-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τους έστειλα email να το διορθώσουν.
...στο οποίο μου απάντησαν και μου έγραψαν ότι εννοούσαν το συνολικό κόστος χρήσης με βενζίνες και ασφάλεια...
...δε το γράφουν όμως πουθενά.[/quote]
Φυσικα και δεν το γραφουν ...κλασσικη περιπτωση 'κατευθυνομενης' δημοσιογραφιας...αξιζει να μπει ολο το δημοσιευμα σε ενα σεμιναριο για το πως διασπειρουμε φημες και διαστρεβλωνουμε ειδησεις ...και μετα διαμαρτυρονται οι εφημεριδες που πεφτει η κυκλοφορια τους
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
ελα μωρε,που να παει να φυγει
εχω ακουσει πολλα παρομοια,αποκαμα πλεον.
Εχεις δίκιο που θα βρει χειρότερα απο εδώ.
Είπα με την πρώτη ευκαιρία όχι τώρα.
Οτι είχα να το πω το είπα και τέλος.
ναι καλα ,τραβα εξω .
νομιζεις οτι εκει που θα πας δεν εχουν προβληματα.
εδω στην γερμανια και δεν υπαρχει δουλεια. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ελα μωρε,που να παει να φυγει
εχω ακουσει πολλα παρομοια,αποκαμα πλεον.
Εχεις δίκιο που θα βρει χειρότερα απο εδώ.
Είπα με την πρώτη ευκαιρία όχι τώρα.
Οτι είχα να το πω το είπα και τέλος.
ναι καλα ,τραβα εξω .
νομιζεις οτι εκει που θα πας δεν εχουν προβληματα.
εδω στην γερμανια και δεν υπαρχει δουλεια.Τώρα θα μας δείρουν οι Mod και θα έχουν και δίκιο.
Αλλο πράγμα εννοούσα για το παραπάνω. Αστο. -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
αυτό που έχει ενδιαφέρον, όπως το γράφει η εφημερίδα, λέει ότι θα αντικατασταθούν ΜΟΝΟ τα πράσινα τέλη με τον ειδικό φόρο ...... τι θα γίνει με τα ΑΛΛΑ ΤΕΛΗ και ΤΑ ΠΟΛΛΑ κεκ κανείς δεν μπορεί να ξέρειΠολύ εύστοχη παρατήρηση.... και μάλλον ακριβώς η ουσία της όλης υπόθεσης.
Επαναλαμβάνω ότι από παλιά πληρώναμε φόρους στη βενζίνη που αυξάνονται κάθε τόσο. Από παλιά πληρώναμε τέλη κυκλοφορίας που επίσης αυξάνονται.
Πέρσι είχαν δικαιολογία για να αυξήσουν τα τέλη, το είπαν πράσινα τέλη.... Φέτος έχουν δικαιολογία για να αυξήσουν το φόρο στα καύσιμα. ΚΟΚ.... Τι είχες Γιάννη μ' τι είχα πρώτα!! -
Εγω λέω ότι διαβάζουμε φορουμ και κρατάνε τις χειρότερες ιδεες, γι αυτό πάψε να το σκαλίζεις
-
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 10__388184
26/1/10 - Απερρίφθη από το ΣτΕ η προσφυγή για τα τέλη κυκλοφορίας
«Εκλεισε» η δικαστική διαμάχη για το επίμαχο θέμα των αυξημένων τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν ομόφωνα, σε διάσκεψή της, τις προσφυγές κατά των τελών κυκλοφορίας «ελλείψει εννόμου συμφέροντος» των προσφευγόντων. Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν προκαλείται ζημιά από την αύξηση των τελών στην καταναλωτική οργάνωση ΙΝΚΑ και τους τρεις ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (λόγω της ιπποδύναμης των οχημάτων τους δεν καταλαμβάνονται από τον ειδικό φόρο μεγάλου κυλινδρισμού) που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση, η οποία καθόριζε τον τρόπο είσπραξης των δυσανάλογα αυξημένων τελών κυκλοφορίας. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο υιοθέτησε την εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας κ. Ιω. Γράβαρη, o oποίος είχε τονίσει ότι αν «ξεπεραστεί» από την Ολομέλεια το γεγονός ότι οι προσφεύγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον, τα επίμαχα τέλη πρέπει να κριθούν αντισυνταγματικά, αφού «φόρος μπορεί να επιβληθεί μόνο με νόμο». Οι σύμβουλοι επικρατείας, υπό την προεδρία του κ. Π. Πικραμμένου, έκριναν ότι η βλάβη που επικαλούνται η καταναλωτική οργάνωση και οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν προκαλείται από την προσβαλλόμενη απόφαση του υπουργού Οικονομικών που καθορίζει τον τρόπο είσπραξης των τελών κυκλοφορίας, αλλά από την ίδια την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει τα τέλη κυκλοφορίας και από τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν στους φορολογουμένους για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Aξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την εισήγηση τα τέλη κυκλοφορίας αποτελούν φόρο και σύμφωνα με το άρθρο 78 του Συντάγματος «κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο».
-
κατάλαβε κανεις το σκεπτικό?
-
Απ' ό,τι κατάλαβα κόλλησαν σε κάτι τυπικό, ότι δηλαδή η προσφυγή έχει διατυπωθεί με το λάθος (γι'αυτούς) σκεπτικό ότι η βλάβη προκαλείται από την τελευταία απόφαση, ενώ το ΣτΕ θεωρεί ότι η βλάβη προκαλείται από τον ίδιο το νόμο για τα τέλη, τον οποίο η προσφυγή δεν έχει προσβάλει.
-
να τους καναπροσβάλλουμε τότε
-
μια ερωτηση σχετικα με τα τελη κυκλοφοριας
ενω πληρωσαμε φετος τα τελη κυκλοφοριας χασαμε το αυτοκολλητο που κολαμε στο αυτοκινητο,εχω ομως την αποδειξη οτι πληρωσα,τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?
εχω καποιες κυρωσεις?
πως μπορω να παρω αλλο αυτοκολλητο? -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
μια ερωτηση σχετικα με τα τελη κυκλοφοριας
ενω πληρωσαμε φετος τα τελη κυκλοφοριας χασαμε το αυτοκολλητο που κολαμε στο αυτοκινητο,εχω ομως την αποδειξη οτι πληρωσα,τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?
εχω καποιες κυρωσεις?
πως μπορω να παρω αλλο αυτοκολλητο?εχω την εντύπωση οτι με την απόδειξη πληρώμής πάς στη ΔΟΥ σου και με 3€ σου δίνουν νέο σήμα.......
-
...αλλιως βρισκεις εναν φιλο με δικυκλο (αν δεν εχεις εσυ), παιρνεις ενα σημα με 18€ και το κολλας.
ποιος θα κατσει να ασχοληθει με τους σειριακους αριθμους στο αυτοκόλλητο απο τη στιγμη που εχεις τις αποδείξεις κανονικα;
ασε που δεν θα το κοιταξουν καν, αλλα αν θελεις εσυ να το εχεις κολλημενο στο τζαμι... -
σωστο
-
εγω πέρσι το ειχα χάσει μαζί με την αποδειξη για το σκουτερ, χαλαρά πέρασε η χρονιά κ φέτος το έβαλα πρώτο πρώτο
-
30 ευρώ πληρώνεις για να ξαναπάρεις νόμιμα σήμα που χάθηκε η καταστράφηκε (φαντάζομαι με την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς του αρχικού σήματος)
-
Οποτε αν εχεις δυο αμαξια πληρωνεις κανονικα το ενα σημα και μετα πας με την αποδειξη και αγοραζεις αλλο ενα σημα σε προνομιακη τιμη για το αλλο αμαξι!
Να θυμισω οτι μερικες τραπεζες δεν εγραφαν στην αποδειξη τον αριθμο σειρας του σηματος που εδιναν . -
Ίσως γι' αυτό τον λόγο λένε ότι σε ελέγχους δεν αρκεί το αυτοκόλλητο αλλά και η απόδειξη πληρωμής!
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να θυμισω οτι μερικες τραπεζες δεν εγραφαν στην αποδειξη τον αριθμο σειρας του σηματος που εδιναν .Κακώς! Ακόμα και στο κλείσιμο των ταμείων τους θα είχαν πρόβλημα αν τους διεφευγε ένα αυτοκόλλητο!
Τα αυτοκόλλητα τα 'χρεωνονται' οι ταμίες και για κάθε αυτοκόλλητο που φευγει (δίδεται σε πελάτη) πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη απόδειξη με τον α/α στο ταμείο του! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ίσως γι' αυτό τον λόγο λένε ότι σε ελέγχους δεν αρκεί το αυτοκόλλητο αλλά και η απόδειξη πληρωμής!Να θυμισω οτι μερικες τραπεζες δεν εγραφαν στην αποδειξη τον αριθμο σειρας του σηματος που εδιναν .
Κακώς! Ακόμα και στο κλείσιμο των ταμείων τους θα είχαν πρόβλημα αν τους διεφευγε ένα αυτοκόλλητο!
Τα αυτοκόλλητα τα 'χρεωνονται' οι ταμίες και για κάθε αυτοκόλλητο που φευγει (δίδεται σε πελάτη) πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη απόδειξη με τον α/α στο ταμείο του!Αποδειξη κρατανε αλλα στο δικο μου χαρτι τουλαχιστον δεν εγραψε το νουμερο του σηματος.
-
ετσι και σε μένα...
-
σχετικα με την καταβολη των 11 λεπτων ανα λιτρο βενζινης αντι για τελη κυκλοφοριας, νομιζω οτι συμφερει αυτους που δε κανουν πολλα χλμ οπως εγω.
10.000 χλμ κανω κατα μ.ο. το χρονο, με μεση καταναλωση 10lt/100km, αρα θελω περιπου 1.000 lt βενζινης το χρονο και θα πληρωνα 1.000*0,11=110 € αντι για 184 €.
Τέλη κυκλοφορίας