-
Ο χρήστης oldhag έγραψε:
παιδια εχω ενα αυτοκινητο του 96 σε αρκετα καλη κατασταση και οχι σαραβαλο.απο οτι βλεπω με αποσυρση γλυτωνω μονο απο 400-900 evro σε αγορα καινουργιου.εχω την εντυπωση οτι η αποσυρση ειναι για .αν εχετε να προτεινετε κανενα μοντελο μεχρι 20000 evro που παιζει καλή περιπτωση πειτε το γιατι εγω δεν βλεπω φωςΌντως η απόσυρση είναι για γέλια. Νομίζω ότι αξίζει μόνο στην περίπτωση αγοράς 2000 κυβικών (έκπτωση 2.800 ευρώ) ή αν κάποιος έχει κάποιο σαραβαλάκι που δεν πάει άλλο.
Εγώ τείνω προς τη δεύτερη κατηγορία και αρχές Δεκέμβρη είχα αποφασίσει την αγορά νέου αυτοκινήτου. Λίγες μέρες μετά άρχισαν τα σενάρια περί απόσυρσης, οπότε περίμενα να ισχύσει, αφού το renault19 του '92 ούτε 200 ευρώ δε θα έπιανε...Επειδή πάντως κι εγώ είμαι στην κλίμακα τιμής που αναφέρεις, σου προτείνω να σκεφτείς και το polo gti.
-
Kάτι μου λέει ότι θα αποσυρθούν αυτοκίνητα ακόμη και για να αντικατασταθούν με 1.300άρια ή και μικρότερα, παρά το γεγονός ότι τα οφέλη δείχνουν αστεία.
Ο λόγος απλός, η αγορά του μετάχειρου έχει καταρρεύσει, οι πωλήσεις είναι λιγοστές. Από το να του μείνει του άλλου στα χέρια λοιπόν, θα το αποσύρει, και ότι γλιτώσει από το νέο ευπρόσδεκτο.
Θα μεταφέρει και το υπόλοιπο της ασφάλειας και της οδικής στο καινούργιο, και απο δω παν κι' άλλοι.
Σωστός ο έλληνας? -
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
πήρα στα μέρη απόσυρσης οχημάτων (2 έχουμε εδώ).
ο ένας δεν είχε ιδέα, αλλά ευτυχώς ο άλλος έλαβε ενημέρωση και δευτέρα πάω.
πήρα και στην εδοε για σιγουριά και μου έδωσαν το οκ.Τέσσερις'χαζές' ερωτήσεις:
- Τί χρειάζεται να έχουμε μαζί μας αύριο;
- Τι θα πρέπει να πάρουμε φεύγοντας από το Κέντρο Παραλαβής του οχήματος;
- Τί πιστεύετε ότι θα πρέπει να προσέξουμε;
- Μήπως να βγάλουμε καμία φωτοτυπία την άδεια κυκλοφορίας just in case?
Και μία ακόμη
Η άδεια του αυτοκινήτου μου έχει εκδοθεί από τη Διεύθυνση Μεταφορών Κοζάνης, ενώ εγώ θα το αποσύρω στη Θεσσαλονίκη. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
καλησπέρα φίλε, τα κλασσικά που έτσι και αλλιώς είχες στο ντουλαπάκια, άδεια κλπ ,το χαρτί για τα πληρωμένα τέλη δεν τους ενδιαφέρει.
τώρα για το τι θα πάρεις, μου είπαν στο τηλέφωνο, αλλα απο την χαρά μου που θα εφάρμοστεί η απόσυρση άυριο δεν το έδωσα σημασια -
Ο χρήστης geologist έγραψε:
για μισό λεπτό ρε παιδιά, έχω κατατεθημένες τις πινακίδες 2 χρόνια τώρα, για να έχω την έκπτωση απο απόσυρση, πρέπει να πληρώσω όλα τα τέλη των 2 χρόνων + το φετινό? Κι επειδή τα προηγούμενα χρόνια ήταν 350 Ευρ τα τέλη, σύνολο είναι 350+350+240(φέτος) = 940Ευρώ ? Είμαστε σοβαροί?
Όχι φίλε μου, καμία σχέση. Όπως είναι το αμάξι χωρίς να πάρεις τις πινακίδες (και εννοείται χωρίς να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας αυτών των ετών που το έχεις σε ακινησία) θα το δώσεις για απόσυρση.
Σου εύχομαι καλή επιλογή του καινούριου σου αυτοκινήτου.Ακριβώς! Αντιγράφω από την περίφημη ΚΥΑ:
Προκειμένου για οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτή−
τες αυτών έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας για το
αποσυρόμενο όχημα, χορηγείται αντίγραφο της άδειας
κυκλοφορίας του οχήματος και προσωρινή άδεια κυκλο−
φορίας με την ένδειξη «Για την παράδοση του οχήματος
σε εγκαταστάσεις της ΕΔΟΕ ή σε σημείο συλλογής
Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ)», χωρίς την κα−
ταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του
οποίου γίνεται η διαγραφή.To είχα αφήσει τρακαρισμένο σε μαντρά τρακαρισμένων για να το 'εκμεταλευτεί' για 250 Ευρώ(βλακεία μου, φυσικά,απλά βιάστηκα για λίγα ψωρο-ευρώ).
Στην προηγούμενη απόσυρση, για να το αποσύρει και να μου δώσει πιστοποιητικό,μου ζήτησε και καπέλο 300 Ευρώ,επειδή ακριβώς ήταν... 'λειψό'.Δηλαδή δώρο-άδωρο... Τέσπα για άλλους λόγους τότε δεν προχώρησα σε αγορά καινούριου και το άφησα.
Λέτε να μου ζητήσει και τώρα καπέλο? -
Ρε παιδιά....γαμώτο!!!
Όταν είναι αυτοκίνητο με κατατεθημένες πινακίδες ΜΕ οφειλές σε Σήμα Κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, μπορεί να γίνει απόσυρση ... ναι ή όχι;
Διότι στο ΦΕΚ της ΚΥΑ, άρθρο 4, αναφέρει οτι γι' αυτά που κυκλοφορούν απαιτείται βεβαίωση μη οφειλών μέχρι και το 2011 (μάλιστα επισυνάπτεται και το σχετικό έγγραφο που δίνουν οι ΔΟΥ) αλλά για αυτά που είναι ήδη σε ακινησία, λέει μόνο την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας!
Προσωπικά, θεωρώ πως είναι αδύνατον για τα μεν εν κυκλοφορία να θέλει βεβαίωση μη οφειλών αλλά για τα εκτός κυκλοφορίας (χωρίς πινακίδες) να μπορείς να τα πας για απόσυρση ενώ υπάρχουν οφειλές σε σήμα κυκλοφορίας!
Ξέρει κανείς τι γίνεται;
-
Παιδιά, απορία:
Έχω ένα Peugeot 205/'91 για το οποίο μετά από τρακάρισμα που έφαγα (χωρίς να φταίω), η ασφαλιστική θέλει να με αποζημιώσει με 800 ευρώ για ολική καταστροφή (χοντρή ζημιά στη δεξιά πλευρά).
Δεδομένου ότι κινείται και ότι έχει όλα τα στοιχεία του αμαξώματος (όπως λέει το ΦΕΚ), εγώ μπορώ να μην δεχτώ την ολική (να μην ζητήσω δηλαδή αποζημίωση) και να χρησιμοποιήσω την απόσυρση (είτε υπερ εμού είτε υπερ τρίτου);
(Παρεμπιπτόντως, ανταλλάσσω και τα δικαιώματα απόσυρσης με τουτού του '96+ σε καλή κατάσταση)
-
Ο χρήστης Orestis_G έγραψε:
Παιδιά, απορία:Έχω ένα Peugeot 205/'91 για το οποίο μετά από τρακάρισμα που έφαγα (χωρίς να φταίω), η ασφαλιστική θέλει να με αποζημιώσει με 800 ευρώ για ολική καταστροφή (χοντρή ζημιά στη δεξιά πλευρά).
Δεδομένου ότι κινείται και ότι έχει όλα τα στοιχεία του αμαξώματος (όπως λέει το ΦΕΚ), εγώ μπορώ να μην δεχτώ την ολική (να μην ζητήσω δηλαδή αποζημίωση) και να χρησιμοποιήσω την απόσυρση (είτε υπερ εμού είτε υπερ τρίτου);
(Παρεμπιπτόντως, ανταλλάσσω και τα δικαιώματα απόσυρσης με τουτού του '96+ σε καλή κατάσταση)
Φυσικά και μπορείς να το αποσύρεις χωρίς πρόβλημα.
Πόσο πουλάς το δικαίωμα απόσυρσης;
-
Λοιπόν παιδιά.
Δευτέρα 21 πήγα το αμάξι για απόσυρση σε κέντρο ανακύκλωσης. Σήμερα με πήραν τηλέφωνο να πάρω το 2ερο χαρτί, αυτό το οποίο θα πάω στο μηχανολογικό.
Η χαρά μου κόπηκε απότομα όταν πήγα στο γραφείο του διεκπεραιωτή:
1)Η εφορια δεν έλαβε εγκύκλιο και δεν έχει το χαρτί που να λέει ότι πλήρωσα όλα τα τέλη.
2)Το μηχανολογικό δεν έλαβε εγκύκλιο - και να τους παω το χαρτί δεν ξέρουν τι να το κάνουν.
3)Έτσι και βγεί διορθωτικό ΦΕΚ θα καθυστερήσουν κ άλλο. (στην προηγούμενη απόσυρση μου είπε ο διεκπεραιωτής πως βγήκαν 5-6 διορθωτικά ΦΕΚ)Έτσι λοιπόν, μετά την Κ.Υ.Α και το Φ.Ε.Κ ήρθε η νέα λέξη καραμέλα: 'ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ'.
-
Εγώ νόμιζα πως οι αντιπρόσωποι αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία. Η αδερφή μου που έκλεισε αυτοκίνητο έτσι έκανε. Ακόμα κι αν πουλήσετε το δικάιωμα. Εκτός αν δεν το αναλαμβάνουν όλοι οπότε πάσο...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Εγώ νόμιζα πως οι αντιπρόσωποι αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία. Η αδερφή μου που έκλεισε αυτοκίνητο έτσι έκανε. Ακόμα κι αν πουλήσετε το δικάιωμα. Εκτός αν δεν το αναλαμβάνουν όλοι οπότε πάσο...Αυτό σκέφτομαι να ρωτήσω και εγώ από τη Δευτέρα αν το αναλαμβάνει η αντιπροσωπεία, ώστε να μην ασχοληθώ εγώ καθόλου (ενδιαφέρομαι για το mitsubishi asx). Αν θέλεις, πες σε ποια αντιπροσωπεία παρήγγειλε η αδερφή σου.
Και τέλος, αν κάποιος γνωρίζει αν η mitsubishi αναλαμβάνει την απόσυρση.
Εξακολουθεί αυτό που αναφέρθηκε ότι η εφορία δεν έλαβε την εγκύκλιο και 'σκοντάφτει' εκεί η διαδικασία; Υπάρχει κάποιος που ολοκλήρωσε την απόσυρση. Αν και δύσκολο το βλέπω κάτι τέτοιο, γιατί θέλει περίπου 17 μέρες. -
Δεν υπάρχει τίποτα που να 'κολλάει' αν το αναλάβει ο έμπορος. Στην δικιά μας περίπτωση αναλάμβαναν την διαδικασία 4 διαφορετικές αντιπροσωπίες Φιατ, Σιτροεν (χ2) και Ρενώ από ΠΟΛΥ καιρό πριν βγει επίσημα ο νόμος! Φυσικά δεν περίμενες να βγει ο νόμος το αυτοκίνητο το έπερνες άμεσα (μέσα Γενάρη μιλάμε ακόμα) και αυτοί θα τέλειωναν την διαδικασία όποτε δημοσιευόταν. Απλά εμείς αργήσαμε και το κλείσαμε τώρα για δικούς μας λόγους.
-
Εγώ δεν είχα την ίδια εμπειρία στη Mitsubish που πήγα γύρω στις 8 Ιανουαρίου. Μου έλεγαν ότι δεν ξέρουν ακόμα τι θα γίνει και ότι θα έπρεπε να περιμένουμε. Ελπίζω να άλλαξαν τα πράγματα τώρα. Άντε να δούμε τι θα γίνει και από τη Δευτέρα. Πάντως, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Εγώ νόμιζα πως οι αντιπρόσωποι αναλαμβάνουν όλη την διαδικασία. Η αδερφή μου που έκλεισε αυτοκίνητο έτσι έκανε. Ακόμα κι αν πουλήσετε το δικάιωμα. Εκτός αν δεν το αναλαμβάνουν όλοι οπότε πάσο...Συνήθως οι αντιπροσωπείες συνεργάζονται με 'διεκπεραιωτές' που αναλαμβάνουν όλα τα χαρτια. απλά εγώ επειδή ήμουν ανυπόμονος πέρασα απο τήν εφορία και το μηχανολογικό να ρωτήσω. το καλό είναι πως δεν χρειάζεται το μηχανολογικό προς το παρών τη βεβαίωση πληρωμένων τελών κυκλοφορίας και μπορεί να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω η διαδικασία μέχρι να πάρουν μπρος οι ΔΟΥ.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Δεν υπάρχει τίποτα που να 'κολλάει' αν το αναλάβει ο έμπορος. Στην δικιά μας περίπτωση αναλάμβαναν την διαδικασία 4 διαφορετικές αντιπροσωπίες Φιατ, Σιτροεν (χ2) και Ρενώ από ΠΟΛΥ καιρό πριν βγει επίσημα ο νόμος! Φυσικά δεν περίμενες να βγει ο νόμος το αυτοκίνητο το έπερνες άμεσα (μέσα Γενάρη μιλάμε ακόμα) και αυτοί θα τέλειωναν την διαδικασία όποτε δημοσιευόταν. Απλά εμείς αργήσαμε και το κλείσαμε τώρα για δικούς μας λόγους.αν γινόταν αυτό εγώ θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος επί γης!
δηλαδή, να τους άφηνα το παλιό εκεί και να έπαιρνα το νέο με την έκπτωση του κράτους (σύν τις εκπτώσεις της αντιπροσωπείας). -
Εμείς ακριβώς αυτό θα κάνουμε. Με 2 υπεύθυνες δηλώσεις καθαρίσαμε και θα γίνει χέρι με χέρι
-
εγώ είχα όμως το εξής: έπρεπε να κλείσω δάνειο με -900ε της αξίας του αυτοκινήτου, παρόλο που δεν είχε βγεί επίσημα το φεκ της απόσυρσης.
ίσως γιαυτό τότε δεν το εφάρμοσαν και σε μένα (ήταν και νωρίς σχετικά, 31-1 έκανα την παραγγελία).
για ποια αντιπροσωπεία μιλάμε; -
H Σιτροέν-Χανιαδάκης είναι αλλά το κάναν και η Σιτροέν-Traction και η Fiat-Spicar και η Ρενώ στη Συγγρού. Όμως δεν ξέρω αν αναλάμβαναν την διεκπεραίωση αν δεν πληρώναμε μετρητά.
-
Εγώ θα έκανα την απόσυρση μόνος μου, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ( δεκαετία 90).
-
αυτο προσπαθώ να κάνω, άλλα μόνο ύσηχος δεν είμαι..
θα ασπρίσει το μαλλί μου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία..
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015