-
εδω θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου.. και αυτο ηδη φαινεται απο τα @@ μας που παιρνουν απο τις ακριβες και βενζινες και τα πολλα λιτρα που θα καιγαμε, αλλα δεν καιμε
αρα ξανακαταληγω στο συμπερασμα οτι η οικονομια δεν ειναι πραγματικη επιστημη και αυτοι που την ασκουν δεν ξερουν πού πανε τα 4
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Βλέπουμε μεγάλο φόρο από ενοίκια. Τα μεταβιβάζουμε στην γυναίκα μας που δεν έχει εισόδημα.
Δεν είναι λαμογιά. Επιτρέπεται και το κάνεις και γλυτώνεις 40% φόρο. Μοιράζεις εσύ το ειδόδημα σου αντί για το κράτος.και μετά αν η γυναίκα σε απατήσει κ σε χωρίσει πάει κ η γυναίκα, κ τα ακίνητα
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Βλέπουμε μεγάλο φόρο από ενοίκια. Τα μεταβιβάζουμε στην γυναίκα μας που δεν έχει εισόδημα.
Δεν είναι λαμογιά. Επιτρέπεται και το κάνεις και γλυτώνεις 40% φόρο. Μοιράζεις εσύ το ειδόδημα σου αντί για το κράτος.και μετά αν η γυναίκα σε απατήσει κ σε χωρίσει πάει κ η γυναίκα, κ τα ακίνητα
Δεν μεταβιβάζεις την κυριότητα, αλλά την επικαρπία.
Σε ό,τι αφορά την γκρίνια, τα δίλιτρα και πάνω ήταν πάντα η αγελάδα που άρμεγε το κράτος (και παλιότερα το τέλος ήταν διπλάσιο από τα 1800άρια...) αλλά τελευταία το μάμησαν και ψόφησε!
Όσοι γκρινιάζουν πάντως, κακώς το κάνουν νομίζω: γνώριζαν πως εν Ελλάδι το δίλιτρο είναι ρίσκο ούτως ή άλλως, οπότε...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πλάκα κάνεις, έτσι? Όταν αγοραζόταν το δίλιτρο είχε συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις από το κράτος, και βάση αυτών των απαιτήσεων ο αγοραστής αποφάσισε ότι 'το αντέχει'. Στην πορεία το κράτος, και ενώ η αγορά ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, φέρνει τον αγοραστή προ τετελεσμένου γεγονότος και του λέει ότι πλέον πρέπει να πληρώνει περισσότερο. Και αυτό το θεωρείς κατανοητό (πέρα από την λογική της αρπαχτής)?
Θεωρείς οτι επειδή αγόρασες 1 αυτοκίνητο θα πληρώνεις τα ίδια τέλη μέχρι το 2050;
Να φανταστώ θέλεις να παραμείνει και ο μισθός σου στάσιμος μέχρι τότε;Γιατί να τα πάρει πάλι από τα δίλιτρα και να μην τα πάρει φέτος από τα 1800?
Τα περισσότερα ειναι audi και μερσεντες.Γιατί αγόρασες 2λιτρο ; Αφού τα ξερες....το να γκρινιάζεις μετά μου ακούγεται κάπως.
Και άντε εσύ έδωσες ένα σημαντικό ποσό και πήρες την 320. Σου περισσεύανε δηλ. Τι να πούνε και αυτοί που αγόρασαν 206 2.0 ?
Εντάξει, πάντως δε νομίζω ότι ισχύει (τουλάχιστον όχι για όλους) το 'γιατί αγόρασες 2λιτρο, αφού τα 'ξερες'... Τι ήξερες το 2004-2005? Εγώ τι ήξερα όταν το πήρα το κουβαδάκι μου τότε? Ότι τα τέλη είναι 300κάτι, κι άντε να πάνε 400κάτι σε μερικά χρόνια [με βάση το ρυθμό που αυξανόντουσαν τελευταία 10ετία] και ότι τα 2000 κ.εκ. δεν αποτελούν πλέον τεκμήριο και δε θεωρούνται 'πολυτέλεια' από μόνα τους σε ένα αμάξι. 'Επιτέλους, πάμε να γίνουμε Ευρώπη' σκέφτηκα!... Ε, να έρχονται και να λένε πέρυσι ότι 'θέλουμε 600 Ευρώ παρά κάτι' (ή 600+ αν το είχα πάρει 2 μήνες νωρίτερα το ίδιο ακριβώς αμάξι...) είναι σαν να έρθουν του χρόνου να σου πουν ότι για το 1.8Τ θέλουν 500+ διότι π.χ. 'αποφάσισαν να κάνουν την κλίμακα πιο γραμμική' (ενώ στην πραγματικότητα απλά τόσα τους 'λείπουν'...) και να έρθω εγώ να σου πω 'ρε συ, γιατί δεν πήρες 1.2 ή το πολύ 1.4, αφού τους ξέρεις τι απατεώνες που είναι!'....
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Γιατί να τα πάρει πάλι από τα δίλιτρα και να μην τα πάρει φέτος από τα 1800?
Τα περισσότερα ειναι audi και μερσεντες.- Το να κάνουμε λαμογιές ειναι η αντρίδραση στο σύστημα. Είναι αυτό που κάνει ο Λογιστής στην ΑΕ.
Κοιτάει το νόμο και προτείνει στο αφεντικό τι να κάνει... ή ακόμα και εμείς οι ιδιώτες
Δεν είναι λαμογιά. Επιτρέπεται και το κάνεις και γλυτώνεις 40% φόρο. Μοιράζεις εσύ το ειδόδημα σου αντί για το κράτος.-
Γιατί δεν πήρες και εσύ audi και μερσεντέ να μην πληρώνεις πολλά;
Έτσι όμως, να πληρώσει και ο π0^%$ης ο γείτονας που ήθελε μερσεντέ. Ωραίο σκεπτικό... -
Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Δεν το πιστεύω οτι διαβάζω τέτοιες γελοιότητες.
Για να μην βγω και πολύ off-topic, αν πιστεύεις οτι δε μπορείς να συντηρίσεις μια 320, πούλα την. Δεν είναι για τα κυβικά σου στις μέρες μας, όπως τα περιγράφεις.
Γελειότητες είναι αυτά που γράφεις εσύ.
Οταν φορολογικά κάτι δε σε βολεύει το μετακινείς. Αυτό γίνεται πάντα. και γίνεται γιατί το κράτος δεν είναι αναλογικό. Αν πληρώναμε για 1 cc φόρο κανένας δε θα σκεφτότανε να αλλάξει κατηγορία αμάξια
Τα σκαλοπάτια φταίνει.
Εγω δε λέω να πληρωσουν οι άλλοι. Να πληρώσουν αναλογικά. Δε μπορεί κάθε χρόνο να αυξάνουν του δικού μου αυτοκινήτου. Τι είμαι ο μαλάκας του χωριού. Να να την πουλήσω? Μπορεί και να το κάνω. Μέχρι να το κάνω όμως θα το υποστηρίζω όπως θέλω εγω.Λαμογιά ειναι το κράτος
- δε με αφήνει να πάρω diesel
- Με φορολογεί με τα κυβικά ενώ ταυτόχρονα βγάζει νόμο που ευννοεί τους ρύπους
ακου γελειότητες. Επειδή σου είπα το παράδειγμα με τη μετακίνηση φορολογικού βάρους.
Οτι θέλουμε γράφουμε μου φαίνεται
Σημειώνω φίλε ότι εγώ δε νομοθετώ. Εγω διαβάζω τους νόμους και κάνω αυτό που με συμφέρει....Το μέγα λάθος στην Ελλάδα είναι γιατί αγοράσαμε αυτοκίνητο... όχι γιατί πείραμε δίλιτρα.
Εχω δίλιτρο από το 2006. Το μαμήσαν και ψόφησε τα τελευταία 2 χρόνια - Το να κάνουμε λαμογιές ειναι η αντρίδραση στο σύστημα. Είναι αυτό που κάνει ο Λογιστής στην ΑΕ.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Εντάξει, πάντως δε νομίζω ότι ισχύει (τουλάχιστον όχι για όλους) το 'γιατί αγόρασες 2λιτρο, αφού τα 'ξερες'... Τι ήξερες το 2004-2005? Εγώ τι ήξερα όταν το πήρα το κουβαδάκι μου τότε? Ότι τα τέλη είναι 300κάτι, κι άντε να πάνε 400κάτι σε μερικά χρόνια [με βάση το ρυθμό που αυξανόντουσαν τελευταία 10ετία] και ότι τα 2000 κ.εκ. δεν αποτελούν πλέον τεκμήριο και δε θεωρούνται 'πολυτέλεια' από μόνα τους σε ένα αμάξι. 'Επιτέλους, πάμε να γίνουμε Ευρώπη' σκέφτηκα!... Ε, να έρχονται και να λένε πέρυσι ότι 'θέλουμε 600 Ευρώ παρά κάτι' (ή 600+ αν το είχα πάρει 2 μήνες νωρίτερα το ίδιο ακριβώς αμάξι...) είναι σαν να έρθουν του χρόνου να σου πουν ότι για το 1.8Τ θέλουν 500+ διότι π.χ. 'αποφάσισαν να κάνουν την κλίμακα πιο γραμμική' (ενώ στην πραγματικότητα απλά τόσα τους 'λείπουν'...) και να έρθω εγώ να σου πω 'ρε συ, γιατί δεν πήρες 1.2 ή το πολύ 1.4, αφού τους ξέρεις τι απατεώνες που είναι!'....
Δεν λέει κανείς ότι είναι δίκαιο ούτε ότι είναι σωστή πολιτική. Τα ξέρουμε όμως και οφείλουμε να προφυλασσόμαστε. Κυβικά (1.351+ δεν είναι; ) και Ελλάδα δεν ταιριάζουν χρόοοονια τώρα.
Ο ποπολ@ρος δεν ήταν που είχε λαλήσει με τα 1800 πριν λίγο καιρό; Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε το Κράτος και να ανοιγόμαστε πέρα από το κατώφλι της γκρίνιας...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν μεταβιβάζεις την κυριότητα, αλλά την επικαρπία.
Σε ό,τι αφορά την γκρίνια, τα δίλιτρα και πάνω ήταν πάντα η αγελάδα που άρμεγε το κράτος (και παλιότερα το τέλος ήταν διπλάσιο από τα 1800άρια...) αλλά τελευταία το μάμησαν και ψόφησε!
Όσοι γκρινιάζουν πάντως, κακώς το κάνουν νομίζω: γνώριζαν πως εν Ελλάδι το δίλιτρο είναι ρίσκο ούτως ή άλλως, οπότε...
πως θα πάρεις πίσω την επικαρπία αργότερα χωρίς υπογραφή της?
για αυτό καλύτερη λύση είναι η επικαρπία στα παιδιά παρά στη σύζυγο... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν λέει κανείς ότι είναι δίκαιο ούτε ότι είναι σωστή πολιτική. Τα ξέρουμε όμως και **οφείλουμε να προφυλασσόμαστε. **Κυβικά (1.351+ δεν είναι; ) και Ελλάδα δεν ταιριάζουν χρόοοονια τώρα.
Ο ποπολ@ρος δεν ήταν που είχε λαλήσει με τα 1800 πριν λίγο καιρό; Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε το Κράτος και να ανοιγόμαστε πέρα από το κατώφλι της γκρίνιας...
Μεγάλη κουβέντα το 'οφείλουμε να προφυλασσόμαστε' διότι με την ίδια ευκολία που μ@μησε τα 1929+ και τα προ-2005 πέρυσι (ασχέτως εκπομπών ρύπων) μπορεί να μ@μήσει και τα 'ταπεινά' 1800άρια κι όλα τα υπόλοιπα αν τα ταμεία είναι άδεια, οπότε δεν έχει νόημα να λέμε 'αφού το ήξερες ότι δε μπορείς να εμπιστευτείς το κράτος, τι πήγες και πήρες Χ κυβικά' - πιο λογικό είναι να λέμε 'αφού το ήξερες ότι δε μπορείς να εμπιστευθείς το κράτος, τι πήγες και πήρες αμάξι'.
Ξέρω, είμαι υπερβολικός!
-
Ξάδερφος μου πηρα το 1,2 γιατί λεει φοβήθηκε να παρει το 1,4!!!!! μηπως και τα φορολογήσουν
ρε τι σκεφτόμαστε...
Μαθαμε στο κρυφτούλι.
Ειλικρινα αυτό ειναι το χειρότερο -
twin air .... αν φορολογήσουν με τους κυλίνδρους ....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ξάδερφος μου πηρα το 1,2 γιατί λεει φοβήθηκε να παρει το 1,4!!!!! μηπως και τα φορολογήσουνρε τι σκεφτόμαστε...
Μαθαμε στο κρυφτούλι.
Ειλικρινα αυτό ειναι το χειρότεροΑστους. Σε λίγο καιρό που θα έχουμε γεμίσει ακριβά αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες (όπως παλιά) τα ξαναλέμε...
(αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες = no mpikikinia για τέλη κυκλοφορίας, no mpikikinia για ειδικό τέλος ταξινόμησης κατά την αγορά, no mpikikinia για ΦΠΑ κατά την αγορά, no mpikikinia για ασφάλιστρα σε ελληνική εταιρία)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τα περισσότερα ειναι audi και μερσεντες.- Το να κάνουμε λαμογιές ειναι η αντρίδραση στο σύστημα. Είναι αυτό που κάνει ο Λογιστής στην ΑΕ.
Κοιτάει το νόμο και προτείνει στο αφεντικό τι να κάνει... ή ακόμα και εμείς οι ιδιώτες
Δεν είναι λαμογιά. Επιτρέπεται και το κάνεις και γλυτώνεις 40% φόρο. Μοιράζεις εσύ το ειδόδημα σου αντί για το κράτος.-
Έτσι όμως, να πληρώσει και ο π0^%$ης ο γείτονας που ήθελε μερσεντέ. Ωραίο σκεπτικό... -
Για να μην βγω και πολύ off-topic, αν πιστεύεις οτι δε μπορείς να συντηρίσεις μια 320, πούλα την. Δεν είναι για τα κυβικά σου στις μέρες μας, όπως τα περιγράφεις.
Οταν φορολογικά κάτι δε σε βολεύει το μετακινείς. Αυτό γίνεται πάντα. και γίνεται γιατί το κράτος δεν είναι αναλογικό. Αν πληρώναμε για 1 cc φόρο κανένας δε θα σκεφτότανε να αλλάξει κατηγορία αμάξια
Τα σκαλοπάτια φταίνει.
Εγω δε λέω να πληρωσουν οι άλλοι. Να πληρώσουν αναλογικά. Δε μπορεί κάθε χρόνο να αυξάνουν του δικού μου αυτοκινήτου. Τι είμαι ο μ@λ@κ@ς του χωριού. Να να την πουλήσω? Μπορεί και να το κάνω. Μέχρι να το κάνω όμως θα το υποστηρίζω όπως θέλω εγω.Λαμογιά ειναι το κράτος
ακου γελειότητες. Επειδή σου είπα το παράδειγμα με τη μετακίνηση φορολογικού βάρους.
Σημειώνω φίλε ότι εγώ δε νομοθετώ. Εγω διαβάζω τους νόμους και κάνω αυτό που με συμφέρει....Το μέγα λάθος στην Ελλάδα είναι γιατί αγοράσαμε αυτοκίνητο... όχι γιατί πείραμε δίλιτρα.
Εχω δίλιτρο από το 2006. Το μαμήσαν και ψόφησε τα τελευταία 2 χρόνιαΗ σύνταξή σου δε με βοηθάει ιδιαίτερα, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω.
Λοιπόν το φορολογικό σύστημα είναι λάθος, πρέπει να αλλάξει, αλλά τα λαμόγια στη βουλή δεν έχουν το λαμπρό μυαλό κάποιον πολιτών. Εσύ λοιπόν που φαίνεσαι ευφυής άνθρωπος πως θα πρότεινες να κατηγοριοποιηθούν οι κλίμακες; Δώσε μας ένα πλάνο δίκαιης φορολόγησης. Τι θα έκανες αν ήσουν για μια μέρα πρωθυπουργός; - Το να κάνουμε λαμογιές ειναι η αντρίδραση στο σύστημα. Είναι αυτό που κάνει ο Λογιστής στην ΑΕ.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δεν λέει κανείς ότι είναι δίκαιο ούτε ότι είναι σωστή πολιτική. Τα ξέρουμε όμως και **οφείλουμε να προφυλασσόμαστε. **Κυβικά (1.351+ δεν είναι; ) και Ελλάδα δεν ταιριάζουν χρόοοονια τώρα.
Μεγάλη κουβέντα το 'οφείλουμε να προφυλασσόμαστε' διότι με την ίδια ευκολία που μ@μησε τα 1929+ και τα προ-2005 πέρυσι (ασχέτως εκπομπών ρύπων) μπορεί να μ@μήσει και τα 'ταπεινά' 1800άρια κι όλα τα υπόλοιπα αν τα ταμεία είναι άδεια, οπότε δεν έχει νόημα να λέμε 'αφού το ήξερες ότι δε μπορείς να εμπιστευτείς το κράτος, τι πήγες και πήρες Χ κυβικά' - πιο λογικό είναι να λέμε 'αφού το ήξερες ότι δε μπορείς να εμπιστευθείς το κράτος, τι πήγες και πήρες αμάξι'.
Ξέρω, είμαι υπερβολικός!
Και με τα ταπεινά 1.8αρια όσοι είναι (είμαστε) θα πρέπει να έχουν το νου τους και ξεφεύγουν από τη τελοεπιδρομή προς το παρόν. Γενικά οτιδήποτε ξεφεύγει από το υπέροχο και μετρίως μέτριο 1.6, είναι επικίνδυνο. Αν κάποιος δεν έχει τα έουροζ ή/και τον πειράζει να τα σκάει στο κράτος, ο μαγικός κυβισμός είναι κάπου εκεί.
Πιο κάτω δύσκολα να τσακίσουν στη φορολογία, γιατί θα μαστιγώσουν την εργατική τάξη που βογγάει υπό το βάρος των εξόδων... Αρκετά δημοσιογραφικό το σχόλιο μου.
Υ.Γ. Η όλη ιστορία με τα χρονολογίας 2005, 2000,1995 κλπ. δεν νομίζω ότι θα επανεμφανιστεί στα προσεχή χρόνια, ακόμα και η Κυβέρνηση τη βρήκε αηδία.
-
εγω θα βαλω τζετ κινητηρα που δεν θα εχουν κυβισμο
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Τα σκαλοπάτια φταίνει.
Εγω δε λέω να πληρωσουν οι άλλοι. Να πληρώσουν αναλογικά. Δε μπορεί κάθε χρόνο να αυξάνουν του δικού μου αυτοκινήτου. Τι είμαι ο μ@λ@κ@ς του χωριού. Να να την πουλήσω? Μπορεί και να το κάνω. Μέχρι να το κάνω όμως θα το υποστηρίζω όπως θέλω εγω.Λαμογιά ειναι το κράτος
Εχω δίλιτρο από το 2006. Το μαμήσαν και ψόφησε τα τελευταία 2 χρόνιαΗ σύνταξή σου δε με βοηθάει ιδιαίτερα, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω.
Λοιπόν το φορολογικό σύστημα είναι λάθος, πρέπει να αλλάξει, αλλά τα λαμόγια στη βουλή δεν έχουν το λαμπρό μυαλό κάποιον πολιτών. Εσύ λοιπόν που φαίνεσαι ευφυής άνθρωπος πως θα πρότεινες να κατηγοριοποιηθούν οι κλίμακες; Δώσε μας ένα πλάνο δίκαιης φορολόγησης. Τι θα έκανες αν ήσουν για μια μέρα πρωθυπουργός;Θα έβαζα φορολογικούς συνεντελεστές που να αλλάζουν 1% για κάθε 1000 ευρω. ωστε να μην εχεις λόγο να μεταφέρεις εισοδήματα
Θα φορολογούσα το οικογενιακό εισόδημα ως εννοιαίο (θα έβαζα επιλογή αν το θέλουν τα ζευγάρια)
Δε θα κρυβόμουνα πίσω από το δάκτυλο μου λέγοντας ότι εχω παιδικούς σταθμούς .... μέχρι τις 1600 όταν όλες οι νέες Δημόσιες υπηρεσίες δουλεύουν μέχρι τις 1700.
Δε θα φορολογούσα υπέρμετρα τα κυβικά διότι αυτό θα δημιουργήσει στρεβλώσεις. Ηδη στις διακοπες μου βλέπω βουλγάρικα αυτοκίνητα σε Ελληνες που βάζουν υπάλληλο με αυτοκίνητο εκ βουλγαρίας
Θα έβαζε ρύπους προφανώς αλλά κι αυτό γραμμικό. Τι θα πει μέχρι 150, κάτω από 150 πάνω από 200.199ρυποιΧ κάποιο ποσό =....
Σημ. Η αύξηση φέτους +15% ΑΠΌ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ? στην τύχη φαντάζομαι...
Τέλη κυκλοφορίας, Γραμμικά. τι νόημα έχουν οι κατηγορίες. Μήπως κάποια μάρκα μας κάνει.... πασουλες>
Θα εβαζα να πληρώνεις το ΦΠΑ στις τράπεζες για μία συναλλαγή και όχι στο έμπορα. καφετέριες on-line . Κοβεται απόδειξη. ΦΠΑ κατευθείαν στην τράπεζα.Καυσιμα.... Εχουν ήδη τις λύσεις και δε τις εφαρμόζουν... (άλλο τοπικ)
- Το να κάνουμε λαμογιές ειναι η αντρίδραση στο σύστημα. Είναι αυτό που κάνει ο Λογιστής στην ΑΕ.
-
Ανακοινώθηκαν επιτέλους τα 'δίκαια' τέλη που μαγείρευε ένα χρόνο η κυβέρνηση με ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4596294.
Δικαιώτατα εμείς οι δίλιτροι θα πληρώνουμε 330 ευρώ περισσότερα τέλη από την αμέσως προηγούμενη κατηγορία.
Δικαιώτατα για όσους αγοράσουν από 1/1/2011 θα ισχύουν άλλοι νόμοι.
Δικαιώτατα σκέφτομαι να τους δώσω και τη γυναίκα μου να την ... αφού εγώ δεν έχω όρεξη πια.
υ.γ. Φυσικά σκοπεύω να κάνω προσφυγή για όλα αυτά και θα ανοίξω καινούριο ποστ για κάλεσμα προς όποιον ενδιαφέρεται
-
Άρθρο 4
- Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
- Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
- Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
(Σύνταγμα της Ελλάδας)
Τα νέα τέλη κυκλοφορίαςhttp://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4596294
Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τα τέλη και στην 4η στήλη τη διαφορά από κάθε κατηγορία κυβικών στην επόμενη
Από cc Εώς cc Τέλη Αύξηση Έως 300 20 301 785 50 150% 786 1071 110 120% 1072 1357 120 9% 1358 1548 220 83% 1549 1738 240 9% 1739 1928 270 13% 1929 2357 600 122% 2358 3000 800 33% 3001 4000 1000 25% 4001 και άνω 1200 20%
Επίσης για όσους αγοράσουν αυτοκίνητο από 1/1/2011 θα ισχύει άλλος τρόπος υπολογισμού με βάση το CO2 (λες και τα παλιότερα εκπέμπουν εντομοκτόνο)
Για τη 'δίκαιη' αυτή κατανομή των τελών και τον τρόπο υπολογισμού 2 ταχυτήτων, καλώ όποιον νομίζει ότι θέλει να συμμετέχει σε μια ομαδική προσφυγή να το δηλώσει σε αυτό το νήμα. Κάθε συμβουλή και βοήθεια από τους νομικούς της παρέας μας είναι ευπρόσδεκτη.
-
Είναι φανερό ότι προωθούν τα αυτοκίνητα μέχρι 1300κυβικά...
Ποιος βγάζει αυτοκίνητα 1300κυβικά;
Τα 1300άρια θα πληρώσουν 120euro ...Από 1400 και πάνω ανεβαίνουμε αμέσως πάνω από 220euro...
Από 1928 κυβικά και πάνω απλά κάνουν την κατηγορία απαγορευτική... Από 600euro και βάλε...
υ.γ. όποιος κατασκευαστής έχει βγάλει 1200turbo ή 1300turbo θα κάνει 'χρυσές δουλειές'...
-
Να κανουμε προσφυγη επειδη φετος θα πληρωσουμε πιο φθηνα τελη;
-
Χρήστο νομίζω το εξηγώ. Αν δεις την κλίμακα από κατηγορία σε κατηγορία θα καταλάβεις. Αλλού αυξάνεται 9% και αλλού 150%.
Επίτρεψέ μου μια ερώτηση: πιο φθηνά γιατί θα πληρώνεις; Εκτός αν συγκρίνεις με το ληστρικό περσινό σύστημα και έχεις αυτοκίνητο 10ετίας οπότε πάω πάσο.
Τέλη κυκλοφορίας