-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
800€ μισθός σου κάνει? Μικτά? Για γιατρό στα 33 του?
Δεν μιλάμε πάντα για τους γιατρούς με τα ιατρεία και τις πελατείες.
Υπάρχουν και εκείνοι που απλά δουλεύουν σε ένα Νοσοκομείο!Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι, τόσο ο αδερφός μου όσο και η γυναίκα του που τελείωσαν την τελευταία πενταετία ειδικότητα, πάντα έπερναν ως ειδικευόμενοι περίπου τα διπλάσια από το ποσό που αναφέρεις, καθαρά. Αν αναφέρεσαι σε βασικό μισθό (χωρίς επιδόματα, εφημερίες κλπ) καλύτερα πες το, γιατί δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις.
-
Εγώ ξέρω πως ο νοσοκομειακός γιατρός με ειδικότητα προσλαμβάνεται με 980. Δεν ξέρω αν είναι ακριβές το νούμερο, το ποσό είναι η απόλυτη κοροιδία. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Τα υπόλοιπα που γράφεις περι του ιδιωτικού τομέα που πιθανά ακολουθήσει και πιθανά οικονομήσει δεν αποτελούν για μένα κανένα ελαφρυντικό για την μισθολογική ξεφτίλα. Απλα γιατί δεν συζητάμε γι αυτό και πιθανά να μην πάει και ποτέ στον ιδιωτικό τομέα. Ούτε το ότι αν είναι τυχερός φτάνοντας στην σύνταξη να παίρνει κάποια χρήματα μου λέει και πολλά, δεδομένοης της μακροχρόνιας και πολυέξοδης σπουδής και της δυσκολίας του επαγγέλματος.
Και μην ξεχνάμε πως τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο τα οικονομικά τους. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν είναι θέμα επαρκούς προσωπικού. Είναι απλά μια περίπτωση που πήγε κάτι στραβά και χάθηκε μια ζωή. Και ο φαλάκας ο δημοσιογράφος το εκμεταλεύεται. Και ο κόσμος, εμεις δηλαδή, τσιμπάμε!!!
Μπορεί καθένας να γράφει ό,τι του κατέβει για να εντυπωσιάσει, όμως εδώ αναφέρεται, ελπίζω όχι ψευδώς, η απάντηση του ΕΚΑΒ, η οποία (την ξαναπαραθέτω) λέει άλλα:
'ΕΚΑΒ: ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑ
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο χρόνος που χρειάστηκε το ασθενοφόρο για να φτάσει στον τόπο του συμβάντος από τη στιγμή της κλήσης, ήταν 1.45'. Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας, λένε και ως εκ τούτου τα ασθενοφόρα ήταν λιγότερα.' -
ενταξει μην τρελλαθουμε κιολας. Ενας ειδικευομενος εχει στο χερι καθε μηνα 1040-1060 ευρω. Οι εφημεριες ειναι + και κυμαινονται, πανω κατω 400-700 ευρω, αναλογα ποσες κανει καποιος. Δεν ειναι αυτο ομως το θεμα. Στο κατω κατω κανεις δεν περιμενει να γινει πλουσιος στην ειδικοτητα.
Ας πληρωνε ομως το κρατος τις 16 ωρες περαν του πρωινου ωραριου σαν υπερωρια - οπως δηλαδη κανει με καθε υπαλληλο του που εργαζεται περαν του 8ωρου του- και θα σου ελεγα εγω για ποτε θα λυνοταν και το οικονομικο των γιατρων !
Τωρα να ξαναπω οτι στις απεργιες εργαζονται-εφημερευουν στα νοσοκομεια οσοι και σημερα που ειναι σαββατο ή δε θα το καταλαβουν παλι καποιοι εδω μεσα? Δηλ σημερα συμφωνα με αυτους κινδυνευουν ζωες! Και αυριο ! Και το αλλο ΣΚ!! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι θέμα επαρκούς προσωπικού. Είναι απλά μια περίπτωση που πήγε κάτι στραβά και χάθηκε μια ζωή. Και ο φαλάκας ο δημοσιογράφος το εκμεταλεύεται. Και ο κόσμος, εμεις δηλαδή, τσιμπάμε!!!
Μπορεί καθένας να γράφει ό,τι του κατέβει για να εντυπωσιάσει, όμως εδώ αναφέρεται, ελπίζω όχι ψευδώς, η απάντηση του ΕΚΑΒ, η οποία (την ξαναπαραθέτω) λέει άλλα:
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο χρόνος που χρειάστηκε το ασθενοφόρο για να φτάσει στον τόπο του συμβάντος από τη στιγμή της κλήσης, ήταν 1.45'. Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας, λένε και ως εκ τούτου τα ασθενοφόρα ήταν λιγότερα.'Ναι, Μάνο. Στο ΕΚΑΒ, λογω της απεργίας, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ΟΛΑ τα ασθενοφόρα. Άρα ήταν λιγότερα.
Το ζητούμενο είναι αν κάποιος, ηθελημένα λόγω της απεργίας, άφησε κάποιον να πεθάνει. Και δεν ισχύει. -
ας τους δωσει η κυβερνηση τα λεφτα που ζητανε να μη κανουν απεργια, και αμα δεν βγενει να παρει πισω αυτα που εκλεψε ο βουλγαρακης και η οικογενεια του .......... μιλαμε για FAMILIA
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο χρόνος που χρειάστηκε το ασθενοφόρο για να φτάσει στον τόπο του συμβάντος από τη στιγμή της κλήσης, ήταν 1.45'. Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας, λένε και ως εκ τούτου τα ασθενοφόρα ήταν λιγότερα.'Ναι, Μάνο. Στο ΕΚΑΒ, λογω της απεργίας, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ΟΛΑ τα ασθενοφόρα. Άρα ήταν λιγότερα.
Το ζητούμενο είναι αν κάποιος, ηθελημένα λόγω της απεργίας, άφησε κάποιον να πεθάνει. Και δεν ισχύει.Δεν υπάρχει λογική σε κάτι τέτοιο. Αυτό θα ήταν ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.
Αυτό που λέμε είναι ότι δεν επιτρέπεται να στερείς τους πολίτες από υπηρεσίες άμεσης ανάγκης, ειδικά όταν παίζονται ζωές και όχι πχ κατεψυγμένα κρέατα. -
Με τις εφημερίες ο ειδικευόμενος βγάζει περίπου 1500 το μήνα, ίσως κάτι λιγότερο αν δεν κάνει το σχεδόν στάνταρ πλέον των 8-10 εφημεριών. Τελικά πάντως το πόσα πέρνει δεν τον νοιάζει και τόσο πολύ (αν και αρκετοί πια στην ειδικότητα έχουν και οικογένεια) μιας και δεν μπορεί να τα φάει...δεν έχει ζωή!
Αυτό πάντως πρέπει να ειπωθεί πως δεν είναι προνόμιο μόνο της Ελλάδας. Στις περισσότερες χώρες οι γιατροί εργάζονται παρόμοια ωράρια (αν και συνήθως μετά την εφημερία έχουν ρεπό, δεν υπάρχουν δηλαδή 32ωρα) και είναι ελάχιστες οι χώρες που όντως τα πράγματα είναι ανθρώπινα (προσωπικά ξέρω μόνο τη Σουηδία).
Η μεγάλη διαφορά όμως είναι η υποστήριξη που έχουν οι γιατροί στην εργασία τους στις άλλες χώρες. Υπάρχουν νοσοκόμες, τραυματιοφορείς και ένα ολόκληρο σύστημα να υποστηρίξει το γιατρό ώστε να κάνει χωρίς άγχος τη δουλειά του.Το να έχει κάποιος γιατρό στο στενό του περιβάλλον δε σημαίνει ότι μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για όλο τον κλάδο. Άλλες ώρες δουλεύει ο ειδικευόμενος της Παιδιατρικής και άλλες ο ειδικευόμενος της Γεν. Χειρουργικής. Επίσης υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το νοσοκομείο. Γενικά όμως η κατάσταση είναι μαύρη και άραχνη.
Σχετικά με τους επιμελητές, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ένα 'ελαστικό' ωράριο. Υπάρχουν χαρακτήρες που ασχολούνται όσο μπορούν λιγότερο και τα φορτώνουν όλα στους ειδικευόμενούς τους. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν ειδικευόμενο οπότε...δουλεύουν σαν ειδικευόμενο! Το πόσο χρόνο θα περάσεις με τον ασθενή τελικά είναι θέμα προσωπικής απόφασης. Αξιολόγηση βέβαια από τους ασθενείς δεν υπάρχει δυστυχώς. -
Ο χρήστης sofia78 έγραψε:
Ας πληρωνε ομως το κρατος τις 16 ωρες περαν του πρωινου ωραριου σαν υπερωρια - οπως δηλαδη κανει με καθε υπαλληλο του που εργαζεται περαν του 8ωρου του- και θα σου ελεγα εγω για ποτε θα λυνοταν και το οικονομικο των γιατρων !Ναι αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνει ένας γιατρός 8 εφημερίες το μήνα αλλά 2-3 (εξάλλου αυτό δε λέει και μια οδηγία της ΕΕ ?) Οπότε πάλι στα ίδια θα ήταν...
-
Ερωτήματα
α. Οι Γιατροί πρέπει να αμοίβονται αναλόγως άλλων ειδικοτήτων με αντίστοιχα προσόντα (από πλευράς σπουδών)?
β. Είναι η υγεία αγαθό ή δικαίωμα?
γ. Πως οι 3 ώρες είναι τελικά 1 και 45 λεπτά?
Απαντήσεις..
α. ΟΧΙ. Οι Γιατροί πρέπει να αμοίβονται περισσότερο και καλύτερα κατά μέσο όρο. Αντίστοιχα πρέπει να αμοίβονται και αυτοί με τα ίδια προσόντα σε αντίστοιχες θέσεις ευθύνης. Δεν έχει τις ίδιες ευθύνες ένας εργάτης με έναν Ιατρό. Δεν έχουν όλες οι άλλες ειδικότητες τις ίδιες ευθύνες με ένα Ιατρό αν και μπορεί να υπάρχουν θέσεις που να απαιτούν πολύ μεγαλύτερους μισθούς. Το πρόβλημα φυσικά είναι το ενιαίο μισθολόγιο δημιούργια της Σοσιαλομανίας του 80 με τις γνωστές συνέπειες.
β. Η υγεία κατ' εμέ είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν είναι αγαθό να βρίσκεται σε τιμή πώλησης και αγοράς (και ίσως το μόνο κατά τη γνώμη μου).
γ. Αν το ασθενοφόρο καθυστερεί 1.45 σε περιστατικό που από όργανο της τάξης (και όχι κάποιο χάρχαλο που το ενοχλεί η παρανιχίδα) χαρακτηρίζεται ως κρίσιμο τι να πω? Τώρα όμως υπάρχουν 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου που λείπουν από την εξίσωση. Αυτά που πήγαν?? Δηλαδή ως να φτάσει η κλίση σε ασθενοφόρο 1.15 λεπτά???
ΥΓ. Αν στη θέση του 29χρονού ήταν κάποιος μεγαλόσχημος θα έκανε το ασθενοφόρο 1.45 ή θα τρέχανε 50 από το Τζάνειο να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο???
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Λοιπόν , όταν κάποιος τελειώνει την ιατρική , έχει 3 δυνατότητες- Να ασκήσει γενική ιατρική
- Να κάνει ειδικότητα στην Ελλάδα και
- Να κάνει ειδικότητα στο εξωτερικό .
Ολοι οι γιατρουδάρες , θέλουν να κάνουν ειδικότητα στην Αθήνα , να πληρώνονται σαν καθηγητές Ιατρικής και να αποκτήσουν και φήμη φίρμας . Αλλά επειδή δεν γουστάρουν να ζορίζονται , θέλουν να μείνουν και νοσοκομειακοί , να πέφτει κάθε μήνα ο μισθός , γιατί το ελεύθερο επάγγελμα θέλει κότσια . Δεν σας παρεξηγώ , είστε η γενιά της αραχτής και της αρπαχτής , γιατί δυστυχώς έτσι σας έμαθε η κοινωνία . Είναι σίγουρο ότι δεν κάνετε λειτούργημα , μπορείτε να ακολουθήσετε λοιπόν , τους άλλους 'λειτουργούς' , τους δικαστές και να συνδέσετε το μισθό σας , με τους βουλευτές . Αλλωστε , είναι φανερό , ότι η κοινωνική συνείδηση , σε αυτή την χώρα , έχει πεθάνει προ πολλού .
Το ξαναλέμε γιά τελευταία φορά .
Τα αιτήματα σας να τα διεκδικείτε , βρίσκοντας τρόπο να μην κινδυνεύουν άνθρωποι . Ολα τα άλλα που λέτε είναι σοφιστείες και ύποβιβάζουν το επίπεδο της συζήτησης .
Οταν τελειωσεις την ιατρικη εχεις μια επιλογη : να κανεις ειδικοτητα.Ειτε στην Ελλαδα ειτε στο εξωτερικο(σε πληροφορω οτι η γενικη ιατρικη ειναι 5ετης ειδικοτητα).Το να βγεις για ειδικοτητα στο εξωτερικο δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται,θελει οικονομικες πλατες γιατι στην αρχη συνηθως προσλαμβανεσαι σε αμισθη θεση.Αν δουν οτι τους κανεις μετα απο 6μηνες/1 χρονο προσλαμβανεσαι σε εμμισθη θεση.
Δεν ειμαι γιατρουδαρα(ουτε και γιατρουδακι ομως) θελω να κανω ειδικοτητα στην Αθηνα και σε μεγαλο νοσοκομειο γιατι ενδιαφερομαι για την ποιοτητα της εκπαιδευσης μου.Κακα τα ψεματα,εδω θα δω πολλα περισσοτερα περιστατικα σε σχεση με το νοσοκομειο της Τριπολης η της Λαμιας.
Αν νομιζεις οτι το να εισαι νοσοκομειακος σημαινει αραλικι και χαβαλες,συγνωμη αλλα δεν εχεις επαφη με την πραγματικοτητα.Οσο κοτσια θελει το ελευθερο επαγγελμα για να σταθεις οικονομικα τοσο @@ θελει το νοσοκομειο.Ξερεις,αλλο ειναι να ρυθμιζεις πιεσεις ασθενων στο καρδιολογικο σου ιατρειο και αλλο να προσπαθεις να αναταξεις θανατηφορες αρρυθμιες(παραδειγμα καθημερινο σχεδον σε νοσοκομειο).
Δε με ενδιαφερει ο μισθος του καθητητη της ιατρικης(θελω απλα να αμοιβομαι αξιοπρεπως σε σχεση με τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους) και τη φημη της φιρμας την εχω κανονικα χεσμενη.Δεν εχω μεγαλυτερη ικανοποιηση απο το 'ευχαριστω γιατρε' του ασθενους που φευγει περπατωντας απο το νοσοκομειο.Μπορει να βλεπεις πολλους νεους της αραχτης και της αρπαχτης.Προσωπικα εχω μεγαλες ελπιδες για τη νεα γενια των γιατρων.Για τελευταια φορα γιατι τα εχουν πει και αλλοι.Οταν απεργουν οι γιατροι για οποιοδηποτε λογο τα επειγοντα λειτουργουν κανονικα με τους εφημερευοντες(οπως λειτουργουν και το Πασχα,την πρωτοχρονια και το 15αυγουστο).Μπορει να αναβληθουν τα τακτικα ιατρεια και χειρουργεια,αλλα κανεις αρρωστος που να χρειαζεται επειγοντως βοηθεια δε θα αφεθει στο ελεος του Θεου.
-
ελα ρε φιλε kvlachos που καθεσαι και απαντας στον αδαη που επιασε το πληκτρολογιο να γραψει κανοντας διαλειμμα απο το ξυσιμο της μυτης του
-
Ενταξει,εχεις δικιο,αλλα μου τι δινει οτι εχω βγαλει τα ματια μου τοσα χρονια να διαβαζω(και αλλα τοσα ερχονται) και ξαφνικα εγινα η γενια της αραχτης και της αρπαχτης.Τα πηρα λιγο.
Κωστας. -
Δεν πειραζει ρε φιλε, θα δεις και θα ακουσεις κι αλλα πολλα
Και πολλες φορες απο ανθρωπους που βοηθας
Ενα απο τα 10δες περιστατικα που μου ετυχαν και πραγματικα χρειαζεται εγκρατεια για να μη παρεις ενα μπαστουνι και να αρχισεις να βαρας: 45 χρονη η οποια αφου ηρθε στις 3 το μεσημερι με λοιμωξη αναπνευστικου απο εβδομαδας και της εδωσα αντιβιωση, επεστρεψε 7 ωρες μετα και απειλουσε οτι θα μου κανει αγωγη γιατι τα φαρμακα που της δωσαμε δεν κανανε τιποταΗ βλακεια ειναι ανικητη, και την αχαριστια δε τη συγχωρει ουτε ο θεος ο ιδιος
-
Πριν λιγους μήνες ένα τζαμι μου έκοψε το πόδι στη γάμπα. Δεν είχε κόψει φλέβα αλλα χρειαζόταν ράμματα
Πήγα στο κρατικό στη Νίκαια που διανυκτέρευε.
Μπήκα ατα χειρουργεία(κάτι σαν προθάλαμος δλδ για τις πρώτες βοήθειες) οπου γινόταν το έλα να δείς. Φέρναν κομματιασμένους με το τσουβάλι, να μπαίνει και κόσμος απ έξω και να βρίζει τους γιατρούς. (προφανώς αγανακτισμένοι πολίτες )Ντρεπόμουν να ζητήσω απο κάποιον να με αναλάβει μιας και τα περιστατικά ήταν σοκαριστικά. Εκατσα δυό ώρες εκει μέσα, τελικά κάποιον είδα να λασκάρει και τον άρπαξα απ το μανίκι, ουτε ανάσα δεν πρόλαβε να πάρει.
Στο τέλος της ραφής μου του είπα 'πω ρε φίλε τι συνθήκες είναι αυτές', 'αστα να πάνε, αυτό γίνεται μόνιμα' μου απάντησε και έφυγα(τρέχοντας) . -
άλλο ένα μεγαλειώδες τόπικο του 4τφ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
άλλο ένα μεγαλειώδες τόπικο του 4τφMην τολμήσεις να μη συνεισφέρεις!
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Ενταξει,εχεις δικιο,αλλα μου τι δινει οτι εχω βγαλει τα ματια μου τοσα χρονια να διαβαζω(και αλλα τοσα ερχονται) και ξαφνικα εγινα η γενια της αραχτης και της αρπαχτης.Τα πηρα λιγο.
Κωστας.Ναί ρε παιδιά , είσαστε οι μοναδικοί που διαβάσατε στον κόσμο . Είναι αστείο να μιλάτε σε ανθρώπους της ηλικίας 45+ γιά διάβασμα και γνώσεις . Μην συγκρίνουμε τα σχολεία που τελειώσατε εσείς με τα δικά μας.
ελα ρε φιλε kvlachos που καθεσαι και απαντας στον αδαη που επιασε το πληκτρολογιο να γραψει κανοντας διαλειμμα απο το ξυσιμο της μυτης του
Το ύφος σου φανερώνει το επίπεδο σου . Οταν εγώ έβλεπα τα ζόρια του νοσοκομειακού γιατρού στο Ρυθμιστικό , έβλεπα ταυτόχρονα και την ικανοποίηση στο πρόσωπο του γιά την προσφορά του στην κοινωνία . Ηταν βέβαια ρομαντικοί αυτοί οι γιατροί και γιά τα σημερινά δεδομένα , είναι ανεπίκαιροι .
Πάντως και γιά να τελειώνουμε , η συζήτηση ξεκίνησε γιά το ΕΚΑΒ και το μόνο που ζητάμε γιά πολλοστή φορά είναι όταν έχετε κινητοποίηση , να μην κινδυνεύουν άνθρωποι , τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο . Επίσης ορισμένοι , ευτυχώς όχι όλοι , να ξεκαβαλήσουν από το καλάμι , το ότι πήραν 20 στις πανελλήνιες , μπορεί γιά αυτούς να είναι θεικό , γιά την κοινωνία όμως είναι αδιάφορο . -
Μην συγκρίνουμε τα σχολεία που τελειώσατε εσείς με τα δικά μας. -
Κωστας.Ναί ρε παιδιά , είσαστε οι μοναδικοί που διαβάσατε στον κόσμο . Είναι αστείο να μιλάτε σε ανθρώπους της ηλικίας 45+ γιά διάβασμα και γνώσεις . Μην συγκρίνουμε τα σχολεία που τελειώσατε εσείς με τα δικά μας.
Ε μα ναι, τι άλλο, αν δεν σε κουρέψουν γουλί με φούντα δεν ξέρεις τι θα πεί γνώση. Αμα δε φας και πέντε μάπες δεν ξέρεις τι θα πεί διάβασμα.
Αυτό θα εννοείς γιατί απο ύλη φαντάζομαι παραδέχεσαι πως έχουν περισσότερη και δυσκολότερη σήμερα.
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία