-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αν ο Ντύλαν έπαιζε αντερ κάβερ την ίδια τύχη θαχε ακριβώς με το βιολιστήΣυμφωνω. Δεν εχει σημασια αν ηταν βιολι (3.5 m ή της πλακας) ή κατι αλλο.
Εχουμε τοσο πολυ αλλοτριωθει απο το συστημα (καπιταλιστικο) ωστε οτιδηποτε δεν θεωρειται 'εμπορευμα' να αντιμετωπιζεται ως ανευ καμμιας αξιας. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
δηλαδη τι ηθελαν, να μαζευτει ολη η νεα υορκη και να του παρει καμια πιπουλα; μηπως να του φτιαξουμε κ κανα μουσακα ρε επειδη παιζει με βιολι 3 δισ δολλαριων;κοιτα κατι κοινωνιολογους που θελουν να μας πουν κ πως θα ζησουμε και σε τι πρεπει να δωσουμε προσοχη. fookin shit
φανταστειτε ολα αυτα που αγνοουμε ως συνηθισμενα να τα προσεχαμε. δεν θα μας εφταναν ουτε 69 ωρες το 24ωρο. ενας γαμημενος πρεζακιας που βαραει ενεση στο ποδι επειδη δεν εχει αλλες φλεβες στο χερι. μια πορνη που ξερναει στο πεζοδρομιο. ενα χοντρο τραβελι στη συγγρου τρωει ξυλο απ'τον νταβατζη. ενα αδεσποτο γατι που πατησε τριαξονικο. ενα σκυλι που ψοφαει στην ακρη. ο ζητιανος με την καρτελα 'εχω AIDS'. μια γκομενα που σκεφτεται να αυτοκτονησει επειδη ο αντρας της τρωει ολα τα λεφτα του στο παμε στοιχημα και πινει και τη δερνει.
αυτη ειναι η αληθεια οπως τη βλεπω εγω, οχι ενας γαμημενος μεσηλικας που εχει παει σε ωδειο και παιζει μουσικη για πλουσιους σε τεραστια μεγαρα και τωρα θελει να ασκησει και κοινωνικη κριτικη - σκατα να φαει.Για ολα αυτα που ειναι τραγικα, φταιει (εκτος απο τον καπιταλισμο) και ο μικροαστισμος μας.Θα μου πεις αποτελεσμα του συστηματος. Ναι , αλλα μηπως πρεπει να αντιληφθουμε οτι για τον κοινωνικο μετασχηματισμο , χρειαζεται και ο μετασχηματισμος της ιδιας της καθημερινοτητας ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σιγά τον λεχρίτη. Έχει και φωνή σαν καραμούζα...Και τι δεν θα έδινα για το τοπ 10 των αγαπημένων σου καλλιτεχνών.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Σιγά τον λεχρίτη. Έχει και φωνή σαν καραμούζα...
Και τι δεν θα έδινα για το τοπ 10 των αγαπημένων σου καλλιτεχνών.
Τι θα έδινες;
Ορίστε βρε, τζάμπα, για να δεις πόσο σ' αγαπάω :
(από ξένους)
Freddie Mercury-Queen
Cure
Depeche Mode
Stranglers
Dire Straits
U2 (πρώτη δεκαετία)
2-3 συγκροτήματα disco
Prince
κλπ[ο Ντύλαν μου αρέσει αρκετά, αλλά σε επιλεγμένα τραγούδια. Είχα πάει σε συναυλία του στη Λεωφόρο πριν καμιά 20ριά χρόνια ]
-
Απογοητεύτηκα, περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό στυλ
Σοφία Βέμπο,
Τζον Τικης,
Τζιμης Μακούλης,
Μπέσυ Αργυράκη,
Τέρης Χρυσός.......
τέτοια πράματα -
Τα 32 $ θα τα δηλώσει στην εφορία ή είναι μαύρα?
-
Έχεις κανένα τραγουδάκι του Τζον Τίκη; Μόνο μια φωτογραφία του έχω δει!
http://images2.wikia.nocookie.net/anegk ... /Tikis.gif
-
Περισσοτερο ενδιαφερον θα ειχε το πειραμα,εαν ο ίδιος βιολιστης εδινε συναυλία ινκόγκνιτο σε καποιο τοπικο θεατρακι μια προηγούμενη μερα.
Περισσοτερο θα συμπεραινα οτι,τα ποσοστα αυτων που ακουνε κλασικη μουσικη (ή που την κατανοούνε) ειναι ελαχιστα,και καμια σχεση δεν εχει με το πλήθος που θα καταφερει να μαζεψει αυτος ο τυπος σε μια (προφανως) πολυδιαφιμισμενη συναυλία για την οποία θα ενημερωθούνε οπωσδήποτε οι λατρες,όσο μακρυα και αν ζουν.
Περαν αυτου,φυσικα και οταν εχεις τις καθημερινες σκοτούρες σου θα γραψεις στα φρυδια σου τον τυπο που του γκαυλωσε να παιξει βιολι στο σταθμο.Ούτε την κορνα του αυτοκινήτου που παραλιγο να σε πατησει δεν ακουσες νωριτερα.Σαν δευτερο σταδιο αυτου του πειραματος,θα αντικαθιστουσα τα ακουστικα ερεθισματα με οπτικα.Αντι για τον ινκόγκνιτιτο τυπακο,θα εβαζα να παιζει βιολι καμια Vanessa Mae.......ακομα και χωρις ηχο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[ο Ντύλαν μου αρέσει αρκετά, αλλά σε επιλεγμένα τραγούδια. Είχα πάει σε συναυλία του στη Λεωφόρο πριν καμιά 20ριά χρόνια ]
Γι αυτό δεν είχαν γίνει επεισόδια
Ενώ Gallagher είχε γίνει της πόπης -
Αυτή είναι η καθημερινότητα δυστυχώς!
Αν ήταν καμμία ξεβράκωτη όμως, θα σταματούσαν και οι οδηγοί των συρμών!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχεις κανένα τραγουδάκι του Τζον Τίκη; Μόνο μια φωτογραφία του έχω δει!http://images2.wikia.nocookie.net/anegk ... /Tikis.gif
Με ενα (πρωην) παικτη της ΑΕΚ δεν μοιαζει ? Αργεντινος ηταν ?
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Αν ο Ντύλαν έπαιζε αντερ κάβερ την ίδια τύχη θαχε ακριβώς με το βιολιστή
Συμφωνω. Δεν εχει σημασια αν ηταν βιολι (3.5 m ή της πλακας) ή κατι αλλο.
Εχουμε τοσο πολυ αλλοτριωθει απο το συστημα (καπιταλιστικο) ωστε οτιδηποτε δεν θεωρειται 'εμπορευμα' να αντιμετωπιζεται ως ανευ καμμιας αξιας.Διαφωνω καθετα. Αν ο (οποιος) Ντυλαν επαιζε στο μετρο, θα ειχαν μαζευτει σε 10' τα καναλια. Μη συγκρινουμε την αμεσοτητα της ροκ με την εξεζητημενη κλασσικη μουσικη. Το ποσο λαθος ειναι το εγχειρημα φαινεται απο την τιμη του βιολιου. Σα να λεμε ο Χ διςουχος πηρε ενα 747 για να πηγαινει ΣΚ στη Μυκονο. Αλλα τα κουλτουροψωνια δεν μπορουν να βρουνε 'ομορφια' στον Ντυλαν ή τον Τζαγκερ (βαζω οσο πιο mainstream ονοματα γινεται). Ουτε καν στον τοπ βιολιτζη. Θελουν και τα 3,5 χαρτιά βιολί στο μηδενικης ακουστικης μετρό
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν ο Ντύλαν έπαιζε αντερ κάβερ την ίδια τύχη θαχε ακριβώς με το βιολιστή
Συμφωνω. Δεν εχει σημασια αν ηταν βιολι (3.5 m ή της πλακας) ή κατι αλλο.
Εχουμε τοσο πολυ αλλοτριωθει απο το συστημα (καπιταλιστικο) ωστε οτιδηποτε δεν θεωρειται 'εμπορευμα' να αντιμετωπιζεται ως ανευ καμμιας αξιας.Διαφωνω καθετα. Αν ο (οποιος) Ντυλαν επαιζε στο μετρο, θα ειχαν μαζευτει σε 10' τα καναλια. Μη συγκρινουμε την αμεσοτητα της ροκ με την εξεζητημενη κλασσικη μουσικη. Το ποσο λαθος ειναι το εγχειρημα φαινεται απο την τιμη του βιολιου. Σα να λεμε ο Χ διςουχος πηρε ενα 747 για να πηγαινει ΣΚ στη Μυκονο. Αλλα τα κουλτουροψωνια δεν μπορουν να βρουνε 'ομορφια' στον Ντυλαν ή τον Τζαγκερ (βαζω οσο πιο mainstream ονοματα γινεται). Ουτε καν στον τοπ βιολιτζη. Θελουν και τα 3,5 χαρτιά βιολί στο μηδενικης ακουστικης μετρό
Δεν εχω καταλαβει που διαφωνεις.
Στο οτι εχουμε αλλοτριωθει ?
Στο οτι δεν θα ειχε (σχεδον) καμμια διαφορα αν ηταν ροκ ή κλασσικη ?
Καμια τεχνη δεν ειναι εξεζητημενη (στο να την καταλαβεις). Ουτε χρειαζονται ειδικες γνωσεις, μονο ανοικτο μυαλο. -
Διαφωνω στο οτι ο Ντυλαν θα ειχε την ιδια τυχη. Τον Ντυλαν θα τον καταλαβαιναν και οι γατες. Γιατι αφ'ενος θα αγγιζε απειρως περισσοτερο κοσμο αφ'ετερου ειναι σαφεστατα χαρακτηριστικοτερη η φωνη του, που θα τον καταλαβαινες και απο τρανζιστορακι.
Στα αλλα τωρα:
Δεν εχουμε αλλοτριωθει απλά ζουμε στην εποχη μας. Και η εποχη μας ΔΕΝ ειναι η εποχη της κλασσικης μουσικης ουτε της οπερας. Ο Μοτσαρτ και ο Μπετοβεν του 20ου αιωνα δεν υπαρχουν, πολυ περισσοτερο του δευτερου μισου του. Μουσικη που εχει να βγαλει κατι καινουργιο και σπουδαιο εναν αιωνα δε θα την ελεγες και ακριβως ζωντανη ουτε περιμενεις να αγγιξει τον κοσμο που παει στη δουλεια του ενα πρωι. Το εξεζητημενο λοιπον ειναι να ζητησεις απο αυτους τους ανθρωπους να νοιωσουν κατι παραπανω απο ενοχληση. Και φυσικα ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑ εχει διαφορά στην απηχηση μεταξυ ροκ και κλασσικης. Τεραστια. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
[ο Ντύλαν μου αρέσει αρκετά, αλλά σε επιλεγμένα τραγούδια. Είχα πάει σε συναυλία του στη Λεωφόρο πριν καμιά 20ριά χρόνια ]
Γι αυτό δεν είχαν γίνει επεισόδια
Ενώ Gallagher είχε γίνει της πόπηςΠήγαν να την πέσουν κάτι ΜΑΤ στα παιδιά, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.
(σοβαρά)
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Διαφωνω στο οτι ο Ντυλαν θα ειχε την ιδια τυχη. Τον Ντυλαν θα τον καταλαβαιναν και οι γατες. Γιατι αφ'ενος θα αγγιζε απειρως περισσοτερο κοσμο αφ'ετερου ειναι σαφεστατα χαρακτηριστικοτερη η φωνη του, που θα τον καταλαβαινες και απο τρανζιστορακι.Δεν συζηταμε ποσοι θα σταματουσαν αν τον ειχαν αναγνωρισει. Ο Ντυλαν ειναι ενα τυχαιο παραδειγμα.
Μουσικη που εχει να βγαλει κατι καινουργιο και σπουδαιο εναν αιωνα δε θα την ελεγες και ακριβως ζωντανη ουτε περιμενεις να αγγιξει τον κοσμο που παει στη δουλεια του ενα πρωι. Το εξεζητημενο λοιπον ειναι να ζητησεις απο αυτους τους ανθρωπους να νοιωσουν κατι παραπανω απο ενοχληση. Και φυσικα ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑ εχει διαφορά στην απηχηση μεταξυ ροκ και κλασσικης. Τεραστια.
Οπως αναφερεται στο αρθρο' Δύο μερες νωρίτερα, ο Τζόσουα Μπελλ γέμισε ασφυκτικά ένα θέατρο στη Βοστώνη, σε συναυλία που η μέση τιμή του εισιτηρίου άγγιξε τα 100 δολλάρια.'
Και φυσικα δεν συγκρινω την απηχηση της ροκ με αυτη της κλασσικης.
-
Δηλαδη ειναι κριτηριο που σε μια μεγαλουπολη 5 εκατομμυριων βρεθηκαν 2.000 μεγαλοαστοι ή wannabe μεγαλοαστοι να δουνε ενα βιολί 3,5 χαρτιών και με την ευκαιρια και τον βιολιτζή του; Να μοστραρουνε και το καινουργιο τους ταξήντοου.
Εδω στη βλαχοελλαδα θα γεμιζε...
Νταξ ειμαι υπερβολικος, θα ειχε φανταζομαι το θεατρο και μια χιλιάδα φιλων του Μπελ και της κλασσικης μουσικης, αλλα και παλι δεν ειναι κριτηριο.
-
greo
και ισχυει αυτο για τον Ντυλαν και το τρανζιστορακιΑμ το αλλο; το 'ενα απ'τα πιο ομορφα κομματια του κοσμου';;;
κρινοντας συμφωνα με ποια κριτηρια; αυτου που εχει παει ωδειο; του αστεγου νεοϋορκεζου; της εργατικης ταξης; της γιαγιας μου;
δεν ηξερα οτι ολοι οι ανθρωποι ανεξαιρετως συμφωνουν πως το χ κομματι ειναι ωραιοΟ χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Για ολα αυτα που ειναι τραγικα, φταιει (εκτος απο τον καπιταλισμο) και ο μικροαστισμος μας.Θα μου πεις αποτελεσμα του συστηματος. Ναι , αλλα μηπως πρεπει να αντιληφθουμε οτι για τον κοινωνικο μετασχηματισμο , χρειαζεται και ο μετασχηματισμος της ιδιας της καθημερινοτητας ?
Δεν με καταλαβες, δεν εγραψα πουθενα οτι ολα κυλουν ομορφα στον πλανητη που ζουμε. Απλως ασκω κριτικη στο βιολι αξιας 2 ριβαλντο και στο γεγονος οτι οποιος δεν το προσεξε αυτοματως τον κανει υπανθρωπο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Για ολα αυτα που ειναι τραγικα, φταιει (εκτος απο τον καπιταλισμο) και ο μικροαστισμος μας.Θα μου πεις αποτελεσμα του συστηματος. Ναι , αλλα μηπως πρεπει να αντιληφθουμε οτι για τον κοινωνικο μετασχηματισμο , χρειαζεται και ο μετασχηματισμος της ιδιας της καθημερινοτητας ?
Δεν με καταλαβες, δεν εγραψα πουθενα οτι ολα κυλουν ομορφα στον πλανητη που ζουμε. Απλως ασκω κριτικη στο βιολι αξιας 2 ριβαλντο και στο γεγονος οτι οποιος δεν το προσεξε αυτοματως τον κανει υπανθρωπο.
Συμφωνω (αν και το υπανθρωπος λιγο τραβηγμενο) . Το τραγικα αφορα και στο βιολι των 3.5 εκ και οχι δισ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
φανταστειτε ολα αυτα που αγνοουμε ως συνηθισμενα να τα προσεχαμε. δεν θα μας εφταναν ουτε 69 ωρες το 24ωρο.
Εγω στέκομαι εδω...
Αν βάλεις κι όλα αυτά τα 'μικρά κι εύκολα', αλλα πολύ σημαντικά που πρέπει να κάνουμε καθημερινά, θες αλλες 69 ώρες....!!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΙΤΛΟ ΝΑ ΒΑΛΩ