-
Αυστηρά νομικά, δολοφόνος που σκοτώνει έγκυο (εν γνώσει του έγκυο, δεν ξέρω αν έχει σημασία ή όχι) πάει για διπλή ανθρωποκτονία ή όχι?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Nαι, έχει ευθύνη κι ο αστυνομικός. Αλλά εδώ φτάσαμε στο άλλο άκρο, να λέμε ότι είχε κι ο ληστής τα δίκια του διότι μπλαμπλαμπλα, κοινωνικές ανισότητες μπλαμπλαμπλα. Τρίχες δηλαδή.Φυσικά και έχει ο ληστής τα δίκια του.
Σε ένα άρρωστο σύστημα που γεννάει ακραίες ανισότητες και εξαθλίωση ο ληστής (και το κάθε περιθωριακό στοιχείο) εχει κάθε δίκιο.
Για την ακρίβεια εγώ δίνω κάθε δίκιο και στο ληστή που κλεβει για πλάκα και όχι επειδή είναι εξαθλιωμένος, αλλά επειδή θέλει να βάλει πισίνα στη βίλλα του.
Είναι απλά άλλη μια παθογένεια ενός άρρωστου συστήματος αυτοί που ψάχνουν το συντομότερο δρόμο - shortcut ελληνιστί - για να πετύχουν το σκοπό τους, να πλουτίσουν ή απλά να εξασφαλίσουν τροφή, ο διαχωρισμός είναι πρακτικός και όχι σημασιολογικά ουσιαστικός. Μάλιστα θεωρώ τους ληστές πιο 'ντόμπρους' από τα υπόλοιπα λαμόγια που ληστεύουν υπό την ομπρέλα του νόμου ή οποιασδήποτε άλλης συγκυρίας επειδή απλά έχουν τη δυνατότητα ή τα μέσα, νόμιμα, ηθικά ή και τα δύο... η αστική νομοθεσία δεν είναι κανα θέσφατο, κάποιος μας την επέβαλλε κι αυτή.
Αν για σένα όλα αυτά είναι τρίχες, για άλλους που ψάχνουν για τα βαθύτερα αίτια μιας κοινωνικής ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς και δεν τους ενδιαφέρει μόνο η βίαιη καταστολή δεν είναι.Στην πράξη τώρα:
Κι εγώ ρωτάω: αν τον τύπο τον έπιανε ο καταστηματάρχης ή κάποιος περαστικός να τον αφοπλίσει, θα ήταν μ@λ@κ@ς ή ήρωας; Γιατί αντί να κάτσει ήσυχα αδιαφορώντας για τον κίνδυνο κυρίως της δικής του ζωής, αντέδρασε.Όχι απλά δε θα ήταν ήρωας αλλά θα ήταν ΜΑΛΑΚΑΣ και μάλιστα ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Γιατί θα αντιδρούσε για να σώσει τι?
Τα 300 ευρώ του ΓΕΡΜΑΝΟΥ? Την τιμή του και την υπόληψή του ως πολίτη αυτής της χώρας? Τι ακριβώς?
Αντε να δεχτώ μόνο κάποιον που θα υπεράσπιζε την περιουσία του, που και πάλι αν κινδύνευε η ζωή του θα ήταν κι αυτός μεγάλος μαλάκας.Τον άλλο αστυνομικό που σκοτώθηκε προχθές σε παρόμοια φάση κανείς δεν τον έκλαψε. Τελικά θέλουμε αστυνομικούς που να κοιτάνε αδιάφοροι ή όχι;
Σιγά μην κλάψουμε και για το μπάτσο τώρα, σόρυ δηλαδή. Όλους αυτούς που σκοτώνουν οι μπάτσοι κάθε μέρα ποιος τους κλαίει? Ή αν είναι πρεζόνια ή αλβανοί ή Πακιστάνια δε μας νοιάζει? Άσε που αυτός από δικιά του μαλακία σκοτώθηκε. Κυνηγούσε τον ένοπλο και πώς ακριβώς περίμενε να τον σταματησει, φωνάζοντας για να σκιαχτεί?
Το τελευταίο σου ερώτημα είναι μεγάλη κουταμάρα. Δηλαδή ή ράμπο ή αδιάφοροι είναι το δίλημμα?
Σαφώς και θελουμε αστυνομικούς με σωστή εκπαίδευση, με πρώτο μέλημα την προστασία του πολίτη που τον πληρώνει και όχι ανίκανους εν δυνάμει δολοφόνους και φασίστες - ζώα.Έγινε διάσπαση την ώρα που έγραφα και δεν το πήρα χαμπάρι.
Ας το πάει κάποιος στο Τις Οίδεν. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυστηρά νομικά, δολοφόνος που σκοτώνει έγκυο (εν γνώσει του έγκυο, δεν ξέρω αν έχει σημασία ή όχι) πάει για διπλή ανθρωποκτονία ή όχι?Όχι βέβαια, θανατώνοντας έμβρυο το μόνο αδίκημα που μπορείς να διαπράξεις είναι αυτό της έκτρωσης του άρθρου 304ΠΚ, δεν μπορείς ποτέ να διαπράξεις ανθρωποκτονία διότι δεν υπάρχει ζωή 'κανονική' αλλά εν γενέσει..
Άρα αυτός διαπράττει ανθρωποκτονία + άμβλωσηΚαι φυσικά θέλουμε και το στοιχείο του δόλου, δηλ. να γνωρίζει ότι ήταν έγκυος. Δεν τιμωρείται η εξ αμελείας έκτρωση (αυτό έλλειπε θα έπρεπε όλοι - της ιδίας της εγκύου συμπεριλαμβανομένης - να τρέμουν μην τυχόν αποβάλλει και έχουν ποινική ευθύνη! )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυστηρά νομικά, δολοφόνος που σκοτώνει έγκυο (εν γνώσει του έγκυο, δεν ξέρω αν έχει σημασία ή όχι) πάει για διπλή ανθρωποκτονία ή όχι?Όχι αλλά για λόγους ηθικής και μόνο η ποινή θα είναι διπλά αυστηρή χωρίς ελαφρυντικά.
-
εεπ εγώ δεν υποστηρίζω ότι το έμβρυο δεν έχει την οποιαδήποτε αξία.
Απλώς έγραψα ότι ΑΝ θες να δώσεις κάποια 'διακεκριμένη' αξία σε αυτή την ισχυρή πιθανότητα γέννησης, τότε αυτήν δεν μπορείς να την αφαιρέσεις από έναν άνθρωπο που δεν κυοφορεί. Γιατί ΚΑΙ αυτός φέρει συγκρίσιμη πιθανότητα. [Αν δεν είναι συγκρίσιμη η πιθανότητα, τότε αυτό προφανώς αναιρείται]
Κοινώς, πρέπει να γίνει 'εξίσωση' μεταξύ εγκύου και μη-εγκύου [όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα]. Το αν θα είναι 'προς τα πάνω' ή 'προς τα κάτω' εξαρτάται από το κατά πόσον δίνει κανείς αξία στη δυνατότητα γέννησης. Δεν υπονοώ τίποτα για το τελευταίο.
Επίσης, προσωπικά δεν μου έχει τύχει να χρειαστώ να πάρω θέση ως προς μια πιθανή κύηση/έκτρωση, οπότε η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι θα προτιμούσα. Μέχρι ώρας καμία κυρία mjacob δεν έφερε mjacobιο γεννετικό υλικό, με τη δυνατότητα αυτό να αναπτυχθεί δλδ
Σίγουρα πάντως δεν θεωρώ ότι έκτρωση κάνει κάποιος για πλάκα, σαν να ήταν μέθοδος αντισύλληψης. Ανέφερε ο PeterPan ιατρικούς λόγους, και πολύ πιθανόν να υπάρχουν ΚΑΙ συναισθηματικοί. Για το συναισθηματικό κομμάτι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί μόνο αν τα έχεις ζήσεις μπορείς να 'ξέρεις' τί συναισθήματα θα αναπτύξεις. -
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Αυστηρά νομικά, δολοφόνος που σκοτώνει έγκυο (εν γνώσει του έγκυο, δεν ξέρω αν έχει σημασία ή όχι) πάει για διπλή ανθρωποκτονία ή όχι?
Όχι αλλά για λόγους ηθικής και μόνο η ποινή θα είναι διπλά αυστηρή χωρίς ελαφρυντικά.
Φοβάμαι ότι δεν θα εκτιμούσαν και πολύ την 'εκκεντρική' προσέγγισή σου, στο άνωθεν πρακτικό ζήτημα, σε εξετάσεις ποινικού
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όχι βέβαια, θανατώνοντας έμβρυο το μόνο αδίκημα που μπορείς να διαπράξεις είναι αυτό της έκτρωσης του άρθρου 304ΠΚ, δεν μπορείς ποτέ να διαπράξεις ανθρωποκτονία διότι δεν υπάρχει ζωή 'κανονική' αλλά εν γενέσει..
Άρα αυτός διαπράττει ανθρωποκτονία + άμβλωσηΚαι φυσικά θέλουμε και το στοιχείο του δόλου, δηλ. να γνωρίζει ότι ήταν έγκυος. Δεν τιμωρείται η εξ αμελείας έκτρωση (αυτό έλλειπε θα έπρεπε όλοι - της ιδίας της εγκύου συμπεριλαμβανομένης - να τρέμουν μην τυχόν αποβάλλει και έχουν ποινική ευθύνη! )
Είναι παράνομη η έκτρωση στην Ελλάδα;
-
Όχι βέβαια, θανατώνοντας έμβρυο το μόνο αδίκημα που μπορείς να διαπράξεις είναι αυτό της έκτρωσης του άρθρου 304ΠΚ,)
Τουτέστιν 5 έως 20 χρόνια. Η δε βαρύτητα της πράξης είναι τέτοια σε απαξία στο μυαλό του δικαστή που δεν θα δείξει οίκτο στην επιμέτρηση της ποινής.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Όχι βέβαια, θανατώνοντας έμβρυο το μόνο αδίκημα που μπορείς να διαπράξεις είναι αυτό της έκτρωσης του άρθρου 304ΠΚ, δεν μπορείς ποτέ να διαπράξεις ανθρωποκτονία διότι δεν υπάρχει ζωή 'κανονική' αλλά εν γενέσει..
Ναι αλλά καθιερώνονται και τέσσερις ειδικοί λόγοι άρσης του αδίκου.
∆εν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυµοσύνης που ενεργείται µε τη συναίνεση της εγκύου από γιατρό µαιευτήρα – γυναικολόγο µε τη συµµετοχή αναισθησιολόγου, σε οργανωµένη νοσηλευτική µονάδα, αν συντρέχει µία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α)∆εν έχουν συµπληρωθεί δώδεκα εβδοµάδες εγκυµοσύνης.
β)Έχουν διαπιστωθεί, µε τα σύγχρονα µέσα προγεννητικής διάγνωσης, ενδείξεις σοβαρής ανωµαλίας του εµβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού και η εγκυµοσύνη δεν έχει διάρκεια περισσότερο από είκοσι τέσσερις εβδοµάδες.
γ)Υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωµατικής ή ψυχικής υγείας της. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται σχετική βεβαίωση και του κατά περίπτωση αρµόδιου γιατρού.
δ)Η εγκυµοσύνη είναι αποτέλεσµα βιασµού, αποπλάνησης ανήλικης, αιµοµιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί και εφόσον δεν έχουν συµπληρωθεί δεκαεννέα εβδοµάδες εγκυµοσύνης.- Αν η έγκυος είναι ανήλικη, απαιτείται και η συναίνεση ενός από τους γονείς ή αυτού που έχει την επιµέλεια του προσώπου της ανήλικης.
-
Όχι αλλά για λόγους ηθικής και μόνο η ποινή θα είναι διπλά αυστηρή χωρίς ελαφρυντικά.
Φοβάμαι ότι δεν θα εκτιμούσαν και πολύ την 'εκκεντρική' προσέγγισή σου, στο άνωθεν πρακτικό ζήτημα, σε εξετάσεις ποινικού
Θα το εκτιμήσει ο δικαστής που θα του ανέβει το αίμα στο κεφάλι άν πετύχει μιά τέτοια περίπτωση
-
Ναι αλλά καθιερώνονται και τέσσερις ειδικοί λόγοι άρσης του αδίκου.
∆εν είναι άδικη πράξη η τεχνητή διακοπή της εγκυµοσύνης που ενεργείται µε τη συναίνεση της εγκύου από γιατρό µαιευτήρα – γυναικολόγο µε τη συµµετοχή αναισθησιολόγου, σε οργανωµένη νοσηλευτική µονάδα, αν συντρέχει µία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α)∆εν έχουν συµπληρωθεί δώδεκα εβδοµάδες εγκυµοσύνης.
β)Έχουν διαπιστωθεί, µε τα σύγχρονα µέσα προγεννητικής διάγνωσης, ενδείξεις σοβαρής ανωµαλίας του εµβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού και η εγκυµοσύνη δεν έχει διάρκεια περισσότερο από είκοσι τέσσερις εβδοµάδες.
γ)Υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωµατικής ή ψυχικής υγείας της. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται σχετική βεβαίωση και του κατά περίπτωση αρµόδιου γιατρού.
δ)Η εγκυµοσύνη είναι αποτέλεσµα βιασµού, αποπλάνησης ανήλικης, αιµοµιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί και εφόσον δεν έχουν συµπληρωθεί δεκαεννέα εβδοµάδες εγκυµοσύνης.- Αν η έγκυος είναι ανήλικη, απαιτείται και η συναίνεση ενός από τους γονείς ή αυτού που έχει την επιµέλεια του προσώπου της ανήλικης.
thanks
-
Για να έχει τέτοια αντιμετώπιση κουτσάν, τίθεται θέμα ιδιαίτερης μεταχείρισης του εμβρύου?
Το θεωρεί ως ον με ανθρώπινη υπόσταση άρα και δικαιώματα?Αλλιώς δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχουν περιορισμοί στην άμβλωση
-
Προγενέστερα ανέφερα πως ο αστικός κώδικας ως προς τα δικαιώματα που του επάγονται το κυοφορούμενο το θεωρεί γεννημένο αν γεννηθεί ζωντανό.
Ο ποινικός κώδικας όμως το προστατεύει και πριν ακόμα γεννηθεί μέσω των διατάξεων της τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης εντάσσοντας το έγκλημα αυτό στο κεφάλαιο των εγκλημάτων κατά της ζωής, θεωρώντας το έμβρυο προφανώς ως έννομο αγαθό άξιο προστασίας.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Nαι, έχει ευθύνη κι ο αστυνομικός. Αλλά εδώ φτάσαμε στο άλλο άκρο, να λέμε ότι είχε κι ο ληστής τα δίκια του διότι μπλαμπλαμπλα, κοινωνικές ανισότητες μπλαμπλαμπλα. Τρίχες δηλαδή.
Φυσικά και έχει ο ληστής τα δίκια του.
Σε ένα άρρωστο σύστημα που γεννάει ακραίες ανισότητες και εξαθλίωση ο ληστής (και το κάθε περιθωριακό στοιχείο) εχει κάθε δίκιο.
Για την ακρίβεια εγώ δίνω κάθε δίκιο και στο ληστή που κλεβει για πλάκα και όχι επειδή είναι εξαθλιωμένος, αλλά επειδή θέλει να βάλει πισίνα στη βίλλα του.
Είναι απλά άλλη μια παθογένεια ενός άρρωστου συστήματος αυτοί που ψάχνουν το συντομότερο δρόμο - shortcut ελληνιστί - για να πετύχουν το σκοπό τους, να πλουτίσουν ή απλά να εξασφαλίσουν τροφή, ο διαχωρισμός είναι πρακτικός και όχι σημασιολογικά ουσιαστικός. Μάλιστα θεωρώ τους ληστές πιο 'ντόμπρους' από τα υπόλοιπα λαμόγια που ληστεύουν υπό την ομπρέλα του νόμου ή οποιασδήποτε άλλης συγκυρίας επειδή απλά έχουν τη δυνατότητα ή τα μέσα, νόμιμα, ηθικά ή και τα δύο... η αστική νομοθεσία δεν είναι κανα θέσφατο, κάποιος μας την επέβαλλε κι αυτή.
Αν για σένα όλα αυτά είναι τρίχες, για άλλους που ψάχνουν για τα βαθύτερα αίτια μιας κοινωνικής ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς και δεν τους ενδιαφέρει μόνο η βίαιη καταστολή δεν είναι.Στην πράξη τώρα:
Κι εγώ ρωτάω: αν τον τύπο τον έπιανε ο καταστηματάρχης ή κάποιος περαστικός να τον αφοπλίσει, θα ήταν μ@λ@κ@ς ή ήρωας; Γιατί αντί να κάτσει ήσυχα αδιαφορώντας για τον κίνδυνο κυρίως της δικής του ζωής, αντέδρασε.Όχι απλά δε θα ήταν ήρωας αλλά θα ήταν ΜΑΛΑΚΑΣ και μάλιστα ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Γιατί θα αντιδρούσε για να σώσει τι?
Τα 300 ευρώ του ΓΕΡΜΑΝΟΥ? Την τιμή του και την υπόληψή του ως πολίτη αυτής της χώρας? Τι ακριβώς?
Αντε να δεχτώ μόνο κάποιον που θα υπεράσπιζε την περιουσία του, που και πάλι αν κινδύνευε η ζωή του θα ήταν κι αυτός μεγάλος μ@λ@κ@ς.Τον άλλο αστυνομικό που σκοτώθηκε προχθές σε παρόμοια φάση κανείς δεν τον έκλαψε. Τελικά θέλουμε αστυνομικούς που να κοιτάνε αδιάφοροι ή όχι;
Σιγά μην κλάψουμε και για το μπάτσο τώρα, σόρυ δηλαδή. Όλους αυτούς που σκοτώνουν οι μπάτσοι κάθε μέρα ποιος τους κλαίει? Ή αν είναι πρεζόνια ή αλβανοί ή Πακιστάνια δε μας νοιάζει? Άσε που αυτός από δικιά του μαλακία σκοτώθηκε. Κυνηγούσε τον ένοπλο και πώς ακριβώς περίμενε να τον σταματησει, φωνάζοντας για να σκιαχτεί?
Το τελευταίο σου ερώτημα είναι μεγάλη κουταμάρα. Δηλαδή ή ράμπο ή αδιάφοροι είναι το δίλημμα?
Σαφώς και θελουμε αστυνομικούς με σωστή εκπαίδευση, με πρώτο μέλημα την προστασία του πολίτη που τον πληρώνει και όχι ανίκανους εν δυνάμει δολοφόνους και φασίστες - ζώα.Έγινε διάσπαση την ώρα που έγραφα και δεν το πήρα χαμπάρι.
Ας το πάει κάποιος στο Τις Οίδεν.Καλά, θα τα κρατήσω εσαεί τα παραπάνω. Εν συντομία 'για να καταλαβαίνει ο κόσμος που μας διαβάζει' :
- κάθε κλέφτης, όχι μόνο ο 'Αγιάννης' αλλά κι αυτός που θέλει να βάλει πισίνα καλώς κλέβει. Διότι το σύστημα μπλαμπλαμπλα. Μόρτης, όχι μαλακίες, μόρτης και μάγκας.
- μαλάκας αυτός που διακινδυνεύει τη ζωή του, επειδή θα την πέσουν σε πολίτες ληστές, ήτοι άτομα που απαιτούν με απειλή ζωής χρήματα ή ο,τιδήποτε άλλο. Θα συμπλήρωνα: βιαστές, φονιάδες κλπ. Παίδες: γυρνάτε την πλάτη. Αυτό είναι το σωστό. Ο κώλος σας πρώτα απ' όλα. Κι όταν σας πηδήξουν τη γυναίκα-κόρη, όταν σας σύρουν στο δρόμο τη μάνα για να της πάρουν τη τσάντα, όταν σας σπάσουν στο ξύλο την αδελφή επειδή τους 'πήρε' τη θέση πάρκινγκ ή τους κοίταξε στραβά, DIAL 100. Σε 30 λεπτάκια θα έρθουν να πάρουν καταθέσεις.
- καλά να πάθει ο νεκρός αστυνομικός, γιατί κάποιος άλλος βάρεσε έναν Πακιστανό και τέλος πάντων.
Δεν σχολιάζω γιατί είναι τζάμπα πληκτρολόγηση. Οι χουλιγκάνοι των γηπέδων περισσότερο μυαλό έχουν.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Προγενέστερα ανέφερα πως ο αστικός κώδικας ως προς τα δικαιώματα που του επάγονται το κυοφορούμενο το θεωρεί γεννημένο αν γεννηθεί ζωντανό.Ο ποινικός κώδικας όμως το προστατεύει και πριν ακόμα γεννηθεί μέσω των διατάξεων της τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης εντάσσοντας το έγκλημα αυτό στο κεφάλαιο των εγκλημάτων κατά της ζωής, θεωρώντας το έμβρυο προφανώς ως έννομο αγαθό άξιο προστασίας.
viewtopic.php?p=1466119#p1466119
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, θα τα κρατήσω εσαεί τα παραπάνω. Εν συντομία 'για να καταλαβαίνει ο κόσμος που μας διαβάζει'
Κατ' αρχην ποιος σε 'εξουσιοδότησε' να εξηγήσεις σε συντομία αυτά που θέλω να πω εγώ?
Αυτά που λέω είναι γραμμένα από πάνω και ο καθένας μπορεί να τα διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τις εξυπναδούλες και τις απλουστεύσεις κράτα τες για πάρτη σου.
Αν δεν καταλαβαίνεις εσύ τι διαβάζεις δε φταίει κανείς.- μ@λ@κ@ς αυτός που διακινδυνεύει τη ζωή του, επειδή θα την πέσουν σε πολίτες ληστές, ήτοι άτομα που απαιτούν με απειλή ζωής χρήματα ή ο,τιδήποτε άλλο.
'Οπα. Αυτό είναι δική σου προσθήκη. Εγώ έγραψα ότι είναι μαλάκας αυτός που ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τα 300 ευρώ του Γερμανού ή τα 1000 του σούπερ-μάρκετ ή τα 10.000 της τράπεζας.
Βαζεις λογάκια για εντυπώσεις, ούτε ο Πρεντεντέρης να 'σουνα...
Θα συμπλήρωνα: βιαστές, φονιάδες κλπ. Παίδες: γυρνάτε την πλάτη. Αυτό είναι το σωστό. Ο κώλος σας πρώτα απ' όλα. Κι όταν σας πηδήξουν τη γυναίκα-κόρη, όταν σας σύρουν στο δρόμο τη μάνα για να της πάρουν τη τσάντα, όταν σας σπάσουν στο ξύλο την αδελφή επειδή τους 'πήρε' τη θέση πάρκινγκ ή τους κοίταξε στραβά, DIAL 100. Σε 30 λεπτάκια θα έρθουν να πάρουν καταθέσεις.
Και η εξυπναδούλες για εντυπώσεις συνεχίζονται...
Δε θυμάμαι να αναφερθήκαμε σε βιαστές και δολοφόνους, για ληστές μιλούσαμε (το αδίκημα της κλοπής έχει νόημα μόνο μέσα σε συστήματα που βασίζονται στην ατομική ιδιοκτησία).
Τα αδικήματα κατά της ζωής εμπίπτουν σε εντελώς άλλη κατηγορία και πρέπει να έχουν εντελώς διαφορετική αντιπετώπιση. Φυσικά και θα αμυνθείς αν απειλείται η ζωή σου (η υλική σου υπόσταση) ή των ΔΙΚΩΝ σου ανθρώπων (με τους οποίους έχεις αναπτύξει συναισθηματικούς δεσμούς - και πάλι με συγκεκριμένη προέλευση βέβαια)
Και πάλι τα άτομα αυτά αποτελούν παθογένεια του συστήματος - δε φύτρωσαν ψυχασθενείς δολοφόνοι φυσικά, κάπως διαμορφώθηκαν σε αυτό που είναι τώρα - αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που προφανώς δεν είσαι διατεθιμένος να κάνεις. Δε σε ενδιαφέρει η ουσία άλλωστε, έχει γίνει φανερό αυτό πια, μόνο φανφάρες και αναθέματα.
Συμπλήρωσε όσο και ότι άλλο θες.- καλά να πάθει ο νεκρός αστυνομικός, γιατί κάποιος άλλος βάρεσε έναν Πακιστανό και τέλος πάντων.
Και πάλι δικό σου συμπέρασμα. Εγώ έγραψα ότι δε θα τον κλάψω, όχι ότι χάρηκα. Στα φρύδια μου απλά.
Το γιατί έγινε φυσικά και με νοιάζει, με προφανέστερη αιτία την ίδια του την ανικανότητα, αλλά κι αυτό το αγνόησες. Ειπαμε στα παπάρια μας οι αιτίες. Το μόνο που μας νοιάζει είναι οι εντυπώσεις και οι φωνές, έτσι δεν είναι?Δεν σχολιάζω γιατί είναι τζάμπα πληκτρολόγηση. Οι χουλιγκάνοι των γηπέδων περισσότερο μυαλό έχουν.
Καλά αυτό δε χρειαζόταν να μας το πεις. Το γνωρίζαμε ήδη:
Ότι, κατά βάση, ΟΛΑ σου τα ποστ είναι τζάμπα πληκτρολόγηση ή μάλλον ούτε καν τζάμπα, ακόμα χειρότερα - σπατάλη bandwidth είναι! - μ@λ@κ@ς αυτός που διακινδυνεύει τη ζωή του, επειδή θα την πέσουν σε πολίτες ληστές, ήτοι άτομα που απαιτούν με απειλή ζωής χρήματα ή ο,τιδήποτε άλλο.
-
'ντάξει βρε αγοράκι μου, πήγαινε τώρα να τελειώσεις τον επαναστατικό σου καφέ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως δεν μου κάνει εντύπωση που η Ελ.Ασ. έχει αυτά τα χάλια. Αφού εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι θέλουμε από αυτή.Συμφωνώ απόλυτα, μεγάλη κουβέντα. Θα πρότεινα να ξεκινήσει εκ νέου η κουβέντα από αυτό...η νοοτροπία μας από αυτό, καλύτερα.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Καλά, θα τα κρατήσω εσαεί τα παραπάνω. Εν συντομία 'για να καταλαβαίνει ο κόσμος που μας διαβάζει'
Κατ' αρχην ποιος σε 'εξουσιοδότησε' να εξηγήσεις σε συντομία αυτά που θέλω να πω εγώ?
Αυτά που λέω είναι γραμμένα από πάνω και ο καθένας μπορεί να τα διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τις εξυπναδούλες και τις απλουστεύσεις κράτα τες για πάρτη σου.
Αν δεν καταλαβαίνεις εσύ τι διαβάζεις δε φταίει κανείς.- μ@λ@κ@ς αυτός που διακινδυνεύει τη ζωή του, επειδή θα την πέσουν σε πολίτες ληστές, ήτοι άτομα που απαιτούν με απειλή ζωής χρήματα ή ο,τιδήποτε άλλο.
'Οπα. Αυτό είναι δική σου προσθήκη. Εγώ έγραψα ότι είναι μ@λ@κ@ς αυτός που ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τα 300 ευρώ του Γερμανού ή τα 1000 του σούπερ-μάρκετ ή τα 10.000 της τράπεζας.
Βαζεις λογάκια για εντυπώσεις, ούτε ο Πρεντεντέρης να 'σουνα...
Θα συμπλήρωνα: βιαστές, φονιάδες κλπ. Παίδες: γυρνάτε την πλάτη. Αυτό είναι το σωστό. Ο κώλος σας πρώτα απ' όλα. Κι όταν σας πηδήξουν τη γυναίκα-κόρη, όταν σας σύρουν στο δρόμο τη μάνα για να της πάρουν τη τσάντα, όταν σας σπάσουν στο ξύλο την αδελφή επειδή τους 'πήρε' τη θέση πάρκινγκ ή τους κοίταξε στραβά, DIAL 100. Σε 30 λεπτάκια θα έρθουν να πάρουν καταθέσεις.
Και η εξυπναδούλες για εντυπώσεις συνεχίζονται...
Δε θυμάμαι να αναφερθήκαμε σε βιαστές και δολοφόνους, για ληστές μιλούσαμε (το αδίκημα της κλοπής έχει νόημα μόνο μέσα σε συστήματα που βασίζονται στην ατομική ιδιοκτησία).
Τα αδικήματα κατά της ζωής εμπίπτουν σε εντελώς άλλη κατηγορία και πρέπει να έχουν εντελώς διαφορετική αντιπετώπιση. Φυσικά και θα αμυνθείς αν απειλείται η ζωή σου (η υλική σου υπόσταση) ή των ΔΙΚΩΝ σου ανθρώπων (με τους οποίους έχεις αναπτύξει συναισθηματικούς δεσμούς - και πάλι με συγκεκριμένη προέλευση βέβαια)
Και πάλι τα άτομα αυτά αποτελούν παθογένεια του συστήματος - δε φύτρωσαν ψυχασθενείς δολοφόνοι φυσικά, κάπως διαμορφώθηκαν σε αυτό που είναι τώρα - αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που προφανώς δεν είσαι διατεθιμένος να κάνεις. Δε σε ενδιαφέρει η ουσία άλλωστε, έχει γίνει φανερό αυτό πια, μόνο φανφάρες και αναθέματα.
Συμπλήρωσε όσο και ότι άλλο θες.- καλά να πάθει ο νεκρός αστυνομικός, γιατί κάποιος άλλος βάρεσε έναν Πακιστανό και τέλος πάντων.
Και πάλι δικό σου συμπέρασμα. Εγώ έγραψα ότι δε θα τον κλάψω, όχι ότι χάρηκα. Στα φρύδια μου απλά.
Το γιατί έγινε φυσικά και με νοιάζει, με προφανέστερη αιτία την ίδια του την ανικανότητα, αλλά κι αυτό το αγνόησες. Ειπαμε στα παπάρια μας οι αιτίες. Το μόνο που μας νοιάζει είναι οι εντυπώσεις και οι φωνές, έτσι δεν είναι?Δεν σχολιάζω γιατί είναι τζάμπα πληκτρολόγηση. Οι χουλιγκάνοι των γηπέδων περισσότερο μυαλό έχουν.
Καλά αυτό δε χρειαζόταν να μας το πεις. Το γνωρίζαμε ήδη:
Ότι, κατά βάση, ΟΛΑ σου τα ποστ είναι τζάμπα πληκτρολόγηση ή μάλλον ούτε καν τζάμπα, ακόμα χειρότερα - σπατάλη bandwidth είναι!Σχετικά καλή η επιλογή των χρωμάτων
- μ@λ@κ@ς αυτός που διακινδυνεύει τη ζωή του, επειδή θα την πέσουν σε πολίτες ληστές, ήτοι άτομα που απαιτούν με απειλή ζωής χρήματα ή ο,τιδήποτε άλλο.
-
Σε λίγο θα μας πουν κάποιοι πως ήταν λάθος και όταν πριν 1-2 χρόνια στο Everest στη Λ.Κηφισίας στο Μαρούσι τράβηξε πιστόλι αστυνομικός και φύτεψε σφαίρα στο κεφάλι του ληστή.
Όταν κάνεις ληστεία και μάλιστα ένοπλη, την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει έχει αυτός που δημιουργεί την όλη κατάσταση. Τον αν τραυματιστεί ή σκοτωθεί και κάποιος αθώος είναι ΚΑΙ ευθύνη του αστυνομικού που ήταν στο συμβάν, ενδεχομένως και λάθος χειρισμοί του ή παραλήψεις, αλλά ΔΕΝ είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη αν απέναντί του έχει τον κάθε ψυχάκια/εγκληματία/αδίστακτο, που προκειμένου να διαφύγει και να σώσει το τομάρι του θα κάνει οτιδήποτε.
Τώρα κάποιοι αν δίνουν 'δίκιο' σε αυτά τα αποβράσματα της κοινωνίας τι να πω...
Περαστικά και τους εύχομαι να μπουν στο σπίτι τους αντίστοιχοι ένοπλοι ληστές και να δω μετά τι θα λένε.
---------