-
Ok, σε ευχαριστώ!
Sent from my iPhone because I was so f@cking lazy to use my Mac.
-
Γνωστό μου πάντως που τον έπιασαν με ψεύτικες πινακίδες τον έγραψαν για ασφάλεια 1500€ και πλήρωσε 750€. 3 χρόνια όμως που έχει να πληρώσει τέλη, έχει γλυτώσει περίπου 3000€.
Διευκρίνιση η οποία όμως μπορεί να είναι σημαντική. Ο έλεγχος έγινε κάπου ανάμεσα στο Φεβρουάριο του 2010 και το Σεπτέμβριο του 2011. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γνωστό μου πάντως που τον έπιασαν με ψεύτικες πινακίδες τον έγραψαν για ασφάλεια 1500€ και πλήρωσε 750€. 3 χρόνια όμως που έχει να πληρώσει τέλη, έχει γλυτώσει περίπου 3000€.
Διευκρίνιση η οποία όμως μπορεί να είναι σημαντική. Ο έλεγχος έγινε κάπου ανάμεσα στο Φεβρουάριο του 2010 και το Σεπτέμβριο του 2011.Ή οι αστυνομικοί δεν έκαναν τη δουλειά τους ή ο γνωστός σου δεν τα λέει όλα. Πέρα από την ασφάλεια έπρεπε τουλάχιστον να του βεβαιώσουν παράβαση για απουσία τελών συν το ποινικό σκέλος... Εγώ, αν ήμουν αστυνομικός, θα τον είχα ελέγξει και για πυροσβεστήρα/φαρμακείο/πάχος ελαστικών/ΚΤΕΟ/κτλ. Κι είμαι σίγουρος ότι για τα μισά τουλάχιστον θα μπορούσα ακόμα να τον γράψω...
Γενικότερα αυτές οι ιστορίες γνωστών 'μπάζουν'
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ή οι αστυνομικοί δεν έκαναν τη δουλειά τους ή ο γνωστός σου δεν τα λέει όλα. Πέρα από την ασφάλεια έπρεπε τουλάχιστον να του βεβαιώσουν παράβαση για απουσία τελών συν το ποινικό σκέλος... Εγώ, αν ήμουν αστυνομικός, θα τον είχα ελέγξει και για πυροσβεστήρα/φαρμακείο/πάχος ελαστικών/ΚΤΕΟ/κτλ. Κι είμαι σίγουρος ότι για τα μισά τουλάχιστον θα μπορούσα ακόμα να τον γράψω...
Γενικότερα αυτές οι ιστορίες γνωστών 'μπάζουν'Ο συγκεκριμένος δεν μου είπε ψέμματα. Μου το ανέφερε σε κατ' ιδίαν συζήτηση όταν τον ρώτησα αν του έχει τύχει κάτι στραβό τόσο καιρό που κυκλοφορεί με ψεύτικες πινακίδες. Προφανώς οι αστυνομικοί του τη χάρισαν. Δεν λέω ότι αυτός είναι ο κανόνας, απλά αναφέρω ένα περιστατικό το οποίο μάλιστα συνέβη πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις το συγκεκριμένο θέμα.
-
Εγώ δε δυσκολεύομαι νατο πιστέψω γιατί και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι με τις σχετικές αδυναμίες και εγωισμούς. Δεν θέλουν να κουράζονται οπότε ουδεμία όρεξη έχουν να παρατήσουν το μπλόκο όπου πρέπει να πιάσουν και κάποιο αριθμό κλήσεων και να χάσουν τη μέρα τους με συλλήψεις, προσαγωγές και ατελείωτη γραφειοκρατία.... για να χάσουν τυχόν μπόνους κλήσεων ή να πρέπει να ξαναβγαίνουν αργότερα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ δε δυσκολεύομαι νατο πιστέψω γιατί και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι με τις σχετικές αδυναμίες και εγωισμούς. Δεν θέλουν να κουράζονται οπότε ουδεμία όρεξη έχουν να παρατήσουν το μπλόκο όπου πρέπει να πιάσουν και κάποιο αριθμό κλήσεων και να χάσουν τη μέρα τους με συλλήψεις, προσαγωγές και ατελείωτη γραφειοκρατία.... για να χάσουν τυχόν μπόνους κλήσεων ή να πρέπει να ξαναβγαίνουν αργότερα...δυστηχως θα συμφωνησω μαζι σου.
εμεις καλα τα λεμε εδω, οτι αν ημασταν εμεις στο μπλοκο θα τσεκαραμε ενα σωρο πραγματα μεταξυ αυτο που μας 'καιει' πιο πολυ εδω στο topic.
οι αστυνομικοι μεσα σε ολα εχουν και την 'πολυτελεια' να εχουν την 'σιγουρια' οτι δεν θα εχουν προβληματα με τροχαιες παραβασεις, αφου θα δειξουν ταυτοτητα και θα την κανουν με ελαφρα. σιγα μην εχουν δηλαδη προβλημα μην τους γραψουν για υπερβολικη ταχυτητα καποιος... συναδελφος (δεν λεω πως ειναι κανονας αλλα...)
θελω να πω πως αν εχεις κατι δεδομενο και ευκολο, δεν μπαινεις το ιδιο ευκολα στο πετσι της βαρυτητας της παρανομιας. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ δε δυσκολεύομαι να το πιστέψω γιατί **και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι **με τις σχετικές αδυναμίες και εγωισμούς. Δεν θέλουν να κουράζονται οπότε ουδεμία όρεξη έχουν να παρατήσουν το μπλόκο όπου πρέπει να πιάσουν και κάποιο αριθμό κλήσεων και να χάσουν τη μέρα τους με συλλήψεις, προσαγωγές και ατελείωτη γραφειοκρατία.... για να χάσουν τυχόν μπόνους κλήσεων ή να πρέπει να ξαναβγαίνουν αργότερα...Κάπως έτσι, αν και το 'άνθρωποι είναι' ίσως θα πρέπει ν'αντικατασταθεί από κάτι άλλο, διότι και έξω οι αστυνομικοί 'άνθρωποι είναι' αλλά το 'δε βαριέσαι' και το 'δε γ@μιέται' δεν πάει σύνεφο όπως εδώ....
-
τα μη πληρωμενα τελη κυκλοφοριας αργα η γρηγορα βεβαιωνονται στην εφορια σαν οφειλη...αν παει ο φιλος για ενημεροτητα ισως το 3χιλιαρο τον περιμενει...
ψευτικες πινακιδες..?...εαν εκανε ατυχημα θα πληρωνε 3 γενεες... -
εγω παντως δεν εχω πετυχει παρα μια φορα μονο,αστυνομικο που μαλακιζοταν αβερα κουβερτα..εννοω σε ελεγχο.αλλιως εχω πετυχει αρκετες φορες να περνουν τα φαναρια χωρις να εχουν σειρηνα..κ εχω δει κ μερικους να μη φορουν ζωνη,αλλα οχι ολους.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
τα μη πληρωμενα τελη κυκλοφοριας αργα η γρηγορα βεβαιωνονται στην εφορια σαν οφειλη...αν παει ο φιλος για ενημεροτητα ισως το 3χιλιαρο τον περιμενει...
ψευτικες πινακιδες..?...εαν εκανε ατυχημα θα πληρωνε 3 γενεες......Μα για να έχει πλαστές πινακίδες το πιο πιθανό είναι να έχει καταθέσει τις κανονικές στην εφορία...άρα δεν έχει πρόβλημα για τέλη κυκλοφορίας
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
ψευτικες πινακιδες..?...εαν εκανε ατυχημα θα πληρωνε 3 γενεες......Μα για να έχει πλαστές πινακίδες το πιο πιθανό είναι να έχει καταθέσει τις κανονικές στην εφορία...άρα δεν έχει πρόβλημα για τέλη κυκλοφορίας
ok, τοτε ας μεινουμε απλα στο ατυχημα, εστω μια γρατζουνια που ο αλλος θα θελει ανταλλαγη στοιχειων εστω και με τους εμπειρογνωμονες των ασφαλιστικων οι οποιοι μολις μυριστουν πονηρια...
δεν συζητω καν να ερθει και η τροχαια για περαιτερωαν και τωρα που το σκεφτομαι χωρις νομιμες πινακιδες=αδεια κυκλοφοριας, δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλεια αρα ποιος εμπειρογνωμονας να' ρθει?
-
και προεκτείνοντας τον παραπάνω συλλογισμό, γιατί να σταματήσεις κιόλας...
οπότε οι καλοί τροχαίοι μόνο χάρη δεν μας έκαναν που τον άφησαν να φύγει έτσι.
ΥΓο δε κακόμοιρος που θα είναι θύμα του hit n run cowboy ακόμα και με μάρτυρες δεν πρόκειται να αποζημιωθεί απο το επικουρικό για χτύπημα απο ανασφάλιστο. γιατί οι πινακίδες θα φαίνονται κατατεθιμένες και το ΙΧ σε ακινησία.
-
Αν ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο πριν παραδώσεις πινακίδες τότε στην ουσία μπορείς να το κρατήσεις ασφαλισμένο και να ανανεώνεις κανονικά. Δεν πήγα ποτέ εγώ με την άδεια κυκλοφορίας μου για να παραλάβω το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μου. Σε περίπτωση ατυχήματος η τροχαία θα εμφανιστεί μόνο αν υπάρχει τραυματισμός. Το πρόβλημα θα προκύψει όταν το αυτοκίνητο οδηγηθεί στον πραγματογνώμονα. Αυτός θα θα διαπιστώσει 90% ότι κάτι δεν πάει καλά μόλις δει τις ψεύτικες πινακίδες...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο πριν παραδώσεις πινακίδες τότε στην ουσία μπορείς να το κρατήσεις ασφαλισμένο και να ανανεώνεις κανονικά. Δεν πήγα ποτέ εγώ με την άδεια κυκλοφορίας μου για να παραλάβω το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μου. **Σε περίπτωση ατυχήματος η τροχαία θα εμφανιστεί μόνο αν υπάρχει τραυματισμός. **Το πρόβλημα θα προκύψει όταν το αυτοκίνητο οδηγηθεί στον πραγματογνώμονα. Αυτός θα θα διαπιστώσει 90% ότι κάτι δεν πάει καλά μόλις δει τις ψεύτικες πινακίδες...Η τροχαία θα εμφανιστεί εφόσον κληθεί από κάποιον εμπλεκόμενο/αυτόπτη μάρτυρα. Εγώ, π.χ., καλώ ΠΑΝΤΑ την τροχαία! Η διαφορά είναι ότι άλλα περιπολικά έχουν 'βάρδια' για ατυχήματα με τραυματισμό κι άλλα για χωρίς τραυματισμό. Α, κι ότι σε περίπτωση τραυματισμού γίνεται έρευνα για απόδοση ποινικών ευθυνών στην πορεία της οποίας σίγουρα θα αποκαλυφθεί η πλαστογραφία.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αν ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο πριν παραδώσεις πινακίδες τότε στην ουσία μπορείς να το κρατήσεις ασφαλισμένο και να ανανεώνεις κανονικά. Δεν πήγα ποτέ εγώ με την άδεια κυκλοφορίας μου για να παραλάβω το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μου.τοτε θα φερει ευθυνη και το ασφαλιστικο γραφειο που ανανεωσε την ασφαλεια. απο εμπιστοσυνη στον πελατη σαφως και δεν ζητα ξανα την αδεια, αλλα αντε να το πει αυτο στην τροχαια οταν η τελευταια τους ρωτησει πως διαολο εκαναν την ανανεωση.
και εν τελει ρε μαγκες η πλαστη πινακιδα θα φανει αμεσα ειτε απο τον αλλο εμπλεκομενο, ειτε απο τον εμπειρογνωμονα που θα γελαει απο μεσα του, ειτε στο τελος απο την τροχαια η οποια και θα σε..αγαπησει δεοντως.... -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η τροχαία θα εμφανιστεί εφόσον κληθεί από κάποιον εμπλεκόμενο/αυτόπτη μάρτυρα. Εγώ, π.χ., καλώ ΠΑΝΤΑ την τροχαία! Η διαφορά είναι ότι άλλα περιπολικά έχουν 'βάρδια' για ατυχήματα με τραυματισμό κι άλλα για χωρίς τραυματισμό. Α, κι ότι σε περίπτωση τραυματισμού γίνεται έρευνα για απόδοση ποινικών ευθυνών στην πορεία της οποίας σίγουρα θα αποκαλυφθεί η πλαστογραφία.
Έχω ακούσει και έχει γραφτεί και στο forum ότι η τροχαία δεν εμφανίζεται πλέον αν δεν υπάρχει τραυματισμός. Τώρα αν ήταν ράδιο αρβύλα όλα αυτά δεν μπορώ να το ξέρω. Από προσωπική εμπειρία δεν βλέπω πλέον τροχαία στις μικρο-συγκρούσεις. Τις περισσότερες φορές οι εμπλεκόμενοι παίρνουν τηλέφωνο και μετά περιμένουν περιμένουν περιμένουν μέχρι που απογοητεύονται και φεύγουν.
-
Μα και χωρίς πινακίδα μπορείς να το ασφαλίσεις με αριθμό πλαισίου.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Η τροχαία θα εμφανιστεί εφόσον κληθεί από κάποιον εμπλεκόμενο/αυτόπτη μάρτυρα. Εγώ, π.χ., καλώ ΠΑΝΤΑ την τροχαία! Η διαφορά είναι ότι άλλα περιπολικά έχουν 'βάρδια' για ατυχήματα με τραυματισμό κι άλλα για χωρίς τραυματισμό. Α, κι ότι σε περίπτωση τραυματισμού γίνεται έρευνα για απόδοση ποινικών ευθυνών στην πορεία της οποίας σίγουρα θα αποκαλυφθεί η πλαστογραφία.
Έχω ακούσει και έχει γραφτεί και στο forum ότι η τροχαία δεν εμφανίζεται πλέον αν δεν υπάρχει τραυματισμός. Τώρα αν ήταν ράδιο αρβύλα όλα αυτά δεν μπορώ να το ξέρω. Από προσωπική εμπειρία δεν βλέπω πλέον τροχαία στις μικρο-συγκρούσεις. Τις περισσότερες φορές οι εμπλεκόμενοι παίρνουν τηλέφωνο και μετά περιμένουν περιμένουν περιμένουν μέχρι που απογοητεύονται και φεύγουν.
Τελευταία φορά τον Απρίλη του 2011 η τροχαία εμφανίστηκε σε περίπου μισή ώρα. ΕΥΤΥΧΩΣ από τότε δεν την έχω χρειαστεί ξανά
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μα και χωρίς πινακίδα μπορείς να το ασφαλίσεις με αριθμό πλαισίου.αρα θελεις την αδεια κυκλοφορειας, η οποια οπως ειπαμε εχει κατατεθει μαζι με τις πινακιδες!
-
Όχι, όταν αγοράζεις αμάξι μπορείς να το ασφαλίσεις πριν εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας.
Τέλη κυκλοφορίας