-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτή τη στιγμή το...καυτό ρεπορτάζ που επικαλούνται κάποια site (τύπου news247.gr) είναι ότι να 'ναι. Γράφουν κάτι στη μία παράγραφο και το ακριβώς αντίθετο στην επόμενη
Το πρωτο λινκ που εχει βαλει ο Λεωνιδας δεν αντιφασκει καπου.
ok αλλά εγώ διάβασα αυτό...:
-
Καθιερώνεται μειωμένος συντελεστής για ΙΧ παλαιότητας. Πρόκειται για οχήματα που αποκτήθηκαν πριν από την 1η Νοεμβρίου 2010, με την έκπτωση να κυμαίνεται στο 10%.
-
Θεσπίζεται μείωση του ορίου απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Αφορά μόνον όσους ιδιοκτήτες απέκτησαν ΙΧ μετά την 1η Νοεμβρίου 2010, οι οποίοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας, ακόμη και κι αν το ΙΧ τους εξέπεμπε ρύπους έως και 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Με την εν λόγω αλλαγή, το όριο μειώνεται από τα 100 γραμμάρια στα 89 γραμμάρια.
-
Για τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 και οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας βάσει των ρύπων που εκπέμπουν, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει αυξήσεις από 10 έως 30 λεπτά του ευρώ.
Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
Όπως προκύπτει από τις αλλαγές που προωθεί στα τέλη κυκλοφορίας το υπουργείο Οικονομικών, μεγάλοι χαμένοι αποδεικνύονται όσοι απέκτησαν ΙΧ μετά το 2006 και έως το 2010, καθώς για αυτοκίνητα άνω των 1.400 κυβικών έρχονται αυξήσεις της τάξης των 10 - 40 ευρώ.
-
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
μας βλέπω να τον 'πίνουμε' για 1γρ ..... χαχαχαχαχααχαχΘα σου συμπαραστεκομαι που πληρωνω 240e στο μικρο για 2 κυβικα εκατοστα
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
- ανακεφαλαιοποιούμε τις τράπεζες (νομίζω ότι είναι η 3η φορά που χαρίζουμε)
- οι τράπεζες πουλάνε για τα 10% της αξίας τους τα δάνεια 100+δις (επιχειρηματικά +στεγαστικά)
- τα ξένα finds δανείζονται αυτό το 10% (10δις) από την παγκόσμια τράπεζα και τα αγοράζουν.
χωρίς να βάλουν ούτε 1€, είτε τα πουλάνε στο 20-30% της αρχικής αξίας τους ... με κέρδος 100-200%
είτε εκμεταλλεύονται οι ίδιοι τα φιλέτα, αφού επιβάλουν για την παρτη τους φοροαπαλλαγές.
.
.στην επόμενη τρύπα των τραπεζών (σε πόσους μήνες αραγε ), πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και άφραγοι, σε διπλό νόμισμα.
Οπως τα γραφεις ειναι johnkyr. Και εμενα μου φαινεται πως ειναι η 3η φορα που τα σκανε στις τραπεζες με χρημα του φορολογουμενου. Την 1η ηταν επι ΝΔ, την 2η αν δεν κανω λαθος με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή μονον με το ΠΑΣΟΚ και τωρα η 3η.
Ειλικρηνα με αυτα τα φιρμανια με κατηγοριες, υποκατηγοριες, βασει κυβικων, χρονολογιων, ρυπων κλπ αν και μου αρεσει να ασχολουμαι με οικονομικα δεν εκατσα να υπολογισω τπτ. Οτι γραφει το χαρτι θα το σκασω και θα σκασω και εγω στο τελος. Βασικα αυτα δεν ειναι οικονομικα, αυτα ειναι αλχημειες. Τωρα βλεπει καποιος πως τρελενεται με τις αλλαγες στα τελη. Ας σκεφτει τι τρελα σε ποιανει με τις συχνες αλλαγες στην φορολογια των επιχειρησεων, στις μισθοδοσιες, στις δαπανες. Δεν καθομαι να ασχοληθω. Θα παρω τα βουνα αν το κανω. -
Δεν χαρίζουμε λεφτα στις τράπεζες, αλλα πληρώνουμε ολοι τους μπαταχτσήδες που έπαιρναν κάθε λογής αχρείαστα δάνεια και τα φόρτωσαν στους υπόλοιπους (απο νταβατζηδες κόμματα και κανάλια μέχρι Πονηρούληδες που ζουν ανάμεσα μας και ζουν εις βάρος μας)
-
Στην πραγματικότητα και τα δυο ισχύουν. Και μπατζατσηδες πληρώνουμε και στις τράπεζες χαρίζουμε.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Στην πραγματικότητα και τα δυο ισχύουν. Και μπατζατσηδες πληρώνουμε και στις τράπεζες χαρίζουμε.+1 και μην ξεχναμε. Τα κοκκινα δανεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σβηστηκαν. Και τρωγομαστε μεταξυ μας και αυτοι θα συνεχιζουν να δανειζονται και να τους τα ξεχρεωνουμε εμεις.
Ο παραλογισμός με τους πλειστηριασμούς
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=58333&start=495 -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν χαρίζουμε λεφτά στις τράπεζες, αλλα πληρώνουμε ολοι τους μπαταχτσήδες που έπαιρναν κάθε λογής αχρείαστα δάνεια και τα φόρτωσαν στους υπόλοιπους (απο νταβατζηδες κόμματα και κανάλια μέχρι Πονηρούληδες που ζουν ανάμεσα μας και ζουν εις βάρος μας)**
κάποιος τους τα ενέκρινε .....**διαπλοκή πολιτικών / χαμηλών επιτοκίων από Ε.Ε
κι όταν η οικονομία βυθίστηκε, ακόμα και αυτός που ήταν υγιής και είχε δανειστεί ένα πολύ μικρό ποσό, αφού έχασε την δουλεία του δεν μπορούσε να το εξυπηρετήσει. Κι αντί η τράπεζα να αναλάβει το επιχειρηματικό ρίσκο, της δανειοδότησης (γι αυτό άλλωστε υπάρχει και το κάθε λογής επιτόκιο %), το φόρτωσε σε μας .... ΑΛΛΑ το χειρότερο έχει αρχίσει .... η δημόσια εκποίηση. Σε λίγο καιρό θα καταλάβετε τι σημαίνει 'ιδιώτης' σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
μας βλέπω να τον 'πίνουμε' για 1γρ ..... χαχαχαχαχααχαχ
Θα σου συμπαραστεκομαι που πληρωνω 240e στο μικρο για 2 κυβικα εκατοστα
κάτσε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια !!! στα 89gr ή στα 90gr .....
-
1400 κυβικά ( με 88 ατίθασα ατία ...) του 2008 λοιπόν.
Τα +10€ (στα 240€) τα έχω στα σίγουρα. Δεν με πειράζει το ποσό αλλά με εξοργίζει η αύξηση ... Αλητηριοι ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
1400 κυβικά ( με 88 ατίθασα ατία ...) του 2008 λοιπόν.
Τα +10€ (στα 240€) τα έχω στα σίγουρα. Δεν με πειράζει το ποσό αλλά με εξοργίζει η αύξηση ... Αλητηριοι ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και το ποσο Cosneo ειναι θεμα. Πεφτουν οι μισθοι και τα μεροκαματα και ανεβαζουν πραγματα που τα εχουμε αναγκη; Σπιτι και αυτοκινητο τα εχουν ξεσκισει τα τελευταια χρονια. Το ποσο εξαλλου με αυξησεις ανεβαινει. Ποσο αλλο δλδ θα παει αυτο το βιολι; Δεν εχει πλεον πολυς κοσμος να πληρωσει και μπαινει στην μαυρη λιστα της εφοριας, της τραπεζας, ζει με δανεικα. Και αυτοι συνεχιζουν με αυξησεις. Συνταγη made in ΔΝΤ και ΕΕ. Και τα ποσα και οι αυξησεις δεν ανταποκρινονται στην οικονομικη κατασταση του μεσου φορολογουμενου.
-
Ρε παιδιά, τι γίνεται αν δεν πληρώσεις τέλη;
ΟΚ, διπλασιάζεται το ποσό, αλλά αν δεν σκοπεύεις να τα πληρώσεις καθόλου;
Αν δεν σκοπεύεις να το πουλήσεις για πολλά χρόνια ακόμα;
Έψαξα αλλά δεν βρήκα υπεύθυνη απάντηση. -
Ο χρήστης Lefterikos έγραψε:
Έψαξα αλλά δεν βρήκα υπεύθυνη απάντηση.διπλασιαζονται και μπαινουν στην φορολογικη σου δηλωση. θεωρητικα. τωρα αν γινεται δεν ειμαι σιγουρος, θα σου πουν οσοι ξερουν καλυτερα
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Έψαξα αλλά δεν βρήκα υπεύθυνη απάντηση.διπλασιαζονται και μπαινουν στην φορολογικη σου δηλωση. θεωρητικα. τωρα αν γινεται δεν ειμαι σιγουρος, θα σου πουν οσοι ξερουν καλυτερα
Αυτο για αν δεν καταθεσεις πινακιδες. Και πανε στην εφορια και τοκιζονται και δεν μπορεις να παρει φορολογικη ενημερωτητα αν θελησεις να πουλησεις ή να αγορασεις κατι αν χρωστας στην εφορια και δεν εχεις διακανονησει το χρεος.
Αν παραδωσεις πινακιδες, δεν πληρωνεις τελη. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Αυτο για αν δεν καταθεσεις πινακιδες. Και πανε στην εφορια και τοκιζονται και δεν μπορεις να παρει φορολογικη ενημερωτητα αν θελησεις να πουλησεις ή να αγορασεις κατι αν χρωστας στην εφορια και δεν εχεις διακανονησει το χρεος.
Αν παραδωσεις πινακιδες, δεν πληρωνεις τελη.Παντως την προηγουμενη εβδομαδα,διαβασα οτι κυκλοφορουν αναμεσα μας 880000 αυτοκινητα που δεν εχουν πληρωσει τελη την τελευταια 3ετια!!!!!!!!!!!Ολοι αυτοι δεν εχουν προβληματα με την εφορια;;;;γιατι δεν τους στελνουν ραβασακια;;;;γιατι παλι θα πληρωσουν ΜΟΝΟ οι νομοταγεις;;;;γιατι Αριστερε μου Αλεξη παλι δεν θα πληρωσουν οι εχοντες;;;;γιατι γαμω το €...... ;;;;;
-
Ο χρήστης Lefterikos έγραψε:
Έψαξα αλλά δεν βρήκα υπεύθυνη απάντηση.Είσαι μικρός , κάτσε να μεγαλώσεις και θα μάθεις......
-
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=64287216
Ούτε το Κυπριακό τόση καθυστέρηση...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64287216Ούτε το Κυπριακό τόση καθυστέρηση...
Το εχει αυτο η κυβερνηση. Γενικα σερνεται σε ολα σχεδον τα θεματα.
GGAB μαλλον προκειται για οχηματα που ειναι σε ορεινα χωρια με λιγους κατοικους, που αστυνομια, πολιτες ειναι ενα παρεακι, ε ενταξει εκει τωρα μονον αν παει κανενα εξωτερικο κλιμακιο και τους τσιμπησει. Αλλα υπαρχουν και αλλοι που χρωστανε 50.000 ευρω στην εφορα. Ε σου λενε, ας γινουν 50400 ευρω. Τι θα μου κανουν; Και οντως τι θα τους κανουν; Για εμενα. Να χτυπησουν στα κομπιουτερ να δουνε ποιοι χρωστανε τελη και αμεσως, κατασχεση του αυτοκινητου. Αν μεσα σε 6μηνες δεν εχεις πληρωσει, στον ΟΔΔΥ για πλυστηριασμο. Αντε να τελειωνουμε με τα λαμογια. Αν πληρωσεις, θα πληρωσεις και τα εξοδα μεταφορας στο χωρο κατασχεσης + εξοδα σταθμευσης, αναλογα με το ποτε θα πληρωσεις. π.χ. 50 ευρω τον μηνα.
Με τα ΚΤΕΟ οταν θελησαν, τους κανανε σε 20 μερες να περασουν ΚΤΕΟ.
Εμεις που τα σκαμε ειμαστε sorry για το εικονιδιο.Και το αλλο. Σημερα ακουσα πως αν χρωστας μεχρι 150.000 ευρω στην εφορια δεν σε τσιμπανε μεσα. Οποτε, τα φορτωνουν στην εφορια, καποια στιγμη ή θα διαγραφτουν ή θα ξεχαστουν.
-
Επειδη ασχολουμαι με τον χωρο του παλιου,ιστορικου αυτοκινητου - αντικες τα περισσοτερα απο αυτα που δε πληρωνουν τελη ειναι αυτοκινητα ακινητοποιημενα σε κακη κατασταση που απλα δε μπηκαν καν στον κοπο να τις καταθεσουν οι ιδιοκτητες.. πεφτουμε πανω σε πολλα τετοια αυτοκινητα που αν και υπαρχει ενδιαφερων αγορας δε μπορει να γινει τιποτα εφοσον χρωστανε.. Προσωπικα πιστευω οτι πανω απο τα μισα που εντασσονται σ αυτη τη κατηγορια ειναι τετοιες περιπτωσεις..
-
Ισχύει!
Βέβαια ακόμα και όταν αυτά τα αυτοκίνητα γίνουν λίπασμα τα ΤΚ δεν διαγράφονται... αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν πράγματι δεν μπορείς να βγάλεις πλεόν φορολογική ενημερότητα λόγω χρωστούμενων ΤΚ. Νομίζω πως παλιά δεν ίσχυε τέτοιος περιορισμός. -
Δε γνωριζω αν εχει αλλαξει κατι.
Τέλη κυκλοφορίας