-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Η τιμή του υγραερίου κίνησης πρέπει να είναι μικρότερη της βενζίνης τόσο όσο αν υπολογιστεί η απόσβεση της μετατροπής σε βάθος πενταετίας (ενοείται ότι δεν πρέπει να υπολογίζεται τυχόν ζημιά του κινητήρα γιατί πρέπει να γίνεται μετατροπή μόνο σε συμβατούς από τον κατασκευαστή σε χρήση υγραερίου κινητήρες ) και η διαφορά στα λίτρα κατανάλωσης ανα 100 ΚΜ των δύο καυσίμων να προκύπτει ένα κέρδος για το υγραέριο 15-20% με σημερινό ΜΟ τιμή βενζίνης το 165 πιστεύω μια τιμή 1.15 για το υγραέριο θα ήταν λογική...Απόσβεση σε 5ετία; Τότε γιατί να το βάλει; Δηλαδή λές πλήρωσε τώρα 1000 ευρώ και σε 5 χρόνια, αν δεν αλλάξει και μπει και κανένας νέος φόρος στο μεταξύ, τότε θα κάνεις απόσβεση της εγκατάστασης και μετά από 5 χρόνια θα δεις όφελος από αυτό που έβαλες. Σε 5 χρόνια κυριολεκτικά ποιος ζει ποιος πεθαίνει, αν έχεις ακόμα και το ίδιο αμάξι που λέει ο λόγος. Ήδη με 0.90 υγραέριο vs 1.65 βενζίνη (ναι για αυτά τα 8-9 λεπτά πάνω στο υγραέριο) που είναι έχουν πέσει οι εγκαταστάσεις στο 25% πριν την αύξηση σε συζήτηση που είχα με ένα εγκαταστάτη. Μα είναι και λογικό, τωρινός χρόνος απόσβεσης είναι γύρω στα 2 χρόνια, εκτός αν κάνει κάποιος 40000χλμ το χρόνο ή έχει τρελή κατανάλωση. Αν πάει 1.15 δε πρόκειται να βαλει κανένας, εγώ με 0.90 και το σκεφτόμουν πολύ αν αξίζει και με γνόμωνα ότι περιμένω να κρατήσω το αμάξι μια 5ετία ακόμα, όχι να περιμένω στη 5ετία.
Σε αριθμητικά δεδομένα, για ένα μέσο σύστημα που κοστίζει 850 ευρώ όλα εγκατάσταση, μια μέση κατανάλωση στα 7.14lt/100km με τιμές βενζίνης 1.65 και υγραερίου 0.9 θες περίπου 25000km για να αποσβέσεις την εγκατάσταση, πιο ακριβό σύστημα προφανώς παραπάνω. Με υγραέριο στα 1.15 θέλεις 62.092km όπως τα υπολογίζει το σύστημα μου, με 1.20 υγραέριο (1.65 βενζίνη) πάει 88.377km μόνο για απόσβεση, μέχρι τότε είσαι μείον σε σχέση με τη βενζίνη και όλα αυτά χωρίς να προκύψει κανένα θέμα/βλάβη από το υγραέριο!!! Ποιος θα βάλει με τέτοια τιμή σε αμάξι βενζίνης αν θεωρήσεις ότι αν φτάσει πχ 200000km παίρνει τη κάτω βόλτα η μηχανή;;;; Ήδη δηλαδή με 0.90 είναι αρκετά αποτρεπτικό για 1.65 βενζίνη. Όποιος τα έχει βάλει κάτω τα ξέρει.
-
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
προτεινω να το πανε και με το νουμερο παπουτσιου! αλλο να πληρωνει καποιος με 42 και αλλο καποιος με 46!
παντως εμενα με 47 δεν με βλεπω και πολυ καλα...Αν είναι μόνο το παπούτσι καλά θα είναι, μην αρχίσουν και σου λένε θα πληρώνεις και 'ρύπους μεθανίου' επειδή έφαγες λάχανο... να μη ζήσω τη στιγμή που θα μου βάζουν μετρητή καυσαερίων να δουν τι παράγω...
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
προτεινω να το πανε και με το νουμερο παπουτσιου! αλλο να πληρωνει καποιος με 42 και αλλο καποιος με 46!
παντως εμενα με 47 δεν με βλεπω και πολυ καλα...Αν είναι μόνο το παπούτσι καλά θα είναι, μην αρχίσουν και σου λένε θα πληρώνεις και 'ρύπους μεθανίου' επειδή έφαγες λάχανο... να μη ζήσω τη στιγμή που θα μου βάζουν μετρητή καυσαερίων να δουν τι παράγω...
παντως γυρνα στο αναλογο τοπικο και παρεθεσε εκει τις αποψεις σου περι υγραεριοκινησης.
σιγουρα μπορει να εχουν ενδιαφερον -με την καλη εννοια- σε πολλους.
σε αλλους παλι με την κακη... -
Ενδιαφέρουσες απόψεις αγαπητοι φιλοι ,αλλά φευ ! ποιος θα τις ακούσει ,τα τζιμάνια στο Μεταφορων ή οι φωστηρες στο Οικονομικών
Τιποτα δεν προκειται να γινει ,'σκοτωσαν' την αγορά αυτοκινητου και μεχρι το καλοκαιρι θα πεθανει εντελώς ,το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να 'κονομησουν' με τον πιο απλό τρόπο , αδιαφορώντας για τις παραπλευρες απώλειες ,έτσι θυσιασαν τους 'έχοντες' με τα υψηλα κυβικα >2000 στο βωμο του λαικισμου ,εξάλλου ακόμη και τωρα συζητωντας το παραλογο των τελών ,το ληστρικο του φόρου η απάντηση ειναι 'έχεις ιχ >2000 ,πλήρωνε και μη μιλάς ...εσυ έχεις ...' στο 90% των περιπτώσεων ,ακόμη και δω μέσα ... απο πολλούς .
Τωρα που 'μπηκαν' μεσα 130μμυρια( κατά κυριο λόγο απο τις καταθεσεις πινακιδων απο τα >2000) το επόμενο βημα ειναι οι απο κάτω -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
παντως εμενα με 47 δεν με βλεπω και πολυ καλα...θα βαλεις τα 2 ποδια σε ενα παπουτσι...στην κυριολεξια
-
Σχετικά με την πρόταση πιο πριν η ιδέα της κατάργησης διοδίων με βρίσκει σύμφωνο μεν αλλά μόνο για τα ελληνικά επιβατηγά ΙΧ αυτοκίνητα. Ειδικά τα φορτηγά και λεωφορεία με τεράστια ντεπόζιτα μπορεί να διασχίζουν την χώρα χωρίς να βάλουν καθόλου ελληνική βενζίνη. Όσα ταξιδεύουν εξωτερικό και οι ξένοι να πληρώνουν στα σύνορα και αυτό περιλαμβάνει και τους 'βούλγαρους'. Το ποσό και η συχνότητα συζητείται.
Η διαφοροποίηση τιμών απλά θα προωθήσει το λαθρεμπόριο και δεν φαίνεται να μπορεί να ελεγχθεί το φαινόμενο οπότε λέω όχι. -
http://www.autoblog.gr/2013/04/25/ellad ... urce=pubv1
Ηθελα να'ξερα διαβαζουν εδω μεσα τα γραφομενα οι 'σκιτζηδες' του Υπουργείου, ότι και να κανετε τον @ θα παρετε ,Δεν ειστε αξιοι ουτε κοινοχρηστα μικρής πολυκατοικίας να εκδώσετε ορθά , χα χα ... -
Πιο αναλυτικό άρθρο για τις υπό συζήτηση αλλαγές: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113032715
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πιο αναλυτικό άρθρο για τις υπό συζήτηση αλλαγές: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113032715μακαρι να το εφαρμοσουν σωστα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Πιο αναλυτικό άρθρο για τις υπό συζήτηση αλλαγές: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113032715
μακαρι να το εφαρμοσουν σωστα.
Σιγα μην ...το εφαρμόσουν σωστά ,τεσπα κατι πρεπει να γινει δε παει αλλο ,αλλά δημιουργουνται πολλά ερωτήματα με την τιμή λιανικής ,ενταξει για τα καινουρια ιχ,για τα παλιά τι γινετε ποια ειναι η τιμή που θα ληφθει υπόψη ; εγω αγορασα ενα audi 2l το 2005 ,35000γιουρια ,βασει ποιας τιμής θα φορολογηθώ ,παρομοίως και σε ενα σωρο αλλες περιπτωσεις ...
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Σιγα μην ...το εφαρμόσουν σωστά ,τεσπα κατι πρεπει να γινει δε παει αλλο ,αλλά δημιουργουνται πολλά ερωτήματα με την τιμή λιανικής ,ενταξει για τα καινουρια ιχ,για τα παλιά τι γινετε ποια ειναι η τιμή που θα ληφθει υπόψη ; εγω αγορασα ενα audi 2l το 2005 ,35000γιουρια ,βασει ποιας τιμής θα φορολογηθώ ,παρομοίως και σε ενα σωρο αλλες περιπτωσεις ...
Eσύ με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τον ήπιες.
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
,ενταξει για τα καινουρια ιχ,για τα παλιά τι γινετε ποια ειναι η τιμή που θα ληφθει υπόψη ; εγω αγορασα ενα audi 2l το 2005 ,35000γιουρια ,βασει ποιας τιμής θα φορολογηθώ ,παρομοίως και σε ενα σωρο αλλες περιπτωσεις ...
ΦΑνταζομαι με αποσβεση αξιας κατα ενα χ% καθε χρονο με εκκινηση την τιμη καινουργιου (-15%). Βεβαια και αυτο το απλο σκεπτικο εχει τρυπες διοτι ενα αυτοκινητο 5-ετιας, ακριβουτσικο αρχικα, μπορει να ειναι με ζημια η με μηδενικη εμπορικη αξια λογω καταναλωσης η πρακτικοτητας και να μην αξιζει πανω απο 10-15,000 ευρω (πχ ενα ΧΑΜΕΡ / ενα 350Ζ, ας πουμε....)
-
@elteo Μπα οτι πηραν πηραν,τερμα ως εδω, αν το πουλησω εως 30/6 καλως, αλλιως τους τσιγκους στη Δου,τελος οι αρπαχτες!
Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΦΑνταζομαι με αποσβεση αξιας κατα ενα χ% καθε χρονο με εκκινηση την τιμη καινουργιου (-15%)....
Αυτό μάλλον το ξεχνάμε γιατί δίνει κίνητρο να μην αγοραστεί κανένα καινούργιο όχημα, όλοι θα ψάχνουν 5-ετίας και πιο παλιά για να πληρώνουν τα λιγότερα τέλη. Η αλήθεια είναι ότι είναι αδύνατο να περιλάβουμε τα πάντα και να είναι δίκαιο σύστημα σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον να είναι όσο πιο δίκαιο γίνεται για τους περισσότερους, αν όχι όλους.
Και πάλι δε καταλαβαίνω τη λογική, οκ ένα αμάξι με πολλούς ίππους και λίγα κυβικά το αγοράζουν πχ 90000 ευρώ λέει το άρθρο. Δε πληρώθηκε ήδη τρελός δασμός/ΦΠΑ κατά τη πώληση; Πρέπει δηλαδή να εξαντληθεί ο αγοραστής και άλλο με υπέρογκα ετήσια τέλη; Άτοπη η όλη λογική τους όπως το βλέπω, καθαρά φοροεισπρακτική προσέγγιση χωρίς ίχνος δικαίου και πάλι.
Το ιδανικό θα πρέπει να είναι αρχικά να εκτιμήσουμε τι χρίζει φορολόγισης και τα βασικά κριτήρια είναι:- Παραγόμενοι Ρύποι
- Φθορά δρόμου
- κάτι άλλο;
και με βάση αυτά να βρούμε μεθόδους να συμμετέχει ο καθένας αυτόματα και αναλογικά χωρίς διαδικασίες. Και για τα 2 πρότεινα να μπουν τα τέλη στη βενζίνη. Τώρα αν ο άλλος έχει λεφτά να αγοράσει το σούπερ αμάξι με 100000 ευρώ αλλά έχει σχεδόν μηδενικούς ρύπους (έχει οικολογικές ανησυχίες) και ας έχει 5000 κυβικά αντιρυπαντικής υπερτεχνολογίας γιατί αποδίδει με 4999 κ.ε. αερα και 1 κ.ε. βενζίνης, δεδομένου ότι για να το πάρει έσκασε ένα κάρο λεφτά και σε δασμούς/ΦΠΑ το θεωρώ παράλογο να τον ξεσκίζουν μετά με τρελά τέλη κάθε χρόνο, ούτε σημαίνει ότι βγάζει και 50000 ευρώ το χρόνο - έκανε το σκ@τό του παξιμάδι και το πήρε γιατί έχει ελάχιστα έξοδα συντήρησης στη τελική. Μεγειά του με χαρά του και θα τον στήριζα στο δίκαιό του να μπορεί να πάρει τέτοιο αμάξι αν τα έχει.
-
για τα τελη κυκλοφοριας,παντως,δεν βλεπω (ουτε ακουω) τιποτα....
τι να σκεφτονται οι φωστηρες,αραγε...ας ελπισουμε να υπαρξει καποια -ο θεος να το κανει- 'θετικοτερη' εξελιξη πριν το τελος
του χρονου,και πριν αρχισει το επομενο κυμα καταθεσεων πινακιδων... -
Πιο αναλυτικό άρθρο για τις υπό συζήτηση αλλαγές: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113032715Βλεπω φτηνα τριλιτρα και ακριβα διλιτρα... (εξαρταται απο την μαρκα)
Βεβαια θα το πληρωσουν με τις βενζινες. Που ειναι και το σωστο.
Οπως Αμερικη.
Νικος
-
Πιο αναλυτικό άρθρο για τις υπό συζήτηση αλλαγές: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113032715Εγώ πάλι για το σύστημα που προτείνεται λέω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Επιτέλους πιο ορθολογική φορολόγηση του αυτοκινήτου, ανάλογα με την αξία του και όχι με τις... ιδιότητες του κινητήρα! Έχω στάξει αίμα για να κρατήσω το αμάξι μου (το S-max) που το χρειάζομαι καθότι τρίτεκνος και δεν μπορώ ούτε να το πουλήσω (δεν το παίρνει κανείς) ούτε να βρω κάτι αντίστοιχο που να με συμφέρει η αγορά του.
Από που και ως που με ένα αυτοκίνητο που αγόρασα πριν σχεδόν 6 έτη, οικογενειακό και όχι πολυτελές, να πληρώνω χιλιάρικα δυο -τρεις φορές το χρόνο (έχω χάσει τον λογαριασμό πλέον) επειδή απλά και μόνο είναι 2.500 κυβικά; Ενώ οι κάτοχοι E-class 1.8 που κοστίζουν τουλάχιστον 60.000 € να μην πληρώνουν τίποτα; Εγώ δηλαδή είμαι πολύ πιο πλούσιος από αυτούς;
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Εγώ δηλαδή είμαι πολύ πιο πλούσιος από αυτούς;Πιθανότατα...
-
1.000.000 ΙΧ με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 μόλις είπε στο ραδιόφωνο (σύμφωνα με πληροφορίες από Καθημερινή) και 1.500.000 ανασφάλιστα
Τέλη κυκλοφορίας