-
Ο χρήστης deltasailor έγραψε:
Διαβασε αλλη μια φορα τι γραφω..γιατι δεν καταλαβες το υφος! -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Συναδελφοι , δεν αξιζει τον κοπο η αντιπαραθεση με ανθρωπους που δεν γνωριζουν τι εστι βερυκοκκο (6-10 32ωρα σε νοσοκομεια καθε μηνα με αστειες αποδοχες)
Γιαυτο κι εγω σταματαω τη συζητηση που ουτως η αλλως ξεφυγε , κριμα στο παληκαριΤα περι ιατρικης ειναι λειτουργημα τα ακουω βερεσε οταν αγραμματοι αμοιβονται καλλιτερα απο ανθρωπους που σπουδαζουν στα καλλιτερα χρονια της ζωης τους
Θέλω να πω αλλοίμονο σε όποιον πέσει στα χέρια τους .
Και γιά να σοβαρευτούμε . Προέρχομαι από ιατρική οικογένεια με γιατρούς από τον 19ο αιώνα . Ο πατέρας μου , μου έλεγε ότι την δεκαετία του 60 , ως ειδικευόμενοι ήταν άμισθοι , μου έλεγε ότι τα παλιά χρόνια γινόντουσαν γιατροί οι πλούσιοι γιατί έπρεπε να δουλεύουν δωρεάν . Βέβαια αυτά τα μαθαίνανε σε ρομαντικές εποχές των πανεπιστημίων των αρχών του 50 . Σήμερα φαίνεται ότι γιατροί γίνανε οι χρηματιστές και οι τοκογλύφοι . Πολλοί από μας λοιπόν ξέρουμε και σεβόμαστε τους Γιατρούς που είναι πρώτα Ανθρωποι . Θα πω και κάτι άλλο , που αφορά το επάγγελμα μου , είμαι πολιτικός μηχανικός , πολλές φορές το μεροκάματο μου γιά μιά μελέτη είναι χαμηλότερο από του οικοδόμου , συνήθως γιατί χάνουμε άπειρα μεροκάματα στις πολεοδομίες , άρα αφού δεν αμειβόμαστε όπως πρέπει σύμφωνα με τα χρόνια σπουδών μας , με την δική σου άποψη δικαιούμαστε να είμαστε χαλαροί στη μελέτη του σπιτιού σου , που θα μείνεις εσύ και η οικογενειά σου . Κανείς δεν είπε να μην διεκδικείτε , να μην κινδυνεύουν άνθρωποι κατά την διάρκεια των απεργιών σας είπαμε . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
........
Κανείς δεν είπε να μην διεκδικείτε , να μην κινδυνεύουν άνθρωποι κατά την διάρκεια των απεργιών σας είπαμε .Δεν διαβάζεις manosk ;;; Δεν ξέρεις τι χάνεις ...
-
Πολυ μου αρεσουν οι ρομαντικες αναφορες στην αμισθη ειδικοτητα του παρελθοντος.ΚΑτα τη γνωμη μου τετοιες καταστασεις ειναι αυτες που γεννησαν το φακελακι στη δεκαετια του 80.
Δε με ενδιαφερει αν βγαζω λιγοτερα χρηματα απο τον υδραυλικο/ηλεκτρολογο/μπογιατζη ο οποιος κανει ελευθερο επαγγελμα.Μπορει να σκιζεται στη δουλεια ο ανθρωπος,καλα κανει και βγαζει οσα βγαζει,δεν τα εκλεψε απο κανεναν.Με ενοχλει ομως το γεγονος οτι πληρωνομαι το ιδιο με τον αποφοιτο λυκειου που διοριστηκε σε μια ΔΕΚΟ.Με ενοχλει οτι πληρωνομαι το ιδιο με τον ΕΠΟΠ ο οποιος πινει καφε ολη μερα και περιμενει να παει 3 η ωρα για να παει σπιτι του.Με ενοχλει οτι πληρωνομαι το ιδιο με τον 25χρονο δασκαλο που δουλευει 5 ωρες την ημερα.Ειμαι δημοσιος υπαλληλος(για τα 5 χρονια που διαρκει η ειδικοτητα μου) και συκγρινω το μισθο μου με αυτον αλλων δημοσιων υπαλληλων.Ουτε θελω ροδοπεταλα/αναγνωριση απο τον κοσμο και σκατα.Δε με ενδιαφερουν.Διαλεξα μια επιστημη που γουσταρα και γουσταρω,απλα θελω να ζω με αξιοπρεπεια.
Τα δημοσια νοσοκομεια και το συστημα υγειας εχουν απαξιωθει γιατι αυτο συμφερει το κρατος.Δεν πληρωνει αρκετα τους γιατρους,δεν προσλαμβανει καινουριους γιατρους και νοσηλευτες και περιμενει απο τους ασθενεις να πληρωσουν με εμμεσους τροπους(φακελακια,γρηγοροσημα,λαδωματα) τη ΔΩΡΕΑΝ δημοσια υγεια τους.Με αποτελεσμα να υπαρχουν τριτοκοσμικες συνθηκες στα νοσοκομεια.
Αντιστοιχα σε πανεπιστημια και σχολεια,χωρις πορους ολα υπολειτουργουν. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
........
Κανείς δεν είπε να μην διεκδικείτε , να μην κινδυνεύουν άνθρωποι κατά την διάρκεια των απεργιών σας είπαμε .Δεν διαβάζεις manosk ;;; Δεν ξέρεις τι χάνεις ...
Ποιος είναι ο προβοκάτωρ; Τον manosk να τον διαβάζεις προσεκτικότερα, ακριβώς το αντίθετο έγραψα.
Αυτό που συμβαίνει μ' εσένα και 5-6 άλλους είναι ότι έχετε τελείως αποκοπεί από την πραγματικότητα. Ίσως γιατί μεταξύ σας τα λέτε και μεταξύ σας αλληλοσυγχαίρεστε, όπως η παρέα του Κανάκη στην τηλεόραση. Συνεχίστε τις μπουρδίτσες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
........
Ποιος είναι ο προβοκάτωρ; Τον manosk να τον διαβάζεις προσεκτικότερα, ακριβώς το αντίθετο έγραψα.
Αυτό που συμβαίνει μ' εσένα και 5-6 άλλους είναι ότι έχετε τελείως αποκοπεί από την πραγματικότητα. Ίσως γιατί μεταξύ σας τα λέτε και μεταξύ σας αλληλοσυγχαίρεστε, όπως η παρέα του Κανάκη στην τηλεόραση. Συνεχίστε τις μπουρδίτσες.Σε ορισμένα επαγγέλματα η απεργία πρέπει να απαγορεύεται (όπως ισχύει πχ για τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας).
Ορμήξτε τώρα.Ίσως δεν έγινα κατανοητός.
Ξανά.
Σε ορισμένα επαγγέλματα η απεργία πρέπει να απαγορεύεται. Όποιος δεν γουστάρει, ας μην τα ασκήσει. Τόσο απλό. Κι αν δεν θέλει να δουλέψει κάποιος, δεν χρειάζεται να τον αλυσοδέσουν στη δουλειά. Θα ήταν παράνομο.
Αν κάποιος θεωρεί ότι ένα επάγγελμα είναι κακοπληρωμένο, έχει το δικαίωμα να μην το ασκήσει.
Αφού το ασκήσει, ας ψάξει άλλο τρόπο (χωρίς διακινδύνευση ζωών ας πούμε) να διαμαρτυρηθεί.Να διαφωνείς με κάποιον, κατανοητό. Να τον βρίζεις, όχι! [kouk]
-
Την οικονομική και κοινωνική θέση του γιατρού, συγκριτικά με ενός ΕΠΟΠ, την βλέπουμε στην πράξη στην καθημερινή ζωή, δεν περιμένουμε να την μάθουμε από το φόρουμ των 4 τροχών!
Το γεγονός ότι οι αμοιβές ενός απόφοιτου ιατρικής, προκειμένου να ειδικευθεί (εκπαιδευθεί), είναι παρόμοιες με ενός πρωτοδιοριζόμενου καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και λίγο χαμηλώτερες από ενός Λέκτορα πανεπιστημίου (που έχει ήδη κάνει «εξειδίκευση»-διδακτορικό), σημαίνει ότι αυτή ειναι η φυσιολογική κατάσταση, για τις δεδομένες οικονομικές δυνατότητες της χώρας και το οικονομικό σύστημα 'σοσιαλιστικού καπιταλισμού' που διαχρονικά ακολουθείται.
Η ψαλίδα ανοίγει καθώς εξελίσεται η καρριέρα καθενός και οι γιατροί αναμφίβολα έχετε πολύ μεγάλα περιθώρια για πλουτισμό, αρκεί να είσαστε ικανοί, καταρτισμένοι και τυχεροί στην ζωή. Στην Ελλάδα αυτό είναι περιορισμένο για τον μέσο νοσοκομειακό γιατρό, γιατί δεν είναι εκτεταμένος ο ιδιωτικός τομέας υγείας όπως σε μία χώρα σαν τις ΗΠΑ. Αλλά και εδώ οι καλύτεροι θα πλουτίσετε, και νόμιμα.
Αντί να κάθεστε, λοιπόν, και να «κλαίτε την μοίρα σας», βγείτε χωρίς καθυστέρηση στο εξωτερικό να κάνετε ειδικεύσεις, μεταπτυχιακά, να μάθετε νέες τεχνικές, να αποκτήσετε ικανότητες που στην συνέχεια θα κάνουν καλό και στην δική μας περίθαλψη και στην δική σας τσέπη. Αυτή την δυνατότητα δεν την έχει ο ΕΠΟΠ.
Το θέμα της ηθικής στην εργασία, όμως, είναι κάτι άλλο που δεν διαπραγματεύεται ανάλογα με το πόσα μπαίνουν στην τσέπη μας. Και προφανώς περιμένουμε αντίληψη για το λειτούργημα της ιατρικής από αυτόν που διάλεξε να γίνει γιατρός, γιατί είναι αδιανόητο να ξεκίνησε χωρίς επιθυμία για προσφορά στον συνάνθρωπο του.
-
Τάσο, λέγε ό,τι θες. Έχω γράψει ήδη 2 φορές (αυτή είναι η τρίτη) ότι τα επείγοντα πρέπει να είναι απολύτως καλυμμένα, απεργία μπορεί να γίνει στα υπόλοιπα τμήματα. Εσύ δεν θες ή δεν σε βολεύει να το διαβάσεις. Υποχρεωτικό δεν είναι να πειστείς, άλλωστε καθένας σαν εσένα χτίζει το καστράκι του, το 'προασπίζει' όπως έγραψες, και οι άλλοι να πάνε ν' απαυτωθούν. Μέχρι κι αυτό που σου είπα περί της 1+1 ζωής δεν κατάλαβες και έγραφες για το κλεφτρόνι κλπ...για τον νεκρό του παρόντος θέματος έγραψα, το έπιασες τώρα;
-
[kouk]
Πες στο σε παρακαλώ και στον mjacob γιατί πονάω κάθε φορά που τον βλέπω να
-
Καλά που υπάρχει το περίφημο 5% και ανεβαίνει το επίπεδο της αντιπαράθεσης.
-
Επιτρέψτε μου να πω οτι οι αμοιβές των γιατρών είναι αστείες.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πες στο σε παρακαλώ και στον mjacob γιατί πονάω κάθε φορά που τον βλέπω να
Τώρα τελευταία σε μελετάω συχνά (χασμουριέσαι; ), μπορεί να είμαι μεγάλος αλλα μαθαίνω μη νομίζεις
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Επιτρέψτε μου να πω οτι οι αμοιβές των γιατρών είναι αστείες.Ασφαλώς και είναι.
-
δεν μπορω να καταλαβω τι ζορι τραβατε με τους γιατρους,αυτοι δεν ειναι ανθρωποι ,δεν εχουν δικαιωματα η μηπως προσφερουν λιγα;
καλως κακος αν παθουμε κατι σαυτους θα παμε και αυτοι θα μας σωσουν απτα χειρωτερα,
η υγεια ειναι μεγαλη υποθεση για τον καθενα μας.
οσο για τις απεργιες δλδ αν αυριο το κρατος βγαλει αποφαση να μειωθουν οι μισθοι τους
αυτοι δλδ δεν πρεπει να αντιδρασουν ,δεν θα πρεπει να εχουν δικαιωμα στην απεργια η θα πρεπει να το υποστουν κι αυτο επειδη κανουν λειτουργειμα και διαφορα τετοια που γραφτηκαν απο ορισμενους . -
Δε μπορω να κατανοησω τι ακριβως σημαινει 'φυσιολογική κατάσταση, για τις δεδομένες οικονομικές δυνατότητες της χώρας' οσον αφορα το θεμα των μισθων-αμοιβων ενος νοσοκομειακου γιατρου.Το γεγονος οτι το μισθολογιο ειναι ιδιο απο το 2000 θεωρειται φυσιολογικο?Πως η (8ωρη) εργασια μου ειναι ιδια με αυτη του αντιστοιχα πρωτοδιοριζομενου δασκαλου.Προσωπικα θεωρω οτι εργαζομαι πιο σκληρα και σε χειροτερες συνθηκες.Παρολα αυτα ειναι 'φυσιολογικο' το γεγονος οτι αμοιβομαστε το ιδιο.Αν διεκδικησω αυξηση 50% θα ειναι παλι φυσιολογικο?
Αλλο θεμα τωρα.'ανοιγει η ψαλιδα', ' μεγαλα περιθωρια για πλουτισμο' κλπ κλπ.Βεβαια αυτα ειναι 'περιορισμενα για το νοσοκομειακο γιατρο'.Οποτε για ποιο ανοιγμα ψαλιδας και πλουτισμο μιλαμε?Αν γινω ο καλυτερος στον τομεα μου θα παρω μεγαλυτερη αμοιβη? ΟΧΙ!Αν κανω σουπερ εξειδικευση σε λεπτες χειρουργικες(πχ) τεχνικες και επεμβασεις θα αναγνωριστουν οι κοποι μου και οι γνωσεις μου? ΟΧΙ! ΘΑ παρω το μισθο του επιμελητη Β. Επομενως που υπαρχουν τα χρηματα και ο πλουτισμος?
Δεν αναφερομαι σε ιδιωτες γιατρους,ειναι ελευθερο επαγγελμα και θα πληρωθει οσο θελει οπως και ο υδραυλικος/ηλεκτρολογος/καθηγητης που κανει ιδιαιτερα.Αναφερομαι στο νοσοκομειακο γιατρο και στη δημοσια υγεια.
Ας μη μου απαντησει καποιος 'γινε ιδιωτης γιατρος να χεστεις στο χρημα'.Προφανως υπαρχει αυτος ο δρομος ευκολος η δυσκολος.Αλλα εδω δε μιλαω επι προσωπικου.Μιλαω και η κουβεντα γινεται(νομιζω) για τη δημοσια υγεια και τους νοσοκομειακους γιατρους.Το επαγγελμα του γιατρου σαφως και ξεκιναει με τη διαθεση και την επιθυμια να προσφερει τις υπηρεσιες του στον ασθενη.Για το γιατρο ο ασθενης του ερχεται πρωτος και μετα ακολουθουν τα υπολοιπα.Το να ζω με αξιοπρεπεια σε θεμα αμοιβης , ωραριων εργασιας και περιβαλλοντος εργασιας δε νομιζω ομως οτι ειναι παραλογο.Και εκει προσωπικα εντοπιζω το προβλημα,για το οποιο φταιει το κρατος/πολιτεια.Και δυστυχως αυτοι που υφιστανται τις συνεπειες συνηθως ειναι οι ασθενεις.
Α, και συγνωμη για το ρομαντισμο,δεν εχω προλαβει ακομα να αλλοτριωθω απο το συστημα(ελπιζω να παραμεινω ετσι).
-
Διαβασε αλλη μια φορα τι γραφω..γιατι δεν καταλαβες το υφος!
Tάσο έχεις συγχυστεί και δεν κάνει καλό στ μουσική σου
Τί ωραία πράγματα διαβάζουμε εδω μέσα
Να ρωτήσω εγώ κάτι.
Αν αύριο το κράτος αποφασίσει ότι οι γιατροί θα δουλεύουν 15 ωρα (όχι οτι δε δουλεύουν αλλά λέμε) κι ότι ο μισθός τους θα κατέβει στα 700 €,ποιός είναι ο νόμιμος τρόπος αντίδρασης?
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ όταν λέμε οτι αυτοί οι άνθρωποι δεν δικαούνται να διεκδικήσουν????Μάλλον εμείς είμαστε οι κρετίνοι, που όταν τα νοσοκομία είχαν ξεμείνει απο υλικό, δεν κατεβήκαμε να λιντσάρουμε τον Αβραμόπουλο και καθόμασταν και ακούγαμε τις μπαρούφες του.
Μάνο άλλα έλεγες, μπορείς να επαναδιατυπώνεις όσο θες. Τα επείγοντα σε όλες τις απεργείες καλύπτονται, το ΕΚΑΒ έχει ΟΥΤΩΣ Η ΆΛΛΩΣ τραγικές ελλείψεις.
Για τις προσλήψεις που απαιτούν οι γιατροί, να κάνουν απεργία να τις διεκδικήσουν ή να σε αφήσουν την άλλη φορά που θα τρακάρεις και να σου πουν ότι δεν έχουμε πλήρωμα, ελάτε με τα πόδια?Για το ποιός είναι αποκομμένος, εγώ θα έλεγα αυτός που δεν έχει βγει ποτέ απ το σπίτι του, αλλά τώρα με το wireless καταρίπτεται εύκολα αυτό το επιχείρημα
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Δευτερευοντως θεωρω μ@λ@κι@ που δεν μετεφεραν τον ασθενη οπως οπως στο διπλανο νοσοκομειο.Δεν ειναι σωστο να τον μετακινησεις αν ειναι τραυματιας (πχ σε τροχαιο) γιατι μπορει να κανεις μεγαλυτερη ζημια.Αν παθει εμφραγμα πχ,θα καθεσαι να τον κοιτας και να περιμενεις το ΕΚΑΒ?τι χειροτερο μπορει να του κανεις?
Αυτά τα λες εσυ, που είσαι γιατρός και σου φαίνονται απλά κι εύκολα. Εγω δεν θα ημουν πάντως σε θέση να καταλάβω αν έπαθε εμφραγμα, εγκεφαλικό, εσωτερική αιμορραγία, πνευμονικό οίδημα, ή οτιδήποτε αλλο μπορεί να υπάρχει....
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Θέλω να πω αλλοίμονο σε όποιον πέσει στα χέρια τους .
Και γιά να σοβαρευτούμε . Προέρχομαι από ιατρική οικογένεια με γιατρούς από τον 19ο αιώνα . Ο πατέρας μου , μου έλεγε ότι την δεκαετία του 60 , ως ειδικευόμενοι ήταν άμισθοι , μου έλεγε ότι τα παλιά χρόνια γινόντουσαν γιατροί οι πλούσιοι γιατί έπρεπε να δουλεύουν δωρεάν . Βέβαια αυτά τα μαθαίνανε σε ρομαντικές εποχές των πανεπιστημίων των αρχών του 50 . Σήμερα φαίνεται ότι γιατροί γίνανε οι χρηματιστές και οι τοκογλύφοι . Πολλοί από μας λοιπόν ξέρουμε και σεβόμαστε τους Γιατρούς που είναι πρώτα Ανθρωποι . Θα πω και κάτι άλλο , που αφορά το επάγγελμα μου , είμαι πολιτικός μηχανικός , πολλές φορές το μεροκάματο μου γιά μιά μελέτη είναι χαμηλότερο από του οικοδόμου , συνήθως γιατί χάνουμε άπειρα μεροκάματα στις πολεοδομίες , άρα **αφού δεν αμειβόμαστε όπως πρέπει σύμφωνα με τα χρόνια σπουδών μας , με την δική σου άποψη δικαιούμαστε να είμαστε χαλαροί στη μελέτη του σπιτιού σου **, που θα μείνεις εσύ και η οικογενειά σου . Κανείς δεν είπε να μην διεκδικείτε , να μην κινδυνεύουν άνθρωποι κατά την διάρκεια των απεργιών σας είπαμε .Λες οτι κατάγεσαι απο οικογένεια γιατρών.
ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΡΟΙ; -
@rx8:
Δεν επαναδιατύπωσα τίποτα.
Σε ορισμένα επαγγέλματα δεν πρέπει να επιτρέπεται η απεργία, αυτό έγραψα. Αναφέρθηκα στους γιατρούς; Όχι. Όταν αργότερα αναφέρθηκα ΕΙΔΙΚΑ στους γιατρούς, ήμουν πιο συγκεκριμένος. Ανάτρεξε αν θες να το δεις.
Σε ποια επαγγέλματα δεν πρέπει να επιτρέπεται η απεργία; Στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας ας πούμε (όπως ισχύει). Ο λόγος που αυτή απαγορεύεται είναι ελπίζω κατανοητός - το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
Και μην γράφεις ιστορίες για αγρίους, κανείς δεν είπε να μειωθούν οι (χαμηλές πάντως) αμοιβές των γιατρών, ούτε η απεργία στα επείγοντα και στο ΕΚΑΒ είναι ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης. Διαφωνείς; Ωραία, τότε, για να ακολουθήσω το στυλ σου, πώς θα σου φαινόταν αν αύριο οι γιατροί απαιτούσαν 'ευρωπαϊκούς' μισθούς των 10.000 το μήνα και μέχρι να τους πάρουν να έκλειναν τα πάντα; Είναι λογικό αυτό; -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτά τα λες εσυ, που είσαι γιατρός και σου φαίνονται απλά κι εύκολα. Εγω δεν θα ημουν πάντως σε θέση να καταλάβω αν έπαθε εμφραγμα, εγκεφαλικό, εσωτερική αιμορραγία, πνευμονικό οίδημα, ή οτιδήποτε αλλο μπορεί να υπάρχει....
Δε χρειαζεται να καταλαβεις τιποτα ουτε να βαλεις διαγνωση στο δρομο.Απλο διαχωρισμο εκανα τραυματιας(απο τροχαιο,πτωση,μαχαιρωμα) VS οτιδηποτε αλλο.Αν δεν ειναι τραυματιας δεν καθεσαι να τον κοιτας.Οπως οπως σε ενα αυτοκινητο και στο πλησιεστερο εφημερευον νοσοκομειο.
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία