-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Α μαλιστα!
Πεσαμε κι αλλο στα 849€! Του ´06 ειμαι!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλά μη χαίρεσαι ακόμα.
Ικανούς τους έχω να βάλουν τέλη και για τρέϊλερ
Και πως θα το μάθουν?
Άδεια ρυμούλκησης δεν έχεις βγάλει;
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=345&id=&tid=345Ναι εχω αδεια...αλλα δεν εχει κατατεθει στην εφορια ή στο υπουργειο οπως πχ η αδεια κυκλοφοριας. Δεν δηλωνεται στη φορολογικη δηλωση κατι εννοω.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το να φορολογείς αγρίως την κατοχή αυτοκινήτων που είναι κάποιων ετών και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αντιστοιχία ή αναλογία με το είσοδημα των ιδιοκτητών ή την αξία του κάθε αυτοκινήτου, είναι εντελώς παρόλογο και ηλίθιο.Ειδικά στη φάση που διανύουμε που τα εισοδήματα του περισσότερου κόσμου καθώς και η αγοραστική δύναμη έχουν συρρικνωθεί, είναι εντελώς ανόητο να επιβάλλεις εξοντωτικά τέλη τιμωρώντας πολίτες για ένα αυτοκίνητο που αγόρασαν παρελθόντα έτη κατά τα οποία ίσχυαν άλλα δεδομένα και ενδεχομένως είχαν μεγαλύτερο εισόδημα, ενώ κατά την αγορά είχαν ήδη χρυσοπληρώσει το κράτος με τέλη και φπα.
Έρχεται λοιπόν το κράτος και για άλλη μια φορά θέλει να συμπεριφερθεί π**στικα και ληστρικά (για να τα λέμε όπως είναι και να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις). Ως πότε νομίζουν πως μπορούν να κοροϊδεύουν έτσι τον κόσμο; Είπαμε τόσα χρόνια ο κόσμος έσφιγγε τα δόντια αλλά είχε ακόμα κάποιο εισόδημα να τα στηρίζει όλα αυτά. Τώρα ο άνεργος τι θα κάνει (θυμίζω πως είμαστε στο επίπεδο του 20% πλέον); Ο επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας ή έμπορος που έκλεισε και έχει μπει μέσα για τα καλά; Δεν μπορείς να τιμωρείς κάποιον για κάτι που απέκτησε ΝΟΜΙΜΑ και καταβάλλοντας όλους τους φόρους, τέλη, φπα στο παρελθόν για την απόκτησή του. Όπως και δεν μπορείς με το έτσι θέλω να προχωράς σε παράλογες αυξήσεις. Γιατί ο κόσμος θα αντιδράσει. Και δεν θα αντιδράσει πλέον από καπρίτσιο, αλλά επειδή τίθεται θέμα επιβίωσης και ΔΕΝ βγαίνει πια οικονομικά.
Και να είναι σίγουροι πως όταν κάποιος φέρεται με μη... αντρίκιο τρόπο, έτσι θα του φερθεί και η άλλη πλευρά.
+1
Νομίζω ότι η λογική των τεκμηρίων (επειδή και βέβαια δεν στέκει ότι αντικατοπτρίζουν τα έξοδα συντήρησης ενός οχήματος), είναι ότι 'προφανώς συστηματικά έκλεβες την εφορία τα προηγούμενα έτη ώστε να αποκτήσεις 2λιτρο, άρα θα τα πληρώσεις τώρα'.
Άρα συμπερασματικά το τεκμήριο:
- Σε θεωρεί εκ των προτέρων κλέφτη
- Αρνείται επί της ουσίας να ελέγξει το πόθεν έσχες σου και σε τιμωρεί σαν να μην έχει γίνει έλεγχος
- Ισοπεδωτικά σε προσαρμόζει σε κάποιο αυθαίρετο και στρεβλό προφίλ 'μέσου Έλληνα' (κάποιου που κάνει 30.000 χλμ το χρόνο)
- Συνειδητά απαξιώνει την περιουσία σου (όποιος είναι μάγκας ας πάει να το πουλήσει το 2λιτρο τώρα)
Τα 2 πρώτα αποτελούν παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας (1) και παράβαση καθήκοντος (2). Το 3 και 4 είναι καταφανώς αντισυνταγματικά καθώς καταπατούν την αρχή της ισότητας στη φορολογική μεταχείριση και της προστασίας της περιουσίας. Τέλος όλα μαζί τεκμηριώνουν το παράπτωμα της κατάχρησης εξουσίας. Σημειώνω ότι ο έλεγχος του πόθεν έσχες είναι υποχρεωτικός για το αγοράζοντα νέο όχημα οπότε αφού το αγόρασες (όποτε έγινε αυτό) θεωρητικά έχεις περάσει τον έλεγχο και το θέμα έχει λήξει εκεί.
Η άνανδρη αντίδραση δεν είναι απαραίτητη. Αν κάποιος δικηγόρος διαβάζει εδώ και θέλει να στήσει ένα Paypal για να πάει στα δικαστήρια το κράτος, θα βρεί αύριο το πρωί €100 από εμένα και θέλω να πιστεύω κι από άλλους πολλούς.
-
Nίκο (nidosan) κανόνισε να το γκαντεμιάσεις...
-
Πρέπει να σου πω ιστορία (προ 20ετίας) όπου ήταν καλεσμένος στο γείτονά μου (που ήταν οφθαλμίατρός του) μαζί με τη Μαρίκα και την ίδια ώρα εμείς μαζεύαμε 3 αμάξια από χαντάκι στο Διόνυσο που έφυγαν από γλίτσα που είχε κάτω ο δρόμος και κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο (ο αδερφός μου & 2 φίλοι μας με 205, ο κολλητός μου με Golf στο τελείως άσχετο, χωρίς να έχουμε κανονίσει να βρεθούμε, με 2 άλλους φίλους του, και ένα άσχετο ζευγαράκι που πήγαιναν βόλτα 1 το πρωί....
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Α μαλιστα!Πεσαμε κι αλλο στα 849€! Του ´06 ειμαι!
βλεπεις; δεν ειναι τοσο ασχημα τελικα...τοση γκρινια ομως...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Α μαλιστα!
Ποια γκρίνια, εδώ του βουτάνε 849 ευρώ με το 'έτσι γουστάρω' κι ο άνθρωπος ζητωκραυγάζει.
-
Tα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι τίποτε μπροστά στην αύξηση από 33% ως ...100% των τεκμηρίων.
Δηλ. έστω πως έχω ένα 1400άρι 5200 ευρώ τεκμηριο συν ένα 1000άρι 4000 ευρώ αμέσως αμέσως μόνον γι' αμάξια 9200.
Εστωότι έχω ακόμη ένα σπίτι 95 τμ. όπου στεγάζεται η τετραμελής οικογένεια και το σπίτι του παπού στο χωριό το χρέπι 150 τμ. γιατί έχει αποθήκη και στάβλο.
Βρείτε από τους νέους καταλόγους του Μπένι τα ποσά για τα παραπάνω και βάλτε στα συν και το τεκμήριο διαβίωσης που άγνωστον αν θααυξηθεί και αυτό!! Π.χ. 4200 για το σπίτι και άγνωστο ποσόν για το χρέπι στο χωριό (τι να το κάνω, να το κατεδαφίσω ή να το χαρίσω στον Μπένι;)
Θα δέιτε πότε για πλάκα ξεπέρασα το τεκμήριο εγώ ο ηλίθιος που έχω εισόδημα 18,000 ευρώ καθαρά από μισθούς (μειωμένο εισόδημα φέτος αφού η εταιρία έκανε -αναγκαστικά- περικοπή 10%) και άλλα 5.500 ευρω η σύζυγος που ημιαπασχολείται μια και έχει να αναθρέψει τα ανήλικα
ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΧΙΛΙΟΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΟ/ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΗΛ. ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 25% ΚΑΙ ΠΑΝΩ. Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ... Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΟΤΙ ΚΟΠΙΑΣΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.
ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ... -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Α μαλιστα!
Απ'τα 1.100 που λέγαμε στην αρχή...τα 850 είναι μια χαρά...250 ευρώ κάτω! Δηλαδή ένα σετ λάστιχα και 4 προπονήσεις για το καρτ. Δε τα λες και λίγα
Ποια γκρίνια, εδώ του βουτάνε 849 ευρώ με το 'έτσι γουστάρω' κι ο άνθρωπος ζητωκραυγάζει.
Τι να κάνω? Να τα βάψω μαύρα? Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
Αυτά θα μου ζητήσουν να πληρώσω, θα τα πληρώσω καθώς δεν έχω άλλη επιλογή.
Με τη γκρίνια δε καταφέρνεις τίποτα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι να κάνω? Να τα βάψω μαύρα? Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
Αυτά θα μου ζητήσουν να πληρώσω, θα τα πληρώσω καθώς δεν έχω άλλη επιλογή.
Με τη γκρίνια δε καταφέρνεις τίποτα.
Μπορείς να επαναστατήσεις.
Να πας στην πλατεία να ρίξεις τις μούτζες σου να βρίσεις και λίγο και μετά οι βουλευτές θα φοβηθούν και αντί να αυξήσουν, θα μειώσουν τελικά τα τέλη. -
Φετος αποφασισα να απέχω απο το 'σπορ' υπολογισμού τι θα πληρώσω και τι θα μου ζητήσουν. Βαρέθηκα!
Μου αρκεί που πέρσι για το 1000άρι του 96' με 4 καρέκλες, 4 ρόδες και 1 τιμόνι (αξίας λιγότερης απο τα ετησια τέλη) πλήρωσα περίπου τα 2πλάσια από τα καινούρια full εξοπλισμένα 1200άρια. -
Ατακα του καλοκαιριου ο κογιοτε...μιλησε για χτισιμο εμπιστοσυνης μεταξυ πολιτων και ελληνικου κρατους!lol
Στη τατιανα τατιανιες... -
Κι'όμως είναι τεράστια αλήθεια αυτή η σχέση 'εμπιστοσύνης'.
Σε αφήνω να κλέβεις, με ψηφίζεις να κλέβω. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Ατακα του καλοκαιριου ο κογιοτε...μιλησε για χτισιμο εμπιστοσυνης μεταξυ πολιτων και ελληνικου κρατους!lol
Στη τατιανα τατιανιες...Για να μην πληρωθούν τα τέλη θέλει ευρωπαικό δικαστήριο... Δε βλέπω άλλη λύση.
Να ξέρεις ότι φοβάμαι κι εγω πλέον τα πάντα... γιατί καταρρέει το μοντέλο (σε πιστεύω δεν σε πιστεύω)
Αλλά δε μπορούμε να προχωρήσουμε πλεον έτσι. Και με εκπλήσσει που κανένας δε το αναφέρει στις πολιτικές εκπομπές. Δε λένε τίποτα ουσιαστικά...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Α μαλιστα!
Καλά μη χαίρεσαι ακόμα.
Ικανούς τους έχω να βάλουν τέλη και για τρέϊλερ
Και πως θα το μάθουν?
Άδεια ρυμούλκησης δεν έχεις βγάλει;
http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=345&id=&tid=345Ναι εχω αδεια...αλλα δεν εχει κατατεθει στην εφορια ή στο υπουργειο οπως πχ η αδεια κυκλοφοριας. Δεν δηλωνεται στη φορολογικη δηλωση κατι εννοω.
Από τη στιγμή που βγήκε η άδεια έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία σου. Φακελωμένος είσαι μην το ψάχνεις
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Στη τατιανα τατιανιες...Για να μην πληρωθούν τα τέλη θέλει ευρωπαικό δικαστήριο... Δε βλέπω άλλη λύση.
Να ξέρεις ότι φοβάμαι κι εγω πλέον τα πάντα... γιατί καταρρέει το μοντέλο (σε πιστεύω δεν σε πιστεύω)
Αλλά δε μπορούμε να προχωρήσουμε πλεον έτσι. Και με εκπλήσσει που κανένας δε το αναφέρει στις πολιτικές εκπομπές. Δε λένε τίποτα ουσιαστικά...
Η λύση είναι να κινηθούμε όλοι ομαδικά και όχι μεμονωμένα. Άλλωστε και οι ίδιοι οι δικαστές έχουν φάει το αγγούρι. Και εκείνοι αυτοκίνητα έχουν. Εαν είναι τόσο στόκοι να βγάλουν νόμιμο το χαράτσι τι να πω...
-
τι ειναι αυτα που λες;;;; να τα πληρωσεις αμασητα και να το βουλωσεις που θα διαμαρτυρηθεις κι απο πανω. να κανεις οτι σου πουν για το καλο σου, ακους κυριος;
κι αν εχεις διλιτρο και σου φαινονται λιγα τα 850 να δωσεις παραπανω, ενταξει;
-
Σου φαίνομαι για... αμερικανάκι;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σου φαίνομαι για... αμερικανάκι;α δεν εχεις πανω απο 2000 κυβικα τοτε. μειωμενο τεκμηριο η οχι;
-
αν ειναι να την συννεχίσουμε τη κουβέντα να το σοβαρέψουμε λίγο. Αν είναι κάποιος που νομίζει ότι εχουμε κάποιο νομικό πάτημα να το δουμε πάλι...
-
Έχει θίξει ο komis1 στην προηγούμενη σελίδα κάποια σημεία που πρέπει να εξεταστούν
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2263163#p2263163
Σε αυτά θα προσθέσω και τα
5) Δεν λαμβάνουν υπόψη το είσοδημα και την περιουσιακή κατάσταση κάποιου αλλά επιβάλλουν παράλογα τέλη αδιακρίτως και βλακωδώς βάσει των κυβικών εκατοστών
6) Δεν λαμβάνουν υπόψη την τρέχουσα αξία κάθε αυτοκινήτου, πάλι στηριζόμενοι στην ανόητη κλίμακα των κυβικών εκατοστώνΣίγουρα χρειάζεται κάποιος νομικός να διερευνήσει την περίπτωση και να μας πει τι ισχύει και τι μπορεί να γίνει
Τέλη κυκλοφορίας