-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
θα με τρελανεις ρε kyr80.
αμα εσυ εχεις ενα μαγαζι τεραστιο και κονομας 10αδες χιλαδες ευρω τον μηνα ειναι το ιδιο με εναν ανθρωπο που εχει ενα φορτηγο και παει να βγαλει ενα μεροκαματο συνολικου **τζιρου **300ευρω την ημερα;Τι σχέση έχει αυτό ρε άνθρωπε;; Το ίδιο πιο ακριβό ρεύμα πληρώνει και ο μπουγάτσας. Που τρέχει όλη μέρα σαν το Βέγγο για να βγάλει το μεροκάματο. Και πληρώνει 600€ το μήνα στη ΔΕΗ. Και υπάρχουν μήνες που ανάθεμα και αν τα βγάζει για την τσέπη του(αφού πληρώσει τις υποχρεώσεις του)
Και που ξέρω εγώ αν εσύ έχεις 10 νταλίκες και κονομάς 100χιλιάδες € το μήνα;
ΑΣΧΕΤΟ το ένα με το άλλο. Υπάρχουν συνάδελφοι που κονομάνε(μαγκιά τους) και συνάδελφοι που πεινάνε(κρίμα). Όπως σε όλα τα επαγγέλματα.
Ακόμα δεν μου είπες, γιατί πρέπει όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές και εργατικές ομάδες να υπερπληρώνουν τις φθορές και την μόλυνση των ταξιτζίδων-φορτηγατζίδων...επειδη συγγενης μου εκανε αυτη τη δουλεια σε πληροφορω οτι ειχε ρευμα 300 ευρω και οχι καθε μηνα αλλα καθε δυο μηνες.
απο τι ξερω η ΔΕΗ ερχεται καθε δυο μηνες αρα μιλαμε για 150 τον μηνα.H ΔΕΗ ανάλογα με την κατανάλωση έχει μηνιαίες καταναλώσεις. Και ακόμα και ο μπουγάτσας με τα 150€ το μήνα πληρώνει ΠΙΟ ακριβά τη μονάδα ενέργειάς του, από ότι εσύ στο σπίτι σου.
Σε αυτό θα απαντήσεις;;;Ακόμα δεν μου είπες, γιατί πρέπει όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές και εργατικές ομάδες να υπερπληρώνουν τις φθορές και την μόλυνση των ταξιτζίδων-φορτηγατζίδων...
[
-
Ρε παιδιά γι'αυτό λέμε, στους επαγγελματίες οδηγούς να επιστρέφεται ο φόρος των καυσίμων ή να εκπίπτει από το φορολογητέο τους εισόδημα - για να μην γίνουν πανάκριβα τα ταξί και τα προϊόντα.
Κάποιος είπε ότι είναι πολλά τα λεφτά και θα ζορίζονται μέχρι την εκκαθάριση. Δε θα απαντήσω ότι στα @@ μας, είναι κι άλλοι που ζορίζονται και τους χρωστάνε και χειρότερα ακόμα. Αλλά έστω, ας γίνεται η εκκαθάριση μηνιαία. Τόσο δύσκολο είναι; Θέλετε κι άλλο; Οι μεταφορικές εταιρίες δεν προεισπράττουν και ΦΠΑ το οποίο πρέπει να αποδώσουν αργότερα; Ας γίνεται συμψηφισμός με το ΦΠΑ και το εναπομείναν ποσό (ή επιστροφή) να γίνονται μηνιαία. Λες και δεν υπάρχουν λύσεις!
Τα ταξί δεν πληρώνουν ΦΠΑ θα πεί κάποιος. Αλλά δεν κατάλαβα, να πληρώσουμε ΦΠΑ και στο ταξί αλλά να μπουν και ταμειακές υποχρεωτικές, γιατί όχι; Εδώ πληρώνουμε στο γάλα, πάμε καλά; Αυτό με την αυτοτελή φορολόγηση των ταξί δεν το ήξερα και το άκουσα πριν 2 μερες στην τβ. Είναι προκλητικό, το λιγότερο, όταν ξέρουμε όλοι πόσο κοστίζει μια άδεια ταξί, το ίδιο το κράτος να δέχεται να δηλώνεται φορολογητέο εισόδημα 10.000 το χρόνο. Εκεί που υπάρχουν αδειάσειστα τεκμήρια για φοροκλοπή (ναι, όχι φοροδιαφυγή), μας μάρανε αν θα μπούν τεκμήρια επειδή ο άλλος έχει 1.600 ή 2.600 κυβικά.
-
επειδη συγγενης μου εκανε αυτη τη δουλεια σε πληροφορω οτι ειχε ρευμα 300 ευρω και οχι καθε μηνα αλλα καθε δυο μηνες.
απο τι ξερω η ΔΕΗ ερχεται καθε δυο μηνες αρα μιλαμε για 150 τον μηνα.επειδη κουραστηκα ,σου λεω οτι εγω αναφερομαι στον ιδιωτη επαγγελματια που εχει ενα φορτηγο η ταξι για να ζησει.
μην αρχιζεις τωρα και μου λες για 10 νταλικες και εταιριες ανωνυμες κτλ.ρε συ ιταλάκια, δεν καταλαβαίνω γιατί το γυρίζουμε πάλι επί προσωπικού θέματος.
Τι σε νοιάζει τι κάνει ο άλλος?
Και ξενοδοχείο να έχει καλά κάνει και για να έχει 4500€ ρεύμα προφανώς δεν το σπαταλά (ποιά σοβαρή επιχείρηση το κάνει άλλωστε) αλλά και το χρειάζεται.Αν δεν το χρειαζόταν θα πλήρωνε λιγότερα.
Επιπλέον...είπε το καλοκαίρι, ήτοι 3-4 μήνες max.
Τους υπόλοιπους μπορεί να βαράει μύγες (που λέει ο λόγος), αλλά μάλλον αυτό δεν το ρώτησες.
Μην κοιτάς πόσο βγάζει το μήνα κάποιος αλλά πόσα βγάζει όλο το ολόκληρο χρόνο συνολικά και μετά διαίρεσε το με το 12 για να βγάλεις το μήνα.Και τέλος...ξεκολλάτε με τα μεγάλα ποσά του τζίρου κτλ.
Το πόσα σου μένουν στην τσέπη έχει σημασία.Μπορεί από τα χέρια σου να περνάνε 10.000€ το μήνα αλλά το κέρδος σου (επί του τζίρου) να είναι μόλις 20%, δηλαδή βγάζεις 2.000€ το μήνα.
Μην κρίνετε λες και ο τζίρος είναι τα λεφτά που μένουν στην τσέπη (χωρίς να λέω ότι οι επιχειρηματίες πεινάνε) -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ακόμα δεν μου είπες, γιατί πρέπει όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές και εργατικές ομάδες να υπερπληρώνουν τις φθορές και την μόλυνση των ταξιτζίδων-φορτηγατζίδων...
[
γιατι ρε ,σου ειπε κανεις να πληρωσεις τιποτα;
και στο κατω κατω οι ανθρωποι δουλευουν για να βγαλουν το μεροκαματο και να εξυπηρετησουν καποιον σκοπο.
και να σου πω και κατι αλλο,απτην στιγμη που υπαρχει συγκοινωνια ,τουλαχιστον στην αθηνα,θα επρεπε να τους υποχρεωνουν να την χρησιμοποιουν.που δουλευεις φιλε μου;στο κεντρο,στον πειραια,στην κηφησια ;
θα παρεις το τραινο η το μετρο και το λεωφορειο και θα πας.βεβαια αυτα τα πραγματα δεν γινονται.
εγω γιατι να πληρωνω τον καθε κοπριτη τεμπελχανα που δεν εχει αλλη δουλεια να κανει και κανει βολτες με το καρο του εδω κι εκει; -
που δουλευεις φιλε μου;στο κεντρο,στον πειραια,στην κηφησια ;
θα παρεις το τραινο η το μετρο και το λεωφορειο και θα πας.υπάρχουν περιοχές που για να πας από το σπίτι στη δουλειά σου θες 4 και 5 συγκοινωνίες και προφανώς πρέπει να σηκωθείς από τις 5 τα χαράματα για να είσαι στη δουλειά σου στις 8:30-9:00 όταν μπορείς με το αμάξι να σηκωθείς στις 7:30 και να είσαι εκεί στις 8:30 ακριβώς.
Αν οι συγκοινωνίες ήταν τακτικές και δεν ακολουθούσαν σύστημα 'όποτε μας έρθει θα περάσουμε από τη στάση' (με ελάχιστες εξαιρέσεις σε δρομολόγια που δεν έχουν μεγάλες καθυστερήσεις όπως πχ το 040), τότε θα τις επέλεγε πολλής κόσμος.
Όταν η φάση είναι 'χύμα', δυστυχώς αυτός που κυνηγάει το πιεσμένο (κατά πολύ) χρόνο του, δυστυχώς θα αναγκαστεί να πάρει αμάξι.βεβαια αυτα τα πραγματα δεν γινονται.
εγω γιατι να πληρωνω τον καθε κοπριτη τεμπελχανα που δεν εχει αλλη δουλεια να κανει και κανει βολτες με το καρο του εδω κι εκει;εσύ όλους αυτούς γιατί τους πληρώνεις?
-
Να μπουμε και λιγο στη συζητηση, επειδη κατι σαν να μην επιασα θα βαλουν το φορο στα καυσιμα ενω πληρωσαμε τα κερατιατικα τα τελη κυκλοφοριας? Δλδ θα μας τον πιασουν εις διπλουν?
Ζητω συγγνωμη που το γραφω ετσι αλλα.......... -
Ακόμα δεν μου είπες, γιατί πρέπει όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές και εργατικές ομάδες να υπερπληρώνουν τις φθορές και την μόλυνση των ταξιτζίδων-φορτηγατζίδων...
[
γιατι ρε ,σου ειπε κανεις να πληρωσεις τιποτα;
Δεν μου το είπε, αλλα το πληρώνω. Πως αλλιώς να σου το πω. Υπολογίζει το κράτος ότι χρειάζεται 10δις € για τη συντήρηση των δρόμων, πράσινη ανάπτυξη που εισπράτει από τα τέλη. Πλήρωσα για το διθέσιο των 1100kgr, 578€ για σκάρτα 10.000χλμ το χρόνο. Και πληρώνει ο επαγγελματίας με το escalade των 2500kgr και 6000κ.εκ. 90€ τέλη που κάνει 30.000χλμ το χρόνο. Ή δεν ξέρω πόσα πληρώνει ο κάθε ταρίφας, που κάνει 500.000χλμ το χρόνο. Για τη φθορά λοιπόν αυτών, πληρώνω εγώ που φθείρω-μολύνω ελάχιστα σε σχέση με αυτούς. Κοινώς πλήρωσα αντί για αυτούς, μέρος των χρημάτων που έπρεπε να δώσουν. Και ούτε καν τα ίδια αναλογικά με τα χλμ. Πολλαπλάσια.
και να σου πω και κατι αλλο,απτην στιγμη που υπαρχει συγκοινωνια ,τουλαχιστον στην αθηνα,θα επρεπε να τους υποχρεωνουν να την χρησιμοποιουν.
που δουλευεις φιλε μου;στο κεντρο,στον πειραια,στην κηφησια ;
θα παρεις το τραινο η το μετρο και το λεωφορειο και θα πας.βεβαια αυτα τα πραγματα δεν γινονται.
εγω γιατι να πληρωνω τον καθε κοπριτη τεμπελχανα που δεν εχει αλλη δουλεια να κανει και κανει βολτες με το καρο του εδω κι εκει;Μα ακόμα και αυτός ΣΕ πληρώνει. Γιατί αποκλείεται να κάνει τα χλμ που προπληρώνει, με τα υπάρχοντα τέλη.
-
και να σου πω και κατι αλλο,απτην στιγμη που υπαρχει συγκοινωνια ,τουλαχιστον στην αθηνα,θα επρεπε να τους υποχρεωνουν να την χρησιμοποιουν.που δουλευεις φιλε μου;στο κεντρο,στον πειραια,στην κηφησια ;
Εδώ συμφωνω με τον ιταλάκια. Σε προηγούμενο ποστ μπηκε ένα άρθρο της Ημερησίας που έγραφε σε γράφημα πως υπολογιζονται τα τέλη στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες, στην Ολλανδία λέει ότι προσμετράται το αν μένεις σε αστικό κέντρο (δλδ αν μένεις κάπου που υπάρχουν καλές συγκοινωνίες, τον πίνεις). Σωστό, αλλά αν το έκαναν και στην Ελλάδα πάντως θα είχε περισσότερα δηλωμένα αυτοκίνητα η άνω κωλοπετεινίτσα απ'ότι η αθήνα κ η θεσσαλονίκη μαζί χαχαχχαχααχαχχ
-
Πάντως μάγκες μου, τώρα που συζητάνε να... καταργήσουν τα τέλη και να τα επιβάλουν έμμεσα στα καύσιμα (ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟ!!), μάλλον θα πρέπει να καταργηθεί αυτή εδω η κουβέντα!
-
Μπα... Γιατί κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι αυτα τα 11cents, δεν θα γίνονται ολοένα και περισσότερα...
Και μας έδωσαν και το μέτρο. Με 0,11€ επιβάρυνση στο λίτρο αυξάνονται τα έσοδα κατά 3δις€ Άρα για κάθε cent φόρου αυξάνονται τα έσοδα του κράτους κατά 270.000.000€!!!!
not bad -
Μου φαίνεται απιθανο οι άσχετοι με την αυτοκίνηση μπακαλολογιστές της κρατικής 'μηχανής' να ξεχάσουν τα επάρατα 'κυβικά εκατοστά' για τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας. Η νέα κυβέρνηση είχε εξαγγείλει τα τέλη ανάλογα με τους ρύπους και πάλι με τα κυβικά είναι συνδεδεμένα. Ακόμα και για τα υβριδικά με τα κυβικά αποφασίσανε...Δε νομίζω να ξεχάσουν τόσο εύκολα την έυκολη λύση των κυβικών.
Δηλαδή διαφορετικά αν πάρω ένα τρίλιτρο diesel euro 5 (Π.χ. ΒΜW 330, Audi A4 3.0TD) κάνω 10 .000 km το χρόνο θα φορολογούμαι μόνο για τα καύσιμα (γύρω στα 8,5 λίτρα/100km καίνε) ; μάλλον απίθανο. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μπα... Γιατί κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι αυτα τα 11cents, δεν θα γίνονται ολοένα και περισσότερα...Και μας έδωσαν και το μέτρο. Με 0,11€ επιβάρυνση στο λίτρο αυξάνονται τα έσοδα κατά 3δις€ Άρα για κάθε cent φόρου αυξάνονται τα έσοδα του κράτους κατά 270.000.000€!!!!
not badΗ πράξη σου δεν είναι σωστή γιατί, από τα 11λεπτά, τα Χλεπτά θα εξισορροπήσουν τα χαμένα έσοδα από την κατάργηση των τελών. Τα υπόλοιπα (11-Χ) λεπτά θα οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων κατά 3δις€
Υ.Γ.: Τα παραπάνω εφόσον τα 3δις€ είναι επιπλέον έσοδα από αυτά που προσφέρουν τα τέλη κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μπα... Γιατί κανείς δεν μας διαβεβαιώνει ότι αυτα τα 11cents, δεν θα γίνονται ολοένα και περισσότερα...
Και μας έδωσαν και το μέτρο. Με 0,11€ επιβάρυνση στο λίτρο αυξάνονται τα έσοδα κατά 3δις€ Άρα για κάθε cent φόρου αυξάνονται τα έσοδα του κράτους κατά 270.000.000€!!!!
not badΗ πράξη σου δεν είναι σωστή γιατί, από τα 11λεπτά, τα Χλεπτά θα εξισορροπήσουν τα χαμένα έσοδα από την κατάργηση των τελών. Τα υπόλοιπα (11-Χ) λεπτά θα οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων κατά 3δις€
Υ.Γ.: Τα παραπάνω εφόσον τα 3δις€ είναι επιπλέον έσοδα από αυτά που προσφέρουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Διόρθωση. 1,5δις θα είναι το κέρδος. 3 δις θα είναι οι συνολικές εισπράξεις. Δηλαδή αν θέλανε απλά να αντισταθμίσουν την κατάργηση των τελών θα ανέβαζαν 5,5 cent το λίτρο. Έτσι βέβαια λένε οι δημοσιογράφοι. Δεν ξέρω αν είναι αληθινά τα νούμερα.
-
Ok
-
Είπα κάτι παραπάνω το οποίο δεν το δώσατε ενδεχωμένος και την ανάλογη σημασία.
Αν κάνουν αυτό που σκέφτονται, μετακύλιση των τ/κ στην βενζίνη, ως δια μαγείας θα δούμε προιόντα πρώτης καί όχι μόνο ανάγκης να ανεβαίνουν, λόγω μεταφορικών you name it.
Είναι μεν ο δικαιότερος τρόπος αλλά θα καταντήσει ο ποιό άδικος στο τέλος. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αν κάνουν αυτό που σκέφτονται, μετακύλιση των τ/κ στην βενζίνη, ως δια μαγείας θα δούμε προιόντα πρώτης καί όχι μόνο ανάγκης να ανεβαίνουν, λόγω μεταφορικών you name it.
Είναι μεν ο δικαιότερος τρόπος αλλά θα καταντήσει ο ποιό άδικος στο τέλος.Μα ήδη τα πληρώνουμε, γιατί πληρώνουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας που θα έπρεπε να πληρώνουν οι φορτηγατζήδες λόγο φθοράς-ρύπανσης. Και ναι, όσο καταναλώνεις τόσο θα επιβαρύνεσαι περισσότερο τα μεταφορικά των αγαθών.
Αρκεί βέβαια η αύξηση των μεταφορικών να είναι ποσοτική και όχι ποσοστιαία... Αρκεί δηλαδή να δουλεψουν σωστά οι έλεγχοι. -
αντε παλι τα ιδια.
θα πληρωσουν τα φορτηγα που ειναι καποιες χιλιαδες τα εκκατομυρια αυτοκινητα.
ρε δεν πας καλα μου φαινεται. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Είναι μεν ο δικαιότερος τρόπος αλλά θα καταντήσει ο ποιό άδικος στο τέλος.Μα ήδη τα πληρώνουμε, γιατί πληρώνουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας που θα έπρεπε να πληρώνουν οι φορτηγατζήδες λόγο φθοράς-ρύπανσης. Και ναι, όσο καταναλώνεις τόσο θα επιβαρύνεσαι περισσότερο τα μεταφορικά των αγαθών.
Αρκεί βέβαια η αύξηση των μεταφορικών να είναι ποσοτική και όχι ποσοστιαία... Αρκεί δηλαδή να δουλεψουν σωστά οι έλεγχοι.Ρε man, στην Ελλάδα ζεις, ποιούς ελέγχους και μπούρδες μου λες;
Με το που θα δουν τα καύσιμα να ανεβαίνουν θα τα μεταθέσουν όλα στους ανάλογους μεσάζοντες και μετά στο τέλος θα φτάσει στο δικό σου και δικό μου πιάτο.Με το τελευταίο που λες ίσως να μην το κατάλαβα αλλά θες να πεις ότι θα πρέπει να κόψω το φαγητό για είναι ποιό φθηνό;
-
αντε παλι τα ιδια.θα πληρωσουν τα φορτηγα που ειναι καποιες χιλιαδες τα εκκατομυρια αυτοκινητα.
ρε δεν πας καλα μου φαινεται.Δεν πειράζει, πας εσύ καλύτερα όπως φαίνεται...
Και ναι ρε μάγκα. Θα πληρώσουν τα χιλιάδες φορτηγά ότι τους αναλογεί. Και θα πληρώσουν και τα εκατομμύρια αυτοκίνητα πάλι, ότι τους αναλογεί.
-
αυτο ξεχασε το ,δεν προκειται να γινει.
ΑΠΕΡΓΙΑ SPEAKING.
Τέλη κυκλοφορίας