-
Θέλω να βάλω κάποια μπάρα για να δέσω το ποδήλατο μου στο αυτοκίνητο ;
Έχει ασχοληθεί κανένας με το θέμα ; Να βάλω οροφής η πίσω πόρτας ;
Μάρκα ; τιμή ; Καμία πρόταση ; -
Οροφής είναι πιο μπελάς το βάλε βγάλε αφού θα πρέπει να σηκώσεις το/τα ποδήλατα μέχρι εκεί πάνω... Δεν εμποδίζουν την ορατότητα αλλά μπορεί να γρατζουνίσεις τίποτα καθώς προσπαθείς να το ανεβάσεις. Πιο καλά για ταξίδι παρά το ψηλό κέντρο βάρους και κλειδώνουν πιο εύκολα.
Τα από πίσω είναι πολύ πιο εύχρηστα για πιο συχνή χρήση σε μικρές αποστάσεις αλλά τα ποδήλατα δεν είναι τόσο σταθερά μπορεί να ψιλομετακινούνται και να φθείρονται. Επίσης μπορεί τα ποδήλατα να περισσεύουν στα πλάγια του αυτοκινήτου ενώ μπορεί να εμποδίζουν και την ορατότητα των φώτων. Είναι όμως πολύ φτηνό, ταιριάζει σε όλα τα αυτοκίνητα αν έχεις πάνω από ένα και Βγαίνει εύκολα όταν δεν το χρειάζεσαι. Επίσης, όπως έμαθε φίλος που του έφυγαν τα ποδήλατα στην εθνική οδό, καλό είναι να σιγουρεύεις τα ποδήλατα στη βάση και όχι απλά να τα ακουμπήσεις στις φαινομενικά αντιολισθητικές και με κλίση μπάρες... (έφυγαν τα ποδήλατα μαζί με το αντιολισθητικό σαν αφρολέξ μανίκι...) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οροφής είναι πιο μπελάς το βάλε βγάλε αφού θα πρέπει να σηκώσεις το/τα ποδήλατα μέχρι εκεί πάνω... Δεν εμποδίζουν την ορατότητα αλλά μπορεί να γρατζουνίσεις τίποτα καθώς προσπαθείς να το ανεβάσεις. Πιο καλά για ταξίδι παρά το ψηλό κέντρο βάρους και κλειδώνουν πιο εύκολα.
Τα από πίσω είναι πολύ πιο εύχρηστα για πιο συχνή χρήση σε μικρές αποστάσεις αλλά τα ποδήλατα δεν είναι τόσο σταθερά μπορεί να ψιλομετακινούνται και να φθείρονται. Επίσης μπορεί τα ποδήλατα να περισσεύουν στα πλάγια του αυτοκινήτου ενώ μπορεί να εμποδίζουν και την ορατότητα των φώτων. Είναι όμως πολύ φτηνό, ταιριάζει σε όλα τα αυτοκίνητα αν έχεις πάνω από ένα και Βγαίνει εύκολα όταν δεν το χρειάζεσαι. Επίσης, όπως έμαθε φίλος που του έφυγαν τα ποδήλατα στην εθνική οδό, καλό είναι να σιγουρεύεις τα ποδήλατα στη βάση και όχι απλά να τα ακουμπήσεις στις φαινομενικά αντιολισθητικές και με κλίση μπάρες... (έφυγαν τα ποδήλατα μαζί με το αντιολισθητικό σαν αφρολέξ μανίκι...)+1000, την περασμενη βδομαδα με το που βγηκα εθνικη και το πατησα λιγο βλεπω απ τον μεσα καθρεπτη το ποδηλατο να ειναι ετοιμο να φυγει.... ευτυχως που ειχα το νου μου ,επειδη ηταν καινουρια η βαση και τα περιμενα ολα... σταματησα στην ακρη και εκανα κατι προσκοπικους κομπους με το σκοινι, το φασκιωσα κανονικα, μετα ειχα συνεχεια το νου μου, παντως πρεπει να προειδοποιουν γι'αυτα τα μανικια οτι δεν ειναι σταθερα γιατι μπορει να γινει ΜΕΓΑΛΗ ζημια.....
-
Η καλύτερη αλλά και πιο ακριβή λύση είναι κοτσαδόρος και σχάρα που πιάνει πάνω στην μπίλια του. Σταθερή σε ταξίδι ακόμα και σε πολλά χλμ, και ασφαλής.
Η.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Η καλύτερη αλλά και πιο ακριβή λύση είναι κοτσαδόρος και σχάρα που πιάνει πάνω στην μπίλια του. Σταθερή σε ταξίδι ακόμα και σε πολλά χλμ, και ασφαλής.Η.
Πέστα και Άστα!
Μετάνιωσα που δεν έκανα προεγκατάσταση εργοστασιακού κοτσαδόρου.
Και με βλέπω και μένα για μια στην πίσω πόρτα κρεμαστή με ότι αυτό συνεπάγεται -
Αγόρασε γνωστός μου τις προάλλες ποδήλατο και έχει την ίδια απορία. Δε γνωρίζει τι τύπου σχάρα ποδηλάτου να αγοράσει. Είναι δυνατόν οι σχάρες που μπαίνουν στην πίσω πόρτα να είναι τόσο μάπα; Αυτοί που τις κατασκευάζουν δε τα ελέγχουν; Μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Το να ανεβάζεις το ποδηλατάκι στην οροφή του αυτοκινήτου για να πας μια βολτίτσα μου κάνει κάπως. Θεωρούσα πως οι σχάρες για την πέμπτη πόρτα είναι καλύτερη λύση αλλά με αυτά που ακούω...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αγόρασε γνωστός μου τις προάλλες ποδήλατο και έχει την ίδια απορία. Δε γνωρίζει τι τύπου σχάρα ποδηλάτου να αγοράσει. Είναι δυνατόν οι σχάρες που μπαίνουν στην πίσω πόρτα να είναι τόσο μάπα; Αυτοί που τις κατασκευάζουν δε τα ελέγχουν; Μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Το να ανεβάζεις το ποδηλατάκι στην οροφή του αυτοκινήτου για να πας μια βολτίτσα μου κάνει κάπως. Θεωρούσα πως οι σχάρες για την πέμπτη πόρτα είναι καλύτερη λύση αλλά με αυτά που ακούω...Δεν είναι μάπα. Οι Thule είναι πολύ καλές και ασφαλείς. Το ζ'ητημα είναι ότι θέλουν πολύ προσοχή, όχι τόσο σε θέμα αφάλειας, αλλά σε θέμα ζημιάς στην πίσω πόρτας.
-
Υπάρχει ένα είδος σχάρας οροφής για ποδήλατα που δεν απαιτεί να ανεβάζεις το ποδήλατο στα χέρια. Ένας βραχίονας κρέμεται από την σχάρα μέχρι χαμηλά, προσαρμόζεις επάνω του το ποδήλατο και το ανεβάζεις όλο μαζί επάνω χωρίς να κινδυνεύεις το ποδήλατο να σου γκρατζουνίσει το αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο κόλπο διαθέτει η ειδική σχάρα στο κατάλογο επίσημων αξεσουάρ της BMW, δεν ξέρω για αλλού.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υπάρχει ένα είδος σχάρας οροφής για ποδήλατα που δεν απαιτεί να ανεβάζεις το ποδήλατο στα χέρια. Ένας βραχίονας κρέμεται από την σχάρα μέχρι χαμηλά, προσαρμόζεις επάνω του το ποδήλατο και το ανεβάζεις όλο μαζί επάνω χωρίς να κινδυνεύεις το ποδήλατο να σου γκρατζουνίσει το αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο κόλπο διαθέτει η ειδική σχάρα στο κατάλογο επίσημων αξεσουάρ της BMW, δεν ξέρω για αλλού.Επιβεβαιώνω! Μπείτε στην Thule και ψάξτε το. Νομίζω ότι εκεί το είχα δεί.
-
Καλά όλα αυτά, μπορείτε όμως να πείτε τιμές ανά επιλογή.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Η καλύτερη αλλά και πιο ακριβή λύση είναι κοτσαδόρος και σχάρα που πιάνει πάνω στην μπίλια του. Σταθερή σε ταξίδι ακόμα και σε πολλά χλμ, και ασφαλής.Η.
Αυτό έκανα και εγώ αλλά ... άγγιξε τα 510 ευρώ.
450€ ο σπαστός κοτσαδόρος της Suzuki με τοποθέτηση (για ρυμούλκηση και τρειλερ βάρκας) και 60 ευρώ η βάση για 2 ποδήλατα (χωρίς φώτα κλπ) με τα ποδήλατα να κρέμονται (http://www.thulehellas.gr/Thule/ProductPage____44349.html) (γνωστός απο Γερμανία μου την έφερε).
Δοκιμάστηκε, πολύ σταθερή και με δέσιμο και τα ποδήλατα επίσης σταθερά. -
Εγώ έβαλα κοτσαδόρο αποσπώμενο με 300 ευρώ ( Bosal) και μετά σχάρα για 3 ποδήλατα Thule με άλλα 100.
Δοκιμάστηκε και από μένα ( το προηγούμενο Σκ είμουν σε αγώνα στην Πιερία) και είναι σταθερότατη. -
Φοραω κρεμαστη σχαρα πισω πορτας thule σε 207 , πολυ σταθερη η ιδια και τα πιασιματα των ποδηλατων , κανω ενα γρηγορο δεσιμο με χταποδια για να μην κουνιεται το ποδηλατο και κανει σημαδι στο ιδιο ή το αυτοκινητο . Βγηκα εθνικη ετσι και την επομενη εδεσα δυο ποδηλατα και με σχοινια ( ΕΣΟ....? ) δεν ειχα κανενα προβλημα με ταχυτητες αυτοφωρου ! Κοστος 200 e απο τον αντιπροσωπο στο Χαιδαρι αλλα μαλλον γινεται και πιο φτηνα . Λιγο προβλημα το βαλε βγαλε της σχαρας , για μενα θελει δυο ατομα .
-
Αυτες οι μπαρες που ειναι σαν κερατα δεν μαζευουν οταν δεν εχεις ποδηλατο επανω;Ειναι πιο επικινδυνες και απο κοτσαδορο ετσι οπως εξεχουν απο το αμαξωμα για τους πεζους.
-
Αν πουλάει κανείς μεταχειρισμένο το σύστημα της bmw που ανεβάζει εύκολα το ποδήλατο στην σχάρα οροφής ή και σχάρα οροφής ας μου στείλει ένα mail στο paragogos@gmail.com, ενδιαφέρομαι να το αγοράσω μεταχειρισμένο. (γιατί για καινούργιο δύσκολο... ). Το αμάξι μου είναι BMW 316 sedan
-
Eχω (ως γνωστόν) το Τέριος!!!! Μεταφέρω τα ποδήλατα με ένα σύστημα που το έχω τοποθετήσει στη πίσω ρόδα (ρεζέρβα)!!! Πιστεύω πάντως ότι εαν είχα οποιοδήποτε άλλο αμάξι εκτός από τζιπάκι η μεταφορά τους θα ήταν πολύ δύσκολη, δε θα το έκανα , διότι θα έκανα ζημιά στο αμάξι, και στο τέριος μερικές φορές (οταν πάω χωματόδρομο με τα ποδήλατα) το πίσω τζάμι δε το βλέπω καλά!!!!!
-
Αφού έβγαλα φτυάρι και ξέθαψα το θέμα να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου τι βάση ποδηλάτων να προτιμήσω .
Δεδομένα:
- 2 ποδήλατα ίσως και καμία (κυριολεκτικά) φορά και δικό μου
- Η βάση θα μένει μόνιμα πάνω στο αμάξι
- Δεν υπάρχει κοτσαδόρος
- Δεν υπάρχουν μπάρες/ράγες οροφής
- Ίσως μελλοντικά να υπάρξει ανάγκη για μπαγκαζιέρα αλλά αφού την γλυτώσαμε τώρα που τα παιδιά είναι μικρά δεν νομίζω να την χρειαστούμε στο μέλλον .
Απότι έχω δει υπάρχουν 4 τύποι :
- Βάση ποδηλάτων πόρτας πορτ μπαγκάζ
- Βάση ποδηλάτων κοτσαδόρου
- Βάση ποδηλάτων στις μπάρες οροφής
- Βάση ποδηλάτων συρόμενη στις μπάρες οροφής
Νομίζω την βάση 5ης πόρτας την απορρίπτω για πολλούς λόγους , η πόρτα μου είναι πλαστική και δεν θέλω τόσο βάρος να κρέμεται πάνω της , επίσης είμαι σίγουρος ότι οι γάντζοι και οι ιμάντες θα γρατζουνίσουν το χρώμα και αν είναι φορτωμένα τα ποδήλατα δεν θα έχω πρόσβαση στο πορτ μπαγκάζ! Είναι βέβαια η πιο οικονομική λύση.
Η βάση κοτσαδόρου με ανάκληση μου αρέσει αλλά δεν έχω κοτσαδόρο όποτε αυξάνει κατά πολύ το κόστος , επίσης δεν ξέρω αν χρειαστεί να κοπεί και τμήμα του προφυλακτήρα .
Η βάση ποδηλάτου στην οροφή με όρθια τα ποδήλατα είναι μέτρια ιδέα , τα παιδικά ποδήλατα δεν είναι πολύ ελαφριά και το Captur έχει ύψος 1,60εκ βάλτε και καμία 10αριά εκ. το ύψος για τις μπάρες οπότε μιλάμε για 1,70+ δεν θα είναι και πολύ εύκολο το βάλε-βγάλε . Να προσθέσουμε και εδώ το κόστος για τις μπάρες .
Last but not least είδα αυτή την βάση ποδηλάτου -αν και είναι μόνο για δύο ποδήλατα - σε ένα bmw και μου άρεσε πολύ , εύκολη φαινότανε στο φόρτωμα και δεν θα έχεις τα ποδήλατα όρθια σε ταξίδι λες και είναι κεραίες κινητής !
Απορίες :
- έχουμε κανένα γνωστό για τοποθέτηση κοτσαδόρου να πάρουμε καμία ιδέα για τιμές ?
- Στην βάση ποδηλάτου οροφής αν βάλουμε 2 ή 3 βάσεις χωράει και μπαγκαζιέρα ?
- Για την τελευταία συρόμενη βάση δεν βρίσκω άλλα μοντέλα , υπάρχει κάποιος που τις έχει?
- Τι προτείνετε εσείς ?
-
Επειδή έχω εμπειρία (κακή) από τις μπάρες οροφής, θα σου έλεγα ή κοτσαδόρο ή τη βάση του πορτπαγκάζ.
Οι μπάρες δε βολεύουν καθόλου στο ανέβασε - κατέβασε ποδήλατα, ασφάλισέ τα - απασφάλισέ τα, γενικά είναι διαδικασία που θα βαρεθείς να την κάνεις. Χώρια ότι αυξάνεται πολύ το ύψος του αυτοκινήτου με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό, να βρεις πουθενά, κατανάλωση κλπ.
Και ανεβάζοντας τα ποδήλατα στην οροφή είναι πιθανότερο να κάνεις ζημιά - γρατζουνιά.
Μπάρες ποδηλάτου.