-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Παντως τιποτα δεν ειναι χειροτερο απο αυτο....
Youtube VideoΑυτό είναι τεστ του 1992... 17 χρόνια πρίν... Γενικά τα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής...δεν νομίζω να ήταν και πολύ καλύτερα
crash test αυτοκινητου της εποχης....http://www.youtube.com/watch?v=aN4o8TERuoY
Με το 'γκέλ' που έκανε...αμφιβάλλω αν έμεινε τίποτα όρθιο μέσα! Πάντως μπράβο το άτιμο...συνέχισε να τσουλάει!!!
Υπαρχει ιστορια με αυτου του τυπου τα τεστ.... http://www.youtube.com/watch?v=8a8I0w4ODCE
Πολλές Αμερικάνικες ταινίες πρέπει να βλέπουν αυτοί που τα κάνουν
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Πολλές Αμερικάνικες ταινίες πρέπει να βλέπουν αυτοί που τα κάνουν -
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Youtube VideoΚαι πάλι ο χώρος αποσκευών είναι άθικτος...Προλαβαίνει κάποιος να πάει εκεί ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Youtube VideoΚαι πάλι ο χώρος αποσκευών είναι άθικτος...Προλαβαίνει κάποιος να πάει εκεί ;
Μόνο μην ειναι το μεσαίο όχημα σε καραμπόλα ε;
-
Εεεε τώρα και εσύ...
-
Το θέμα μεταφέρθηκε στην Αυτοκίνηση [mod]
-
Να πιάσω το θέμα από άλλη οπτική γωνία, την μαρκετινίστικη και όχι την τεχνική δηλαδή?
Ας δούμε τους τίτλους των βίντεο αλλά και κάποια από τα σχόλια, τα οποία είναι κυρίως από τις ιδιωτικές δοκιμές του ADAC και όχι του euroncap όπως λανθασμένα ειπώθηκε (η υπογράμμιση δική μου)Chinese 4WD crash test
Chinese car crash test failure
Chinese test car crash
Kompakter Chinese erhaglt im ADACChina fails again
Chinese cars...real shit
Boycott tin carsΟι τίτλοι και τα σχόλια δεν γράφουν την μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου της δοκιμής (!) αλλά γενικώς κινέζικο κτλ. Ψάχνεις να βρεις την μάρκα στο κείμενο για να καταλάβεις τι γίνεται και δεν αναγράφεται πάντοτε και εκεί.
Ο συνειρμός της συλλήβδην κατάταξης των κινέζικων προιόντων στα σκουπίδια είναι προφανής, αλλά δυστυχώς μόνο στους πλέον υποψιασμένους .Αν γινόταν το εντελώς ανάλογο, δηλαδή μία δοκιμή του προηγούμενου Φίατ Πάντα ή του δίδυμου της Όπελ/Σουζούκι, που ποτέ δεν δοκιμάστηκαν στο euroncap και ο τίτλος ή τα σχόλια να έλεγαν :
Ιταλικό αυτοκίνητο καταστρέφεται ολοσχερώς σε δοκιμή, η Γερμανία αποτυγχάνει ξανά
καταλαβαίνετε τι χαμός θα γινόταν?Είναι λυπηρό ταυτόχρονα και το άσχημο αποτέλεσμα των δοκιμών αυτών αλλά και οι υπόγειες ενέργειες 'προστατευτισμού' της δυτικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τα κινέζικα εισαγόμενα που θα αρχίσουν να έρχονται αθρόα σε λίγα χρόνια.
Δεν είμαι μέτοχος, με το εξώφθαλμο δούλεμα τα παίρνω και ειδικά με την ADAC που την έχει ξανακάνει τη δουλειά, οι παλιότεροι θα θυμούνται. Τεσπά όποιος νομίζει ότι οι κινέζοι θα μπλοκαριστούν από ένα κρας τεστ, κοιμούνται βαθέως και σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι ο μόνος λόγος μέχρι στιγμής που οι κινέζοι δεν έχουν έρθει μαζικά στη δύση είναι η θηριώδης αύξηση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά τους η οποία είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου και αναπτύσσεται με ρυθμό +20-30% ετησίως εδώ και 15 χρόνια . -
Χωρίς να είμαι 'ειδικός' επί των crash test αλλά απο το βιντεο για το BS4 που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα (http://www.bild.de/BILD/auto/2009/03/ad ... nesen.html) η καμπίνα ΦΑΙΝΕΤΑΙ σχετικά ανέπαφη.
Δεν λέω οτι πχ θα έπαιρνε 5 αστέρια αλλά και το 0 είναι ίσως λίγο περίεργο -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Να πιάσω το θέμα από άλλη οπτική γωνία, την μαρκετινίστικη και όχι την τεχνική δηλαδή?
Ας δούμε τους τίτλους των βίντεο αλλά και κάποια από τα σχόλια, τα οποία είναι κυρίως από τις ιδιωτικές δοκιμές του ADAC και όχι του euroncap όπως λανθασμένα ειπώθηκε (η υπογράμμιση δική μου)Chinese 4WD crash test
Chinese test car crash
Chinese cars...real shit
Boycott tin carsΟι τίτλοι και τα σχόλια δεν γράφουν την μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου της δοκιμής (!) αλλά γενικώς κινέζικο κτλ. Ψάχνεις να βρεις την μάρκα στο κείμενο για να καταλάβεις τι γίνεται και δεν αναγράφεται πάντοτε και εκεί.
Ο συνειρμός της συλλήβδην κατάταξης των κινέζικων προιόντων στα σκουπίδια είναι προφανής, αλλά δυστυχώς μόνο στους πλέον υποψιασμένους .Αν γινόταν το εντελώς ανάλογο, δηλαδή μία δοκιμή του προηγούμενου Φίατ Πάντα ή του δίδυμου της Όπελ/Σουζούκι, που ποτέ δεν δοκιμάστηκαν στο euroncap και ο τίτλος ή τα σχόλια να έλεγαν :
Ιταλικό αυτοκίνητο καταστρέφεται ολοσχερώς σε δοκιμή, η Γερμανία αποτυγχάνει ξανά
καταλαβαίνετε τι χαμός θα γινόταν?Mεχρι και τις οδοντογλυφιδες θα τους ειχαν παρει οι δικηγοροι για να αποζημιωθουν λογω συκοφαντικης δυσφημισης...
Είναι λυπηρό ταυτόχρονα και το άσχημο αποτέλεσμα των δοκιμών αυτών αλλά και οι υπόγειες ενέργειες 'προστατευτισμού' της δυτικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τα κινέζικα εισαγόμενα που θα αρχίσουν να έρχονται αθρόα σε λίγα χρόνια.
Δεν είμαι μέτοχος, με το εξώφθαλμο δούλεμα τα παίρνω και ειδικά με την ADAC που την έχει ξανακάνει τη δουλειά, οι παλιότεροι θα θυμούνται. Τεσπά όποιος νομίζει ότι οι κινέζοι θα μπλοκαριστούν από ένα κρας τεστ, κοιμούνται βαθέως και σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι ο μόνος λόγος μέχρι στιγμής που οι κινέζοι δεν έχουν έρθει μαζικά στη δύση είναι η θηριώδης αύξηση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά τους η οποία είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου και αναπτύσσεται με ρυθμό +20-30% ετησίως εδώ και 15 χρόνια .Nα αγιασει το ... πληκτρολογιο σου αδερφε.
-
Ο χρήστης mourikis έγραψε:
Χωρίς να είμαι 'ειδικός' επί των crash test αλλά απο το βιντεο για το BS4 που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα (http://www.bild.de/BILD/auto/2009/03/ad ... nesen.html) η καμπίνα ΦΑΙΝΕΤΑΙ σχετικά ανέπαφη.
Δεν λέω οτι πχ θα έπαιρνε 5 αστέρια αλλά και το 0 είναι ίσως λίγο περίεργοΈχεις δίκιο ότι αφορά την καμπίνα, αλλά...
Σύμφωνα με τα παλιά κριτήρια το BS4 κανονικά θα έπαιρνε 3 αστέρια (όχι ότι θα ήταν κι αυτό καλό βέβαια), αλλά οι άτυχοι Κινέζοι έπεσαν με το Crash Test τους στους νέους κανονισμούς υπολογισμού που ισχύουν από την αρχή του έτους και είναι αρκετά πιο αυστηροί...Αναλυτικά:
Το κεφάλι του οδηγού πέρασε ΜΕΣΑ από το Airbag (;;;), τιμόνι και πετάλια εισχωρούν βαθιά στο εσωτερικό, λαμαρίνες πέρασαν μέσα κάτω από την κολόνα τιμονιού με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των ποδιών, επίσης 'κόστισε' αστέρια η έλλειψη ESP...
Πηγή: http://www.adac.de/Tests/Crash_Tests/Ch ... m:8-248530
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Chinese test car crash
Chinese cars...real shit
καταλαβαίνετε τι χαμός θα γινόταν?Είναι λυπηρό ταυτόχρονα και το άσχημο αποτέλεσμα των δοκιμών αυτών αλλά και οι υπόγειες ενέργειες 'προστατευτισμού' της δυτικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τα κινέζικα εισαγόμενα που θα αρχίσουν να έρχονται αθρόα σε λίγα χρόνια.
Δεν είμαι μέτοχος, με το εξώφθαλμο δούλεμα τα παίρνω και ειδικά με την ADAC που την έχει ξανακάνει τη δουλειά, οι παλιότεροι θα θυμούνται. Τεσπά όποιος νομίζει ότι οι κινέζοι θα μπλοκαριστούν από ένα κρας τεστ, κοιμούνται βαθέως και σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι ο μόνος λόγος μέχρι στιγμής που οι κινέζοι δεν έχουν έρθει μαζικά στη δύση είναι η θηριώδης αύξηση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά τους η οποία είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου και αναπτύσσεται με ρυθμό +20-30% ετησίως εδώ και 15 χρόνια .Φίλε μου συζήτηση κάνουμε, δεν έχω να κερδίσω τίποτα από το να εναντιωθώ στους Κινέζους. Και ναι συμφωνώ τα κινέζικα θα έρθουν και σε 10 χρόνια το πιο πιθανόν είναι ότι θα πουλάνε σαν τρελά...
Αλλά θέλω να μου πεις, εσύ τι θα κερδίσεις από αυτό? Πιστεύεις ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερα με την Κίνα σαν υπερδύναμη αντί για την Αμερική?
Για το αν το πιστεύεις, συγνώμη που το λέω αλλά είσαι βαθιά νυχτωμένος...Οι Κινέζοι (όχι οι εισαγόμενοι)
γενικά είναι τρελά εθνικιστές και η κυβέρνηση τους είναι για τα πανηγύρια κυριολεκτικά. Δεν θέλω να πω ότι οι Αμερικάνοι είναι άγιοι, αλλά που και που όταν ξυπνάει η κοινή γνώμη τους ο πρόεδρος κλάνει μέντες.
Ψάξε στο internet για 'tien min square' και θα καταλάβεις τι γίνεται όταν ξυπνάει η κοινή γνώμη...των Κινέζων...Όσο για τον ADAC την δουλειά του κάνει...είναι λογικό το να προστατεύει τα γερμανικά αμάξια.
-
θέλω να μου πεις, εσύ τι θα κερδίσεις από αυτό? Πιστεύεις ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερα με την Κίνα σαν υπερδύναμη αντί για την Αμερική?
Εγώ (με την ευρεία έννοια το α' ενικού), σαν καταναλωτής εισαγόμενων αυτοκινήτων έχω πιθανόν να ωφεληθώ από ένα προιόν αν αυτό είναι ποιοτικότερο/φτηνότερο/οικονομικότερο κ.ο.κ. από το αντίστοιχό του στην αγορά.
Για το δεύτερο ερώτημά σου τώρα.
Μπορεί και να είναι αν και εγώ κατά βάθος πιστεύω ότι θα είναι τα ίδια. Όμως η σωστή απάντηση είναι δεν ξέρω - δεν απαντώ που λένε και στα γκάλλοπ. Μπορεί να προβλέψει κάποιος το μέλλον και εν πάσει περιπτώσει αυτός ο κάποιος γράφει σε αυτό το φόρουμ?Οι Κινέζοι (όχι οι εισαγόμενοι)
γενικά είναι τρελά εθνικιστές και η κυβέρνηση τους είναι για τα πανηγύρια κυριολεκτικάΔεν νομίζω ότι μια κυβέρνηση που είναι στην εξουσία επί 60 συναπτά έτη συνεχώς, χωρίς εκλογές μάλιστα αλλά με παγκόσμια αναγνώριση, είναι για τα πανηγύρια. Το αντίθετο θα έλεγα. Αν ήταν για τα πανηγύρια θα είχε πέσει σε κανένα χρόνο, άντε καμμιά τετραετία βαριά βαριά. Στο φινάλε και τον Μπερλουσκόνι έχουν για τη εμποροπανήγυρη αλλά πόσες τετραετίες είναι στο σβέρκο των Ιταλών? Όμως τι σημασία έχουν για το θέμα μας αυτά?
Στο θέμα μας τώρα.
Η ασφάλεια, γενικώς και ειδικώς, είναι εμπορεύσιμο αγαθό. Μάλιστα όποιος την εμπορεύεται είθισται είτε να καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας ή και ανασφάλειας για να πουλάει ευκολότερα το προιόν του. Τα παραδείγματα πάμπολλα και όχι μόνο τα βίντεο της Adac. -
όσο και να προσπαθούν κάποιοι, δεν μπορούν να πείσουν ότι ξαφνικά από το πουθενά οι κινέζοι φτιάχνουν ποιοτικά και ασφαλή αμάξια.. και γω λέω ότι τα παίρνετε από τους κινέζους για να προωθήσετε τα προιόντα τους
-
Καλά βγήκε κανένας να υποστηρίξει ότι οι κινέζοι βγάζουν ασφαλή και ποιοτικά αυτοκίνητα που ακόμα δεν βγήκαν από το αυγό, εσύ αυτό κατάλαβες?
Εγώ τα παίρνω? Μακάρι αλλά που ! με το μισθό μου παλεύω, αλλά η μάχη είναι άνιση. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Οι τίτλοι και τα σχόλια δεν γράφουν την μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου της δοκιμής (!) αλλά γενικώς κινέζικο κτλ. Ψάχνεις να βρεις την μάρκα στο κείμενο για να καταλάβεις τι γίνεται και δεν αναγράφεται πάντοτε και εκεί.Ο συνειρμός της συλλήβδην κατάταξης των κινέζικων προιόντων στα σκουπίδια είναι προφανής, αλλά δυστυχώς μόνο στους πλέον υποψιασμένους .
Είναι λυπηρό ταυτόχρονα και το άσχημο αποτέλεσμα των δοκιμών αυτών αλλά και οι υπόγειες ενέργειες 'προστατευτισμού' της δυτικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τα κινέζικα εισαγόμενα που θα αρχίσουν να έρχονται αθρόα σε λίγα χρόνια.
Τεσπά όποιος νομίζει ότι οι κινέζοι θα μπλοκαριστούν από ένα κρας τεστ, κοιμούνται βαθέως και σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι ο μόνος λόγος μέχρι στιγμής που οι κινέζοι δεν έχουν έρθει μαζικά στη δύση είναι η θηριώδης αύξηση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά τους η οποία είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου και αναπτύσσεται με ρυθμό +20-30% ετησίως εδώ και 15 χρόνια .
το θεωρείς ήσσονος σημασίας το γεγονός ότι ένα τζιπ που θα μεταφέρει οικογένειες έγινε αλουμινόχαρτο σε ένα crash-test και δε θα πρέπει να το καταδικάσουμε (αλλά και να το κάνουμε γνωστό μέσα από το φόρουμ μιας και θα υπάρξουν αρκετοί που θα γλυκαθούν από τις τιμές και θα σπεύσουν) μόνο και μόνο επειδή οι κινέζοι αναπτύσσονται με 20-30%? αλήθεια τι σημαίνει αυτό το ποσοστό, όταν μια ζωή η οικονομία ήταν στον άσσο, το 20% δεν είναι συγκρίσιμο με το 2% μιας ανεπτυγμένης χώρας.. ευτυχώς που υπάρχει ο προστατευτισμός της ΕΕ και δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ κατακλειστεί από επικίνδυνα, ανασφαλή και χαμηλής ποιότητας κινέζικα προιόντα
-
Προσωπικά οταν αξιολογώ ένα αυτοκίνητο από τη στιγμή που δε μιλάμε για σμάρτ (άν και το iq απέδειξε ότι το αδύνατο γίνεται) όταν δεν έχει πέντε αστέρια στα κράς τέστ είναι σοβαρό μειονέκτημα (τώρα με τα ΕΣΠ μας μπερδέυουν κάπως με αποτέλεσμα καλά αυτοκίνητα σε παθητική ασφάλεια όπως το ιμπρέζα να χαντακώνονται)
Ωστόσο παίζει πολύ ο παράγοντας μάρκετινγκ. Οι προηγούμενες γενιές C & Ε (οκ η προπροήγουμενη C) κλας της μερσεντές ή η προπροηγούμενη σειρά 3 ήταν με μία παθητική ασφάλεια που σήμερα πολλά κινέζικα που χαρακτηρίζονται άθλια σε αυτόν τον τομέα είχαν καλύτερη. Δεν μιλάμε για 30 χρόνια πρίν αλλά για μοντέλα που πριν από λιγότερο από 10 χρόνια πωλούνταν στις εκθέσεις ώς η επιτομή της ασφάλειας. Πολύς κόσμος σκοτώθηκε με αυτά με αστείες ταχύτητες για τα σημερινά δεδομένα ενώ όταν πήγαιναν ταμείο νόμιζαν ότι αγόραζαν ένα όχημα μισό κλικ λιγότερο ασφαλές από λέοπαρντ 2...
Έχω πίστη στους κινέζους ότι κάποια μέρα με ένα κινέζικο μπράντ νέημ θα μας πουλάνε ένα αμάξι το οποίο θα θέλουμε πραγματικά να οδηγήσουμε όπως γίνεται σήμερα με τα ευρωπαικά, αμερικάνικα, ιαπωνικά και πλέον και κορέατικα. Αυτό είναι το σίγουρο.
Το πρόβλημα είναι πως οι ευρωπαίοι μας ταίζουν ενώ οι κινέζοι όχι. Και για αυτό κατ' εμέ θα πρέπει να μπουκατάουμε τα μη ευρωπαικά προιόντα. Εγώ δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση, ερωτεύτηκα μικρός ωστόσο δεν έχω πλέον παρωπίδες τύπου 'ιαπωνία ή τίποτα' πλεόν...
-
Το κινεζικό καθεστώς είναι από τα πλεόν ανελεύθερα παγκοσμίως και η κινεζική κοινωνία μόλις έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα για να αναπνεύσει λίγο πιο ελεύθερα,ύστερα από δεκαετίες κρατικής καταπίεσης και αυθαιρεσίας.Αυτό είναι το ένα γεγονός.Το όποιο όμως δεν αποκλείει το άλλο γεγονός.Ότι δηλαδή η Κίνα έχει μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία,τα δε προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας της, νομοτελειακά θα εισβάλουν μαζικά σε μερικά χρόνια στις δυτικές αγορές.
Κανείς δεν είπε ότι τα κινεζικά αυτοκίνητα είναι ασφαλή ή ασφαλέστερα από αυτά των δυτικών οικονομιών.
Αυτό όμως είναι μια παρονυχίδα η οποία προϊόντος του χρόνου θα εξαλειφθεί και όχι ένα σοβαρό πρόβλημα,όσο και αν κάποιοι επιμένουν να το βλέπουν έτσι,που θα εμποδίσει αυτό που πρόκειται να συμβεί.Και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί είναι είδηση το γεγονός ότι ένα κινέζικο,φτηνό και φτηνιάρικο SUV έφαγε πόρτα από τις αγορές του 'οικονομικά ανεπτυγμένου κόσμου' και δεν είναι σκάνδαλο το γεγονός ότι στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και μάλιστα στην χώρα των συνταγματικών διακηρύξεων, κυκλοφορούν το ίδιο θανάσιμα κατασκευάσματα;
Κατασκευάσματα της Ford, της Lincoln, της Chevrolet, της GMC κ.ο.κ. που πλασάρονται ως πολυτελή SUV,ενώ στην πραγματικότητα είναι αγροτικά φορτηγά της δεκαετίας του '60 ή του '70, με μικροαλλαγές στο σουλούπι, πίσω θέσεις, δερμάτινα καθίσματα, ξύλο στο ταμπλώ και ένα φθηνό CD player. Από κάτω όμως, είχαν σασσί τύπου σκάλας, αναρτήσεις των οποίων η εξέλιξη σταμάτησε λίγο μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύστημα διεύθυνσης με απίστευτο τζόγο και ουσιαστικά ανύπαρκτες προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας.
Αυτές οι προϊστορικές σακαράκες με το άθλιο στήσιμο αναρτήσεων και το εξωφρενικά υψηλό κέντρο βάρους και κλίσης,απευθύνονται βέβαια σε ηλίθιους,οι οποίοι μέσα στην άγνοια ή τη βλακεία τους ανταλάσσουν την ασφάλεια τη δική τους, των παιδιών τους και των άλλων χρηστών του δρόμου,αφενός με το αίσθημα αυτοπεποίθησης που τους παρέχει το μέγεθος,το ύψος του οχήματός τους και όνομα του κατασκευαστή του,αφετέρου με τα ψέματα που υπαγόρευσαν από κοινού η NHTSA και η Ford,προκειμένου να γλυτώσουν τις αποζημιώσεις,φορτώνοντας τα πάντα στην άμοιρη τη Firestone .Ποιό τελικά είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο;Το άθλιο κινέζικο SUV που κόπηκε στα crash tests ή οι 3500 αμερικανοί πολίτες,τους οποίους δολοφόνησε μόνο μέσα σε μια χρονιά η Ford;(περίπτωση Ford Explorer-Mazda Navajo-Μercury Mountaineer,που λόγω της μειωμένης πίεσης των ελαστικών που συνιστούσε η Ford,προκειμένου να κουκουλώσει τις τραγικά ανεπαρκείς αναρτήσεις και πλαίσια που προέρχονταν από φορτηγά του 60. προκειμένου να μην ξοδευτεί από το Detroit δεκάρα για εξέλιξη,οδηγούσαν σε ανατροπές,κατά τις οποίες οι κολώνες της οροφής υποχωρούσαν σαν οδοντογλυφίδες,και οι επιβαίνοντες συνθλίβονταν;)
-
το θεωρείς ήσσονος σημασίας το γεγονός ότι ένα τζιπ που θα μεταφέρει οικογένειες έγινε αλουμινόχαρτο σε ένα crash-test
Όχι τουναντίον εγώ, που αφ' ενός είμαι οικογενειάρχης, και αφ' ετέρου ένα από τα κριτήριά μου για την επιλογή αυτοκινήτου είναι και η παθητική ασφάλεια που προσφέρει. Πως καταλήγεις σε αυτό? Ουδέποτε αμφισβήτησα τα αποτελέσματα της δοκιμής, λίγο πιο πάνω στο ίδιο ποστ τα χαρακτήρισα λυπηρά και άσχημα.
Εκείνο που δεν θα πρόσεξες είναι ότι εγώ μίλησα για το μαρκετινίστικο θέμα των δοκιμών αυτών και όχι το τεχνικό, το δηλώνω πρώτο πρώτο στο ποστ μου στην εισαγωγή που δεν παραθέτεις. Υπάρχει και αυτή η πτυχή του θέματος, άσχετα αν κανείς μέχρι τώρα δεν το είχε εντοπίσει, εξ' ου και η αναφορά μου στα αγοραία θέματα που ανακύπτουν.ευτυχώς που υπάρχει ο προστατευτισμός της ΕΕ και δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ κατακλειστεί από επικίνδυνα, ανασφαλή και χαμηλής ποιότητας κινέζικα προιόντα
Έχοντας εργαστεί 10 χρόνια με κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες και 3 χρόνια με κινέζικες (όχι από το χώρο του αυτοκινήτου), έχω να πω το εξής : It takes two to tango.
Υπεύθυνοι για την χαμηλή ποιότητα ορισμένων προιόντων δεν είναι μόνο τα εργοστάσια αλλά και οι εισαγωγείς-πελάτες που ζητάνε 'το πιο φτηνό' προκειμένου να μπουν δυνατά στην αγορά. Αυτό συνεπάγεται και εκπτώσεις στην ποιότητα, αποτελεσματικότητα κ.α. , και φτηνό και καλό γίνεται μεν αλλά σπάνια, συνήθως δεν πάνε μαζί.
Έχω βρεθεί σε ατελείωτες συσκέψεις με θέμα τι μπορούμε να κόψουμε, απαλείψουμε, αλλάξουμε για να πέσει το κοστολόγιο, και μετά τρέχαμε να μαζέψουμε τα σπασμένα (μερικές φορές). -
Τόσες γενιές μεγάλωσαν με αυτοκίνητα που δέν θα έπαιρναν ούτε ένα αστέρι σε crash test, για αερόσακους, ABS, ESP φυσικά ούτε λόγος, ενώ πολλές φορές δέν είχαν ούτε κάν ζώνες ασφαλείας ή το πολύ πολύ μόνο στα μπροστινά καθίσματα.
Μόλις 15 χρόνια πρίν το μοναδικό μεταφορικό μέσο της οικογένειας ήταν ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Τώρα ένα αμάξι με 4 αστέρια μας 'βρωμάει' και το θεωρούμε ανασφαλές (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα). Παράξενα πράγματα!
Κινέζικα Αυτοκίνητα - CRASH TEST LOOOL!!!!