-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
λίγο πιο αναλυτικά ....http://www.enet.gr/resources/article-fi ... arthma.pdf
λίγο αχταρμάς και λίγο από όλα .... για να μας βολεύει τελικά και για μην χάσουμε την κότα με τα χρυσά αυγά !!
τα κεκ παραμένουν να καθορίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τον συνολικό φόρο
κ.εκ, αδεια κυκλ, πράσινος δακτ, κ.καυσεαρίων, Co
επίσης αν διάβασα καλά υβριδικό πριν του 2005 δεν μπορεί να μπαίνει κάθε μέρα στο δακτύλιο ....και για κάποιον που κάνει μια συνειδητή επιλογή αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο που είναι όσο φιλικότερο γίνεται συνολικά στο περιβάλλον, του κάνουμε δώρο για λίγα χρόνια, την τρομερή έκπτωση του -18€ το Χρόνο !!!!
επίσης κακώς επικοινωνιακά τα βάφτισαν πράσινα/ περιβαλλοντικά τέλη ...... ΤΕΛΗ παλαιότητας θα έπρεπε να λέγονται ....
Μολις το δίαβασα και με έπιασαν τα γέλια....
Χρισιμοποιούνε φράσεις όπως:
'Μέτρα Αντιμετώπισης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης'
'Περιβαλλοντικά Τέλη Κυκλοφορίας'
'Περιβαλλοντική αποτίμηση'
'σχέδιο δράσης για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την οδική κυκλοφορία.'
'Τα προτεινόμενα μέτρα, αν και κατεξοχήν περιβαλλοντικά έχουν και μεγάλες
οικονομικές αλλά και συγκοινωνιακές διαστάσεις.'Με αυτή την λογική και ο φόρος εισοδήματος είναι περιβαλλοντικός φόρος μιας και αναπνέουμε και μολυνούμε την ατμοσφαίρα με Co2.
Ευτυχώς που δεν έκανα την μαλακία να γυρίσω Ελλάδα το 2004 όταν όλοι οι φίλοι μου μου έλλεγαν οτι η Ελλάδα έχει αλλάξει και είναι καιρός να γυρίσω. Τώρα όλοι μου λένε να κάτσω έδω που είμαι.
Μονό μιά χούντα μπορεί να σώσει την ελλάδα με την προυπόθεση οτι θα εκτελεσουν όλους τους πολιτικούς.
Επίσης μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει κάποιος πως εβγαναν συμπέρασμα για 25% μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων και 35% μείωση των εκπομπών
μονοξειδίου του άνθρακα και υδρογονανθράκων.Με λίγα λόγια ο συνταξιούχος πατέρας μου τώρα θα πληρώνει 212 Ευρώ τέλη έναντι 112 που πληρωνε μέχρι τώρα για το Accent του 1996.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γιατι θα θελει η αδεια να ειναι στο ονομα σου για 1 χρονο τουλαχιστον.
άρα δεν παίζει γιατί για 1 χρόνο θα πληρώσεις κ τέλη μια φορά τουλάχιστον.
-
Πάντως η εφευρετικότητα του ελληνικό κράτος ξεπερνάει και τον Φώσκολο.
-
Για να βγάλει τα τέλη κυκλοφορίας, ή την επιδότηση απόσυρσης και αγοράς νέου αυτοκινήτου, συνδυάζει ΚΑΙ κυβικά (να μην ξεχνιόμαστε) ΚΑΙ κλάση ρύπων κατά euro.
-
Παράλληλα για να βγάλει τις άδειες του δακτύλιου συνδυάζει ΚΑΙ κλάση ρύπων κατά euro, ΚΑΙ εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ΚΑΙ την ύπαρξη υβριδικής τεχνολογίας, ΚΑΙ τον λήγοντα της πινακίδας για τις διάφορες κατηγορίες.
-
Για την έκτακτη εισφορά η προσέγγιση είναι μονοδιάστατη. Κυβικά.Period.
-
Για το τέλος ταξινόμησης το κάνει λίγο πιο σύνθετο. Κυβικά και κλάση ρύπων κατά euro, εκτός αν είσαι υβριδικός οπότε απαλλάσεσαι.
Επίσης εντύπωση κάνει το γεγονός ότι ενώ οι διαρροές προς τον τύπο τον τελευταίο καιρό, βοηθούντος του μέντορα ΣΕΑΑ, μιλούσαν για τέλη κυκλοφορίας αναλόγων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όπως γίνεται ήδη σε πολλές χώρες, το ΥΠΕΧΩΔΕ έδωσε σημαντική βαρύτητα στο μικροκλίμα των πόλεων προτάσσοντας την σημασία των κλάσεων euro οι οποίες ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν το διοξείδιο, το οποίο και έλαβε υπόψη σε μερικές υποκατηγορίες των αδειών δακτυλίου και μόνο.
Αν μη τι άλλο πρέπει να υπήρξε πολύ προετοιμασία (και υπολογισμοί με το κομπιουτεράκι ως προς το 'τι βγάζουμε') για την ανακοίνωση αυτή. -
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για την έκτακτη εισφορά η προσέγγιση είναι μονοδιάστατη. Κυβικά.Period.
Αν κατάλαβα καλά δεν είναι καθόλου 'έκτακτη'. Την καθιέρωσαν, αφού είναι ξεκάθαρο ότι όποιος έχει αμάξι με κινητήρα >1929cc είναι 'πλούσιος' κι όποιος έχει από 1.8Τ και κάτω 'φτωχός'.
Αν μη τι άλλο πρέπει να υπήρξε πολύ προετοιμασία (και υπολογισμοί με το κομπιουτεράκι ως προς το 'τι βγάζουμε') για την ανακοίνωση αυτή.
Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο από την αρχή.
Χαίρομαι πάντως που διαπιστώνω ότι το IQ αυτών που τα σκέφτηκαν ξεπερνάει το αντίστοιχο μιας τσουγκράνας. Σου λέει 'θα τσουβαλιάσουμε μικρά και μεγάλα, ακριβά και φθηνά, με βάση την κατηγορία EURO (1,2,3,4,5) και για να μη μας πουν ότι σιγά που ένα Daihatsu Cuore του 2008 συγκρίνεται σε ρύπους με μια F430 της ίδιας χρονιάς, θα βάλουμε μέσα και τα κυβικά!!!!'
-
είναι ένα σχέδιο νόμου ... κοπτο-ραπτική, καθαρά φοροεισπρακτικό. Να δούμε στους υπολογισμούς τους, αν έχουν υπολογίσει ή όχι και την 'πάγια' μείωση του -50%, του ΕΤΤ.
πάντως εμένα, μου κάνουν φοβερή έκπτωση των -18€ για φέτος .... έεεεε αυτό το θεωρώ κοροϊδία .....
για πόσα Kg M@l@k³Σ μας περνάνε ...... ??? φαντάζομαι για πολλά kg
-
Και με τα Euro4 που ήταν Euro4 όταν μπορούσαν να κυκλοφορούν τα Euro3 τι θα κάνει? Δεν είναι άδικο για τον τότε οικολογικά σκεφτόμενο ιδιοκτήτη τους?
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Με λίγα λόγια ο συνταξιούχος πατέρας μου τώρα θα πληρώνει 212 Ευρώ τέλη έναντι 112 που πληρωνε μέχρι τώρα για το Accent του 1996.
**Είναι άθλιοι! **Αν είναι δυνατον να θεωρείται ένα μικρό του 96 ότι παράγει περισσότερο CO2 από ένα νέο Impreza WRX, για να μην πάμε σε εξωτικά αμάξια !
Στο Πρώτο Θέμα διάβασα και το εξης ωραίο:
'Σημειώνεται ότι η προμήθεια του σήματος των «περιβαλλοντικών» πλέον τελών κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται -όπως και σήμερα- στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους από πιστοποιημένα σημεία συναλλαγής (π.χ. τράπεζες) με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση της κάρτας ελέγχου καυσαερίων του οχήματος. '
Έ, ρε τι έχει να γίνει!!!!!Να 'χαιρόμαστε' το νέο φόρο, τον 'περιβαλλοντικό'! Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να μειώνονταν οι άλλοι ήταν απλά αφελής!
Το επόμενο είναι όποιος παίρνει φάρμακα για στομαχικά φουσκώματα να πληρωνει σύντομα και αυτός περιβαλλοντικό φόρο. Τα στοιχεία θα ελέγχονται από τα πιστοποιημένα ταμεία ασφάλισης.
-
έχεις δίκιο, αφού βασικά .... δεν παίζει ρόλο το EuroΧ, αλλά ΜΟΝΟ η παλαιότητα του αυτοκινήτου
φαντάσου πόσο άδικο είναι το μέτρο για κάποιον που από την 9/2009 αγοράσει ένα αυτοκίνητο EURO6, σε σχέση με κάποιον, που αγοράσει κάποιο EURO4.
είναι σαφές ότι έγινε έτσι η ρύθμιση για τους εμπόρους .... φαντάσου να έχει στοκάρει ο έμπορος αυτοκίνητα EURO4 και να καταφέρει να τα πουλήσει μετά από 2-3 χρόνια !!!! έτσι όπως το έκαναν μπορεί να το κάνει χωρίς να έχει καμιά απώλεια για το εμπόρευμα του. Το περιβάλλον τώρα ποιος το
-
πάντως εμένα, μου κάνουν φοβερή έκπτωση των -18€ για φέτος .... έεεεε αυτό το θεωρώ κοροϊδία .....
Πρέπει να δούλεψαν φοβεροί τεχνοκράτες στα υπουργεία για αυτό το 18 !!!
Αν ήταν 20 θα ήταν μπακαλοδουλειά !Μπράβο στο Σουφλιά που τα 'τακτοποιεί' όλα. Όχι που τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει περιβαλλοντική ευαισθησία!
Θα τους επιβραβεύσει και η Ε.Ε. Ας φέρουν και Ευρωπαίους να τους ξαναψηφίσουν!
-
Ρε παιδιά... επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει Χριστό για το πώς θα υπολογίζονται τα τέλη... ένα αυτοκίνητο Euro 5 με έτος αγοράς το 2009 με 1600 κυβικά και 180 άλογα... τί τέλος θα πληρώσει; Πώς υπολογίζεται αυτό;
-
202-18 € = 184€
-
πωπω! Δεν θα ξέρω τί να τα κάνω... να τα πάρω σε πιτόγυρα; παίρνω περίπου 10... και μου περισσεύουν κιολας!!! Καλύτερα να πάρω 8 και 2 μερίδες πατάτες! Γειά σου ρε Σουφλιά! Μας έφτιαξες πάλι! Τουλάχιστον μία βραδιά Champions League θα βγεί στο τσάμπα! (μόνο τις μπύρες θα πληρώσω )
-
...τραγικό ...
Για το 1000άρι Micra του 96' χωρίς a/c που κάνει διαδρομές μόνο στη Χαλκιδική θα πληρώσω 212€ και για τα δύο 1200άρια Micra/Splash 188€ και για τα δύο!!! -
η φάκα του μέτρου .... είναι ότι όταν μετά από λίγα χρόνια, το αυτοκίνητό του θεωρηθεί παλιό θα σου απαγορεύσουν την κίνηση του στο κέντρο της Αθήνας ..... και θα σε αναγκάσουν να το ανακυκλώσεις .... θες δεν θες .... ακόμα και αν είσαι διαθέσιμος να πληρώνεις δυσβάσταχτα τέλη.
η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις του χρόνου, θα προέλθει αποσύρσεις αυτοκινήτων πριν του 1995 (που θα τις πληρώσουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων 1995-2005), και αγορά αυτοκινήτων με εκπομπές έως 140CO2.
-
η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις του χρόνου, θα προέλθει αποσύρσεις αυτοκινήτων πριν του 1995 (που θα τις πληρώσουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων 1995-2005), και αγορά αυτοκινήτων με εκπομπές** έως 140 **CO2.Δηλαδή μέχρι 1100 βία βια μέχρι 1200 κυβικά (απλοί ... μην σας μπαίνουν ιδέες για 1,2 Tsi κλπ ... παραπάνω θα έχουν) ... ακόμα και τα 1300άρια της αγοράς πάνω απο 140 έχουν εκπομπές!!!
-
Μέεεεχρι να παλιώσει το αυτοκίνητό μου... θα έχει αλλάξει και το μέτρο! (και θα έχουν βρεί κάποιο άλλο για να μας τα παίρνει ακόμα πιο χοντρα!)...
Μέχρι τότε... ας ευχαριστηθώ τα πιτόγυρα -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις του χρόνου, θα προέλθει αποσύρσεις αυτοκινήτων πριν του 1995 (που θα τις πληρώσουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων 1995-2005), και αγορά αυτοκινήτων με εκπομπές** έως 140 **CO2.
Δηλαδή μέχρι 1100 βία βια μέχρι 1200 κυβικά (απλοί ... μην σας μπαίνουν ιδέες για 1,2 Tsi κλπ ... παραπάνω θα έχουν) ... ακόμα και τα 1300άρια της αγοράς πάνω απο 140 έχουν εκπομπές!!!
νομίζω ο 1.4ΤSi έχει λιγότερες εκπομπές από 140gr
-
δηλ. η συνταξιούχος πεθερά μου με το Cuore 850cc '96 θα πληρώσει τα ...ά της για να κάνει 2.000 χλμ. το χρόνο (διαδρομές στο supermarket και 2-3 φορές το χρόνο Ραφήνα). Με σύνταξη 600 ευρώ. Ρε δεν ντρέπεται ο γελοίος...
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Μέεεεχρι να παλιώσει το αυτοκίνητό μου... θα έχει αλλάξει και το μέτρο! (και θα έχουν βρεί κάποιο άλλο για να μας τα παίρνει ακόμα πιο χοντρα!)...
Μέχρι τότε... ας ευχαριστηθώ τα πιτόγυρασύμφωνα με τον ΚΟΚ, από την 1η μέρα κυκλοφορίας του οχήματος σου, πρέπει να έχεις κάρτα καυσαερίων ?
αυτά τα 18€ είναι το κόστος έκδοσης την κάρτας καυσαερίων και χρόνος-ταλαιπωρία που θα χάσεις.
πιττόγυρα ....μμμμ να ένας καλός τρόπος για να αναπροσαρμόσουμε τις εισφορές στο σύστημα υγείας, βάση της τιμής χοληστερίνης ..... κάτι άκουσα από τον υπουργό για 'δωρεάν' ετήσιο check up
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
δηλ. η συνταξιούχος πεθερά μου με το Cuore 850cc '96 θα πληρώσει τα ...ά της για να κάνει 2.000 χλμ. το χρόνο (διαδρομές στο supermarket και 2-3 φορές το χρόνο Ραφήνα). Με σύνταξη 600 ευρώ. Ρε δεν ντρέπεται ο γελοίος...δεν έχεις καταλάβει ότι το σύστημα από την στιγμή που είσαι στην συνταξη .... θέλει όσο το δηνατόν πιο γρήγορα να σε πάει για απόσυρση ..... ΑΧΡΗΣΤΟΙ πολιτικάντιδες .....
Τέλη κυκλοφορίας