-
Δεν το είπα σαν κάτι καινούριο το twin scroll. Απλά ενημέρωσα πως αυτά τα τούρμπο έχει.
Ο υπάλληλος της Ferrari το λέει σε σύγκριση με τα ατμοσφαιρικά μοτέρ των 9000+ RPM που κανένας άλλος κατασκευαστής δεν πιάνει.
Αν οδηγήσεις μια ατμο Ferrari και μετά μια 991Τ καταλαβαίνεις το lag. Τώρα αν προέρχεσαι από Evo όλα καλά θα σου φαίνονται.
Χειρότερα χαρακτηριστικά και σε γραμμικότητα (αυτό το παλεύουν αξιοπρεπώς πάντως αν πιστέψουμε τα περιοδικά) και στον ήχο αλλά κυρίως στο ξέσπασμα ψηλά και στο μικρομετρικό 'άκουσμα' στο γκάζι. Και φυσικά τα μαμά σεσουάρ δεν θα κάνουν πλάκα σε μια F12 η οποία θα τους καταπιεί και θα τους βγάλει από τον πρωκτό σαν ουρλιαχτό! Ήδη ο 6.3 της LaFerrari βγάζει 800+ άλογα και στο tuning της FXX αλλά και της δρομίσιας EnzoXX 950... Βλέπεις κάποιο ταβάνι;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο υπάλληλος της Ferrari το λέει σε σύγκριση με τα ατμοσφαιρικά μοτέρ των 9000+ RPM που κανένας άλλος κατασκευαστής δεν πιάνει.
+1
To μόνο σίγουρο ότι κανείς άλλος δεν φτιάχνει τέτοια motreursνα άλλος ένας της φεράρι
-
Ξέρεις πολλά πολιτικά οχτακύλινδρα moteurs (sic) 4500 κυβικών με 135 άλογα στο λίτρο στις 9000 ΣΑΛ; Αν είναι να φέρουμε και μηχανάκια από καρτάκια θα σου βρω και πιο πολύστροφα αλλά και ισχυρά στο λίτρο... Ξέρεις κανένα άλλο δρομίσιο V12 ατμο με 800 άλογα στις 9000; Ξέρεις κανένα μοτέρ με την απόκριση και το στροφάρισμα αυτών των μοτέρ σε αυτά τα κυβικά;
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλοι κορυφαίοι μεγάλοι ατμοσφαιρικοί κινητήρες (Lambo και Honda έρχονται στο μυαλό). Αλίμονο! Όμως είναι γενική παραδοχή πως η Ferrari είναι μετρ σε αυτά τα μοτέρ.
ΥΓ: Έχεις μπει καν σε τέτοιο αυτοκίνητο για να κρίνεις;
-
Δεν το είπα σαν κάτι καινούριο το twin scroll. Απλά ενημέρωσα πως αυτά τα τούρμπο έχει.ναι ρε παιδι μου αυτο σου λεω και εγω,μην μας ενημερωνεις για τεχνολογιες 20 ετων σε αυτοκινητα 300-400κ ευρω το 2014.
μα δεν κυνηγαει καποιος αλλος κατασκευαστης τις 9κ στροφες.Παλια η χοντα τις κυνηγαγε και τις εφτανε με κατασκευες των 15-20-30-40κ ευρω .Ασε που δουλευαν 9κ για πολλες 100αδες χιλιαδες χλμ .
Αν οδηγήσεις μια ατμο Ferrari και μετά μια 991Τ καταλαβαίνεις το lag.
με 6η και 1500 στροφες σε ανηφορα?Γιατι σε κυνηγητο δεν υπαρχει λαγκ ποτε βκαι πουθενα.
Τώρα αν προέρχεσαι από Evo όλα καλά θα σου φαίνονται. .
σταματημενα και στις ευθειες, ολα καλα μου φαινονται εχεις δικιο.
Χειρότερα χαρακτηριστικά και σε γραμμικότητα (αυτό το παλεύουν αξιοπρεπώς πάντως αν πιστέψουμε τα περιοδικά) και στον ήχο αλλά κυρίως στο ξέσπασμα ψηλά και στο μικρομετρικό 'άκουσμα' στο γκάζι.;
αξιοπρεπως ποιο ειναι,το ξεγελασμα του πελατη με χαμηλη πιεση στις μεσαιες και σταδιακη αυξηση της πιεσης υπερπληρωσης στις υψηλες για να προσδωσουν χαρακτηριστικα ατμοσφαιρας?Αυτο γινεται και απο τους καγκουρες με τα σιβικ των 600 ιππων με ενα avcr apex-i των 500 ευρω.Αυτοι οχι για εντυπωσιασμο,αλλα μπας και καταφερουν να βρουν προσφυση.
Και φυσικά τα μαμά σεσουάρ δεν θα κάνουν πλάκα σε μια F12 η οποία θα τους καταπιεί και θα τους βγάλει από τον πρωκτό σαν ουρλιαχτό!
me 6,3 litra vs 3,8 σιγα το κατορθωμα.Φερε ατμο μεχρι 4,5 λιτρα να δουμε ποιος θα βγει απο τον κωλο.
Ήδη ο 6.3 της LaFerrari βγάζει 800+ άλογα και στο tuning της FXX αλλά και της δρομίσιας EnzoXX 950... Βλέπεις κάποιο ταβάνι;
να σου θυμισω οτι υπολειπεσαι καμια 400 αλογα απο της 10ετιας βευρον? ή μηπως θελεις να σηκωσουν 0,2 πιεση παραπανω και τα 400 να τα κανουνε 600?
Επειδη μου επιασες αυτοκινητα των εκατομμυριων ευρω το λεω οχι τιποτα αλλο. -
σε ενα σημειο υπαρχουν 3 στη σειρα [/quote] τα σβηνω και ξαναεμφανιζονται
καποιος μοντ μπορει να το διορθωσει? ειμαι περιεργος να δω εαν θα του ξαναεμφανιζονται ενω θα τα σβηνει.
εντιτ 2 το σενιαρισα
-
To μόνο σίγουρο είναι ότι η φεράρι τα ξεσκίζει ΟΛΑ. Αυτό το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, μόλις κάτσει στο μαγικό δεξί κάθισμα μιας φεράρης.
-
Why? Because Ferrari must steadily reduce its CO2 average. Maranello doesn't have to meet the same CO2 targets as Fiat or Ford of course. It gets special small-manufacturer exemptions. But the threat is that if it doesn't show a downward trend, the exemption will get pulled.
Φίρμα ο Ντινάκος. Στην κλάση παραγωγής που ταξινομείται η Φερράρι, 1000-10.000 τεμάχια το χρόνο ταξινoμήσεις σε ΕΕ, δεν υπάρχουν έξωθεν προαποφασισμένα όρια, σε αντιδιαστολή με τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Αντ' αυτών ο κατασκευαστής προτείνει τιμές στόχους, και η επιτροπή περιβάλλοντος της ΕΕ τις εγκρίνει, πράγμα που σημαίνει ότι ο εκάστοτε κατασκευαστής έχει και κάποιο άλφα πάνω χέρι αφού δεν του βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό από πριν, και χειρίζεται το θέμα κατ΄ιδίαν και όπως μπορεί καλύτερα. Βασικό αυτό.
Και ακόμη βασικότερο ότι οι τιμές στόχοι αναφέρονται πάντα σε σχέση με τις συνολικές ταξινομήσεις της φίρμας στην ΕΕ και μόνο εκεί. Γιατί αλλού, εκτός από Οστρέλια, τις έχουν εγγεγραμένες τις εκπομπές διοξειδίου. 'Ελα μου όμως που οι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΕΣ πωλήσεις της φίρμας είναι στους άλλοι, ήγουν Ρωσσία, Κινεζία, Ούσα, κελεμπίες κ.τ.λ. και μόνο μια μικρή μειοψηφία είναι στα καθ' υμάς.
Συνοψίζω λοιπόν τις παπαριές του Ντινάκου με άλλα λόγια, πιο κατανοητά : 'Άμα δεν δείξουμε καλή διαγωγή η κακιά η ΕΕ θα μας πετάξει έξω, γι' αυτό γαμάμε τους στυλοβάτες πελάτες μας (γκόλντεν μπόυς, Χόλυγουντ, εμίρηδες, την κινεζική και ρωσσική αλήτ) προς χάριν μιας μειοψηφίας. Γι΄αυτό και πάμε στο τούρμπο. Για το περιβάλλον, όχι για το γκάζι ούτε για να λέμε αύριο ότι τα τούρμπα της 458 είναι κατευθείαν από τη Φ1'.Πάντως άμα μου έλεγε κανείς πριν από π.χ. 5 χρόνια, ότι πρώτα θα το μαγαρίσει η Φερράρι από τη Λαμποργκίνι του γκρούπ 'τούρμπο ο θεός, τούρμπο ισχυρός, τούρμπο αθάνατος, ελέησον υμάς', θα γέλαγα. Νομίζω είναι η μεγαλύτερη είδηση του δελτίου τύπου, πιο μπροστά και από το γεγονός ότι η φίρμα το μαγάρισε για τα γκάζια και μόνο.
-
Άμα βάλουν τα τουρμπα δεν ξαναγοραζω
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ναι ρε παιδι μου αυτο σου λεω και εγω,μην μας ενημερωνεις για τεχνολογιες 20 ετων σε αυτοκινητα 300-400κ ευρω το 2014.Βασικά δεν θα έπρεπε να είχε καν αλλά αφού έχει, το σημαντικό είναι να προσομοιάζει όσο γίνεται σε ατμοσφαιρικό. Αυτό από ότι φαίνεται το ψιλοπαλεύει. Για μένα αυτό είναι το βασικότερο σε ένα τέτοιο μηχάνημα και όχι τα 1000 άλογα. Αυτά τα βγάζει οποιοσδήποτε κάγκουρας...
μα δεν κυνηγαει καποιος αλλος κατασκευαστης τις 9κ στροφες.Παλια η χοντα τις κυνηγαγε και τις εφτανε με κατασκευες των 15-20-30-40κ ευρω .Ασε που δουλευαν 9κ για πολλες 100αδες χιλιαδες χλμ .
Και η Ρόταξ κυνηγάει τις 15κ στα καρτ. Διαβάζεις αυτά που γράφεις; Για πολυκύλινδρα μοτέρ πολλών λίτρων μιλάμε. Χωρίς να μειώνω την μέγιστη Χόντα, το μόνο αντίστοιχο ιαπωνικό μοτέρ είναι αυτό του LFA. Είμαι βέβαιος πως θα μπορούσε και η Χόντα να βγάλει κάτι τέτοιο, αλλά πλην Ferrari, Lamborghini, Honda, Toyota, BMW δεν μπορώ να σκεφτώ πολλούς άλλους που να μπορούνε.
με 6η και 1500 στροφες σε ανηφορα?Γιατι σε κυνηγητο δεν υπαρχει λαγκ ποτε βκαι πουθενα.
Lag μπορείς να έχεις σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Π.χ. 3η με 4000 ΣΑΛ και ξαφνική σανίδα.
να σου θυμισω οτι υπολειπεσαι καμια 400 αλογα απο της 10ετιας βευρον? ή μηπως θελεις να σηκωσουν 0,2 πιεση παραπανω και τα 400 να τα κανουνε 600?
Επειδη μου επιασες αυτοκινητα των εκατομμυριων ευρω το λεω οχι τιποτα αλλο.Veyron? 8000 κυβικά και 4 τούρμπο για να βγάλει ότι μια σοβαρή εταιρεία μπορεί να βγάλει από 8000 ατμοσφαιρικά κυβικά. Και με 2 τόνους βάρος.
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
To μόνο σίγουρο είναι ότι η φεράρι τα ξεσκίζει ΟΛΑ. Αυτό το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, μόλις κάτσει στο μαγικό δεξί κάθισμα μιας φεράρης.δηλαδη καθεσαι και σε ξεσκιζει και αυτο το καταλαβαινεις μολις καθησεις;
αυτο καταλαβα... -
Που να κάτσει και στο αριστερό...
-
Βασικά δεν θα έπρεπε να είχε καν αλλά αφού έχει, το σημαντικό είναι να προσομοιάζει όσο γίνεται σε ατμοσφαιρικό. Αυτό από ότι φαίνεται το ψιλοπαλεύει. Για μένα αυτό είναι το βασικότερο σε ένα τέτοιο μηχάνημα και όχι τα 1000 άλογα. Αυτά τα βγάζει οποιοσδήποτε κάγκουρας...
το αν θα τα καταφερουν θα το δουμε μολις το βγαλουν σε συγκριση με αντιστοιχης ιπποδυναμης τουρμπατα στις ρεπριζ.
Ο κυριωτερος λογος που σε ρεπριζ μαμανε τα τουρμπατα ειναι ακριβως η λειτουργια του οβερμπουστ στις χαμηλομεσαιες στροφες. Το μονο θετικο που βλεπω σε αυτο το τρικ ειναι η προσφυση,κατι που τωρα δεν θα ειναι τοσο ευκολο οσο πριν.Και η Ρόταξ κυνηγάει τις 15κ στα καρτ. Διαβάζεις αυτά που γράφεις; Για πολυκύλινδρα μοτέρ πολλών λίτρων μιλάμε. Χωρίς να μειώνω την μέγιστη Χόντα, το μόνο αντίστοιχο ιαπωνικό μοτέρ είναι αυτό του LFA. Είμαι βέβαιος πως θα μπορούσε και η Χόντα να βγάλει κάτι τέτοιο, αλλά πλην Ferrari, Lamborghini, Honda, Toyota, BMW δεν μπορώ να σκεφτώ πολλούς άλλους που να μπορούνε.
οταν λες πολλους ποιους εννοεις? την οπελ,την φορντ,την φιατ,την σιτροεν?να το βαλουν που σε αστρα,c4,focus? Εγω ρε Δια να διαβαζω αυτα που γραφω?
Αυτο που εχει καταφερει η φερραρι με την ιστορια και το αγωνιστικο πεντγκρι ,το εχει καταφερει και η τογιοτα και η χοντα χωρις αγωνιστικο πεντιγκρι χωρις προιστορια,και χωρις αντιστοιχη τεχνογνωσια.
Μην τρελαινεσαι με τις 9κ στροφες.Μπορουν και αλλοι οπως ειδες και με εκτελεση για σεμιναριο.Ακομα και ηχητικο.Lag μπορείς να έχεις σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Π.χ. 3η με 4000 ΣΑΛ και ξαφνική σανίδα.
με 4000 σαλ στην 3η και πατημα γκαζιου ξεμπαζωνει την ασφαλτο.Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ειναι το λαγκ.
Veyron? 8000 κυβικά και 4 τούρμπο για να βγάλει ότι μια σοβαρή εταιρεία μπορεί να βγάλει από 8000 ατμοσφαιρικά κυβικά. Και με 2 τόνους βάρος.
ετσι ακριβως,με 2 τονους..... αλλοι που κυνηγανε το στροφαρισμα χρειαστηκαν 10 χρονια για να την φτασουν,και με 700 κιλα λιγοτερο αποβαρο.
Οπως βλεπεις τα κυβικα με τουρμπο δεν ειναι ευκολος αντιπαλος.
ποιο ειναι το ατμοσφαιρικο που βγαζει 1200 ιππους? -
Για γέλια η φάση. Οποιοσδήποτε παλιοκάγκουρας βγάζει 1000 άλογα. Υπάρχουν Λάμπο και Φερραρικά με 1500 άλογα από 'βελτιωτές'. Σιγά το δύσκολο. Δεν σε βλέπω να νιώθεις τι πάει να πει λαγκ όμως...
-
Για γέλια η φάση. Οποιοσδήποτε παλιοκάγκουρας βγάζει 1000 άλογα.μαλιστα η βειρον και η vw καταφεραν οτι και οποιοσδηποτε καγκουρας.
Υπάρχουν Λάμπο και Φερραρικά με 1500 άλογα από 'βελτιωτές'. Σιγά το δύσκολο.
αυτα να ξερεις μετρανε την λειτουργια των μοτερ με ωρες,οπως στα τρακτερ.
Δεν σε βλέπω να νιώθεις τι πάει να πει λαγκ όμως...
που να ξερω εγω απο αυτα.Για πες μας.Καβαλησες 997 και πατωντας με 3η και 4κ στροφες ειχε λαγκ?
-
Βλέπεις κάποιο ταβάνι;Σαφώς: 125-135 άλογα στο λίτρο (126 η LaFerrari) και 11-12 κιλά ροπής στο λίτρο (11.2 η LaFerrari).
Δηλαδή νούμερα που έχει για πλάκα οποιοδήποτε σοβαρό εργοστασιακό Turbo επιδόσεων.
-
Veyron? 8000 κυβικά και 4 τούρμπο για να βγάλει ότι μια σοβαρή εταιρεία μπορεί να βγάλει από 8000 ατμοσφαιρικά κυβικά. Και με 2 τόνους βάρος.
Ποια είναι αυτή η σοβαρή εταιρεία που έβγαλε 1000 άλογα πριν 9 χρόνια όπως η Bugatti?
-
Ferrari > Bugatti
Enzo > McLaren F1Πάλι νίκησε η φεράρι βρε παίδες, μα πότε θα σταματήσει αυτός ο διασυρμός?//??
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Για γέλια η φάση. Οποιοσδήποτε παλιοκάγκουρας βγάζει 1000 άλογα.
μαλιστα η βειρον και η vw καταφεραν οτι και οποιοσδηποτε καγκουρας.
Υπάρχουν Λάμπο και Φερραρικά με 1500 άλογα από 'βελτιωτές'. Σιγά το δύσκολο.
αυτα να ξερεις μετρανε την λειτουργια των μοτερ με ωρες,οπως στα τρακτερ.
Δεν σε βλέπω να νιώθεις τι πάει να πει λαγκ όμως...
που να ξερω εγω απο αυτα.Για πες μας.Καβαλησες 997 και πατωντας με 3η και 4κ στροφες ειχε λαγκ?
δεκαδες μοτερ απο το αμερικα βγαζουν τετοια αλογα για πρωινο δεν λεει κατι που τα αλογα εχουν το σημα vw και σιγουρα δεν καταφερε κατι το αξιο αναφορας..
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βλέπεις κάποιο ταβάνι;
Σαφώς: 125-135 άλογα στο λίτρο (126 η LaFerrari) και 11-12 κιλά ροπής στο λίτρο (11.2 η LaFerrari).
Δηλαδή νούμερα που έχει για πλάκα οποιοδήποτε σοβαρό εργοστασιακό Turbo επιδόσεων.
128 στο λιτρο η Λα, αλλα πρεπει να εχεις ερθει απο αλλο πλανητη για να μη ξερεις πως το μονο ευκολο ειναι να πετάξεις ενα σαλιγκάρι και να βγάλεις 170 στο λιτρο σαν την φ40 προ 27 ετων. Αν αυτα σας αρεσουν με γεια σας... Ευτυχως διαφωνουν οι πελάτες και θα συνεχισουν τα ατμο v12.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
128 στο λιτρο η Λα, αλλα πρεπει να εχεις ερθει απο αλλο πλανητη για να μη ξερεις πως το μονο ευκολο ειναι να πετάξεις ενα σαλιγκάρι και να βγάλεις 170 στο λιτρο σαν την φ40 προ 27 ετων. Αν αυτα σας αρεσουν με γεια σας... Ευτυχως διαφωνουν οι πελάτες και θα συνεχισουν τα ατμο v12.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Aν σε λένε μαστρομήτσος τιούνινγκ, ναι. Αν είσαι σοβαρός κατασκευαστής, όχι.
Ferrari F458 Italia