους μήνες με προυπόθεση να έχουν παραδοθεί οι πινακίδες στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. Νομίζω όμως πως ισχύει για κάποιους μήνες μέχρι το τέλος του έτους και όχι για πχ τρεις μήνες το καλοκαίρι και μετά ξαναδίνω τις πινακίδες. Ή κάτι τέτοιο...
Αν ξέρει κάποιος άλλος κάτι παραπάνω ... -
Χρόνια πολλά.
Αν δεν έχω σκοπό να πουλήσω το αυτοκίνητό μου για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια, γιατί να πληρώνω κάθε χρόνο;
Εξηγούμαι: σε 10 χρόνια τα τέλη που θα έχω πληρώσει (αν πληρώνω κάθε χρόνο, με βάση τις σημερινής τιμές) θα ανέρχονται στο ποσό των ~1500 ευρώ (χαμηλών ρύπων γαρ).
Το όχημα-αν πουληθεί-θα πιάνει ~1000 ευρώ.
Με συμφέρει ή δεν με συμφέρει να πληρώνω;
Μήπως θα μου τα κατασχέσουνε; Δεν έχω υπόλοιπα. Άρα; -
Ο χρήστης Lefterikos έγραψε:
Χρόνια πολλά.Αν δεν έχω σκοπό να πουλήσω το αυτοκίνητό μου για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια, γιατί να πληρώνω κάθε χρόνο;
Εξηγούμαι: σε 10 χρόνια τα τέλη που θα έχω πληρώσει (αν πληρώνω κάθε χρόνο, με βάση τις σημερινής τιμές) θα ανέρχονται στο ποσό των ~1500 ευρώ (χαμηλών ρύπων γαρ).
Το όχημα-αν πουληθεί-θα πιάνει ~1000 ευρώ.
Με συμφέρει ή δεν με συμφέρει να πληρώνω;
Μήπως θα μου τα κατασχέσουνε; Δεν έχω υπόλοιπα. Άρα;Για βοηθα λιγο. Βασικα Χρονια πολλα. Αν δεν πληρωνεις τελη, δεν κυκλοφορεις. Θεωρητικα. Οποτε για τουλαχιστον 10 χρονια θα το εχεις το αμαξι σε ακινησια. Πες οτι μετα απο 10 χρονια πιανει 1000 ευρω. Αφου δεν θα το κυκλοφορεις γιατι δεν το πουλας απο τωρα; Εκτος αν θα το κυκλοφορεις παρανομα. Αν δωσεις πινακιδες τπτ δεν σου κανουν αρκει να το εχεις σε ιδιωτικο χωρο.
-
Καλημέρα.
Θα το κυκλοφορώ. Παράνομα.
Οδηγώ πάνω από είκοσι χρόνια και δεν με έχουν σταματήσει ποτέ μα ποτέ, ούτε για τυπικό έλεγχο.
Τι με συμφέρει;
-
Καλημέρα.Θα το κυκλοφορώ. Παράνομα.
Οδηγώ πάνω από είκοσι χρόνια και δεν με έχουν σταματήσει ποτέ μα ποτέ, ούτε για τυπικό έλεγχο.
Τι με συμφέρει;
ετσι οπως το θετεις, σε 'συμφερει' (αλλά παρανομείς).
Απλα τα χρωστουμενα τελη ειναι περασμενα στο συστημα και καποτε (μαλλον συντομα) θα τα κανουν απαιτητα.Τωρα αν χρωστας φορο εισοδηματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ ή δεν ξερω κι εγω τι αλλους φορους, εισαι στην κατηγορια 'ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται'
Αν ομως ειναι να χρωστας μονο αυτα, πλεον εχουν αγριεψει τα πραγματα και τα παιρνουν απ'οπου βρουν
-
+1, τα πρόστιμα από το ΚΤΕΟ, σημερινό δημοσίευμα, λέει ότι πάνε στο Taxis/φορολογική δήλωση
99%, το ίδιο θα γίνει και με τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας -
...
Τι με συμφέρει;Επειδή το θράσος του νεοέλληνα περισσεύει, σε συμφέρει ... σε ατύχημα ακόμα και μη υπαιτιότητας σου να τρέχεις και να μη φτάνεις με αστυνομίες και ασφαλιστικές. Εκτός αν είσαι τόσο σίγουρος πως όπως δεν έτυχες ποτέ ελέγχου, δεν θα τυχεις και ατυχήματος που τότε ΟΛΑ ελέγχονται...
Απλά και όμορφα όπως λέει η λαογραφία μας ... μια του 'κλέφτη', δύο του 'κλέφτη', τρεις και η κακή του μέρα! -
Τα τέλη κυκλοφορίας, είτε πληρώνει κάποιος είτε δεν πληρώνει, χρεώνονται στο ΑΦΜ.
Μάλιστα διπλασιάζονται κάθε φορά που δεν γίνεται πληρωμή εμπρόθεσμα.
Που σημαίνει τα μη πληρωμένα τέλη των 150euro γίνονται 300euro.
Σε 10 χρόνια θα είναι 3000euro και αφορούν το ΑΦΜ και όχι το αυτοκίνητο.Άρα ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο θα έχει να πλερώνει χρωστούμενα στην εφορία μέσω της φορολογικής του δήλωσης, όπου δηλώνεται το αυτοκίνητο.
Αν δεν πλερώνει καθόλου την εφορία, τότε θα γίνουν οι νόμιμες προσαυξήσεις με τα γνωστά επακόλουθα.Το αυτοκίνητο το αφορούν τα τέλη, μόνο σε περίπτωση πώλησης στη διαδικασία μεταβίβασης.
-
Τι με συμφέρει;
Τα κυνηγουν πλεον ή θα τα κυνηγουν σε λιγο καιρο με διασταυρωσεις και θα φας στο κεφαλι κανενα προστιμο τσουχτερο.
-
Τι με συμφέρει;
1 φορά θα γίνει η στραβή (Βλέπε Λιάπη , τον πρώην υπουργό.....)
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
επιδη γυρισα με αδειες τσεπες απ την στρατιωτικη μου θητεια σκεφτομαι να παραδωσω πινακιδες στο γκολφ μου μοντ 2009 απο 240 πηραν αυξηση 255.... αν της καταθεσω για κανα 5μηνο κ μετα της παρω πισω (με την ασφαλεια του κ με τα ολα του) θα πληρωσω εφαπαξ ολο το ποσο η τα 7/12 των 255ε !? πρωτιμω απ το να τους χαρισω λεφτα κ το αμαξι να καθετε(αφου no money για ασφαλεια) να τα επενδυσω μελοντικα σε λαστιχα(6ετιας εχω).αμαξι εχω το πασσατ του φαδερ και με αεριο οποτε κυκλωφωρω οποτε ειναι διαθεσιμο απ τα αλλα μελη της οικογενειας..
τελικα τις καταθεσα σημερα στη δου ηλιουπολης με 2 ωρες αναμονη μονο δεδομενοηυ οτι ειχε μονο για τις πινακιδες 3 υπαληλους... ουτε ε1 ουτε εκαθαριστικο ουτε ε9 μου ζητησαν να κοιταξουν...
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
επιδη γυρισα με αδειες τσεπες απ την στρατιωτικη μου θητεια σκεφτομαι να παραδωσω πινακιδες στο γκολφ μου μοντ 2009 απο 240 πηραν αυξηση 255.... αν της καταθεσω για κανα 5μηνο κ μετα της παρω πισω (με την ασφαλεια του κ με τα ολα του) θα πληρωσω εφαπαξ ολο το ποσο η τα 7/12 των 255ε !? πρωτιμω απ το να τους χαρισω λεφτα κ το αμαξι να καθετε(αφου no money για ασφαλεια) να τα επενδυσω μελοντικα σε λαστιχα(6ετιας εχω).
αμαξι εχω το πασσατ του φαδερ και με αεριο οποτε κυκλωφωρω οποτε ειναι διαθεσιμο απ τα αλλα μελη της οικογενειας..
τελικα τις καταθεσα σημερα στη δου ηλιουπολης με 2 ωρες αναμονη μονο δεδομενοηυ οτι ειχε μονο για τις πινακιδες 3 υπαληλους... ουτε ε1 ουτε εκαθαριστικο ουτε ε9 μου ζητησαν να κοιταξουν...
Αν ζητουσαν θα εκανες πανω απο μερα. Τις παιρνουν για να μην υπραρχει γκρινια για τις ουρες. Οταν καταθετεις πινακιδες μονον πινακιδες και αδεια νομιζα δινεις (δεν εχω παραδωσει ποτε μου). Τα Ε τι τα θελουν; Εκαθαριστικο; Τπτ κανενα τεστ αιματος, δεν ζητανε;
-
βρε εγω ολα μαζι μου τα ειχα ολα κομπλε...απλα για να τσεκαρουν επιτοπου αν ειμαι ο κατοχος του αυτοκινητου κ αν εχω παρκιν γιατι ειμαστε στον 20 αι. ακομα..αλλα φενεται οτι στην δου ηλιουπολης ειτε τα τσεκαρουν μονοι τους μετα ειτε
καταθετεις αδεια +πινακιδες μαζι με 2 εντυπα δηλωσης ακινησιας ..
εγω μου αρεσει που τις ειχα βαλει ωραια τις πινακιδες σε μια σακουλιτσα κ τιν αδεια σε σελοφαν κ τις ειχα τυλιξει με μονοτικη στην ακρη για να μπορω ευκολα οταν θελω να τις παρω να τις βρω κ τελικα τις εβαλαν. -
τη βεβαιωση 'μη οφειλης τελων' που (υποτιθεται) οτι ζητανε, τη δινει το γραφειο που καταθετεις τις πινακιδες
Τα αλλα περι Ε1 και Ε9 ειναι πατεντα των υπαλληλων, δεν αναφερεται πουθενα στο νομο περι καταθεσης.
Παρεδωσα χθες τις πινακιδες, πηγα 8:00 στην εφορια και ειχα το νουμερο 44.
Στις 10 παρα που τελειωσα καποιος που ηρθε πηρε το 170Χρειαζονται μονο: Πινακιδες, αδεια, την δηλωση ακινησιας εις διπλουν και μια υπ. δηλωση για το που θα ειναι σταθμευμενο το αυτοκινητο.
Η πρωτη δουλεια του υπαλληλου μολις παρει τις πινακιδες ειναι να δει αν χρωστας τελη κυκλοφοριας, οσοι χρωστουσαν τους εκοβαν διπλοτυπο και παραλαμβαναν τις πινακιδες οταν το εφερναν πληρωμενο. -
Απαντάω σε κάποιον που θέλει να κυκλοφορεί παράνομα για να μή πληρώσει 150-200ευρω το χρονο. Μήπως ξεχνάς οτι αν θα πουλήσεις το αυτοκίνητο, ότι χρωστάς σε τέλη θα πρέπει να τα ξεχρεώσεις, αλλοιώς δε μεταβιβάζεται, και οτι τα τέλη με τις προσαυξήσεις τους θα τα βλέπεις κάθε χρόνο στο ΑΦΜ σου? Οπότε για ένα τόσο μικρό ποσό το χρόνο θα κινδυνέυεις και θα είσαι εκτεθιμένος στο κράτος?
Λυπάμαι αλλα δέ πιστεύω οτι κάποιος έχει αμάξι και μπορεί να πληρώνει βενζίνες, ασφάλειες, KTEO και service και δεν εχει 150-200ευρώ έστω και με άτοκες δόσεις που κάνουν με κάρτα. Αλήθεια θα πληρώσεις ΚΤΕΟ και ασφάλεια? Service θα κάνεις ή θα είσαι δημόσιος κίνδυνος, επειδή απλά δε σε έχει σταματήσει όπως λές κανείς μέχρι τώρα? Φυσικά και συμφέρει να μή πληρώνεις τίποτα! Όπως και το αφεντικό σου συμφέρει να μή σε πληρώνει. Αυτή η πονηριά του έλληνα μας έφερε σε αυτά τα χάλια.
Τέλη κυκλοφορίας