-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχω την εντυπωση οτι για να παραδωσεις πινακιδες πρεπει να πας και χαρτι οτι εστειλες το αυτοκινητο για σκραμπ.
Αν γνωριζει κανεις σιγουρα, ας πει.
μας εμειναν κι εμας 2 παλια 1800 και 1200 κ.εκ. οποτε δε λεει να πληρωνονται τα τελη...όχι μπορείς να το έχεις παρκαρισμένο στο γκράζ σου .... να το βλέπεις, να το γυαλίζεις, να το χαίρεσαι !!!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μας εμειναν κι εμας 2 παλια 1800 και 1200 κ.εκ.μαζεύεις παλιά;;;;
-
Μάλλον ο εισαγωγέας της Porsche στην Νορβηγία πρέπει να έχει Ελληνικό αίμα μέσα του.
http://www.autoblog.com/2009/11/04/norw ... picuously/
Αν συμβαίνουν αυτά εκεί είναι τόσο δύσκολο το 1996 εκατοστά να γίνει 1921 εκατοστά.... Έτσι και αλλιώς είναι όλα θέμα .... μέτρου...
-
Αυτά συμβαίνουν όταν καθορίζουν τους φόρους με βάση ΑΣΧΕΤΑ χαρ/κά. 'Κυβικά', 'ιπποδύναμη'... Σαν να λέμε ότι ο φόρος σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή πρέπει να είναι ανάλογος με τις διαστάσεις της CPU ή με τα MFLOPS που αποδίδει σε κάποιο benchmark.
Εγώ θα ήθελα πολύ να ξέρω το '1929 κ. εκ.' από που προέκυψε. Δεν ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το τεκμηριώσουν και να μας πουν?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Εγώ θα ήθελα πολύ να ξέρω το '1929 κ. εκ.' από που προέκυψε. Δεν ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το τεκμηριώσουν και να μας πουν?Το 1929 έγινε το μεγάλο κράχ στην Αμερική: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Depression
-
Εγώ θα ήθελα πολύ να ξέρω το '1929 κ. εκ.' από που προέκυψε. Δεν ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το τεκμηριώσουν και να μας πουν?
Είναι για να μην πιάνεται μέσα και η Μερσεντιά ρε. Κοινωνικά δίκαιο όριο, για να συνεχίσει να υπάρχει το (άπιαστο) όραμα στο μεροκαματιάρη οδηγό ντάτσουν ότι μπορεί μια μέρα και αυτός να απολαύσει το κεκτημένο με αγώνα δικαίωμα να πηγαίνει μπουζούκια με χλίδα με την C/E/SLK/CLK 200 του, όπως ο κάθε αρχοντόβλαχος καρεκλοκένταυρος νεόπλουτος (και χωρίς χαράτσι).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τι τα υβριδικα μηδεν; και τα μεγαλα. Τι να πεις....Στο δημοσίευμα του Autobild και σε κάποιες εφημερίδες γράφτηκε ότι ενώ στο νομοσχέδιο Σουφλιά είχε προβλεφτεί να πληρώνουν το 50 % κατηγορίας κυβικών στην οποία ανήκουν , αλλά στο νέο νομοσχέδιο ξεχάσαν να τα συμπεριλάβουν και αναμένουν διορθωτική .
Αυτό μπορεί να σημαίνει :
A) Σιγά σιγά να το καταπιούν τα κουτορνίθια που πήγαν και αγόρασαν προ λίγων μηνών υβριδικό για να γλυτώσουν το τέλος ( Υπενθυμίζω ότι έδινε εφ' όρου ζωής το προνόμιο αυτό ) .
B) Ας πάθουν τώρα το εγκεφαλικό και μετά που θα το τροποποιήσουμε θα μας ευχαριστούν κιόλας .
**Α ! ρε Γαμώ την προχειρότητα μου ........ **
**Αθάνατο Ελληνικό κράτος. **
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Είναι για να μην πιάνεται μέσα και η Μερσεντιά ρε. Κοινωνικά δίκαιο όριο, για να συνεχίσει να υπάρχει το (άπιαστο) όραμα στο μεροκαματιάρη οδηγό ντάτσουν ότι μπορεί μια μέρα και αυτός να απολαύσει το κεκτημένο με αγώνα δικαίωμα να πηγαίνει μπουζούκια με χλίδα με την C/E/SLK/CLK 200 του, όπως ο κάθε αρχοντόβλαχος καρεκλοκένταυρος νεόπλουτος (και χωρίς χαράτσι).
Ξεχνας υπάρχει και το πόθεν έσχες για απόκτηση οτιδήποτε.
Η Μερσεντες βγάζει μικρα κυβικά πλέον για να πουλά πιό μαζικά.Δεν είναι πλέον απιαστο ονειρο όπως το θέτεις ,εφενός γιατί ή ίδια η Μερσεντες απαξιώνει πολλά αμάξια της με σημαντικές ποιοτικές αλλαγές και τιμολογιακή πολιτική κατά την διαρκεια της παραγωγής τους,και εφετέρου το ακριβό κόστος συντήρισης που ζητά για προβλήματα που βγάζουν αδικαιολόγητα συγκριτικά με παλαιότερα .Ετσι τα μεταχειρισμένα της έχουν σχεδόν παρόμοια φθηνά με άλλων εταιριών αντίθετα σε σχέση με το αρχικό κόστος απόκτησης τους,και γι'αυτό κυκλοφορούν πολλά στους δρόμους,συνήθως από αυτά που ανέφερες.Επίσης υπάρχουν και τα Α και Β class,κοστίζουν λιγότερο,είναι μικρότερα κυβικά,και που επίσης οι ιδιοκτητες τους νομίζουν ότι έχουν το όνειρο της ζωής τους,πληρώνοντας ακριβό service κλπ-
Ο καθένας λοιπον κάνει τις επιλογές του αλλος θέλει να πληρώνει το χαράτσι,και άλλος την μόστρα κλπτι τα υβριδικα μηδεν; και τα μεγαλα. Τι να πεις....
Στο δημοσίευμα του Autobild και σε κάποιες εφημερίδες γράφτηκε ότι ενώ στο νομοσχέδιο Σουφλιά είχε προβλεφτεί να πληρώνουν το 50 % κατηγορίας κυβικών στην οποία ανήκουν , αλλά στο νέο νομοσχέδιο ξεχάσαν να τα συμπεριλάβουν και αναμένουν διορθωτική .
Αυτό μπορεί να σημαίνει :
A) Σιγά σιγά να το καταπιούν τα κουτορνίθια που πήγαν και αγόρασαν προ λίγων μηνών υβριδικό για να γλυτώσουν το τέλος ( Υπενθυμίζω ότι έδινε εφ' όρου ζωής το προνόμιο αυτό ) .
B) Ας πάθουν τώρα το εγκεφαλικό και μετά που θα το τροποποιήσουμε θα μας ευχαριστούν κιόλας .
**Α ! ρε Γαμώ την προχειρότητα μου ........ **
**Αθάνατο Ελληνικό κράτος. **
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας
Και του χρόνου που θα ξαναλλάξει κάτι,πάλι θα λέμε...
Μια ζωή δεν υπάρχει το πληρωνουν οι έχοντες και κατέχοντες όπως βολεύει κάθε φορά τους πολιτικούς και τα χρήματα άλλαζουν απλά τσέπες στο τέλος ; -Αυτοκίνητα ,ακίνητα,κέρδη μεγάλων εταιριών και ότι θεωρείται έξοδο άνεσης,είναι η ευκολη λύση.Για όποιον όμως το σκέφτεται ,αγοράζει πάντα σύμφωνα με οτι σηκώνει το βαλάντιο του και δεν ακούει τις μπαρούφες καθενος.Βλεπουμε τι έγινε με την μειωση ΕΤΤ όπου οι περισσότεροι έτρεξαν για μεγάλα κυβικά μη χασουν την ευκαιρία.Τα ίδια επηρέασαν άλλοι καποτε τον κόσμο να παίξει και στο χρηματιστήριο...αλλά κάποιοι και στις δυο περιπτωσεις βγήκαν κερδισμένοι.
Εκτός αν κανείς νομίζει στην περίπτωσή μας,ότι οι εμποροι αυτοκινήτων με την κρίση δεν βγάζουν κέρδη,ούτε και το κράτος από ολα τα παρελκόμενα ή απορρέοντα του κλάδου αυτοκινήτου,κανείς τους δεν έχει υπολογίσει τα έσοδα και έξοδα στην πολιτική τους, και βαδίζουν με ευχολόγια για το καλό του λαού πόσο μάλλον όταν είχαμε και προεκλογική περίοδο 2 φορές.
-
Αυτά συμβαίνουν όταν καθορίζουν τους φόρους με βάση ΑΣΧΕΤΑ χαρ/κά. 'Κυβικά', 'ιπποδύναμη'... Σαν να λέμε ότι ο φόρος σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή πρέπει να είναι ανάλογος με τις διαστάσεις της CPU ή με τα MFLOPS που αποδίδει σε κάποιο benchmark.Εγώ θα ήθελα πολύ να ξέρω το '1929 κ. εκ.' από που προέκυψε. Δεν ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το τεκμηριώσουν και να μας πουν?
Ο νόμος που καθορίζει τους φορολογίσιμους ίππους δίνει τον εξής τύπο: κυβικά εκατοστά Χ 0,007 = φορολογίσιμοι ίπποι.
19280,007=13,496 άρα 13 φορολογήσιμοι ίπποι
19290,007-13,503 άρα 14 φορολογήσιμοι ίπποι.
Το ερώτημα είναι λοιπόν όχι πως προέκυψε το 1929 αλλά πως προέκυψε το 0,007...ΑΡΘΡΟ 4 ΝΟΜΟΥ 722/1976
αρθρο 4
Καθορισμός φορολογησίμου ισχύος
Δια τα μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος εκ του εξωτερικού εισαγώμενα και υπό του Ο.Δ.Δ.Υ. ή υπό των εν Ελλάδι κατασκευαστών πωλούμενα, η φορολογήσιμος ισχύς καθορίζεται ως το γινόμενο του κυλινδρισμού του οχήματος εις κυβικά εκατοστά επί τον συντελεστή 0,007 δια τα επιβατηγά αυτοκίνητα και 0,013 δια τας μοτοσυκλέττας, Τυχόν προκύπτον κλάσμα μονάδος μικρότερον μεν του ημίσεος αμελείται, μεγαλύτερον δε ή ίσον στρογγυλοποιείται εις την αμέσως μεγαλυτέραν ακέραιαν μονάδα. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ο νόμος που καθορίζει τους φορολογίσιμους ίππους δίνει τον εξής τύπο: κυβικά εκατοστά Χ 0,007 = φορολογίσιμοι ίπποι.
19280,007=13,496 άρα 13 φορολογήσιμοι ίπποι
19290,007-13,503 άρα 14 φορολογήσιμοι ίπποι.
Το ερώτημα είναι λοιπόν όχι πως προέκυψε το 1929 αλλά πως προέκυψε το 0,007...Απο το πρώτο link:
The tax horsepower rating was computed not from actual engine power but by a simple mathematical formula based on cylinder dimensions. At beginning of the twentieth century tax power was reasonably close to real power; as the internal combustion engine developed, real power became larger than nominal taxable power by a factor of ten or more.
Κάποια παρόμοια λογική θα έχει και το 0,007.
Δηλαδή αυτό που φορολογούσαν ουσιαστικά ήταν η ιπποδύναμη, η οποία στους πρώτους κινητήρες είχε άμεση σχέση με τα κυβικά. Η τεχνολογία 100 χρόνια μετά έκανε άλματα αλλά οι νόμοι παρέμειναν
-
Κάπου διάβασα ότι το 0,007 προέκυψε από το 1/150 το οποίο στην ουσία κάνει 0,00666666666...7 και από την προσέγγιση προέκυψε το 0,007. Το θέμα όμως είναι ότι αν άλλαζε ο συντελεστής έστω με το 0,0067 ή αντί για πολλαπλασιασμό να είχαμε απευθείας διαίρεση με το 150 θα 'σωνόταν' πολύς κόσμος από την αδικία ενάντια στα 2000cc, αφού οι 14 ίπποι θα ξεκινούσαν πλέον στα 2025cc αντί για τα 1929cc.
-
To θέμα ειναι οτι πήραν και ένα 50άρικο πάνωοι μηχανές και απο εκει που έδινα 18 ευρώ θα πρέπει να δίνω 68 για τα 250 και 96 απο 46 για τα 400. Και έχω 3 γαμώτο....
-
Yπάρχει πρόχειρη καμιά λίστα τελών για μηχανάκια-ες?
-
Έψαχνα στα συρτάρια μου και βρήκα κάτι παλιά αχρησιμοποίητα τέλη κυκλοφορίας απο το Ford Cortina του θείου μου, 1600 cc.
25 χιλιάδες το 95, 35 το 96 και 45 το 97. Δηλαδή σχεδόν διπλασιασμός μέσα σε δύο χρόνια
Με τα νέα τέλη ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικων πληρώνει απο 62 εώς 120 χιλιάδες δραχμές ανάλογα την παλαιότητα.
-
Γιατί δε τα κόλαγε;;;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Γιατί δε τα κόλαγε;;;;τα κολλάς και τα ξεκολλάς... Σιγά το δύσκολο. Ετσι έκανα πάντα
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Γιατί δε τα κόλαγε;;;;
τα κολλάς και τα ξεκολλάς... Σιγά το δύσκολο. Ετσι έκανα πάντα
Τα συγκεκριμένα πάντως φαίνονται να έχουν ακόμα κολλημένο από πίσω το αφαιρούμενο χαρτάκι.
-
Βάσει της μέχρι τώρα έρευνάς μου αν δεν κάνω λάθος μηχανάκια με έτος κυκλοφορίας μετά το 2005 και με κυβισμό μέχρι 301 κ.εκ απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας ή κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τα συγκεκριμένα πάντως φαίνονται να έχουν ακόμα κολλημένο από πίσω το αφαιρούμενο χαρτάκι.
Ναι γιαυτό το είπα! Κι εγώ μετά τα ξεκολλάω αλλά ... κομμάτια..............
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ναι γιαυτό το είπα! Κι εγώ μετά τα ξεκολλάω αλλά ... κομμάτια..............
Μαθε τεχνη κι ασε την
Τέλη κυκλοφορίας