-
δουμπλε ποστ
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Λες για τις χώρες που έχουν φθηνότερο το γάλα και το γιαούρτι απ την Ελλάδα φαντάζομαι, και που αν τους ανάγεις αυτες τις τιμές σε Ελληνικά μισθολογικά δεδομένα(εννοώ την αγοραστική αξία του μισθού τους)δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο.
Και για ποιον λόγο ακριβώς δεν θα πρέπει να διεκδικήσει ο γιατρός αυτά που πιστεύει πως δικαιούται;μπαινεις σε 'σοβαρη' συζητηση με καποιον που γραφει:
Επίσης ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ να μιλήσεις για τα 300-400 ευρώ τον μήνα που αρκετοί (να μην πω όλοι) αρπάζουν από φαρμακευτικές εταιρείες.
;;;
ξεκολλατε
οχι για μενα, καντε το για τις γιαγιαδες της νεας σμυρνης που εχουν μεινει χωρις lexotanil, γιατι καθε φορα που μπαινω σ'αυτο το θεμα τα παιρνω 10-10 -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
-Με τις κατάλληλες αναγωγές (το είχα γράψει στο ποστ μου), βγαίνουν περίπου τα ίδια.
Κατά την γνώμη μου, αν παίρνεις 1300-1500 ευρώ στην Ειδικότητα και εξορθολογιστούν οι εφημερίες, είναι καλά. Είναι παράλογο να ζητούνται παραπάνω.-Επίσης ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ να μιλήσεις για τα 300-400 ευρώ τον μήνα που αρκετοί (να μην πω όλοι) αρπάζουν από φαρμακευτικές εταιρείες.
Οι εξετασεις για την εναρξη ειδικοτητας ειναι ενα μεγαλο ζητημα με το οποιο καταρχην συμφωνω,αν και δε θα λυσει το θεμα της ανεργιας.
-Πως ?
Θα αποτρέψεις πολύ κόσμο που τώρα συνωστίζεται σε λίστες ...-Με το πρωτο συμφωνω.Αρκει βεβαια να μιλαμε για βασικο μισθο(νομιζω σε αυτο αναφερεσαι και οχι μισθο+εφημεριες).Τελοσπαντων αυτο εχει μαλλον λυθει νομοθετικα,περιμενουμε να δουμε τι θα γινει στο ταμειο βεβαια.Πανω απο 1500 βασικο για τον ειδικευομενο συμφωνω οτι ειναι ανεδαφικο με τις παρουσες συνθηκες.
-Παραλειπω να μιλησω για το 'μαυρο φαρμακευτικο χρημα' πρωτον γιατι δεν το εχω κανει ποτε και ουτε προκειται(δεν θελω να ειμαι 'δεσμιος' κανενος φαρμακά) και δευτερον γιατι πιστευω οτι πρεπει να εκλειψει σαν φαινομενο.Δε νομιζω επισης οτι πρεπει να κρινεται το εισοδημα ενος ανθρωπου απο το τι κανει ο συναδελφος του.Αν ο διπλανος μου πχ βγαζει 1000€ μαυρα το μηνα πρεπει ο δικος μου μισθος να βασιζεται στο τι κανει αυτος?Και αν εγω δε θελω να μπω σε αυτη τη διαδικασια?Τελοσπαντων αν ελεγχθει η υπερσυνταγογραφηση θα ανασανουν καπως τα ταμεια.Εδω μπαινει ο ελεγκτικος ρολος του κρατους,δεν ειναι δυνατο να βασιζεσαι στην καλη προαιρεση των γιατρων,μπορει μερικοι οντως να περιορισουν το φαινομενο,υπαρχουν και αλλοι ομως που θα το συνεχισουν.Ελεγχος λοιπον σε φαρμακα,υλικα,προμηθειες νοσοκομειων.Οχι αυτο το ΜΠΑΧΑΛΟ που υπαρχει τωρα.
-Οι εξετασεις για την εναρξη ειδικοτητας θα ηταν ενα πολυ καλο βημα για την αναβαθμιση του ιατρικου επιπεδου στην Ελλαδα.Πραγματικα θα το ηθελα γιατι σε λιγο καιρο συμπληρωνω 4 χρονια αναμονης απο τοτε που πηρα πτυχιο.Δε θα ειχα κανενα προβλημα να ανταγωνιστω τους υπολοιπους.Με τοσα επικινδυνα φυντανια που εχω δει να ειναι γιατροι,δεν πολυαγχωνομαι κιολας.Με δεδομενο βεβαια οτι μιλαμε για αδιαβλητες εξετασεις,τυπου πανελληνιων.
Αυτο ομως δε θα λυσει το μεγαλο προβλημα της ιατρικης ανεργιας στην Ελλαδα,και παλι θα υπαρξουν γιατροι που θα μεινουν ανεργοι ενω το θεμα του ελλιπους προσωπικου στα νοσοκομεια δε θα αντιμετωπιστει.Πιστευω οτι πρωτα πρεπει να ανοιξουν θεσεις ειδικων και ειδικευομενων στα νοσοκομεια και μετα να μιλησουμε για εξετασεις.Το θεωρω βασικοτερο για την αναβαθμιση του συστηματος υγειας.Δε συμφωνω με το σκεπτικο 'να κοψουν το λαιμο τους' τη στιγμη που υπαρχουν αναγκες στο συστημα υγειας.Επισης καπως θα πρεπει να αποτραπει η εισροη ξενων γιατρων,γιατι ηδη οι ελληνικες ιατρικες σχολες βγαζουν ηδη αρκετους.Ισως και να μειωθουν οι εισακτεοι στις δικες μας.Δυστυχως η ελληνικη νοοτροπια 'πας που πας εξω,τουλαχιστον γινε γιατρος' ειναι δυσκολο να αλλαξει τα επομενα χρονια.Οι εξετασεις για την αδεια ασκησεως ειναι μια σκεψη,αν και πιστευω οτι το προβλημα πρεπει να εντοπιστει νωριτερα,να σταματησουν δηλαδη τα νεα παιδια να φευγουν απο τη χωρα για να γινουν γιατροι(δεν αναφερομαι σε προηγμενες δυτικες χωρες εννοειται).
Sorry για το σεντονι...
-
Φιλε τασοαεβ ειναι απλη η απαντηση και στην δινω ρητορικα!
Και γιατι να ιδρωσει το αυτι της κυβερνησης απο την στιγμη που κατα γενικη ομολογια το εισοδημα των ιατρων γενικα ξεπερνα το μεσο ορο του καθε μεροκαματιαρη?
Με αλλα λογια αυτοι που πρεπει να διαμαρτυρηθουν να διαμαρτυρηθουν .800 ευρω ,ναι να διεκδικησεις παραπανω αλλα οχι και με 5 και 10 χιλ το μηνα να απεργεις.
Τελος παντων το θεμα μας ειναι οτι στην ουσια χαθηκε μια ζωη ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και οτι και να εχει γραφτει μεχρι τωρα ως δικαιολογια δεν στεκει σε καμμια περιπτωση ουτε με την λογικη ουτε με την πραγματικοτητα.
Τωρα αν σε καποιους αυτο φαινεται ως αγνοια η οτι αλλο δικαιωμα τους να πιστευουν οτι θελουν.
Μπρος στο χρημα εχουμε ισοπεδωσει τα παντα εως την ανθρωπινη ζωη ,αλλα ελεος δεν θελουμε αλλες επιβεβαιωσεις! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ξεκολλατε
οχι για μενα, καντε το για τις γιαγιαδες της νεας σμυρνης που εχουν μεινει χωρις lexotanil, γιατι καθε φορα που μπαινω σ'αυτο το θεμα τα παιρνω 10-10Επειδή σε καταλαβαίνω, 1 λύση υπάρχει:
Ωωμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ..........και κατάφερα να μην έχω γράψει ούτε μια φορά.
-
αυτό το c-thru σου πάει πολύ
και λίνκι σπέσιαλ :
ANARCHY-CHI-PSYCHEDELIA -
delete
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αυτό το c-thru σου πάει πολύyou like?
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
you like?
δες και το λίνκι που έβαλα μετά :
ANARCHY-CHI-PSYCHEDELIA
νομίζω ταιριάζει κάπως -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
you like?
δες και το λίνκι που έβαλα μετά :
ANARCHY-CHI-PSYCHEDELIA
νομίζω ταιριάζει κάπως -
@Nozomi Γενικά οι χειρουργοί δουλεύουν περισσότερες ώρες γιατί βασικά κάνουν σχεδόν ό,τι και ένας παθολόγος ως προς τη φροντίδα του ασθενούς με πρόσθετη απασχόληση αυτό καθέ αυτό το χειρουργείο και το χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία του.
Το αποτέλεσμα στην Ελληνική πραγματικότητα είναι ο ειδικευόμενός μου όταν έκανα 6μηνο χειρουργική να μείνει μέσα στο Νοσοκομείο 2 εβδομάδες λόγω ασθένειας άλλου συναδέλφου.
Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι στην Αμερική γενικά ο αδύναμος, το μπ@ύλο. Τηρουμένων των αναλογιών, ο ασκούμενος ιατρός είναι αδύναμος, για αυτό και πέρνει το 1/4 αυτών που θα πέρνει κατά μέσο όρο ως τελειωμένος γιατρός.Σχετικά με την αγοραστική δύναμη, δε γίνεται με ένα μαγικό ραβδάκι να αποκτήσουμε την αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων... γιατί απλά δεν παράγουμε όσα παράγουν αυτοί. Αργά αλλά σταθερά όμως τους πλησιάζουμε (και κάνουμε πάρτυ που με 29Κ παίρνεις κούρσα Merc ή με 1,5 χιλιάρικο πας μια εβδομάδα στο Hilton NY - όλα πληρωμένα)
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τουλάχιστον μην spam-άρεις (φυσικά δεν θα έφτανες διαφορετικά τις 9000 δημοσιεύσεις!) ...
Ασχετο, έκανα την χρονική αναγωγή( ) γι αυτό γελάω
Εμένα αφορά -
Μου κάνει εντύπωση που λέτε για ελλειψη γιατρών σε νοσοκομεία..Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερους γιατρούς ανα Χ κατοίκους απ' ότι η δυτική ευρώπη (ή δεν θυμάμαι σωστά;) Τι παίζει;
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που λέτε για ελλειψη γιατρών σε νοσοκομεία..Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερους γιατρούς ανα Χ κατοίκους απ' ότι η δυτική ευρώπη (ή δεν θυμάμαι σωστά;) Τι παίζει;Δεν κάνουν προσλήψεις
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Σίγουρα παίρνεις ληγμένα !
Σιγουρα. Αφου μπαινω στη διαδικασια να σου απαντησω ενω εχεις αποδειξει πολλακις ποσο ευκολα μιλας για πραγματα στα οποια εισαι παντελως ασχετος (οπως στο θεμα με τη σημαια ).
Πάντως τις απόψεις σου για την ιατρική κατάσταση δεν τις είδα ακόμα.
Χρειαζονται περισσοτερες προσληψεις, ειδικα νοσηλευτικου προσωπικου καθως δεν ειναι δυνατον να υπαρχει η αντιστοιχια: 1 νοσηλευτης/40 ασθενεις σε παρα πολλα νοσοκομεια και σε ειδικοτητες ειδικα που θα επρεπε να ειναι 1 / 5. Γενικως τα βασικα προβληματα στον κλαδο της υγειας ειναι απορροια της υποχρηματοδοτησης. Τα φακελακια ειναι ενα φαινομενο που υφισταται, αλλα στην πραγματικοτητα περιοριζεται σε συγκεκριμενους τομεις που εκ των πραγματων μπορουν να ζητησουν φακελακι. Σε καμια περιπτωση δεν παιρνει φακελακι η πλειοψηφια των γιατρων, αλλωστε και να ηθελε δεν μπορει. Ειναι δεδομενο οτι ο δερματολογος σου στο ΙΚΑ για παραδειγμα, και να ηθελε, δεν θα μπορουσε εκ των πραγματων να ζητησει φακελακι καθως υπαρχει η διαδικασια των ραντεβου τα οποια ετσι κι αλλιως δεν κανονιζονται απ'τον ιδιο. Ο χρηματισμος ολων των γιατρων απ'τις φαρμακευτικες εταιρειες υφισταται οσο και οι Νεφελιμ του Λιακοπουλου. Αυτο που ενιοτε συμβαινει ειναι να πληρωνουν οι φαρμακευτικες τα εισιτηρια για τα συνεδρια γιατρων (πραγμα που σε τελικη αναλυση θα επρεπε να κανει το κρατος). Τα 1000 ευρω του γιατρου ειναι λιγα δεδομενου του κοστους διαβιωσης στη χωρα. Τα +500 απ'τις εφημεριες δεν εχουν να λενε σαν μεταπτυχιακο ( ) καθως ειναι ωμες υπερωριες, δεν τα παιρνουν σαν.. bonus προσοντων ουτε εφημερευουν μονο οι γιατροι (και μαλιστα παρανομες συμφωνα με την ΕΕ καθως οι εφημεριες/μηνα δεν πρεπει να ξεπερνουν για καθε γιατρο τις 2 -οποτε ερχομαστε παλι στο θεμα της ελλιπους χρηματοδοτησης κ προσληψεων) και φυσικα τα πραγματα οπως τα παρουσιασες στον υπολοιπο δυτικο κοσμο δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Δεν έχεις κάτι να γράψεις (παρά μόνο φληναφήματα περί ευθύνης γενεών) ?
Μην γράφεις.Αλλιως τι θα μου κανεις;
Τουλάχιστον μην spam-άρεις (φυσικά δεν θα έφτανες διαφορετικά τις 9000 δημοσιεύσεις!) ...
Αλλιως τι θα μου κανεις;
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που λέτε για ελλειψη γιατρών σε νοσοκομεία..Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερους γιατρούς ανα Χ κατοίκους απ' ότι η δυτική ευρώπη (ή δεν θυμάμαι σωστά;) Τι παίζει;Iσχύει;
-
delete
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που λέτε για ελλειψη γιατρών σε νοσοκομεία..Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερους γιατρούς ανα Χ κατοίκους απ' ότι η δυτική ευρώπη (ή δεν θυμάμαι σωστά;) Τι παίζει;
Iσχύει;
Νομίζω μπερδεύουμε τους γιατρούς γενικώς, με τους γιατρούς σε νοσοκομεία.
Εγώ ξέρω ότι έχουμε πολύ υψηλή αναλογία γιατρών-ιδιωτών [δλδ. οδοντίατρων, δερματολόγων, οφθαλμίατρων κλπ]. Για νοσοκομειακούς γιατρούς δεν ξέρω.
Συνήθως όταν διαβάζω για πολύ υψηλή αναλογία γιατρών, αναφέρονται στα ιδιωτικά ιατρεία. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το δεύτερο, για το οποίο δεν γνωρίζω. -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Σε όλες τις παραπάνω ασυναρτησίες, θα σου παραθέσω απλά ότι 400 ευρώ από φαρμακευτικές, παίρνει ακόμα και αγροτικός.
Στα περί δυτικού κόσμου, τι έγραψα που δεν ισχύει ?
Τα +500 ευρώ που δικαούνται οι γιατροί απ' τις εφημερίες είναι λάθος ! Δεν είναι μόνο +500.
Παραπάνω δικαιούνται, αλλά και αυτό προφανώς το αγνοείς ...Όσον αφορά 'Τα 1000 ευρω του γιατρου ειναι λιγα δεδομενου του κοστους διαβιωσης στη χωρα.' αυτό είναι άλλη μια μπούρδα.
Όπως εξηγήσαμε ουδείς δεν παίρνει 1000 ευρώ, αλλά κοντά 1500. Και αυτά λίγα είναι ? Δηλαδή η μέση οικογένεια που ζει με 1200 ευρώ (μέσος μισθός στην χώρα), τι να κάνει ? Να αυτοκτονήσει μαζικώς ?Πέρνα στο θέμα της σημαίας, να δούμε ποιός είναι άσχετος.
νομιζω πως ειδαμε
Θα σε εκθέσω ...
Θα σε (ξανα)εκθέσω !
-
delete
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία