-
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση κ δε θα βγει ποτέ μα ποτέ, όσο κ αν η παροιμία λέει το αντίθετο... Είμαστε χρεωμένοι ως τα μαλλιά της κεφαλής, έχουμε άσχετους πολιτικούς κ μία νοοτροπία ας αρπάξει ο κώλος μας κ ας πάνε να γμθούν οι υπόλοιποι.
αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα 3-4 χρόνια ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ δε χρεοκοπήσουμε θα πληρώσει ο καθένας άπειρα χρήματα σε φόρους αυτοκινήτων, σπιτιών, καταστημάτων, είδη τροφής κτλ, ενώ στον αντίποδα θα συρρικνωθεί κ άλλο το εισόδημά του άμεσα...Νιώθω ότι είναι υπέρογκα τα τέλη κ είμαι δυσαρεστημένος από την πολιτική της υπερφορολόγησης του κράτους... στη Γερμανία ένα αυτοκίνητο έχει τέλη κανένα 100-300€, αναλόγως αν είναι πετρέλαιο ή βενζίνη... Στην Ελλάδα πως το κόστος κ το τεκμήριο είναι τόσο υψηλά, δεν μπορώ να το καταλάβω... ίσως είμαστε περισσότερο αλάνια κ έχουμε καλύτερα κομπιουτεράκια στον υπολογισμό...
Ακούω ιστορίες για καταστήματα που κλείνουν, για αλυσίδες που πάνε χάλια κ για άτομα που κάποτε περνούσαν βασιλική ζωή να έχουν λογικέψει πλέον τα έξοδά τους...
Η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι να φύγει κανείς από τη χώρα για τα χρόνια αυτά... είτε για να εκπαιδιευτεί κ να επιστρέψει με γνώσεις ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ ξανά δούμε άσπρη μέρα, είτε για να κάνει ό,τι του φωτίσει ο Θεός.
-
PeterPan μόλις με απάλλαξες από μεγάλο κόπο να εξηγώ τα αυτονόητα.
Κατάλαβες τώρα Νίκο γιατί σου λέμε ότι δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα; Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Ούτε παρακαλάμε εμείς για να πάνε άσχημα τα πράγματα (κανένας δεν είναι τόσο χαζός να εύχεται αυτό το πράγμα- σου είπα αλυσίδα πάνε αυτά, στο τέλος επηρέαζονται όλοι). Φροντίζουν οι άχρηστοι πολιτικάντηδες όμως γι' αυτό.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
- Είναι αστείο να λέει κάποιος πως θα δουλέψει περισσότερο για να πληρώσει τα τέλη. Για την ακρίβεια, είναι κάτι διαφορετικό από αστείο, αλλά δεν θέλω και να παρεξηγηθώ με συμπαθείς κατά τ' άλλα συμφορουμίτες και φίλους....
Ο D-jet το είπε πολύ ωραία, όπως πάει το πράγμα θα έχουμε το 1/5 των Ελλήνων άνεργους, οι περισσότεροι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο και έχει απαίτηση το κράτος να σκάσουμε κάποιοι ένα σκασμό λεφτά επειδή έχουμε δίλιτρο +; Δεν ξέρω φυσικά ο καθένας τι καβάτζες έχει, πόσο σίγουρη είναι η θέση του ή η δουλειά του και ειλικρινά ελπίζω να μην έχει καμία ατυχία και όλα να του πάνε καλά, αλλά καλό είναι να κοιτάμε και λίγο δίπλα μας και να μην χάνουμε επαφή με την κοινωνία.
+1000
καθημερινα γινονται απολυσεις γυρω μας, απορω σε ποιον κοσμο ζουν καποιοι. Ή μαλλον ξερω, αλλα θα γινω κακος...
και το χειροτερο δεν ειναι να απολυθεις, αλλα το ποσο δυσκολο ειναι να ξαναβρεις δουλεια, οπως και ποσα λεφτα θα παρεις. Γιατι οσοι νομιζουν οτι ειναι σχετικα ευκολο να βρουν δουλεια σε 1-2-3 μηνες με τα ιδια λεφτα με πριν... καλυτερα να ρωτησουν κανεναν ανεργο φιλο τους να τους ενημερωσει τι γινεται εξω στον κοσμο.
Και οποιος νομιζει οτι ειναι αρκετο, απλα να εισαι καλος στη δουλεια σου, ειναι πολυ γελασμενοι...επειδη ΕΧΩ περασει απο αυτη την καθολου ευχαριστη θεση, ξερω οτι οι αλλοι ΔΕΝ μπορουν να καταλαβουν τις δυσκολιες και τα προβληματα που δημιουργουνται.
Μην πας στο τέρμα... σου λέω ότι είσαι τυχερός και βρέθηκες σε θέση που θα αντέξει...σα μισθωτός, ξέρεις πόσα βγάζεις;
Απλή ερώτηση σου κάνω... πόσα σου μένουν στο χέρι έχεις ιδέα;;; Φυσικά και όχι γιατί κάθε βδομάδα αλλάζει το νούμερο!
Εμείς στο σπίτι λέγαμε ότι πρέπει να ζούμε με τα περσινά, να βάζουμε τα τρέχοντα εισοδήματα σε ένα κουτί και να υπολογίζουμε μετά από ένα χρόνο πόσα βγάζουμε ώστε να ζήσουμε αναλόγως. Πρόσφατα καταλάβαμε ότι πρέπει να τα κρατάμε μια πενταετία γιατί αρχίσαν και τις αναδρομικές αρπαγές... - Είναι αστείο να λέει κάποιος πως θα δουλέψει περισσότερο για να πληρώσει τα τέλη. Για την ακρίβεια, είναι κάτι διαφορετικό από αστείο, αλλά δεν θέλω και να παρεξηγηθώ με συμπαθείς κατά τ' άλλα συμφορουμίτες και φίλους....
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κατάλαβες τώρα Νίκο γιατί σου λέμε ότι δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα;Όχι. Έχω γράψει κάτι αντίθετο από το παραπάνω? Έχω γράψει ότι δουλειές υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν, ανεργία δεν υπάρχει και είναι όλα σούπερ? Γουστάρουμε φόρους?! Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω. Πως το συμπεραίνεις αυτό?
Μη μου λες ότι δεν έχω επαφή με τη πραγματικότητα όταν και άνεργος έχω μείνει πρόσφατα, και παλέτες έχω κουβαλήσει και ράφια έχω γεμίσει. Πιο μέσα στην αγορά αυτή τη στιγμή (και τρέχω και σαν τον μ@λ@κ@), δεν μπορεί να είμαι...οπότε μη μου λες ότι δεν έχω επαφή με τη πραγματικότητα επειδή δέχομαι να πληρώσω τα τέλη και δεν αντιδρώ όπως άλλοι (που ενδεχομένως να έχουν τις καβάτζες τους) τη στιγμή που δεν έχω κι άλλη επιλογή ή μου καλοφάνηκε που τελικά θα πληρώσω 180 ευρώ έκτακτη εισφορά στο τεκμήριο αντί για 440, γιατί από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα.
Επίσης, επειδή διάβασα το μεσοπρόθεσμο, πέρα από το γεγονός ότι το 5% ισχύει για τα τεκμήρια του 2010, το 2012 δεν αναφέρει για έκτακτη εισφορά...εκτός αν του χρόνου βάλουν κάτι καινούριο (πολύ πιθανό). Άλλο τα νέα τεκμήρια και άλλο η έκτακτη εισφορά στους 2λιτρους και πάνω με βάσει τα περσινά τεκμήρια.
Το 'θέμα' θα με ενδιέφερε ακόμα και 1000άρι να είχα διότι όπως και να το δεις η αλητεία είναι αλητεία και αν δεν την πολεμήσεις θα επεκταθεί και αλλού.
Μη ψάχνεις να βρεις λογική σε ένα κράτος που είναι ένα βήμα απ'τη πτώχευση. Δεν υπάρχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πολλοί Έλληνες δεν έχουν καταλάβει και αντιδρούνε με όλους τους υπέρογκους φόρους. Θα βάλει φόρους όπου μπορεί, να μαζέψει ό,τι λεφτά μπορεί μπας και ξεφύγουμε το κίνδυνο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι τα τέλη, 10% πάνω από πέρσι και 180 ευρώ έκτακτη εισφορά. Είναι 30 ευρώ το μήνα στην άκρη μέχρι το τέλος του χρόνου αν θες να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου, την οποία δεν την γλιτώνεις αν έχω καταλάβει καλά ακόμη και πινακίδες να καταθέσεις. Πέρσι το 600άρι το πλήρωσες?
Να δούμε τι θα συζητάγαμε τώρα αν δεν είχε ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο.
-
Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει άλλη λύση κάνεις λάθος. Για παράδειγμα εχει παταχθεί η φοροδιαφυγή σε όσους βγάζουν εκατομύρια και δηλώνουν 12.000; Έχουν μειωθεί οι κρατικές δαπάνες πχ στα εξοπλιστικά προγράμματα; Έχει επιστρέψει στην αγορά έστω και ένα μικρό μέρος των χρημάτων που δόθηκαν ως στήριξη στις τράπεζες;
Δεν νομίζω. Αντίθετα λόγω της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού ακολουθείται πάντα η εύκολη λύση να τα πάρουμε από τους μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν μπορούν να τα κρύψουν. Άρα ας καταργήσουμε τα δώρα, ας μειώσουμε το αφορολόγητο, ας αυξήσουμε τους άμεσους φόρους, ας βάλουμε έκτακτες εισφορές παντού κτλ.
-
Εχει κανένας στοιχεία πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανά κατηγορία ανά έτος? να δουμε ρε παιδί μου πόσα βγάζουν. Παλιά είχαμε στοιχεία ότι τα άνω των 2000 είναι τόσα και πληρώνουν ΥΥΥΥ του συνόλου. Θα δουμε έτσι που παει το πράγμα. Διότι η κυβερνηση θέλει να μεγαλώσει με κάθε τρόπο το σύνολο...Αρα αν μείνουν 10.000 αμάξια σε μία κατηγορία τι θα κάνουν? ΘΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΉΣΟΥΜΕ ΜΕ 10.000 ΕΥρω το καθένα?
Εχει λοιπόν κάποιος τέτοια στοιχεία?
- Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο πιεσμένος δίλιτρος δε θα πληρώσει καινουργια τηλεόραση, ψυγείο, σχολείο φέτος γιατί θα το δωσει αλλου. Διπλό το κακό λοιπόν
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
- Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο πιεσμένος δίλιτρος δε θα πληρώσει καινουργια τηλεόραση, ψυγείο, σχολείο φέτος γιατί θα το δωσει αλλου. Διπλό το κακό λοιπόν
ή ΔΕΝ θα τα δωσει.
Καποιος τροπος θα υπαρχει.Ετσι ή αλλιως τα χρηματα αυτα απο καπου θα λείψουν.
Βεβαια οσο πιο ανεξαρτητος εινα καποιος, τοσο πιο ευκολο γι'αυτον.
*Ανεξαρτητος: Να μη δεσμευεται απο δουλεια, παιδια, ή λοιπους παραγοντες ως προς τη χρηση και τα (επιπλεον) εξοδα του αυτοκινητου του
-
Εγω λέω φέτος να μην πληρώσω και ασφάλεια κλοπής. Να το κλέψουν να το πουλήσουν σε ποιον?
-
δεν γλυτώνεις και πολλά από το ασφάλιστρο της ολικής κλοπής.
-
Πάντως ρε παιδιά αυτή η χώρα όσο παει και απομακρύνει τους λάτρεις της αυτοκίνησης,δηλαδή έφτασα 37 χρόνων για να απόκτησω ένα διλιτρο που το είχα αχτι τόσα χρόνια,και μας κοτσαρει ένα χιλιαρικο τώρα τέλη,και έκτακτη εισφορά.
Το πιο λογικό για μένα,επειδή εργάζομαι εξωτερικό,παει για πούλημα το διλιτρο,και αγορά απο άλλο κράτος ΕΕ,πλέον δεν συμφέρει αυτη η χώρα σε τίποτα.
Και μην ακούω χαζομαρες,περί διλιτρου ότι είναι ακριβή κατηγορία,και τέτοια,καθώς σε όλη την Ευρώπη το διλιτρο θεωρείται ένα νορμαλ κατηγορίας αυτοκινητο,εδώ σε αυτο το χαζοκρατος θεωρείται πολυτέλεια.
Τι να πω το πρώτο βήμα ήταν δουλειά στο εξωτερικό,εδώ και ένα χρόνο,το δεύτερο βήμα προφανώς,τον πουλο απο δω ολοκληρωτικά,μπάς και βρούμε την υγεία μας.
-
Ολοι την κανετε ενω εγω λεω να επιστρεψω Ελλαδα...
εχει δικιο και ο Peter Pan...
αντε ομως αντεξε παλι εξω μακρια απο οικογενεια σπιτι κλπ...
πρεπει να ειμαι μ@λ@κ@ς τελικα που σκεφτομαι αυτα τα πραγματα...
-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111485254
Λεει μόνο για φέτος έκτακτη για να μην τα πουλήσουμε όλοι.... ή τα καταθέσουμε μάλλον
και επίσης λεει οτι ειμαστε 100.000. Ποσα είναι όλα τα αμάξια?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Λεει μόνο για φέτος έκτακτη ...Οποιαδήποτε αποφαση παίρνεται πλέον με ετήσια ισχύ! Για του χρόνου βλέπουμε!
Σε λίγο τα τέλη θα βγαινουν με καμια δύσκολη μαθηματική συνάρτηση που το αποτέλεσμα της θα το μαθαίνουμε μόνο μπροστά στο ταμείο για να μην μπορούμε να κάνουμε πίσω! -
Οπως και να χει,ακόμα και τα 660 είναι πολλά,σε συζήτηση με άγγλο συνάδελφο,του είπα ποσά θα δώσω γι αυτο το έτος,και έβαλε τα γέλια,στην Αγγλία πάνω απο 300£ δεν θα έδινα μου είπε.
Εντωμεταξυ είναι και η βενζίνη στο κόλπο,τέλος για μένα αμα εισαι φαν του γρήγορου αυτοκινήτου,μετακομιζεις σε άλλη χώρα,αν μπορείς.
Εδώ πλέον θα μείνουν όλοι με χιλιαρια,και ecodrive φυλαδιο που μου δώσανε τις προάλλες στα διόδια αττικης οδού,και έβαλα τα γέλια,και ήμουν με διλιτρο τουρμπο 265 άλογα. -
Τακτική εισφορά πρέπει να την ονομάσουν γιατι κάθε χρονο την πληρώνουμε
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Ωραία. Εμάς χέσε μας, να πώ ότι είμαστε μόνοι, θύματα, ανοργάνωτοι, άβουλοι και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά να τον πιούμε άλλη μια φορά κανονικά. Βλέπω ότι μένει το μαγικό όριο των 1.929 κ.εκ. Η μόνη εταιρεία που δεν 'πλήττεται' πάλι είναι η Mercedes (C200, SLK200, E200 κτλ). Οι άλλοι οι αντιπρόσωποι (BMW, AUDI, SKODA, SEAT, κτλ) θα τους έπεφτε ο κώλος δηλαδή να πληρώσουν ένα δικηγόρο σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο για παρεμπόδιση της ελεύθερης αγοράς στον τομέα αυτό από το Ελληνικό κράτος;Τα τέλη υπολογίζονται με CO2. Hellooooo
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
Εντωμεταξυ είναι και η βενζίνη στο κόλπο,τέλος για μένα αμα εισαι φαν του γρήγορου αυτοκινήτου,μετακομιζεις σε άλλη χώρα,αν μπορείς.
Εδώ πλέον θα μείνουν όλοι με χιλιαρια,και ecodrive φυλαδιο που μου δώσανε τις προάλλες στα διόδια αττικης οδού,και έβαλα τα γέλια,και ήμουν με διλιτρο τουρμπο 265 άλογα.Σημάδι των καιρών μας αυτό που διαπίστωσα πριν λίγες εβδομαδες στην ΕΟ απο Θεσ/νίκη έως την Αθήνα να 'προσπερνώ' μόνο supermini και μεχρι 1,3! Απο το Σχηματάρι και μετά τα μεγάλα και τα γρήγορα ... για κοντινές διαδρομές.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ωραία. Εμάς χέσε μας, να πώ ότι είμαστε μόνοι, θύματα, ανοργάνωτοι, άβουλοι και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά να τον πιούμε άλλη μια φορά κανονικά. Βλέπω ότι μένει το μαγικό όριο των 1.929 κ.εκ. Η μόνη εταιρεία που δεν 'πλήττεται' πάλι είναι η Mercedes (C200, SLK200, E200 κτλ). Οι άλλοι οι αντιπρόσωποι (BMW, AUDI, SKODA, SEAT, κτλ) θα τους έπεφτε ο κώλος δηλαδή να πληρώσουν ένα δικηγόρο σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο για παρεμπόδιση της ελεύθερης αγοράς στον τομέα αυτό από το Ελληνικό κράτος;
Τα τέλη υπολογίζονται με CO2. Hellooooo
H 'έκτακτη' εισφορά όμως υπολογίζεται με τα κυβικά. Hellooooooooooo!
-
Η έκτακτη εισφορά δεν είναι αρκετή για να στοιχειοθετήσει παρεμπόδιση της ελεύθερης αγοράς ή αθέμιτο ανταγωνισμό.
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
Οπως και να χει,ακόμα και τα 660 είναι πολλά,σε συζήτηση με άγγλο συνάδελφο,του είπα ποσά θα δώσω γι αυτο το έτος,και έβαλε τα γέλια,στην Αγγλία πάνω απο 300£ δεν θα έδινα μου είπε.Επηδει ειμαι Αγγλια τα ΤΚ πανε με τους ρυπους οποτε αν εχει παλια σχετικα τεχνολογια πληρωνεις και πανω απο 300 λιρες. Μαλιστα τα καινουρια αυτοκινητα εχουν και επιπλεον ΤΚ που δεν εινα λιγα 400-500 την πρωτη χρονια. Μετακομισε Αγγλια για να εχεις φθηνα δεξιοτιμονα αυτοκινητα και πληρωσε 1500 το χρονο σε ασφαλεια για αμαξι αξιας 13000.
Επισης πανω απο 2λτ ειναι πολυτελεια και εδω περα. Τα περισσοτερα αυτοκινητα ειναι κατω απο 2λτ και ντηζελ φυσικα.
Τέλη κυκλοφορίας