-
Υπομονή, φίλε μου.
-
σημερα περεδωσα και εγω το σαραβαλακι για αποσυρση στην peugeot οπω μου ειπαν σε 20 μερες θα το εχω το καινουριο στα χερια μου.
-
η διαδικασία προχωράει καλά, αλλά κόλλησε (όπως ήταν αναμενόμενο) στην εφορία, όπου ο συγκεκριμένος υπάλληλος βαριέται τη ζωή του και μας έδιωχνε λέγοντας κάθε μέρα: 'δεν μας ήρθε η εγκύκλιος'. Αναθέσαμε λοιπόν την υπόθεση σε διεκπεραιωτές οι οποίοι μόλις έλαβαν την ίδια απάντηση, πήγαν στον διευθυντή της ΔΟΥ και ζήτησαν το λόγο, είπαν και το όνομα του υπαλλήλου και είναι θέμα ημερών να πάρουμε το χαρτί της βεβαίωσης πληρωμής όλων των τελών κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης Αριστείδης έγραψε:
η διαδικασία προχωράει καλά, αλλά κόλλησε (όπως ήταν αναμενόμενο) στην εφορία, όπου ο συγκεκριμένος υπάλληλος βαριέται τη ζωή του και μας έδιωχνε λέγοντας κάθε μέρα: 'δεν μας ήρθε η εγκύκλιος'. Αναθέσαμε λοιπόν την υπόθεση σε διεκπεραιωτές οι οποίοι μόλις έλαβαν την ίδια απάντηση, πήγαν στον διευθυντή της ΔΟΥ και ζήτησαν το λόγο, είπαν και το όνομα του υπαλλήλου και είναι θέμα ημερών να πάρουμε το χαρτί της βεβαίωσης πληρωμής όλων των τελών κυκλοφορίας.Αριστειδη το χαρτι απο τιν εφορια το πηρα εγω πρωι πρωι (θεσσαλονικη) λογικα σε καποιες εφοριες δεν εχει παει η εγκυκλιος. Μαλιστα μου ειπε οτι εχει ερθει απο τιν πεμπτη αλλα λογο οτι παρασκευη δεν εξηπηρετουν εγω το εκανα δευτερα. Να πηγαινεις αν μπορεις καθε μερα για να εισαι απο τους πρωτους γιατι μου φαινεται οτι θα πλακωσουν πολλοι με τις αποσυρσεις και παλι καπου θα σκαλωσει....
-
Καλησπέρα,
Το πιστοποιητικό της απόσυρσης μπορώ να το πουλήσω μόνο στον άνθρωπο που θέλει να αγοράσει αμάξι η μήπως μπορώ και σε αντιπροσωπεία;
Περίπου πόσο θα πουληθεί αν το όφελος για τον άλλον είναι 900 ευρώ;;
Ευχαριστώ.
-
450 θα σου πρότεινα, αν αγόραζα κάτι που θα κέρδιζα συνολικά 900. Να μοιράσουμε τα κέρδη δηλαδή στα ίσα.
-
Ναι, λογικό. Να' σαι καλά
Αν ξέρει κάποιος να μου πει και για την 1η ερώτηση, του στήνω αδριάντα.
-
Δηλαδή ρε παιδιά αν ο άλλος θέλει να πάρει 2.000 κυβικά και να προκύψει όφελος 2.800 ευρώ,θα πουλούσατε το δικαίωμα 1400 ευρώ;το βρίσκω τραβηγμένο σαν σκεπτικό
-
Ο χρήστης Rookie11 έγραψε:
Ναι, λογικό. Να' σαι καλάΑν ξέρει κάποιος να μου πει και για την 1η ερώτηση, του στήνω αδριάντα.
λογικά θα το παίρνουν κ οι αντιπροσωπείες, έτσι κ αλλιώς σε ιδιώτη θα το δώσουν..
-
Καλησπέρα σε όλους. Μου έχει προκύψει το εξής πρόβλημα. Πήγα στην εφορία να καταθέσω τα χαρτιά για απόσυρση αυτοκινήτου για την αγορά καινούριου. το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί το Ιανουάριο του 1993 με απόσυρση. Η υπάλληλος βλέπει στο σύστημα ότι τα τέλη τα πρώτα πέντε χρόνια είναι μειωμένα αλλά επίσης ότι το αυτοκίνητο έχει άδεια Ιανουαρίου 1993. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι βάσει του νόμου της τότε απόσυρσης δικαίωμα μειωμένων τελών είχαν μόνο τα αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες είχαν αποσύρει παλιότερο όχημα και είχαν άδεια μέχρι 31/12/1992. Όμως η απόσυρση του παλαιου΄αυτοκινήτου είχε γίνει γιατί έχω το χαρτί (και μάλιστα στα μέσα Δεκεμβρίου 1992), και η αγορά ολοκληρώθηκε αργότερα γιατί είχε δοθεί παράταση ενός μήνα με απόφαση Υπουργών, μέχρι 30 Ιανουαρίου 1993. Αυτό το βρίσκω σε αρχείο της εφημερίδας Καθημερινής με ημερομηνία 15/12/1992 αλλά πουθένα στο ΦΕΚ. Η υπάλληλος μου είπε ότι έχουν προκύψει και άλλες τέτοιες περιπτώσει και περιμένουν οδηγίες.
Γνωρίζει κάποιος περισσότερα πράγματα? Εφόσον την εποχή εκείνη για να πάρεις το σήμα με τα μειωμένα τέλη κατέθετες όλα τα δικαιολογητικά τι ζητούν τώρα? -
τι ψαχνεις φίλε, μπάχαλο γίνεται... κατσε σε λίγο να αρχίσουν και τα διορθωτικά φεκ, εκεί να δεις γλέντι...
-
τι ψαχνεις φίλε, μπάχαλο γίνεται...+1
Εχω παραδώσει και εγώ το αυτοκίνητο σε ανακυκλωτήριο και κάθε μέρα μου ζητάνε και ένα ακόμη χαρτί. Αφού κατάφερα και ξεμπέρδεψα με την βεβαίωση τελών κυκλοφορίας γυρνόντας από εφορία σε εφορία (τα τζιμάνια του Κορωπίου ΔΕΝ είχαν καταχωρήσει στην καρτέλα του αυτοκινήτου τον ένα χρόνο που είχα καταθέσει τις πινακίδες και φαινόταν απλήρωτα τα τέλη), μου ζητήσαν μία υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο αποσύρεται για να ωφεληθώ του νέου Νόμου περί απόσυρσης.
Και τώρα μου λένε ότι ίσως αντιμετωπίσω πρόβλημα γιατί και πάλι τα τζιμάνια της ΔΟΥ Κορωπίου είχαν καταστρέψει πινακίδες πριν κλείσει ένας χρόνος ακινησίας (βαριόντουσαν να τις αρχειοθετήσουν κάπου) με αποτέλεσμα να εκδοθούν νέες για το προς απόσυρση αυτοκίνητο. οι οποίες δεν φαίνονται στο σύστημά τους (εκδόθηκαν 19/1/11).
Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο
-
Σήμερα μάζεψε όλα τα χαρτιά ο διεκπεραιωτής και τα παρέδωσε στην αντιπροσωπεία. Τώρα ή τα έστειλαν με courier Αθήνα σήμερα ή χρειάζονται μια τελευταία δική μου εξουσιοδότηση να τους κάνω αύριο και στέλνονται αύριο (όπου κ τα λαμβάνουν δευτέρα πρωί - ακόμα μερικές μέρες χαμένες).
πάντως είμαστε σε καλό δρόμο, πιστεύω (αν και ποτέ δεν ξέρεις με το ελληνικό δημόσιο) πως το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο (και η 'καρδιά' της απόσυρσης) είναι ο εκτελωνισμός του νέου αυτοκινήτου. -
Δεν είμαστε οι μόνοι που φορολογούμε με βάση τα κυβικά...
http://green.autoblog.com/2011/03/03/ch ... gine-size/
Πάνε χάλασαν και οι Κινέζοι....
-
παιδιά τι έγινε, πήρε κανείς καινούριο με απόσυρση;
εγώ είμαι στο στάδιο του εκτελωνισμού (σήμερα μου είπαν στάλθηκαν τα χαρτιά στο τελωνείο). ελπίζω μέχρι παρασκευή να έχω πάει στο επόμενο στάδιο.. -
Μπαααα ακομι στο περιμενε με εχουν...... αντε με το καλο να παραλαβεις να ερθει και η σειρα μας...........
-
εσυ φίλε σε ποιό στάδιο βρίσκεσαι;
-
εχς δωσει το αυτοκινητο στην peugeot εχω κανει τις εξουσιοδωτισεις και περιμενω.........
-
εχθές εκτελωνίστηκε και απο σήμερα βρίσκεται στο pdi (ελεγχοι κλπ). Πιστεύω μέχρι τιν άλλη παρασκευή να έρθει..
(όπου παρασκευή εδώ το μηχανολογικό δεν δουλέυει λόγω του οτι κάνει εξετάσεις και αρα πάω (για δέκατη φορα ) δευτερα). -
παιδιά τι έγινε, πήρε κανείς καινούριο με απόσυρση;
εγώ είμαι στο στάδιο του εκτελωνισμού (σήμερα μου είπαν στάλθηκαν τα χαρτιά στο τελωνείο). ελπίζω μέχρι παρασκευή να έχω πάει στο επόμενο στάδιο..Πόσες μέρες σου πήρε από το πρώτο χαρτί (βεβαίωση παραλαβής) μέχρι την έκδοση του τελικού χαρτιού για το τελωνείο;
Η δικιά μου βεβαίωση παραλαβής είναι στις 3/3/11 και βράζω στο ζουμί μου
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015