-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Φτάσαμε στο 2012 για να γίνονται σιγά σιγά τα αυτονόητα. Το επόμενο βήμα θα είναι να μπορούμε να πληρώσουμε και ηλεκτρονικά με κάρτα, και το τέλος να αποστέλλεται στο σπίτι μας όπως σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Ίσως να φωτιστούν έτσι και να επιτρέψουν την πληρωμή ανά εξάμηνο ή τρίμηνο
Αν θέλουμε να σοβαρευτούμε, τα τέλη 'κυκλοφορίας' θα πρέπει να πάψουν να πάνε με το ημερολογιακό έτος και να τρέχει όλος ο κόσμος στις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ και τις εφορίες για το αυτοκόλητο στο τέλος του χρόνου, και να γίνουν όπως το ασφαλιστήριο: Από τότε που τα πλήρωσες, για όσους μήνες το πλήρωσες.
Το να το αγοράζεις Νοέμβριο και να πρέπει να πληρώσεις για άλλους 10 μήνες που δεν το κυκλοφορούσες είναι ΑΡΡΩΣΤΟ (και όπως λέει κι ο αδερφός μου, απίστευτο το πως έχει επιβιώσει ως σύστημα).Το πήγες πολύ μακριά, ας κρατήσουμε τις προσδοκίες μας σε ρεαλιστικά επίπεδα
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Επιβιώνει γιατί ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου δεν μπορεί να εκβιάσει.
Δεν είναι ούτε φαρμακοποιός, ούτε συμβολαιογράφος ούτε ιδιοκτήτης ταξί.Τις πινακίδες τις επιστρέφουμε όμως, κάτι πάει να γίνει.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δεν είναι ούτε φαρμακοποιός, ούτε συμβολαιογράφος ούτε ιδιοκτήτης ταξί.Τις πινακίδες τις επιστρέφουμε όμως, κάτι πάει να γίνει.
Και αυτό είναι εκβιασμός;
Άσε που:
Παιδί του δημοτικού αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα και αυτοί τον χαβά τους. Τον χαβά τους ή το σχέδιό τους? Γιατί ή πολύ χαζός είσαι ή κάτι άλλο προσδοκάς με αυτήν την τακτική.
-
Και αυτό είναι εκβιασμός;
Άσε που:
Παιδί του δημοτικού αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα και αυτοί τον χαβά τους. Τον χαβά τους ή το σχέδιό τους? Γιατί ή πολύ χαζός είσαι ή κάτι άλλο προσδοκάς με αυτήν την τακτική.
Που θα πάει, κάποιος θα τους το πει το παραμυθάκι με τον ήλιο και τον αέρα, που είχαν βάλει στοίχημα ποιος από τους δύο θα αναγκάσει το χωριάτη να βγάλει το παλτό του, κι όσο περισσότερο φύσαγε ο αέρας για να του το πάρει, τόσο περισσότερο ο χωριάτης το έσφιγγε επάνω του (η συνέχεια είναι αν μη τι άλλο προβλέψιμη)...
-
Για όσους δεν έχουν λεφτά για τέλη κυκλοφορίας:
Άκουσα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο έναν εφοριακό να λέει ότι μπορείς να καταθέσεις τώρα τις πινακίδες και όταν έχεις τα λεφτά για τα τέλη (πχ τον Μάρτιο) πηγαίνεις παίρνεις τις πινακίδες και πληρώνεις τα τέλη κανονικά χωρίς πρόστιμο. -
E τι γράφουμε 30 σελίδες τώρα;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άκουσα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο έναν εφοριακό να λέει ότι μπορείς να καταθέσεις τώρα τις πινακίδες και όταν έχεις τα λεφτά για τα τέλη (πχ τον Μάρτιο) πηγαίνεις παίρνεις τις πινακίδες και πληρώνεις τα τέλη κανονικά χωρίς πρόστιμο.ΣΩΩΩΩΩΩΩΠΑΑ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άκουσα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο έναν εφοριακό να λέει ότι μπορείς να καταθέσεις τώρα τις πινακίδες και όταν έχεις τα λεφτά για τα τέλη (πχ τον Μάρτιο) πηγαίνεις παίρνεις τις πινακίδες και πληρώνεις τα τέλη κανονικά χωρίς πρόστιμο.Ελα ρεεεε σοβαρα?????? Γινονται τετοια πραματα???
Να σαι καλα συνφορουμιτη-συνφορουμιτισα δεν ξερω τι εισαι με εκανες και γελασα πολυ αποψε... -
Ας έδιναν τη δυνατότητα να πληρώσεις για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου και θα είχαν (κάποια) έσοδα από τους 400.000 οδηγούς που παραδίδουν πινακίδες.
-
Πάντως αυτοί που παραδίδουν τις πινακίδες στην πλειοψηφία τους είναι λεφτάδες διότι έχουν πάνω από 2 αμαξια και τώρα αναγκάστηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες στο δεύτερο αμάξι τους που χρησιμοποιούν σπάνια !!!
Ξέρω και εγώ αρκετούς και χρόνια τώρα τους ρωτώ γιατί κρατούν 2 αμάξια και μου απαντούν : τι τσάμπα να το δώσω(το δεύτερο); και πληρώνουν τέλη , ασφάλειες κ.λ.π. !!!
Οσοι έχουμε 1 αμαξάκι για να πηγαίνουμε στην δουλειά μας , τα παιδιά στα φροντιστήρια κλπ δεν μας έχει περασει από το μυαλό η κατάθεση πινακίδων!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πάντως αυτοί που παραδίδουν τις πινακίδες στην πλειοψηφία τους είναι λεφτάδες διότι έχουν πάνω από 2 αμαξια και τώρα αναγκάστηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες στο δεύτερο αμάξι τους που χρησιμοποιούν σπάνια !!!
Ξέρω και εγώ αρκετούς και χρόνια τώρα τους ρωτώ γιατί κρατούν 2 αμάξια και μου απαντούν : τι τσάμπα να το δώσω(το δεύτερο); και πληρώνουν τέλη , ασφάλειες κ.λ.π. !!!
Οσοι έχουμε 1 αμαξάκι για να πηγαίνουμε στην δουλειά μας , τα παιδιά στα φροντιστήρια κλπ δεν μας έχει περασει από το μυαλό η κατάθεση πινακίδων!!!!Αγαπητε, το 99,9% των ατομων που παραδιδουν πινακιδες ειναι κατοχοι αυτοκινητου ανω των 1924 κυβικων. Δεν εχει να κανει με το αν εχουν ενα η δυο αμαξια. Και ενα να χουν τις παραδιδουν τις πινακιδες. Ειμαι παθων! Ειναι παραφορη η αδικια ενας που αγορασε hyundai sonata 2000cc 19.000€ να πλερωνει τελη κοντα 1000€ δηλ 660+την ειδικη εισφορα κι ενας που εχει μερτσεντα 1.8 λιτρα 50.000€ να πλερωνει 350. Πρεπει να υπαρξει μια χρυση τομη μεταξυ ρυπων και αγοραστικης αξιας του αυτοκινητου για τα τελη. Αλλιως τα νουμερα δε βγαινουν. Δηλ θα τρεχουν ολοι στην καρεντα να παιρνουν τα τουρμπα 40.000 ευρω και ενα ταπεινο σιτροενακι 2.000 κυβικων μισης αγοραστικης αξιας θα πλερωνει παραλογα. Αυτος που εχει βγαλει τον κανονισμο για τα τελη εχει παθει βαρυ εγκεφαλικο και δεν τον εχουν παρει χαμπαρι!!!
-
Δεν νομίζω ότι γράφτηκε στο θέμα τι μπορεί να κάνει κάποιος όταν θέλει απλά να καθυστερήσει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για μερικούς μήνες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
-
Πάντως είμαστε της τελευταίας στιγμής σαν λαός και καλά να πάθουμε!!!!
Βλέπω τις ουρές στη τηλεόραση.
Περιμένει να καταθέσει πινακίδες 2 μέρες πριν το τέλος του έτους.
Τι περιμένει να γίνεται ακριβώς στην εφορία?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πάντως είμαστε της τελευταίας στιγμής σαν λαός και καλά να πάθουμε!!!!Βλέπω τις ουρές στη τηλεόραση.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν είναι ακριβές, γιατί ο κάτοχος μπορεί να κάνει χρήση μέχρι τις 2 τελευταίες μέρες.
-
Ο χρήστης mehari έγραψε:
....Αγαπητε, το 99,9% των ατομων που παραδιδουν πινακιδες ..........Eίσαι παθών .....αλλά .... εδώ στη Σάμο ξεβρόμισε πέρσι το νησί από τα δεύτερα αμάξια που παρέδωσαν οι ιδιοκτήτες τις πινακίδες!!!! Μιλάμε φορτηγά ήρθαν και πήραν την σαβούρα και τα πήγαιναν για ανακύκλωση!!!! Θα ξεβρωμίσει και φέτος από τα υπόλοιπα !!!! Μιλάμε λίγοι έως ελάχιστοι ήταν οι πραγματικά θιγμένοι από το μέτρο!!!!! Οπως π.χ εσύ !είσαι από τους λίγους!!!!
-
Αν δεν έχει άλλο αυτοκίνητο ή αυτό του οποίου παραδίδει τις πινακίδες βγάζει το ψωμί του (π.χ. οικογένεια με 2 αυτοκίνητα και 3 οδηγούς), τότε κοιτάει να το ¨κρατήσει¨ στην υπηρεσία του όσο περισσότερο γίνεται. Λογικό κι επόμενο βέβαια να φάει την τρίωρη ορθοστασία στην κεφάλα. Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.
-
Πάντως είμαστε της τελευταίας στιγμής σαν λαός και καλά να πάθουμε!!!!
Βλέπω τις ουρές στη τηλεόραση.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν είναι ακριβές, γιατί ο κάτοχος μπορεί να κάνει χρήση μέχρι τις 2 τελευταίες μέρες.
Κοίτα, δεν θα κάνει χρήση τις επόμενες 365 μέρες του 2012...θα τον πειράξουν 3-4 μέρες για να γλιτώσει 3 ώρες ορθοστασίας?
Αμφιβάλω αν στη πλειοψηφία αυτών που κάθονται στην ουρά καταθέτουν πινακίδες από το ένα και μοναδικό αυτοκίνητό τους. Αν ισχύει, τότε ήταν επιλογή τους.
-
Κύριοι,
Απο το 2008 προσπαθούμε να οργανώσουμε τον Σύλλογο Οδηγών Οχημάτων Ελλαδος (ΣΟΟΕ) .... Αν δείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK δυστυχώς είμαστε μόνο 42 .... Αν διαθέτετε λίγο χρόνο θα δείτε ότι ο σκοπός του καταστατικού περιλαμβάνει πολλα απο αυτα που μας ενοχλούν.
Αν δεν αποκτήσουμε οντότητα και φωνή ποτε δεν θα μας πάρουν στα σοβαρά ....
Σας ευχαριστώ
Καλο βράδυ και χρονια σας πολλά
-
Παιδιά, γεια χαρα και χρονια πολλα!
Μια διευκρινιση θα ήθελα γιατι ειμαι λιγο ασχετος περι του θεματος και εχω μπερδευτει...
Σιγουρα παραδινοντας πινακιδες και οποτε τις παρουμε μεσα στο 2012 δεν πληρωνουμε τιποτα εξτρα?
Υπαρχει η υποχρεωση να ειναι το αμαξι σε καποιο δικο μου χωρο (πχ parking)??Μου χρωστανε χρηματα + καποια εκτακτα εξοδα που μου προεκυψαν τελευταια, δυστυχως δυσκολα να βρω να τα πληρωσω.
Θελω να ειμαι 100% σιγουρος. Ευχαριστω εκ των προτερων!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
.....Αμφιβάλω αν στη πλειοψηφία αυτών που κάθονται στην ουρά καταθέτουν πινακίδες από το ένα και μοναδικό αυτοκίνητό τους. Αν ισχύει, τότε ήταν επιλογή τους.Πεστα αγόρι μου!!!!!!!!!!!!! Να και ένας που συμφωνεί μαζί μου!!!!!
Τέλη κυκλοφορίας