-
Το MAZDA CX-7 δεν περναει απο κανενος την σκεψη?..
Για μενα είναι το καλυτερο, σε αναλογια αξιας-τιμης φυσικα, αρκει οι off road αναζητησεις να μην ειναι ακραιες..
Σουπερ εμφάνιση (συγκρινεται μονο με το Q5, υποκειμενικη αποψη φυσικα)
Δυνατος κινητηρας με 260 ιππους και εκρηκτικες επιδοσεις για την κατηγορια, και οχι μονο..
Εξαιρετικος εξοπλισμος στην εκδοση grand touring, που με τις νεες τιμες και την εκπτωση φθανει στα 33.000 ευρω!! -
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Δυνατος κινητηρας με 260 ιππους και εκρηκτικες επιδοσεις για την κατηγορια, και οχι μονο..Παιδιά η κατανάλωση στα τύπου τζιπ , είναι σημαντικός παράγοντας , γιά μένα αν κάποιος μπορεί παίρνει ντίζελ , μιλάμε γιά διαφορές από 5-8 λ/100 . Αν θες γρήγορο παίρνεις χαμηλό . Στα βενζινοκίνητα τζιπ καταναλώσεις 16-18 λ/100 στην πόλη είναι συνηθισμένες , χωρίς μποτιλιαρίσματα και εκτός πόλης 12-14 λ/100 με συνετή οδήγηση 130-140 χλμ. Αν περάσεις τα 160 τα 18-20 λ/100 έρχονται εύκολα . Από την εμπειρία μου με τζιπ και 200-280 ΗΡ βενζίνη . Αντίθετα με ντίζελ η κατανάλωση σε κάθε περίπτωση είναι κάτω από 11 λ/100 και πέφτει εύκολα κάτω από 9 λ/100 .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Παιδιά η κατανάλωση στα τύπου τζιπ , είναι σημαντικός παράγοντας , γιά μένα αν κάποιος μπορεί παίρνει ντίζελ , μιλάμε γιά διαφορές από 5-8 λ/100 . Αν θες γρήγορο παίρνεις χαμηλό . Στα βενζινοκίνητα τζιπ καταναλώσεις 16-18 λ/100 στην πόλη είναι συνηθισμένες , χωρίς μποτιλιαρίσματα και εκτός πόλης 12-14 λ/100 με συνετή οδήγηση 130-140 χλμ. Αν περάσεις τα 160 τα 18-20 λ/100 έρχονται εύκολα . Από την εμπειρία μου με τζιπ και 200-280 ΗΡ βενζίνη . Αντίθετα με ντίζελ η κατανάλωση σε κάθε περίπτωση είναι κάτω από 11 λ/100 και πέφτει εύκολα κάτω από 9 λ/100 .
Ακριβως ετσι ειναι τα πράγματα...
Εκανα το ταξίδι Λαμία Ναυπλιο Λαμια και διάφορες μικροδιαδρομές και με 54 λίτρα 'έβγαλα' 601 χλμ και δεν πήγαινα σαν κότα...αντιθέτως μάλιστα σε πολλά σημέια πήγαινα με 180-200 ενω έπιασα και μερικές φορές Vmax (215).
Ενας συνάδελφός μου εχει ένα Grand Cherokee με βενζίνη και σταματάει κάθε 300-350 χλμ για ανεφοδιασμό!
Μιλάμε για χαώδεις διαφορές!!!! -
Παιδιά καλώς σας βρήκα. είμαι καινούργιος στην παρέα σας. εύχομαι σε όλους έστω και ελαφρά ετεροχρονισμένα χρόνια πολλά, χριστός ανέστη.
το θέμα της επιλογής αυτοκινήτου είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα με βάση τις επιθυμίες, προτερεότητες και την τσέπη καθενός.
επιλογή μου υπήρξε το hyundai santa fe 2.7 auto, το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα. από τη συμβίωση μου μαζί του έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος σε ποιότητα κύλησης, οδική συμπεριφορά, ηχομόνωση καμπίνας, αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής. είναι ένα αρχοντικό, άνετο, επιβλητικό και ασφαλές αμάξι. το μόνο μείον του τα αυξημένα πάγια έξοδα του (τέλη, ασφάλειες) και η τσιμπημένη κατανάλωση ελέω κυβικών και 4τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. εκτός δρόμου είναι αρκετά ικανό και θα πάει σε μέρη που ίσως να μην το περίμενες. το ντίζελ δεν το συνιστώ καθώς δεν διαθέτει esp το οποίο θεωρώ απαραίτητο βοήθημα σε ένα τέτοιο όχημα. το αυτόματο καίει αλλά εκτός δρόμου είναι πολύ βοηθητικό ενώ μέσα σε συνθήκες κίνησης ή στην εθνική οδό είναι πολύ ξεκούραστο και βολικό.τα ανωτέρω είναι δικές μου εκτιμήσεις από την οδήγηση του θηρίου. το λέω μην δημιουργηθεί καμιά παρεξήγηση περί κριτηρίων και ιεραρχήσεων. όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει και θα βρει δημοσιεύσεις και άρθρα για το εν λόγω όχημα και τις διακρίσεις του στην αμερική.
συντόμως έρχεται το νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο οπότε μάλλον θα μειωθεί η κατανάλωση και θα βελτιωθούν οι καλές επιδόσεις του οχήματος.
όποια επιλογή και αν κάνει κανείς το θέμα είναι να γουστάρει το αμάξι του...το αμάξι είναι σαν τη γυναίκα κατά τη γνώμη μου. όσα καλά και αν έχει αν δεν την γουστάρεις δεν πρέπει να την πάρεις. τα άλλα είναι για να συζητάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις και να περνάμε ευχάριστα το χρόνο μας.NEO Hyundai Santa Fe
http://www.sportdrive.gr/2009/4/22/hyun ... a-fe-spied
Οι πληροφορίες θέλουν το ανανεωμένο SUV της κορεάτικης φίρμας, Santa Fe, να παρουσιάζεται τον Σεπτέμβριο...Ένα από τα μηχανικά σύνολα που θα διαθέτει το SUV της Hyundai και το οποίο θα διατεθεί και στις ευρωπαϊκές αγορές, θα είναι ένας diesel κινητήρας 2,2 λίτρων και 190 αλόγων, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων...Όμως θα υπάρχει ένα ακόμα μηχανικό σύνολο βενζίνης και πρόκειται για το γνωστό 2,4 λίτρων, το οποίο κινεί το Hyundai Sonata. -
Ποιος να φανταζόταν πριν λίγους μήνες το ραβ, έστω και δικήνητο στα 20.000, όποιος θέλει να αποκτήσει αμάξι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία ότι και αν είναι αυτό
-
CR-V δαογκωτό, φίλε μου. Όμορφο, Μεγάλοι χώροι, Άριστη κύλιση.
Στα εκτώς δρόμου, δεν πάει σε κατσάβραχα, αλλά σε χιονοδρομικά, σε χωμάτινους δρόμους, και ελαφρά εκτός, μια χαρά, για τις ανάγκες μου.
-
βασικά η αγορά πλέον έχει δεκάδες αξιόλογες προτάσεις σε suv, sav, cross over..και σε καλές τιμές.το θέμα είναι που δίνει προτεραιότητα κάποιος, τι του αρέσει και τι χρήματα προτίθεται να δώσει
-
Εκμεταλλευόμενος τις πραγματικά τρελλές τιμές και μετά από αρκετή έρευνα, διάβασμα κλπ τελικά αγόρασα ένα Honda CRV 2.2 diesel safety pack σε τιμή ΕΧ βενζίνης (από Κύπρο). Μόλις το παραλάβω θα σας πω εντυπώσεις.
Ελπίζω να δικαιωθώ για την επιλογή.....
Μετά από 4 μήνες συμβίωσης με το CRV 2.2 diesel safety pack και 6000 χιλιόμετρα εντός και εκτός δρόμου παραθέτω τις εμπειρίες μου σε όσους ενδιαφέρονται:
[b]Θετικά[/b]
Οι πραγματικά τεράστιοι χώροι, ιδιαίτερα όταν αφαιρέσεις τα διάφορα «ράφια» του χώρου αποσκευών μετακομίζεις ολόκληρο σπίτι.Αθόρυβο, καμία διαφορά με το ανάλογο μοντέλο βενζίνης.
Το ACC (Adaptive Cruise Control) όλα τα λεφτά. Μακράν το χρησιμότερο από όσα προσφέρονται στην έκδοση safety pack.
Συμπεριφορά στο δρόμο, ποιότητα κύλισης, άνεση κλπ
Ροπή και δύναμη κινητήρα σε σχέση με τον 2.0 βενζίνης
Νούμερο 1: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
[b]Αρνητικά[/b]
Νούμερο 1: στην οδήγηση ιδιαίτερα σε εθνικές οδούς τραβαει αριστερά. Παρ΄ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του αντιπροσώπου (4 επισκέψεις για μέτρημα, ζυγοστάθμιση, ευθυγράμμιση και όλα τα συναφή) το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται…
Το ευαίσθητο CMBS (Collision Mitigation Braking System) τρελαίνεται όταν οδηγείς εκτός δρόμου, ιδιαίτερα περνώντας μέσα από ποτάμια ή λάσπες ακόμη και από απλό χωμάτινο δρόμο με πολλή σκόνη ανάβουν οι ενδείξεις δυσλειτουργίας.
Η οθόνη στο κέντρο του πίνακα οργάνων καθίσταται άχρηστη μόλις το μάτι της πίσω κάμερας που δίνει τις πληροφορίες λερωθεί. Προβλέπω ότι το χειμώνα θα είναι αμφίβολη η λειτουργία της.
Το τηλεφωνικό σύστημα (bluetooth) είναι τέλειο μόνο σε εισερχόμενες κλήσεις αφού η «τηλεφωνήτρια» δυσκολεύεται να κατανοήσει τον αριθμό «2».
Το σκληρό εξατάχυτο κιβώτιο, ιδιαίτερα στην επιλογή 2ης και 6ης ταχύτητας.
Το ηχοσύστημα. Για να αλλάξεις cd θα πρέπει να παρκάρεις αλλιώς κινδυνεύεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για τα λεφτά θα έπρεπε να είχε τουλάχιστο cd changer.
[b]Ενδιαφέροντα[/b]
Η αλλαγή λαδιού μπορεί να γίνεται στα 10.000 χιλ. «προτείνεται όμως από τον αντιπρόσωπο» στις 5.000 χιλ. αλλιώς θα θέλει συμπλήρωμα. μέχρι τώρα πάντως 6.000 χιλ. δεν κατανάλωσε σταγόνα και σκέφτομαι να το αφήσω μέχρι τις 10.000 χιλ.
Σε ένα μικροατύχημα καταστράφηκε το πλαϊνό καθρεφτάκι της πλευράς του οδηγού. Κόστος αγοράς (δεν περιλαμβάνονται βαφή, εργατικά και εφαρμογή)…….685 ευρώ….
[b]Αδιάφορα[/b]
Η γυάλινη οροφή
Το AFS (Active Front Lighting System)
Τα διάφορα «ράφια» του χώρου αποσκευών
Το σύστημα καθαρισμού των μπροστινών φώτων
-
Ο χρήστης vtl έγραψε:
Εκμεταλλευόμενος τις πραγματικά τρελλές τιμές και μετά από αρκετή έρευνα, διάβασμα κλπ τελικά αγόρασα ένα Honda CRV 2.2 diesel safety pack σε τιμή ΕΧ βενζίνης (από Κύπρο). Μόλις το παραλάβω θα σας πω εντυπώσεις.
Ελπίζω να δικαιωθώ για την επιλογή.....
Μετά από 4 μήνες συμβίωσης με το CRV 2.2 diesel safety pack και 6000 χιλιόμετρα εντός και εκτός δρόμου παραθέτω τις εμπειρίες μου σε όσους ενδιαφέρονται:
Θετικά
Οι πραγματικά τεράστιοι χώροι, ιδιαίτερα όταν αφαιρέσεις τα διάφορα «ράφια» του χώρου αποσκευών μετακομίζεις ολόκληρο σπίτι.Αθόρυβο, καμία διαφορά με το ανάλογο μοντέλο βενζίνης.
Το ACC (Adaptive Cruise Control) όλα τα λεφτά. Μακράν το χρησιμότερο από όσα προσφέρονται στην έκδοση safety pack.
Συμπεριφορά στο δρόμο, ποιότητα κύλισης, άνεση κλπ
Ροπή και δύναμη κινητήρα σε σχέση με τον 2.0 βενζίνης
Νούμερο 1: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αρνητικά
Νούμερο 1: στην οδήγηση ιδιαίτερα σε εθνικές οδούς τραβαει αριστερά. Παρ΄ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του αντιπροσώπου (4 επισκέψεις για μέτρημα, ζυγοστάθμιση, ευθυγράμμιση και όλα τα συναφή) το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται…
Το ευαίσθητο CMBS (Collision Mitigation Braking System) τρελαίνεται όταν οδηγείς εκτός δρόμου, ιδιαίτερα περνώντας μέσα από ποτάμια ή λάσπες ακόμη και από απλό χωμάτινο δρόμο με πολλή σκόνη ανάβουν οι ενδείξεις δυσλειτουργίας.
Η οθόνη στο κέντρο του πίνακα οργάνων καθίσταται άχρηστη μόλις το μάτι της πίσω κάμερας που δίνει τις πληροφορίες λερωθεί. Προβλέπω ότι το χειμώνα θα είναι αμφίβολη η λειτουργία της.
Το τηλεφωνικό σύστημα (bluetooth) είναι τέλειο μόνο σε εισερχόμενες κλήσεις αφού η «τηλεφωνήτρια» δυσκολεύεται να κατανοήσει τον αριθμό «2».
Το σκληρό εξατάχυτο κιβώτιο, ιδιαίτερα στην επιλογή 2ης και 6ης ταχύτητας.
Το ηχοσύστημα. Για να αλλάξεις cd θα πρέπει να παρκάρεις αλλιώς κινδυνεύεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για τα λεφτά θα έπρεπε να είχε τουλάχιστο cd changer.
Ενδιαφέροντα
Η αλλαγή λαδιού μπορεί να γίνεται στα 10.000 χιλ. «προτείνεται όμως από τον αντιπρόσωπο» στις 5.000 χιλ. αλλιώς θα θέλει συμπλήρωμα. μέχρι τώρα πάντως 6.000 χιλ. δεν κατανάλωσε σταγόνα και σκέφτομαι να το αφήσω μέχρι τις 10.000 χιλ.
Σε ένα μικροατύχημα καταστράφηκε το πλαϊνό καθρεφτάκι της πλευράς του οδηγού. Κόστος αγοράς (δεν περιλαμβάνονται βαφή, εργατικά και εφαρμογή)…….685 ευρώ….
Αδιάφορα
Η γυάλινη οροφή
Το AFS (Active Front Lighting System)
Τα διάφορα «ράφια» του χώρου αποσκευών
Το σύστημα καθαρισμού των μπροστινών φώτων
Καλορίζικο, φίλε μου με πολλά και καλά χιλιόμετρα.
Ρίξε μια ματιά και στο forum
http://crvhellas.forumup.gr/H παρέα μεγαλώνει!!!!
-
την περασμένη εβδομάδα το CRV «έκλεισε» τα 10.000 χλμ και πήγαμε πρώτο σέρβις στην αντιπροσωπία.
κόστος 160 Ευρώ με δωρεάν τα εργατικά. περιελάμβανε όλα τα φίλτρα και αλλαγή λαδιών.
ακούγωντας τι πληρώνουν τα Χ3 κλπ το θεωρώ λογικό ποσό
-
Ο χρήστης vtl έγραψε:
την περασμένη εβδομάδα το CRV «έκλεισε» τα 10.000 χλμ και πήγαμε πρώτο σέρβις στην αντιπροσωπία.κόστος 160 Ευρώ με δωρεάν τα εργατικά. περιελάμβανε όλα τα φίλτρα και αλλαγή λαδιών.
Φιλτρο λαδιου ,φιλτρο αερα και λαδια 160€ ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
την περασμένη εβδομάδα το CRV «έκλεισε» τα 10.000 χλμ και πήγαμε πρώτο σέρβις στην αντιπροσωπία.
κόστος 160 Ευρώ με δωρεάν τα εργατικά. περιελάμβανε όλα τα φίλτρα και αλλαγή λαδιών.
Φιλτρο λαδιου ,φιλτρο αερα και λαδια 160€ ;
Βάλε και το φίλτρο καμπίνας για να γίνει...λογικότερο!
(Βέβαια, τώρα τι σχέση έχει το CRV με το Χ3, με...ξεπερνάει! )
-
Δυστυχως οι αντιπροσωπίες τα'χουν παίξει
στο σουμπαρου ηθελα 160€ μονο για λαδια και φιλτρο
7Χ20€ + 20 € το φίλτρο
-
Ο χρήστης moufas έγραψε:
ΥΓ. ελεος με αυτο το tiguan. σμικρυνση του touareg, σχεδιαση σαν πεπονι, ταμπλο αδιαφορο, ανυπαρκτες δυνατοτητες εκτος δρομου, μηχανικα μερη κλασσικη κονσερβα vw, και φυσικα η κλασσικη αναξιοπιστια που συνοδευει τα golf σαν καλο αδεφακι που ειναι............
Συγνώμη, αλλά έχεις προσωπική εμπειρία από το Tiguan; Γιατί τόσο εμπάθεια; Μήπως είναι ζήλια; Προσωπικά, μετά απο 35000 χλμ με σωστή φροντίδα (συντήρηση) δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα και διαβεβαιώνω πως δεν κολλάει ούτε στα εκτός δρόμου περάσματα. Φίλος με Grand Vitara 2,5 έχει πάθει τη πλάκα του.
Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή του που είναι λίγο τσιμπημένη, αλλά πως να το κάνουμε η τεχνολογία πληρώνεται. -
Εξαρταται τι εννοει ο καθενας 'εκτός δρομου περασματα'... α ναι και 'ποσο συχνα'..
Γιατι καποιος καπου καποτε εκανε οντως εκτός δρομου χρηση σ ενα ραβ, απλά μετα απο 1 χρονο 'ανοιξε' ολες τις ραφες..Τι θελω να πω
αν 1 φορα στα 10 χρονια πατησεις ενα χωματοδομο που η μεγαλυτερη ανωμαλια ειναι το χαλικι καλα ειναι τα ψηλωμενα επιβατικά τυπου τιχουαν ( διατειρω μια επιφυλαξη με την αντοχη στις τουρμπινες τους στα 1400αρια αλλα θα δειξει..) ειναι μια χαρα
και για το χιονοδρομικό αν εχει περασει το γκρειντερ πριν.. καθοτι ωραια η μουρη του αλλα χαμηλη και θα στουμπωσει ( αν δεν σπασει )αλλα αν επι 210.000 χλμ θες να κανεις αυτο
ή εστω αυτο
και να ΜΗΝ πληρωνεις μια περιουσια καθε φορα που θα το τολμησεις..
ολα λοιπον εξαρτωνται τι θελει ο καθενας...
-
Φιλε μου Φωκίωνα, ο τίτλος ειναι: 'Μικρομεσαίο SUV'
αυτα που δείχνεις ειναι απο κατι παραπανω και μαλιστα ελαφλώς (;) βελτιωμένο
Το σουβλάκι ειναι γι'αυτα που ειπες πριν: χωματόδρομος, χιονοδρομικό αντε και κανα γρασιδακι σε κανα λιβάδι
ετσι κι αλλιως αν πας για παραπανω το πρωτο που θα παραδώσει ειναι ο συμλέκτης.
ΥΓ: Για το Τιγκουάν εχω να πω οτι με εξέπληξε ευχαριστα στο (πολυ χιονι).
μπορει Σουμπαρου να μην ειναι , αλλα σε σχεση με Κουγκα και κατι αλλα 'ψευτικα' πηγε καλυτερα.
το πακετο ηλεκρονικων πρεπει να βοηθαει και εκει...βεβαια ειχαμε και διαφορετικα λαστιχα...
-
Ki ομως αν το καλοσκευτης ειναι.... χειρότερο απο SUV σε πολλά σημεια
Λεγε με κατ' αρχην κεντρικό διαφορικό και μετά esp TC hill desent κ.λ.π. κ.λ.π.
ναι οκ εχει 'κοντα'Ουσιαστικά αυτο που θελω να θιξω ειναι οτι ο καθε οδηγός εχει και διαφορετικές αναγκες και κατ' αρχη θεωρω λαθος και 'παραπλανητική' μια ερωτηση γενικως και αοριστως τι ΧΨΖΩ αυτοκινητο να παρω αν δεν ξεκαθαριζεται με σαφηνια η σκοπουμενη χρηση του
Για μενα που θελω να το 'σπαω' ( δε σπαει αλλα λεμε τωρα ) το τιχουαν - μια που το εφερε η κουβεντα ειναι 'αχρηστο' καθοτι στο χρονο θα δυαλισει αυτο ή εμενα οικονομικά αν καταλαβαινεις τι εννοω καθοτι ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ για την χρηση που το θελω.
Λογω ΚΙΑ ΚΛΑΜΠ εχω δει πολλά σπορτ2 ( κλασικά suv) να περνανε μεν καποια εμποδια ΑΛΛΑ το θεμα ειναι το 'πως' και με τι 'απωλειες' κι επιτοπου και στην διαρκεια του χρονου..
Για να μην πολυλογω διαβασε αυτο ( συγγραφεας ο υποφαινόμενος )
http://www.mporona.gr/2009-09-21-18-49- ... 6-20-33-01 -
Νομίζω πως πολλοί μπερδεύουν τον όρο SUV με τα πραγματικά τετρακίνητα εκτός δρόμου. Εγώ επέλεξα το Tiguan, γιατί ήθελα που και που να βγαίνω από την άσφαλτο και να μην το σκέφτομαι. Θέλω όμως να κινούμαι σβέλτα και με ασφάλεια και στην ΕΟ και σε επαρχιακούς δρόμους.
Άλλος ένας λόγος που το προτίμησα είναι και η θέση οδήγησης που παραπέμπει σε κανονικό αυτοκίνητο και όχι σε SUV.
Τα ηλεκτρονικά όντως βοηθούν αλλά το σημαντικότερο ρόλο τον παίζουν τα ελαστικά. Αν δεν έχεις χειμερινά δεν μπορείς να πας μακριά. Υπάρχει όμως η θυσία στην άσφαλτο.
-
Αυτο ακριβως εννοουσα. οτι τα δικα μου καλοκαιρινά ειναι το λιγοτερο 50.50
κι εχω συμβιβαστει με την ιδεα οτι η ταχυτητα ταξιδιου μου στην ΕΟ ειναι τα βια-120
γιατι οταν φτασω δεν θα παρκαρω στο παρκινγ.. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αυτο ακριβως εννοουσα. οτι τα δικα μου καλοκαιρινά ειναι το λιγοτερο 50.50
κι εχω συμβιβαστει με την ιδεα οτι η ταχυτητα ταξιδιου μου στην ΕΟ ειναι τα βια-120
γιατι οταν φτασω δεν θα παρκαρω στο παρκινγ..Πολύ καλό εργαλείο αλλά για την εποχή του!
Και η ίδια η Kia προτίμησε να αλλάξει δρόμο με την δευτερη γενιά Sportage!Το μόνο που έμεινε να θυμίζει εκείνη την εποχή σ' συτή τη κατηγορία είναι το GrandVitara.
Η πλειοψηφία πλέον ... με ασφάλτινα εργοστασιακά λάστιχα βγαίνουν και δείχνουν πια είναι η ουσία τους απο τους ίδιους κατασκευαστές!
Μικρομεσαίο SUV .... Ποιό ?