-
Ολίγον άστοχο το να εξομοιώνουμε τους Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας, που πήγαν εκεί κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της γερμανικής κυβέρνησης, υπήρξαν διακρατικές συμφωνίες και έλεγχος (του αριθμού τους, υγειονομικός και άλλοι) σε σύγκριση με τους Αλβανούς που ήρθαν με τα πόδια, με ένα σακκί στον ώμο και παράνομα (αμφιβάλλω αν τα θυμάστε)... Σίγουρα κάποιοι κάλυψαν ανάγκες, και συμφωνώ ότι κάνουν δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες.
Απ' την άλλη, αυτό δεν τους δικαιολογεί να το ρίχνουν στην εγκληματικότητα και να παραπονιούνται για την έλλειψη δουλειών. Δεν τους προσκάλεσε κανείς εδώ, ούτε τους υποσχεσθήκαμε τον εργασιακό παράδεισο.
Μια μέρα ταξίδι απέχει η χώρα τους (έχει και μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης μάλιστα) στην οποία μπορούν πάντοτε να επιστρέψουν ή μπορούν να την 'κάνουν' (αν θυμάμαι μπορούν να ταξιδεύουν ήδη χωρίς βίζα) για κάποια σοβαρότερη και οικονομικά πιο εύρρωστη χώρα... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κύριε καθηγητά,
Επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι φώναξαν ανεγκέφαλα συνθήματα κάπου στην Ελλάδα[...]Καλά κοίτα... ένοπλα τμήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου μπροστά στη Βουλή, δεν το λες ακριβώς και κάποιοι κάπου στην Ελλάδα ε;
-
Έγραψα ότι δεν ξέρω καν τι έγινε. Και είναι αλήθεια. Ρώτησα κι άλλους στο χωριό μου, ένας - δυο άκουσαν κάτι στην τηλεόραση, αλλά κανένας δεν ήξερε λεπτομέρειες. Ρώτησα κ 3 παιδιά από την Αλβανία με τα οποία συνεργάζομαι τελευταία, ούτε αυτοί ήξεραν να μου πουν τι έγινε.
Δεν είναι θέμα πατριωτισμού, είναι θέμα πολιτικής κ θέμα ουσίας. -
Απο οτι ακουσα τελικα ολοι οι συμμετεχοντες εχουν κληθει σε απλογια η ΕΔΕ ..κ.λ.π. αυτο σημαινει οτι το κρατος 'κατι' εκανε για αυτο... (απαντω σε καποιον που ειπε στην αρχη οτι το κρατος το ανεχθηκε.... Δεν νομιζω οτι το ηξερε οτι θα γινοτανε, οταν εγινε ενηργησε.... πολυ, λιγο, ας το κρινουν οι αλλοι οχι εγω... Με αυτο δεδομενο λοιπον οτι το επισημο κρατος με καποιο τροπο καταδικασε την ενεργεια αυτο που αποφασισε ο πνευματικος αυτος ανθρωπος ειναι λαθος... κατ' εμε.... ποτε μη σωσει και ερθει..... χεστηκε η Αγελλαδα στο αλωνι...... Οποιος απο αυτους που ηρθαν πιστευει οτι ειμαστε ρατσιστικη χωρα και η ζωη των ξενων και ειδικα παρανομως εισελθοντων, ειναι ανυποφορη να παει σε αλλο παραδεισο π.χ. Σουηδεια φινλαδια, δανια σοσιαλιστικο να τον σεβονται και να νοιωθει πιο ανθρωπος απο εδω......
-
Mάλλον μ΄αυτό που κάνει ο Κανταρε, θέλει να δείξει οτι το συμβάν, δεν πέρασε και δεν ακούμπησε...!! Ο άνθρωπος είναι πατριώτης προφανώς και οταν θίγεται η πατρίδα του με τόσο βάρβαρα συνθήματα, θίγεται κι ο ιδιος....!! Πού το παραξενο...;; Στο κάτω-κάτω, με ποιόν άλλον τρόπο θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί απο τη θέση του και να δειξει τη δυσαρέσκειά του...;; Να κόψει το φραπέ..;;
Μαλακίες συνθηματα, χώρις νόημα, χωρις λόγο....!! Λες και είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία ή εστω σε κάποιου είδους ενταση σε στρατιωτικό επίπεδο....!!! Αν υπάρχει ενα θέμα, αυτό είναι κοινωνικής φυσεως.....Ο στρατός δεν εχει καμμιά σχεση...!! -
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Φυλάκιση στελέχους βρετανικής φαρμακευτικής εταιρίας για μίζες σε ελληνικά νοσοκομείαΠέφτω από τα σύννεφα...
Βέβαια, τον πιάσανε οι καπότηδες για μίζες που έδινε στους δικούς μας...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έγραψα ότι δεν ξέρω καν τι έγινε. Και είναι αλήθεια. Ρώτησα κι άλλους στο χωριό μου, ένας - δυο άκουσαν κάτι στην τηλεόραση, αλλά κανένας δεν ήξερε λεπτομέρειες. Ρώτησα κ 3 παιδιά από την Αλβανία με τα οποία συνεργάζομαι τελευταία, ούτε αυτοί ήξεραν να μου πουν τι έγινε.
Δεν είναι θέμα πατριωτισμού, είναι θέμα πολιτικής κ θέμα ουσίας.έχει πλάκα πάντως που κανένας απ τους γνωστούς σου δεν άκουσε
fyi
http://www.nooz.gr/greece/karatomiseis- ... n-parelasi
κάτι άλλα καλά τα δεν τα αναφέρουν (με το δέρμα σας θα κάνουμε παπούτσια και κάτι άλλα χαρωπά )
κατα τα λοιπά, ο τύπος που δεν έρχεται πουλάει φτηνό λαϊκισμο, σιγά μην έπεσε απ τα σύνεφα που άκουσε από βόδια στρατιωτικούς να λένε τις παπαριές τους, λες και τα κομμάντα στην αλβανία τραγουδάνε το φίγκαρο
-
Κανείς δεν είπε ότι τα συνθήματα δεν ήταν απαράδεκτα, προφανώς!
Απλώς ήταν τελείως λαϊκίστικη και υπερβολική η αντίδραση του 'κυρίου'. Ακριβώς ανάλογη με το παραλήρημα πολλών εναντίον των Γερμανών εξ' αιτίας του περίφημου πρωτοσέλιδου
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
κατα τα λοιπά, ο τύπος που δεν έρχεται πουλάει φτηνό λαϊκισμο, σιγά μην έπεσε απ τα σύνεφα που άκουσε από βόδια στρατιωτικούς να λένε τις παπαριές τους, λες και τα κομμάντα στην αλβανία τραγουδάνε το φίγκαρο
E, ναι ρε drifter...!! Σε κάθε εθνική τους επέτειο, οταν βγαίνουν στην παρελαση φωνάζουν πώς θα φτιάξουν ζώνες απο τα κομμένα καλαμπαλίκια μας....!!
-
τώρα που το είπες κι εμείς είχαμε κάτι με @ρχίδια αλλά δεν μπορώ να το θυμηθώ
Και τα είχα βρει συγκεντρωμένα όλα ρε πστ αλλά δεν τα κράτησα στο αρχείοτελοσπάντων, έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
E, ναι ρε drifter...!! Σε κάθε εθνική τους επέτειο, οταν βγαίνουν στην παρελαση φωνάζουν πώς θα φτιάξουν ζώνες απο τα κομμένα καλαμπαλίκια μας....!!
οι τελευταιοι που φταινε για τα συνθηματα ειναι αυτοι που τα ειπαν.-
οι ευθυνες ανηκουν αποκλειστικα στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσια η οποια καθοριζει και το ρολο που εχει η συγκεκριμενη ομαδα. Εκτος αν θελουμε ΟΥΚ που θα εχουν αποστολη τη δενδροφυτευση... αρα και την αναλογη εκπαιδευση.
-
ίσως δεν το διατύπωσα σωστά.
προφανώς δεν έχει άμεση ευθύνη ο ουκάς, η εκπαίδευση δεν κανονίζεται απ αυτόν.
και προφανώς όποιος νομίζει ότι στην εκπαίδευσή δεν έχουν το απαραίτητο εθνικό ντοπάρισμα μάλλον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.Απλά το να βγαίνεις και να τα λες στην παρέλαση είναι too much και σίγουρα δεν ήταν επιλογή της πολιτικής ηγεσίας, παρά κάποιων στρατόκαβλων.
Για μένα βέβαια ουδώλως διαφέρει, καλό είναι να γίνονται και λίγα τέτοια για να καταλαβαίνουμε ότι κι εμείς τα ιδια σκατά είμαστε, δεν είναι μόνο οι τούρκοι στρατηγοί προκλητικοί
-
[quote='Megane98hp' Πρίν μία εβδομάδα μου έβγαλαν μεγάλη φασαρία οι γιατροί ότι δεν θα μου ξαναγράψουν φάρμακα γιατι το ιατρείο δεν μπορεί να εξυπηρετεί απο άλλα χωριά που ανοίκουν σε άλλους δήμους και μου είπαν να πηγαίνω μέσω ΙΚΑ ή να πηγαίνω στο Ιατρείο του χωριού αυτη τη μια μέρα της εβδομάδας.
Είναι σωστό αυτο που μου λένε? Δεν μπορεί να πηγαίνει ο οποιοσδήποτε πολίτης σε όποιο περιφεριακο ιατρείο επιθυμει για να εξυπηρετηθει? [/quote]ναι, τελεία και παύλα. έχουν δίκιο.
για την δουλειά που πας (δλδ να γράψεις τα μηνιαία φάρμακα και όχι για κάτι επείγον) πρέπει να απευθύνεσαι στο ιατρείο όπου υπάγεται ο τόπος κατοικίας σου.έριξα και μια ματιά στα υπόλοιπα, ο ηλίας θα μας τρελάνει τελείως, γενικά. μετά φταίει ο μικρόκοσμος του τρύφτυ. (μιλάω για τους γνωστούς τους και όχι για τα υπόλοιπα)
-
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Φυλάκιση στελέχους βρετανικής φαρμακευτικής εταιρίας για μίζες σε ελληνικά νοσοκομείαΣτα δικά μας, η ατιμωρησία έχει κάνει τα απανταχού λαμόγια εντελώς προκλητικά:
Την «έπιασαν» να παίρνει φακελάκι
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010, 19:18Μία γυναίκα γιατρό συνέλαβαν αστυνομικοί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών « Γ. Γεννηματάς».
Η γιατρός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ενώ παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από πολίτη.
Για την ίδια γιατρό είχε διατάξει ΕΔΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ανωμερίτης και για παρόμοια καταγγελία της προηγούμενη εβδομάδα.
Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε διαταχθεί ΕΔΕ για το πρόσωπό της κι εκείνη συνέχισε - σα να μη συμβαίνει τίποτα - να παίρνει φακελάκι
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Την «έπιασαν» να παίρνει φακελάκι
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010, 19:18Μία γυναίκα γιατρό συνέλαβαν αστυνομικοί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών « Γ. Γεννηματάς».
Η γιατρός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ενώ παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από πολίτη.
Για την ίδια γιατρό είχε διατάξει ΕΔΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ανωμερίτης και για παρόμοια καταγγελία της προηγούμενη εβδομάδα.
Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε διαταχθεί ΕΔΕ για το πρόσωπό της κι εκείνη συνέχισε - σα να μη συμβαίνει τίποτα - να παίρνει φακελάκι
Ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας...
Εξάλλου, πόσοι τιμωρήθηκαν από αυτές τις ΕΔΕ. Στατιστικά έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ πιθανότερο να σε χτυπήσει κεραυνός, παρά να τιμωρηθείς από ΕΔΕ (και δεν μιλάω για τιμωρίες του στυλ 'δυσμενή μετάθεση στη συνοριακή Έδεσσα'). Ιδίως κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων (και οι γιατροί είναι μέσα σε αυτές) εμφανίζονται (δεν ξέρω αν είναι σωστή η εικόνα μου ή λάθος) να απολαμβάνουν πρακτικά πλήρους ασυλίας...
-
Η εκπαίδευση των ΟΥΚάδων δεν έχει να κάνει με τα συνθήματα. Η όλη κατάσταση έχει. Στο στενό μεταξύ Κέρκυρας και Αλβανίας διεξάγεται εδώ και 20 χρόνια ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ των Αλβανών Λαθρεμπόρων και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ένας πόλεμος με θύματα και από τις δύο μεριές που μετριούνται σε δεκάδες και μερικές εκατοντάδες αθώους οι οποίοι γίνονται βορά των ψαριών της περιοχής.
Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις από μία ομάδα η οποία πολεμά διαρκώς (κακά τα ψέματα το ίδιο συμβαίνει και με την αεροπορία) αβρότητες με τον εχθρό. Είναι σαν να στέλνουμε σε ΕΔΕ τον πιλότο του Φ16 που την ώρα που κλειδώνει τον Τούρκο συνάδελφό του ξεστομίζει το γνωστό 'το γ@@@@@ τον πο@@@@' το οποίο και καταγράφουν τα data loggers του αεροσκάφους. Και ίσως για εμάς είναι εύκολο να μιλάμε περί ηλίθιας συμπεριφοράς γιατί δεν ζούμε στις συνθήκες που αυτοί αντιμετωπίζουν, αλλά όταν είσαι μέσα άλλα τραγούδια συνήθως τραγουδάς (με εξαίρεση τα μέλη του Forum που σε αντίθεση με το ότι συμβαίνει συνήθως ελάχιστα δηλώνουν ότι τους έχει επηρεάσει το περιβάλλον όταν υπηρετούσαν τη θητεία τους).
Η δήλωση μου σε προηγούμενες σελίδες που αφορούσε ότι καλά έκαναν σχετίζεται και με τη δική μου προσωπική εμπειρία στη Σάμο κατά την παρέλαση του αγήματος στις αρχές Αυγούστου στο Πυθαγόρειο λίγες μέρες πριν το σεισμό στο Kocaeli (και μετά στην Αθήνα) όταν οι σχέσεις με τους γείτονες ήταν ιδιαίτερα τεταμένες λόγω Οτσαλάν. Στο λιμάνι του Πυθαγορείου στο σημείο όπου το άγημα απέδιδε τιμές στην Ελληνική Σημαία είχε αγκυροβολήσει πλοίο με την σημαία των γειτόνων από απέναντι και με μία ομάδα να παρατηρεί τόσο τον εξοπλισμό που φέραμε όσο και το υλικό (τυπική συμπεριφορά γάτας και ποντικιού μεταξύ υμών και ημών καθώς η Σάμος απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από τα Τουρκικά παράλια και το αεροδρόμιο του νησιού ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα από προκεχωρημένες θέσεις του Τουρκικού πυροβολικού). Φυσικά και η ομάδα με τις βιντεοκάμερες τραβούσε όλη τη σκηνή και φυσικά κατέγραψαν τόσο τις αβρότητες του τιμητικού αγήματος όσο και τον κατοίκων του Νησιού. Και οι αβρότητες αυτές (λεκτικές και άλλες) ήταν χίλιες φορές χειρότερες από αυτά που είπαν οι ΟΥΚάδες το 2010. Φυσικά τότε δεν είχαμε το indymedia και τους διεθνιστές μαϊντανούς οι οποίοι θίγονται με το κάθε τι και τους ενοχλεί και το παραμικρό που μπορεί να τονώσει το Εθνικό Συναίσθημα καθώς ως καλοί Διεθνιστές πιστεύουν ακράδαντα στο σκεπτικό «Όπου γη και Πατρίδα», «η Θρησκεία είναι το όπιο του Λαού» και «όλοι μας είμαστε μία μεγάλη οικογένεια».
Εν κατακλείδι, καλά έκαναν οι ΟΥΚαδες ΙΜΗΟ και φυσικά καλά έκανε και ο Αλβανός που θεωρεί ότι εθίγη από τα λεγόμενα μας. Προσωπικά το ότι δεν θα έρθει στο ΜΜΑ ο Αλβανός βραβευμένος συγγραφέας με ευχαριστεί καθώς θα γλυτώσουμε μερικές χιλιάδες ευρώ που θα στοίχιζε το ασκέρι του για να ταϊστεί και μερικές ακόμα χιλιάδες ευρώ που θα κατέληγαν σε παρατρεχάμενους. Ελπίζω βέβαια το συγκεκριμένο γεγονός να γίνει και λίγο τροφή για σκέψη για κάποιους που θεωρούν ότι τα Εθνικιστικά τσιτάτα είναι passé.
Απλά η συμπεριφορά του με χαροποιεί καθώς αποδεικνύεται ότι αυτά που μας σερβίρουν οι κάθε λογής πολυπολιτισμικοί μαϊντανοί δεν έχουν να κάνουν πολύ και με την παγκόσμια πραγματικότητα. Άντε μήπως ξυπνήσουμε λίγο και καταλάβουμε ότι ο μόνος φίλος του Έλληνα είναι Έλληνας και κανείς άλλος. Δεν λέω το «Καλός Αλβανός είναι ο Νεκρός Αλβανός» αλλά κατανοώ πλήρως γιατί το λέει ο συγκεκριμένος ΟΥΚας καθώς και εγώ το ίδιο έχω νιώσει στη Σάμο για τον Τούρκο (όπως αντίστοιχα και οι απέναντι για εμάς). Εν τέλει είναι και μέρος του παιγνιδιού. Αυτά όπως είπαμε φυσικά και δεν ισχύουν για τους συνφορουμίτες οι οποίοι όλοι έχουν υπηρετήσει σε μάχιμες θέσεις (κανείς μα κανείς ρε παιδάκι μου δεν ήταν πχ στο ΓΕΣ στο ΓΕΝ ή στο ΓΕΑ ή να φυλά τα σύνορα Αμπελοκήπων - Ψυχικού όλοι από Ριζοβούνι και χειρότερα) και φυσικά δεν είχαν επηρεαστεί καθόλου από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και δεν θα τολμούσαν ποτέ να ξεστομίσουν κακά λογάκια για τους Αλβανούς, Τούρκους, Σκοπιανούς, Βούλγαρους κ.λπ κ.λπ. Σε αντίθεση με εμένα το ποταπό Εθνικιστικό υποκείμενο που είχα τολμήσει τότε να ξεστομίσω ένα ωραίο «αει γαμ@@@ σε @ρχίδι» στο κύριο με τη βιντεοκάμερα που από το Τουρκικό σκάφος σε απόσταση 10 μέτρων δεν άφηνε τίποτα χωρίς καταγραφή.
Mea Culpa Mea Culpa mea massima culpa. Πάω πίσω λοιπόν στο Εθνικιστικό τσαρδί μου να αυτό-μαστιγωθώ για την ποταπή μου τότε πράξη και να στη συνέχεια γονυπετής να συρθώ ως τα γραφεία του (Τα)ΣΥΡΙΖΑ όπου εκεί θα ζητήσω άφεση αμαρτιών από τον Πατερούλη Τσίπρα και το Πνευματικό παππού αυτού Γλέζο….
-
Εγω να παραδεχτω οτι ημουν στην 2α ΜΟΜΑ με εδρα τη Λαρισα και βρισκομουνα σε κλιμακια της σε Βολο Σκυρο, Σκιαθο, Περτουλι..... για 30 μηνες και 20μερες φυλακης.... ετσι για να υπαρχει και καποιος που δεν ηταν στα συνορα.... Α!!!! ηταν και χουντα τοτε..... και δεν ειχε η οικογενεια κανενα βισμα.... εκει πρωτοπηγα απο εκει απολυθηκα.....
-
Τι να κάνουμε ρε Δήμου.
Κάποιοι πήγαμε παραμεθόριο και δεν φωνάζαμε 'να γαμήσουμε τους Τούρκους'.
Κάποιοι όταν πήγαν να μας βάλουν να φωνάζουμε τέτοιες μαλακίες αντιδράσαμε και κάναμε κι αυτούς που ψήνονταν να τα φωνάξουν να μη θέλουν μετά.Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι όλοι τα ίδια με 'σένα κάναμε για να νιώσεις καλύτερα. Ότι επηρεάστηκες κι εσύ από το 'κλίμα' γιατί είναι μέρος του 'παιχνιδιού'.
Τα ίδια λέει κι ο italakias για να δικαιολογηθεί που κλέβει το κράτος.
Μήπως να σας ζητήσουμε και συγγνώμη κι όλας ;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]