-
Ο χρήστης Ninja10R έγραψε:
Ρε παιδιά, συγνώμη, μία ερώτηση γιατί κοντεύω να τρελαθώ:Την απόσυρση την έκανα μόνος μου (δηλαδή όχι μέσω της αντιπροσωπείας από την οποία αγοράζω το καινούργιο). Στα πρώτα βήματα της διαδικασίας (δηλαδή όταν παρέδωσα το αυτοκίνητο προς απόσυρση), μου ζητήθηκε (και προσκόμισα) την βεβαίωση τελών κυλοφορίας του αυτοκινήτου προς απόσυρση. Ολα καλά μέχρι εδώ, προσθές παρέλαβα και το πιστοποιητικό οριστικής καταστροφής το οποίο αναφέρει ότι 'απεσύρθη το αυτοκίνητο με αρ.κυκλοφορίας τάδε και ο κος τάδε έχει την δυνατότητα να ωφεληθεί από την έκπτωση του τέλους ταξινόμησης σύμφωνα με τον νόμο μπλα μπλα μπλα...'
Σήμερα το πρωί, με παίρνει τηλέφωνο υπάλληλος της SEAT και μου λέει ότι δεν του έχω πάει λέει την ... βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας. Και όταν του εξηγώ ότι την πήγα στο Υπουργείο γιατί αλλιώς ΔΕΝ γινόταν η απόσυρση, μου λέει ότι όχι, την χρειαζόμαστε για τον εκτελωνισμό. Προσπαθώς να του εξηγήσω ότι δεν είναι δυνατόν να πάρεις το χαρτί που να λέει ότι δικαιούσαι την έκπτωση του τέλους ταξινόμησης αν δεν προσκομίσεις την εν λόγω βεβαίωση, δεν με καταλαβαίνει και επιμένει 'Μας το ζητάει η εισαγωγική'. Μου έχουν πέσει όλες οι τρίχες του κεφαλιού μου λέμε.
Εχει συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο;
Φίλε και εμένα μου τη ζήτησαν από την αντιπροσωπεία, όμως ο μαντράς της ΕΔΟΕ όταν μου έδωσε τη μηχανογραφημένη πράξη διαγραφής μου επέστρεψε και τη βεβαίωση καταβολής των τελών και χρησιμοποίησα αυτή.
Αν εσένα δεν σου την έδωσε ο μαντράς θα πρέπει να βγάλεις άλλη, δυστυχώς το ζητάει ο εισαγωγέας. -
Ναι, οκ, έχασα άλλη μία μέρα δουλειάς και έβγαλα καινούργια γιατί το να τρέχω από Αθήνα στην Θήβα που αποσύρθηκε το αυτοκίνητο δεν με έπαιρνε - έχω ήδη πάει 5 φορές.
παντελώς παρανοϊκό όμως - καλά να πρέπει να αποδείξεις στο Υπουργείο ότι έχεις πληρώσει τα τέλη ώστε να σου αποσύρουν το αυτοκίνητο, αλλά αφού παίρνεις το χαρτί της απόσυρσης από αυτούς, τι σκατά δουλειά έχουν να το ξαναζητάνε για τον εκτελωνισμό του νέου;
Ελληνική παράνοια σε όλο της το μεγαλείο ...
-
-
Ο χρήστης Ninja10R έγραψε:
Ναι, οκ, έχασα άλλη μία μέρα δουλειάς και έβγαλα καινούργια γιατί το να τρέχω από Αθήνα στην Θήβα που αποσύρθηκε το αυτοκίνητο δεν με έπαιρνε - έχω ήδη πάει 5 φορές.παντελώς παρανοϊκό όμως - καλά να πρέπει να αποδείξεις στο Υπουργείο ότι έχεις πληρώσει τα τέλη ώστε να σου αποσύρουν το αυτοκίνητο, αλλά αφού παίρνεις το χαρτί της απόσυρσης από αυτούς, τι σκατά δουλειά έχουν να το ξαναζητάνε για τον εκτελωνισμό του νέου;
Ελληνική παράνοια σε όλο της το μεγαλείο ...
Μπορεί ο αντιπρόσωπος να εκτελώνισε το αυτοκίνητό σου κανονικά (εάν ο κυβισμός του ήταν π.χ. 1600 cc) και να χρησιμοποίησε το χαρτί της απόσυρσης για εκτελωνισμό άλλου αυτοκινήτου (π.χ. 2000 cc) με μεγαλύτερο ώφελος απόσυρσης. Σε αυτήν την περίπτωση επειδή θα γίνει μεταβίβαση του δικαιώματος της απόσυρσης απαιτείται και πάλι η βεβαίωση καταβολής τελών...
Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να υπογράψεις και υπεύθυνη δήλωση μεταβίβασης του δικαιώματος της απόσυρσης.
-
Φαίνεται ότι η αγορά αυτοκινήτου παρά το μέτρο της απόσυρσης έχει καταρρεύσει. Όπως αναφέρει η Ημερησία για το πρώτο 15ηθμερο του Μαρτίου οι ταξινομήσεις έχουν μειωθεί κατά 70%!
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=104431157
'Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός της πτώσης που κατέγραψαν οι εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων σε σχέση το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και ειδικότερα η Audi σημείωσε πτώση 87,2%, η Mercedes 86,9%, η BMW 80,4%, η Saab 75%, η Lexus 54,2% ενώ η Porsche δεν κατάφερε να πουλήσει κανένα αυτοκίνητο! Από την άλλη μεριά στα πολυτελή αυτοκίνητα την μικρότερη πτώση κατέγραψε η Volvo με 24,3%.' -
Σκέφτομαι να αγοράσω το καινούριο passat και στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι αναλαμβάνουν την απόσυρση. Εγώ θα χρειαστεί να τους παω μόνο το αυτοκίνητο που είναι να αποσυρθεί. Δεδομένου ότι η αναμονή είναι στους 2.5 μήνες, για να κάνω την παραγγελία πρέπει να τους παω το αυτοκίνητο που πρέπει να αποσυρθεί ή μπορώ να τους το παω όταν θα πλησιάζει ο καιρός να έρθει το καινούριο αυτοκίνητο; Από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι η διαδικασία της απόσυρσης θα ολοκληρωθεί σε 10 μέρες. Πότε πρέπει να τους παω το αυτοκίνητο;
-
Όχι, η παράδοση του παλιού δε σχετίζεται με την παραγγελία.
Μπορείς να το παραγγείλεις και να περιμένεις ακόμη και να έρθει στο τελωνείο και τότε να κάνεις την απόσυρση.
Το σημαντικό είναι **να μη γίνει ο εκτελωνισμός **πριν ετοιμαστούν τα έγγραφα της απόσυρσης.
Το καλύτερο πάντως είναι να είσαι σε επαφή με την αντιπροσωπεία και όταν σε ενημερώσουν ότι ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς του αυτοκινήτου για Ελλάδα (η οποία διαρκεί περίπου 20 μέρες), τότε να ξεκινήσεις την απόσυρση, ώστε να μην έχεις κι άλλη καθυστέρηση με το αμάξι να κάθεται στο τελωνείο. -
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ήξερα ότι πρέπει να περατωθεί η απόσυρση πριν εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο. Απλά δεν ήξερα για την παραγγελία τι γινόταν. Αυτό για τη διαδικασία της μεταφοράς που διαρκεί 20 μέρες δε γνώριζα. Οπότε περίπου προς τα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία της μεταφοράς, από τη στιγμή που μου είπαν ότι θα το έχω το αυτοκίνητο γύρω στις 15-20 Ιουνίου. Φυσικά και θα είμαι σε επαφή με την αντιπροσωπεία.
Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω. Το αυτοκίνητο που θα αποσυρθεί είναι του πατέρα μου. Χρειάζονται δύο εξουσιοδοτήσεις (από ότι διάβασα στο παρόν θέμα παλιότερα). Η πρώτη ότι μου επιτρέπει να αποσύρω το αυτοκίνητο του και η δεύτερη ότι μου παραχωρεί το δικαίωμα να ωφεληθώ της απόσυρσης, σωστά; Το ότι θα μου κάνουν την απόσυρση από την αντιπροσωπεία, μήπως χρειάζεται να εξουσιοδοτήσω εγώ την αντιπροσωπεία να κάνει την απόσυρση αντί εμού;
Για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις, υπάρχει κάποιο ειδικό έντυπο; Θα παρακαλούσα κάποιος που χρειάστηκε να κάνει εξουσιοδοτήσεις να με ενημερώσει. -
Κατ' αρχάς, αυτό για τις 20 μέρες δεν ξέρω αν είναι στάνταρ, αλλά το ανέφερα επειδή πήρα κι εγώ vw.
Από εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις χαμός έγινε, αλλά ήμουν ειδική περίπτωση, καθώς η άδεια του παλιού είχε 4 ονόματα (εμένα και τα τρία αδέρφια μου, κληρονομική γαρ).
Σύμφωνα με όσα γράφεις, θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν τα εξής:
Ο πατέρας σου θα εξουσιοδοτήσει την αντιπροσωπεία να αναλάβει τη διαδικασία της απόσυρσης.
Ταυτόχρονα θα κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι 'επιθυμεί την οριστική διαγραφή του οχήματος..... και η διαγραφή γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα κίνητρα..... σύμφωνα με το νόμο......'. Αυτή η δήλωση υποβάλλεται στο Τμήμα Μεταφορών. (Ενδεχομένως αυτή η δήλωση να γίνεται από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, δηλαδή την αντιπροσωπεία.)
Όταν εκδοθεί η πράξη οριστικής διαγραφής θα αναφέρει κανονικά το όνομα του πατέρα σου.
Όταν θα πρόκειται να φύγουν τα έγγραφα για το τελωνείο, ο πατέρας σου θα κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι εκχωρεί το δικαίωμα της απόσυρσης σε εσένα.
Εσύ θα κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι 'συμφωνείς η Cosmocar να παραλάβει το νέο αυτοκίνητο με μειωμένο τέλος ταξινόμησης....... μετά την εκχώρηση του δικαιώματος που απορρέει απο την απόσυρση του ...........'
Το νόημα δηλαδή είναι ότι η απόσυρση γίνεται από τον πατέρα σου και στο τέλος της διαδικασίας σου εκχωρεί το δικαίωμα, ενώ εσύ δηλώνεις τη συμφωνία σου, ώστε από το τελωνείο να βγει το νέο αυτοκίνητο στο δικό σου όνομα.Σου ανέφερα όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη, υποθέτω ότι θα σε καθοδηγήσει η αντιπροσωπεία. Για τα έντυπα μην αγχώνεσαι, απλά έντυπα υπεύθυνης δήλωσης είναι όλα. Κι όταν πρόκειται για εξουσιοδότηση το κείμενο ξεκινάει ως εξής' ¨...δηλώνω ότι: Εξουσιοδοτώ τον........'
Εννοείται πως όλα χρειάζονται θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής!
Για υποδείγματα, δες εδώ: http://www.prosvasis.com/gr/publica/fil ... igmata.pdf
Επίσης, ρίξε μια ματιά στην περίφημη ΚΥΑ:
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfVi ... 3GzI3YFa5lΑυτό πάντως που θα σου προτείνω χωρίς ΚΑΜΙΑ επιφύλαξη είναι να πάρεις το αμάξι με κιβώτιο dsg. Το οικονομικό προφανώς είναι ένα θέμα, αλλά αξίζει, πίστεψέ με. Είναι τρέλα!
-
Δεν υπάρχει πρόβλημα αν αυτές οι 20 ημέρες είναι στάνταρτ ή όχι. Απλά μου είναι σημαντικό που έχω μια ιδέα για το πώς κινείται η διαδικασία. Είναι το πρώτο μου καινούριο αυτοκίνητο (και ευελπιστώ αύριο να το παραγγείλω), οπότε δεν ξέρω πώς είναι οι διαδικασίες.
Ποιο διεξοδική ανάλυση δε θα μπορούσες να κάνεις και σε ευχαριστώ πολύ. Θα διαβάσω και την ΚΥΑ και πιστεύω θα βρω μια άκρη. Και εννοείται ότι θα μιλήσω και με την αντιπροσωπεία για να μου πουν λεπτομέρειες. Προφανώς και η αντιπροσωπεία θα θέλει να ξεμπερδεύει το γρηγορότερο δυνατό, ώστε να πουλήσει και το αυτοκίνητο.
Σε ευχαριστώ πολύ και για τα υποδείγματα, πολύ χρήσιμα!
Δυστυχώς δε θα το πάρω με dsg (αν και θα το ήθελα), αλλά βγαίνω εκτός προϋπολογισμού!
Εσύ αγόρασες πρόσφατα αυτοκίνητο; Ποιο πήρες;
Για να μη βγαίνουμε εκτός topic, αν θέλεις κοίτα τις τελευταίες σελίδες του θέματος για να δεις πώς το σκέφτομαι το αυτοκίνητο:
viewtopic.php?f=15&t=34087 -
Ok, έριξα μια ματιά, είδα και το τελευταίο σου μήνυμα, οπότε...
με το καλό η παραγγελία και υπομονή...
(Εγώ πήρα το polo gti) -
Επειδη δεν εχω καταλαβει ακριβως πως δουλευει το συστημα σε αυτη την αποσυρση..μπορει καποιος να μου πει ,εξηγωντας, απο ποσα,μεχρι ποσα χρηματα θα εχεις κεδρος με αποσυρση αυτοκινητου 1800 κυβικων?
-
Γουστάρω να γίνει η προσφυγή, για να πέσουν επιτέλους οι μάσκες...
Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι έμποροι Ι.Χ. κατά της απόσυρσηςΤετάρτη, 06/04/2011
Του Νεκτάριου Β. Νώτη
Μπορεί το μέτρο της απόσυρσης των Ι.Χ. να μην έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον κλάδο του εμπορίου αυτοκινήτων, καθώς το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς οι πωλήσεις συνέχισαν την ελεύθερη πτώση τους, υποχωρώντας κατά 54,4%, ένα τμήμα της αγοράς, όμως, διεκδικεί τη συμμετοχή του στο μέτρο, εκτιμώντας ότι κατ΄ αυτό τον τρόπο η απόσυρση θα γίνει πιο ελκυστική, με οφέλη για όλους. Ο λόγος για το Σύνδεσμο Εμπόρων και Εισαγωγέων Ελλάδος, τα μέλη του οποίου εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ελληνικού Δημοσίου, ακριβώς για αυτό το θέμα. Για ποιο λόγο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το μέτρο της απόσυρσης, όπως έχει ανακοινωθεί, αποκλείει τη χρήση των συγκεκριμένων κινήτρων για την αγορά ελαφρώς μεταχειρισμένων Ι.Χ., ειδικά των εισαγόμενων, τα οποία είναι ίδιων προδιαγραφών με τα καινούρια . Θυμίζουμε ότι τα τέλη ταξινόμησης διαμορφώνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές καυσαερίων, σε συνδυασμό με τα κυβικά. Έτσι, όμως, όπως εφαρμόζεται το μέτρο, ένα εισαγόμενο αυτοκίνητο, που έρχεται ελαφρώς μεταχειρισμένο στην Ελλάδα και είναι κατηγορίας euro 5, δηλαδή ιδίων προδιαγραφών με ένα καινούριο, και πληρώνει τέλος ταξινόμησης – κατά την εισαγωγή του στην Ελλάδα –, δεν μπορεί να αποκτηθεί μέσω της απόσυρσης.
Το οξύμωρο είναι, σύμφωνα με τους εμπόρους, ότι στην αγορά σήμερα υπάρχουν καινούρια Ι.Χ., αντιρρυπαντικής τεχνολογίας euro 4, τα οποία δηλαδή ρυπαίνουν περισσότερο από τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα euro 5, αλλά συμπεριλαμβάνονται στην απόσυρση . Στο σύνδεσμο εκτιμούν ότι, πέρα από το περιβαλλοντικό ζήτημα, η υπαγωγή αυτής της κατηγορίας οχημάτων στην απόσυρση θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους καταναλωτές να κάνουν χρήση του μέτρου, αφού θα μπορέσουν να αποκτήσουν φθηνότερο Ι.Χ, ωθώντας και τις πωλήσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι άλλες χώρες - ακόμα και η Γερμανία, που είναι χώρα κατασκευής Ι.Χ. -, έχει συμπεριλάβει στη διαδικασία της απόσυρσης και τα μεταχειρισμένα έως δύο ετών, ώστε να στηρίξει τη συνολική αγορά.
Πέραν του θέματος της προσφυγής κατά της απόσυρσης, ο συγκεκριμένος σύνδεσμος έχει προσφύγει κατά του ελληνικού Δημοσίου και στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού για το θέμα του φόρου πολυτελείας, που επιβάλλεται δυσανάλογα σε μεταχειρισμένα εισαγωγής και καινούρια και δεν επιβάλλεται καθόλου σε εγχώρια μεταχειρισμένα ! Εκτιμάται ότι η επιτροπή θα ζητήσει σύντομα εξηγήσεις από την κυβέρνηση.
Πηγή:www.capital.gr
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Επειδη δεν εχω καταλαβει ακριβως πως δουλευει το συστημα σε αυτη την αποσυρση..μπορει καποιος να μου πει ,εξηγωντας, απο ποσα,μεχρι ποσα χρηματα θα εχεις κεδρος με αποσυρση αυτοκινητου 1800 κυβικων?Δεν έχει σημασία ο κυβισμός του αυτοκινήτου που αποσύρεται, αλλά μόνο του νέου.
Δες εδώ: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =84171149#Για αγορά 1400, έχεις όφελος 960 ευρώ, για 2000 κυβικά όφελος 2800 ευρώ.
-
Ευχαριστω..
-
Αυτοκινητο με πληρωμενα ολα τα τελη κυκλοφοριας και τα φετινα μαζι, αλλα ακινητο λογω προβληματος μπορει να αποσυρθει? Εταιρια ανακυκλωσης ερχεται να το παρει?
-
ρε παιδια να ρωησω κατι εμενα το αυτοκινητο μου ηρθε στο τελωνιο την προηγούμενη δευτερα 11 απριλιου και ακομα να το παρω στα χερια μου εχουν περασει 10 μερες!τι στο καλο γινεται?εσεισ μετα απο ποσες μερεσ το πηρατε απο τη στιγμη που ηρθε στο τελωνειο?και με τα χαρτιατης αποσυρσης ολα οκ μου ειπανε!
-
Φίλε τι έγινε τελικά, το πήρες; Και ποιο, αν επιτρέπεται;
-
Ο χρήστης ... έγραψε:
Επειδη δεν εχω καταλαβει ακριβως πως δουλευει το συστημα σε αυτη την αποσυρση..μπορει καποιος να μου πει ...αναλόγως την υπομονή που διαθετεις.
Αν δεν εχεις υπομονή...
http://perierga.gr/2011/05/πέ ... %B9%CE%B1/ -
Παράδειγμα του fast track
Θέλω να αποσύρω αυτοκίνητο που δεν είναι δικό μου,προκειμένου να επωφεληθώ του δικαιώματος της απόσυρσης..
Εξουσιοδότηση στο ΚΕΠ απο τον τωρινό ιδιοκτήτη σ' αυτόν που θα πάρει (δεν είμαι εγω),την βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.Χάνει το πρωινό του ο άνθρωπος,πάει στην εφορία και....δεν του την δίνουν! αιτιολογία;επειδή το αυτοκίνητο είναι σε προσωρινή ακινησία,θα παει να την πάρει..μια μέρα πριν θελήσει να παει το όχημα στο κέντρο ανακύκλωσης ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ,για να πάρει και την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας
Δηλαδή ο συγκεκριμένος πρέπει να ξαναχάσει άλλη μια εργάσιμη και να παει ακριβώς την προηγούμενη μέρα!
Συνεχίζω:επειδή το καινούργιο θα είναι σε 2 ονόματα,χρειάζονται 2 υπεύθυνες δηλώσεις απο τον πρωην κάτοχο σε μένα,για την εκχώρηση,άλλες 2 υπεύθυνες για την εξουσιοδότηση της διαδικασίας στην αντιπροσωπεία,+κάποιες βεβαιώσεις+άλλες υπεύθυνες δηλώσεις επειδή το παλιό αυτοκίνητο ανήκε σε 0.Ε. εταιρεία..
Δεν εχω βάλει μέσα τα υπόλοιπα που αφορούν το τελωνείο,την διεύθυνση συγκοινωνιών,και τα όποια άλλα (που σίγουρα θα υπάρξουν στην πορεία),χρειαστούν..
Συμπέρασμα:να χ@σω την γραφειοκρατία τους μέσα
Και μετά περιμένουν να έρθουν και ξένοι να επενδύσουν
Απόσυρση 2011/2012/2013/2014/2015