-
Θα μπορούσαμε να κάψουμε μερικά νοσοκομεία για να γίνει ακόμα πιο σαφές το αίτημά μας για καλύτερη περίθαλψη. Ή να τα κλείσουμε για 2-3 μήνες ρε αδελφέ. Άλλωστε απαιτούνται μερικές πραγματικές θυσίες (των άλλων συνήθως, αλλά αυτό είναι άσχετο ζήτημα) για να βελτιωθούν τα πράγματα γύρω μας.
Η μανία για την κυβέρνηση μας μάρανε. Ωραία, είναι άχρηστη, εμείς είμαστε έξυπνοι και αγνοί πολίτες. Κι η κυβέρνηση τα έχει κάνει σκατά κι οι επόμενοι τα ίδια σκατά θα τα κάνουν, αλλά οι πολίτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ασκώντας όλα τους τα δικαιώματα και ξεχνώντας τις υποχρεώσεις τους.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα μπορούσαμε να κάψουμε μερικά νοσοκομεία για να γίνει ακόμα πιο σαφές το αίτημά μας για καλύτερη περίθαλψη. Ή να τα κλείσουμε για 2-3 μήνες ρε αδελφέ. Άλλωστε απαιτούνται μερικές πραγματικές θυσίες (των άλλων συνήθως, αλλά αυτό είναι άσχετο ζήτημα) για να βελτιωθούν τα πράγματα γύρω μας.Κάπου είναι και βαρετό, η μεθοδολογία σου παραείναι κλασική και προβλέψιμη, οι απεργούντες φρόντισαν τα νοσοκομεία να δουλεύουν προβοκατορούλη μου. Ούτε τα έκλεισαν ούτε τα έκαψαν. Αυτοί που θα τα κλείσουν είναι αυτοί που στηρίζεις ιδεολογικά και πρακτικά. Ονειρα γλυκά.
-
Τα βασικοτερα αιτηματα των προσφατων κινητοποιησεων των γιατρων ηταν(τα αναφερω με σειρα σημαντικοτητας)
1.Τα ωραρια εργασιας και ιδιως το εξουθενωτικο 32ωρο το οποιο ηταν επικινδυνο για τους ασθενεις.Εννοειται στην πολιτισμενη ευρωπη υπαρχει ρεπο μετα απο εφημερια(Εχω δουλεψει καπακι μετα απο πρακτικα αυπνη εφημερια και μπορουσα να κανω πολυ βασικα πραγματα.Το μυαλο μου ηταν σαν κουνημενο ζελε)
2.Οι μεγαλες ελλειψεις σε ειδικευμενους και ειδικευομενους ιατρους σε ολη την Ελλαδα και κυριως στην επαρχια.Ωραια η εφημερια στα επειγοντα χωρις καρδιολογο στο νοσοκομειο?Τι?Και χωρις νευροχειρουργο?
Και αν ερθει τροχαιο τι κανουμε???
3.Το μισθολογικο το οποιο δεν ειχε αλλαξει απο το 2000.Μεχρι πριν 1 μηνα ο ειδικευομενος ιατρος(ηλικια γυρω στα 30 κατα μεσο ορο) επαιρνε τα ιδια χρηματα με τον ΕΠΟΠ και καμια 200αρια ευρω λιγοτερα απο τον αναπληρωτη δασκαλο.Δε συζητω για την εφημερια.4 ευρω την ωρα.Χρημααααααα....Οποτε νομιζω δεν ισχυει το 'για τα λεφτα τα κανεις ολα'
-
Τα αιτήματα των γιατρών για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι γνωστά και προς τιμήν τους τα τονίζουν συχνά. Η ένστασή μου βρίσκεται στον τρόπο κινητοποίησης και ιδίως στον τομέα των επειγόντων περιστατικών, όπως έγραψα νωρίτερα, γιατί παίζονται ζωές που κινδυνεύουν άμεσα. Θα μου πεις 'και δεν κινδυνεύουν όταν υπάρχουν κατάκοποι και λίγοι γιατροί και νοσηλευτές;'. Φυσικά και οι ευθύνες του κράτους είναι μεγάλες εδώ και δεκαετίες. Όμως δεν μπορείς να πιέζεις μειώνοντας τους υπάρχοντες -έστω λίγους- γιατρούς από αυτούς που τους έχουν άμεση ανάγκη για να μην πεθάνουν επί τόπου.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Θα μπορούσαμε να κάψουμε μερικά νοσοκομεία για να γίνει ακόμα πιο σαφές το αίτημά μας για καλύτερη περίθαλψη. Ή να τα κλείσουμε για 2-3 μήνες ρε αδελφέ. Άλλωστε απαιτούνται μερικές πραγματικές θυσίες (των άλλων συνήθως, αλλά αυτό είναι άσχετο ζήτημα) για να βελτιωθούν τα πράγματα γύρω μας.
Κάπου είναι και βαρετό, η μεθοδολογία σου παραείναι κλασική και προβλέψιμη, οι απεργούντες φρόντισαν τα νοσοκομεία να δουλεύουν προβοκατορούλη μου. Ούτε τα έκλεισαν ούτε τα έκαψαν. Αυτοί που θα τα κλείσουν είναι αυτοί που στηρίζεις ιδεολογικά και πρακτικά. Ονειρα γλυκά.
Α, όταν ξεμένει η -μισοάδεια- αποθήκη, βγάζουμε τα μπαγιάτικα. Σιγά την έκπληξη.
Τα νοσοκομεία ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν λειτουργούσαν όπως έπρεπε, αφού δηλώθηκε ότι δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό λόγω ακριβώς της απεργίας. Ή το ξέχασες ή κάνεις τον βλάκα.Ξέρείς όμως ρε Τάσο τι γίνεται; Έχεις κάτσει πίσω από μια λογική που λέει 'καθένας για την πάρτη του'. Άκουσες 'ορισμένοι δεν πρέπει να απεργούν' και σκέφτηκες ότι ίιισως κάποτε σου απαγορεύσουν κι εσένα να απεργήσεις. Άρα ίιισως κάποιος επιβουλεύεται το συμφέρον σου. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Άσε τα σάπια τώρα, γιατί για 1 ζωή έλεγες να γίνει μπουρδέλο η Ελλάδα τον Δεκέμβρη, αλλά για 1 άλλη ζωή τώρα χορεύεις καν-καν.
-
Εγώ το μόνο που θέλω να τονιστεί είναι ότι κάποιον που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα χωρίς να υπάρχει τροχαίο/τραυματισμός, απλά τον τσουβαλιάζουμε και τον μεταφέρουμε όπως μπορούμε στο νοσοκομείο.
Δε χρειάζεται να περιμένουμε το ΕΚΑΒ αν αυτό αργεί.Κατά τα άλλα η κατάσταση με το ΕΚΑΒ εξακολουθεί να είναι τραγική... και νομίζω πως το καμάρι ο πρωθυπουργός μας έχει δεσμευθεί προεκλογικά (2004) πως θα μεριμνήσει ειδικά για το ΕΚΑΒ αλλά τελικά η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη. Συχνά ακόμη και στο σκέλος της αναμονής της κλήσης!
Πέραν του ότι κανονικά θα έπρεπε όλες οι υπηρεσίες να έχουν επικοινωνία και αν κάποιος καλέσει το 100 για παράδειγμα να μη χρειάζεται να κάνει και ξεχωριστή κλήση για το ΕΚΑΒ. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Εγώ το μόνο που θέλω να τονιστεί είναι ότι κάποιον που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα χωρίς να υπάρχει τροχαίο/τραυματισμός, απλά τον τσουβαλιάζουμε και τον μεταφέρουμε όπως μπορούμε στο νοσοκομείο.
Δε χρειάζεται να περιμένουμε το ΕΚΑΒ αν αυτό αργεί.Κατά τα άλλα η κατάσταση με το ΕΚΑΒ εξακολουθεί να είναι τραγική... και νομίζω πως το καμάρι ο πρωθυπουργός μας έχει δεσμευθεί προεκλογικά (2004) πως θα μεριμνήσει ειδικά για το ΕΚΑΒ αλλά τελικά η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη. Συχνά ακόμη και στο σκέλος της αναμονής της κλήσης!
Πέραν του ότι κανονικά θα έπρεπε όλες οι υπηρεσίες να έχουν επικοινωνία και αν κάποιος καλέσει το 100 για παράδειγμα να μη χρειάζεται να κάνει και ξεχωριστή κλήση για το ΕΚΑΒ.Όταν καλέσεις το 100 να αναφέρεις τροχαίο, σε ρωτάνε αν έχει ειδοποιηθεί το 166 αν δηλωθεί τραυματισμός. Ήμουν μπροστά σε ένα ατύχημα με ευτυχώς μικροτραυματισμούς και αναφέροντάς τους το συμβάν με ρώτησαν αν έχει ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ ή να δώσουν εκείνοι σήμα.
-
Συναδελφοι , δεν αξιζει τον κοπο η αντιπαραθεση με ανθρωπους που δεν γνωριζουν τι εστι βερυκοκκο (6-10 32ωρα σε νοσοκομεια καθε μηνα με αστειες αποδοχες)
Γιαυτο κι εγω σταματαω τη συζητηση που ουτως η αλλως ξεφυγε , κριμα στο παληκαριΤα περι ιατρικης ειναι λειτουργημα τα ακουω βερεσε οταν αγραμματοι αμοιβονται καλλιτερα απο ανθρωπους που σπουδαζουν στα καλλιτερα χρονια της ζωης τους
Αυτα μονο στην μπανανια , στην τελευταια τρυπα του ζουρνα που ζουμε , γινονται
πατρις θρησκεια οικογενεια , και τα μυαλα στα καγκελα
Μην αλλαξει τιποτα σε αυτο το μπουρδελο και ξεβολευτουν αυτοι που πρεπει
Υπνος βαθυς αυτη η χωρα -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Συναδελφοι , δεν αξιζει τον κοπο η αντιπαραθεση με ανθρωπους που δεν γνωριζουν τι εστι βερυκοκκο (6-10 32ωρα σε νοσοκομεια καθε μηνα με αστειες αποδοχες)
Γιαυτο κι εγω σταματαω τη συζητηση που ουτως η αλλως ξεφυγε , κριμα στο παληκαριΤα περι ιατρικης ειναι λειτουργημα τα ακουω βερεσε οταν αγραμματοι αμοιβονται καλλιτερα απο ανθρωπους που σπουδαζουν στα καλλιτερα χρονια της ζωης τους
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η δουλειά που σπούδασες τα καλλίτερά σου χρόνια για να κάνεις αξίζει να πληρωθεί περισσότερο από αυτή των αγραμμάτων ;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η δουλειά που σπούδασες τα καλλίτερά σου χρόνια για να κάνεις αξίζει να πληρωθεί περισσότερο από αυτή των αγραμμάτων ;
Τιποτα παληκαρι μου
κοιμησου τον υπνο του δικαιου εσυ -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Τιποτα παληκαρι μου
κοιμησου τον υπνο του δικαιου εσυΌταν θελήσω να κοιμηθώ δεν θα σε ρωτήσω. Μάλλον όμως την έχεις ακούσει τρελά εάν κρίνω από την απάντησή σου σε μία τόσο απλή ερώτηση.
-
delete
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Τιποτα παληκαρι μου
κοιμησου τον υπνο του δικαιου εσυΌταν θελήσω να κοιμηθώ δεν θα σε ρωτήσω. Μάλλον όμως την έχεις ακούσει τρελά εάν κρίνω από την απάντησή σου σε μία τόσο απλή ερώτηση.
Πραγματικα αναζητεις την απαντηση στο γιατι καποιος που σπουδαζει 10 χρονια πρεπει να αμοιβεται καλλιτερα απο καποιον αποφοιτο λυκειου ?
Η εισαι εσυ αυτος που 'την εχει ακουσει' για να χρησιμοποιησω δικη σου εκφραση η εισαι απλα ηλιθιος
Διαλεγεις και παιρνεις
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τα περι ιατρικης ειναι λειτουργημα τα ακουω βερεσε οταν αγραμματοι αμοιβονται καλλιτερα απο ανθρωπους που σπουδαζουν στα καλλιτερα χρονια της ζωης τους
Σε ανάγκασε κανένας ρε φίλε ?
Μήπως οι γονείς που σου είπαν το κλασσικό 'πας, που πας εξωτερικό, γίνε γιατρός καλύτερα' ?
Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις ένας ηλεκτρολόγος που καθαρίζει μερικά χιλιάρικα, αλλά σόρυ το ξέχασα αυτός είναι αγράμματος, και εσύ μορφωμένος ...Μπραβο ρε τσακαλι , τα πετυχες ολα
-
Δεν-είναι-αυτό-το-θέμα. Ούτε ο τίτλος του θέματος είναι 100% σωστός.
Αλλού είναι η ουσία: ότι δεν κάνεις απεργία όταν εξαρτώνται ΑΜΕΣΑ από την εργασία σου ΖΩΕΣ (μιλάμε για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τα ασθενοφόρα). Η απεργία θα μπορούσε να περιοριστεί, όπως είπαμε, στα τακτικά προγραμματισμένα περιστατικά. Κι αυτό πίεση είναι και μάλιστα σημαντική. Εν πάσει περιπτώσει, όποιος θέλει μπορεί να βγάλει τα μάτια του μόνος του. Η δεδομένη στήριξη του κόσμου (και εμένα προσωπικά) προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς μπορεί να αντιστραφεί με τέτοιας μορφής και κινδύνου 'αγωνιστικές πρακτικές'.
Αυτό που επιτυγχάνεται είναι απλώς να απαξιώνεται περισσότερο το δημόσιο νοσοκομείο και να πλουτίζουν τα διάφορα Ιατρικά Κέντρα. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε με τη μπορδελοποίηση των ΑΕΙ, που έσπρωξε τον κόσμο στα ιδιωτικά ΑΕΙ, κυρίως του εξωτερικού, ή των δημ. σχολείων που έσπρωξε τους γονείς στους διάφορους Γείτονες.
Στο τέλος, με αυτές τις συμπεριφορές, τα δημ. νοσοκομεία θα γεμίζουν μόνο με κακομοίρηδες και τότε μόνο αύξηση δαπανών δεν θα υπάρξει. -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Πραγματικα αναζητεις την απαντηση στο γιατι καποιος που σπουδαζει 10 χρονια πρεπει να αμοιβεται καλλιτερα απο καποιον αποφοιτο λυκειου ?
Nαι.
Ειπα και σε αλλο θεμα την αποψη μου.
Το πτυχιο (και συνεπως οι σπουδες) απλα πιστοποιουν τις γνωσεις σου. Δεν κατοχυρωνουν καποιο μισθο, ουτε σημαινει πως εφ'οσων εχεις καποιο πτυχιο εισαι πιο αποδοτικος ή αξιζεις περισσοτερο απο καποιον αλλο. Απλα εχεις τα τυπικα (ή περισσοτερα απο τα τυπικα) προσοντα για να ασκησεις το οποιο επαγγελμα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάπου είναι και βαρετό, η μεθοδολογία σου παραείναι κλασική και προβλέψιμη, οι απεργούντες φρόντισαν τα νοσοκομεία να δουλεύουν προβοκατορούλη μου. Ούτε τα έκλεισαν ούτε τα έκαψαν. Αυτοί που θα τα κλείσουν είναι αυτοί που στηρίζεις ιδεολογικά και πρακτικά. Ονειρα γλυκά.
Α, όταν ξεμένει η -μισοάδεια- αποθήκη, βγάζουμε τα μπαγιάτικα. Σιγά την έκπληξη.
Τα νοσοκομεία ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν λειτουργούσαν όπως έπρεπε, αφού δηλώθηκε ότι δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό λόγω ακριβώς της απεργίας. Ή το ξέχασες ή κάνεις τον βλάκα.Ξέρείς όμως ρε Τάσο τι γίνεται; Έχεις κάτσει πίσω από μια λογική που λέει 'καθένας για την πάρτη του'. Άκουσες 'ορισμένοι δεν πρέπει να απεργούν' και σκέφτηκες ότι ίιισως κάποτε σου απαγορεύσουν κι εσένα να απεργήσεις. Άρα ίιισως κάποιος επιβουλεύεται το συμφέρον σου. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Άσε τα σάπια τώρα, γιατί για 1 ζωή έλεγες να γίνει μπουρδέλο η Ελλάδα τον Δεκέμβρη, αλλά για 1 άλλη ζωή τώρα χορεύεις καν-καν.
Αρ γιου τοκιν του μι; Εγώ γκυκέ μου γιατί να φοβάμαι μην μου απαγορέψουν να απεργήσω; Το συμφέρον μου μια χαρά το προασπίζομαι. Βγάζω τέσσερεις φορές περισσότερα απο έναν γιατρό απεργούντα, και την μισή μου μέρα μαλ@κίζομαι μαζί σου όπως έχεις διαπιστώσει. Και να με συμπαθάς που δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι τον αστυνομικό που τον πυροβόλησε ένα κλεφτρόνι, και τον πιτσιρικά που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ απο έναν αστυνομικό, και φυσικά δεν είπα ποτέ να γίνει μπουρδέλο το μπουρδέλο νταξ; Συνέχισε τώρα την παπαροπροβοκατορολογία σου.
-
Μπανανια:τοπος,στον οποιο ζουν ανθρωποι που εχουν την εντυπωση οτι αν σπουδασουν 10 χρονια ολη η υπολοιπη ζωη τους θα ειναι στρωμενη με ροδοπεταλα κ θα εχουν ''ειδικη'' αντιμετωπιση!..
Πεθανε καποιος,που στη τελικη δεν ξερουμε αν ηταν παρενεργεια της απεργιας..
Το θεμα γυρισε κατ'ευθειαν στο χρημα..Η ζωη ερχεται δευτερη..Αν ηταν αδερφος σου θα ελεγες τα ιδια αραγε.. ????
Οσοι θελετε χρημα..μπορειτε να γινετε ναυτικοι,σκατατζιδες,υδραυλικοι κ.τ.λ. Αλλα μαλλον δεν εχει τοσο κυρος οσο το να σε σπουδαζουν οι δικοι σου για 10 χρονια!..
Αρα ο γιατρος ειναι λειτουργημα..Αλλα πρωτα πρεπει να πληρωθει..Η να απαιτησει κατι για τον κοπο του..
-
Ο χρήστης deltasailor έγραψε:
Μπανανια:τοπος,στον οποιο ζουν ανθρωποι που εχουν την εντυπωση οτι αν σπουδασουν 10 χρονια ολη η υπολοιπη ζωη τους θα ειναι στρωμενη με ροδοπεταλα κ θα εχουν ''ειδικη'' αντιμετωπιση!..Πεθανε καποιος,που στη τελικη δεν ξερουμε αν ηταν παρενεργεια της απεργιας..
Το θεμα γυρισε κατ'ευθειαν στο χρημα..Η ζωη ερχεται δευτερη..Αν ηταν αδερφος σου θα ελεγες τα ιδια αραγε.. ????
Οσοι θελετε χρημα..μπορειτε να γινετε ναυτικοι,σκατατζιδες,υδραυλικοι κ.τ.λ. Αλλα μαλλον δεν εχει τοσο κυρος οσο το να σε σπουδαζουν οι δικοι σου για 10 χρονια!..
Αρα ο γιατρος ειναι λειτουργημα..Αλλα πρωτα πρεπει να πληρωθει..Η να απαιτησει κατι για τον κοπο του..
Το γεγονός πως ψοφολογάνε καθημερινά άνθρωποι επειδή δεν υπάρχουν εντατικές, κλίνες και αναλώσιμα για τα ασθενοφόρα φαντάζομαι πως δεν σε ευαισθητοποιεί εξ ίσου έτσι; Γι αυτά δεν βρίσκεις τίποτα να γράψεις.
-
Διαβασε αλλη μια φορα τι γραφω..γιατι δεν καταλαβες το υφος!
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία