Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Αντίλογος
    18
    60
    123
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hellenic-tifosi last edited by

H Κρήτη έχει όμως και πολύ μεγάλα peaks τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, που κανένα σημείο της Στερεάς δεν έχει.

Το ιδεατό κατά τη γνώμη μου θα ήταν να καλύπτεται η Ανατολική Κρήτη από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, και η Δυτική από κάποιο ανάμεσα Ρέθυμνο - Χανιά. Η τρέχουσα θέση του αεροδρομίου των Χανίων σημαίνει ότι και για τους Ρεθεμνιώτες βολεύει το Ηράκλειο, άρα προκαλείται ακόμα μεγαλύτερη συμφόρηση εκεί.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        manosk last edited by

Γιατί δεν γίνεται ευρύτερη χρήση του αεροδρομίου της Σητείας; Το Λασίθι έχει πολύ τουρισμό και θα μπορούσε να ξαλαφρώνει το κεντρικό του Ηρακλείου.

• C
          cmarin last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
          Γιατί δεν γίνεται ευρύτερη χρήση του αεροδρομίου της Σητείας; Το Λασίθι έχει πολύ τουρισμό και θα μπορούσε να ξαλαφρώνει το κεντρικό του Ηρακλείου.

Πρέπει να γίνει δρόμος πρώτα!

• H
            hellenic-tifosi last edited by

Εν τω μεταξύ κάπου είχα διαβάσει ότι ένα μελλοντικό(?) μέρος για αεροδρόμιο στο Ρέθυμνο είναι χωροθετημένο κάπου στο Λατζιμά (άντε να πάρουμε και αξία εμείς οι Μυλοποταμίτες ).

• T
              tiger last edited by

Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
              Εν τω μεταξύ κάπου είχα διαβάσει ότι ένα μελλοντικό(?) μέρος για αεροδρόμιο στο Ρέθυμνο είναι χωροθετημένο κάπου στο Λατζιμά (άντε να πάρουμε και αξία εμείς οι Μυλοποταμίτες ).

Να μην γινει στον Λατζιμά ,εχει κατι ωραιες παπαρουνες εκει και παω και τις βλεπω

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • S
                skye last edited by

Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι δεν γινεται να επεκταθει το ηδη υπαρχον αεροδρομιο..
                Ειναι διπλα στο Ηρακλειο, ποιο το νοημα να πας να χτισεις αλλο αεροδρομιο στα 25 χιλιομετρα;
                Μη μου πειτε οτι θα εξυπηρετει καλυτερα το Ρεθυμνο ενα αεροδρομιο στο Καστελλι επειδη 'θα φτιαχτουν δρομοι' γιατι το ιδιο μπορει να γινει και πανω και ειναι και πιο μακρια ετσι κι αλλιως. Γενικα εφοσον η κεντρικη αρτηρια βρισκεται στη βορεια ακτη (και προς ρεθυμνο και προς τουριστοπροορισμους τυπου μαλια) η λογικη δεν ειναι 'φτιαχνω εκει αεροδρομιο';

• M
                  meco last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                  Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι δεν γινεται να επεκταθει το ηδη υπαρχον αεροδρομιο..
                  Ειναι διπλα στο Ηρακλειο, ποιο το νοημα να πας να χτισεις αλλο αεροδρομιο στα 25 χιλιομετρα;
                  Μη μου πειτε οτι θα εξυπηρετει καλυτερα το Ρεθυμνο ενα αεροδρομιο στο Καστελλι επειδη 'θα φτιαχτουν δρομοι' γιατι το ιδιο μπορει να γινει και πανω και ειναι και πιο μακρια ετσι κι αλλιως. Γενικα εφοσον η κεντρικη αρτηρια βρισκεται στη βορεια ακτη (και προς ρεθυμνο και προς τουριστοπροορισμους τυπου μαλια) η λογικη δεν ειναι 'φτιαχνω εκει αεροδρομιο';

Ανατολικά είναι η θάλασσα (όρμος Καρτερού) και δυτικά δεν υπάρχει χώρος. Είναι τα σπίτια της Αλικαρνασσού. Οπότε για αύξηση του μήκους του αεροδιαδρόμου το ξεχνάμε.Προς νότο βέβαια θα μπορούσε να επεκταθεί κτήρια, επιβατικοί σταθμοί πάρκιν κ.λ.π. αλλά είναι πάγιο αίτημα του Δήμου Ν. Αλικαρνασσού να φύγει το αεροδρόμιο.

• C
                    cmarin last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

To αεροδρόμιο είναι ακριβώς στην άκρη της πόλης. Τόσο άκρη που τα αεροπλάνα ξύνουν τις κεραίες της τηλεόρασης για να προσγειωθούν. Αν κάποιο 'χάσει τα φρένα', θα περάσει μέσα από το γήπεδο του Ηροδότου, μέσα από την φυλακή της Αλικαρνασσού και θα σταματήσει στις πρώτες ταβέρνες. Έχουμε λοιπόν το πρόβλημα του θορύβου.
                    Επίσης πρόβλημα είναι ότι είναι δίπλα στη θάλασσα με ανεξέλεγκτους αέρηδες. Ανατολικά, Δυτικά και νότια δεν μπορεί να επεκταθεί. Βόρεια είναι η θάλασσα. Υπήρχε σχέδιο για ένα νέο διάδρομο μέσα στη θάλασσα. Το κόστος του θα ήταν όσο το νέο αεροδρόμιο.
                    Άλλο πρόβλημα είναι οι υποδομές. Σε ένα 8μηνο που δουλεύει στο φουλ, έρχονται περίπου 2.500.000 επιβάτες. Χρειάζεται πλέον σύγχρονες υποδομές για να υποστηριχτούν αυτοί.
                    Πιστεύω να εννόησες...

• G
                      ginogsm last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:

Ανατολικά είναι η θάλασσα (όρμος Καρτερού) και δυτικά δεν υπάρχει χώρος. Είναι τα σπίτια της Αλικαρνασσού. Οπότε για αύξηση του μήκους του αεροδιαδρόμου το ξεχνάμε.Προς νότο βέβαια θα μπορούσε να επεκταθεί κτήρια, επιβατικοί σταθμοί πάρκιν κ.λ.π. αλλά είναι πάγιο αίτημα του Δήμου Ν. Αλικαρνασσού να φύγει το αεροδρόμιο.

Το κόστος απαλλοτρίωσης , εκκαθάρισης κτλ της ΣΕΑΠ και των γύρω οικοδομών είναι ή δεν είναι συγκρίσιμο με το αντίστοιχο μετεγκατάστασης ; Εάν είναι τότε καλλίτερο για τον Δήμο που ούτως ή άλλως παράνομα επεκτάθηκε και στα όρια του Αεροδρομίου αλλά και στα όρια της ΣΕΑΠ. Θεωρώ πως είναι καλλίτερα και για τους κατοίκους...

• T
                        tazio last edited by

Ο χρήστης meco έγραψε:
                        ...
                        Την περιοχή δύσκολα να τη γνωρίζει κάποιος καλύτερα από μένα αφού τα καλοκαίρια μου μεγάλωσα εκεί.
                        Στο χωριό Αρχάγγελος είναι το πατρικό σπίτι του πατέρα μου.
                        Επίσης έχω συμφέρον να γίνει το αεροδρόμιο ακόμα και έτσι όπως το σχεδιάζουν γιατί σε αυτή την περίπτωση θα βρεθώ με μεγάλη ακίνητη περιουσία μπροστά από την πύλη του αεροδρομίου καθώς και θα αποζημιωθώ για τα υπόλοιπα χωράφια που θα απαλλοτριώσουν. Για μένα όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Προτιμώ 1000φορές να γίνει κάτι μικρότερο και ας βγω 'χαμένος' παρά αυτό το γιγαντιαίο κατασκεύασμα στο τόπο που στα δικά μου μάτια είναι ο ομορφότερος κάμπος της Κρήτης.

Πολύ σωστός meco.
                        Τα ίδια ισχύουν και για εμένα, με τη διαφορά ότι το πατρικό του πατέρα μου και μερικά χωράφια είναι στο Καστέλι. Κάποιες φορές το κέρδος δεν είναι πρώτη προτεραιότητα γι΄αυτό και έγραψα πιο πάνω ότι σε προσωπικό επίπεδο είναι προτιμότερο από πλευράς οικονομικής ωφέλειας να γίνει εκεί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνει. χωρίς τις καλύτερες δυνατές λύσεις για όλους.

Να μην γινει στον Λατζιμά ,εχει κατι ωραιες παπαρουνες εκει και παω και τις βλεπω

Δυστυχώς, δε θέλεις να καταλάβεις.

• N
                          nickolas last edited by

Γιατί δεν μπορεί να επεκταθεί ο υπάρχον αεροδιάδρομος στο Καστέλι? Αφού στο νότιό του κομμάτι είναι μόνο χωράφια.
                          Αυτό που ίσως να είναι πρόβλημα είναι η συνύπαρξη του στρατιωτικού σκέλους με ένα τόσο πολυσύχναστο αεροδρόμιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τις μέρες αιχμής του καλοκαιριού, οι εμπορικές πτήσεις εξαντλούν το όριο των 40 προς/απογειώσεων την ώρα ενός μοναδικού αεροδιαδρόμου για αρκετές ώρες την ημέρα. Νομίζω 400-500 πτήσεις την ημέρα είναι συχνό φαινόμενο για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου όταν το Ελ.Βενιζέλος τις μέρες των Ολυμπιακών αγώνων είχε ~1000 πτήσεις την ημέρα αλλά και 2 αεροδιαδρόμους για να τις εξυπηρετήσει.

Σχετικά με την πυκνότητα των αεροδρομίων στην Κρήτη, δεν πρέπει να κρίνουμε με κριτήρια Ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης διαχειρίζονται παρόμοιες πτήσεις και επιβάτες με όλα τα αεροδρόμια της Ηπειρωτικής Ελλάδας μαζί, εξαιρώντας το Ελ.Βενιζέλος.
                          Επίσης λόγω του ότι το νησί είναι μακρόστενο και οι δρόμοι από κακοί έως μέτριοι η κάλυψη θα ήταν κακή από πλευράς ευκολίας πρόσβασης αν υπήρχε ένα μόνο αεροδρόμιο. Μην ξεχνάμε ότι το μήκος της Κρήτης είναι παρόμοιο με την απόσταση Θεσ/νίκη - Αλεξανδρούπολη όπου κανείς βρίσκει 3 αεροδρόμια με μικρότερη ετήσια κίνηση αθροιστικά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και μόνο. Αυτοί που όντως είναι ριγμένοι στην Ηπερωτική Ελλάδα είναι οι Πελοποννήσιοι και ειδικά οι Πατρινοί!

• ?
                            A Former User last edited by

Έχουμε 2 πακέτα:

• κόστος κατασκευής νέου αεροδρομίου (αγορές οικοπέδων απαλλοτριώσεις, χτίσιμο μετεγκατάσταση, νέοι δρόμοι πρόσβασης και τέλος πώληση οικοπέδου)
                            • κόστος επιμήκυνσης διαδρόμου στη θάλασσα (τυχόν άλλα κτίρια μπορούν να προστεθούν στον υπάρχοντα χώρο, το μήκος είναι το πρόβλημα)
                              Θέλετε να μου πείτε ότι είναι πιο φτηνό να αγοράσεις οικόπεδα (και να κάνεις απαλλοτριώσεις) να μελετήσεις, να σχεδιάσεις, να κατασκευάσεις το νέο αεροδρόμιο, να το εξοπλίσεις, να φτιάξεις δρόμους και να μετεγκαταστήσεις τα πάντα και να πουλήσεις το οικόπεδο από το απλά να επεκτείνεις έναν διάδρομο...;; Και ακόμα κι αν είναι πιο φτηνό ή στα ίδια (το υπάρχον οικόπεδο πρέπει να κοστίζει πολλά αλλά θα πληρωθεί όσο αξίζει ή...) δεν πρέπει να υπολογίσουμε την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις που σίγουρα στοιχίζουν και οικονομικά αλλά και τον χρόνο που θα κάνει μέχρι το νέο αεροδρόμιο να είναι όσο αποτελεσματικό είναι το παλιό;
                              Και μόνο οι μίζες και τα λαδώματα που χρειάζονται στην πρώτη περίπτωση θα έπρεπε να αποτελέσουν το φρένο αλλά δυστυχώς μάλλον ακριβώς αυτές αποτελούν το κίνητρο!
                              Πάντως δέχομαι να βρεθώ τελείως λάθος, αν κάποιος το κατέχει το θέμα ας μας κάνει μια έκθεση,
                              Το πρόβλημα παραπόνων που αναφέρεται θα υπάρχει παντού, κανένας δεν θέλει ένα αεροδρόμιο δίπλα στο σπίτι του αλλά από την άλλη (και για αυτό ξεκίνησε αυτό το θέμα) κανένας δεν το θέλει και πολύ μακριά...
                              Συνεχίζω να επιμένω μαζί με άλλους υπέρ της βελτίωσης των δρόμων και βελτίωση αυτού και των άλλων αεροδρομίων της Κρήτης.
                            • W
                              webfox last edited by

O 'Ονυχας τα είπε παραπάνω ακριβώς ως έχουν!!!

Ας φτιάξουν τον διάδρομο στην θάλασσα, ας γκρεμίσουν και τον καραγκιόζ μπερντέ που ονομάζουν (τρομάρα τους) κτίριο αεροδρομίου (τέτοια τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί εκεί το καλοκαίρι ούτε στο Τομπουκτού) και ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος λόγος να φύγει το Airport...

Μένω 5 λεπτά από το αεροδρόμιο και όχι μόνο δεν ενοχλούμαστε από τον θόρυβο (όχι, δεν κουφαθήκαμε ομαδικός ), αλλά ούτε που αντιλαμβάνεσαι πια καν τα αεροπλάνα...
                              Τα αμέτρητα καλόπαιδα με τα παπάκια τους κάνουν ΠΟΛΥ περισσότερο αφόρητη την ζωή μας λόγω της ηχορύπανσης που προκαλούν με τις 'ανοιχτές' εξατμίσεις τους, από οποιοδήποτε Airbus κατά την απογείωσή του...

Άσε που είναι ΥΠΕΡΟΧΟ να έχεις λιμάνι και αεροδρόμιο στα 5 λεπτά απόσταση, μιας και μπορείς να πηγαίνεις στο παρά 5 για να πάρεις το μέσο μεταφοράς σου...

Να το αφήσουν εκεί που είναι και ν' αφήσουν της κουτοπόνηρες προτάσεις περί οικονομικότερης μεταφοράς (απλά τις τσέπες τους θέλουν να γεμίσουν κάποιοι...).

• M
                                megane98hp last edited by

Το σίγουρο είναι ότι όπου και να γίνει το αεροδρόμιο κάποιοι θα κονομήσουν. Κι αυτο το λέω γιατι η επέκταση του αεροδιαδρόμου προς βορά θα σήμαινε αυτόματα ότι θα κονομούσαν οι εργολάβοι που με τα φορτηγά τους θα μπάζωναν τη θάλασσα. Έγινε μεγάλος πολέμος ενάντια σε αυτη τη λύση. Το σκεπτικό ήταν ότι αν γίνει έτσι το αεροδρόμιο θα μείνει για πάντα στη σημερινή του θέση και θα χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για την εκμετάλευση του οικοπέδου που καταλαμβάνει σήμερα, ενώ θα χαθεί και η μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη της περιοχής - στην περίπτωση μας του Καστελλίου - που θα φιλοξενήσει το κεινούργιο αερολιμένα.

• ?

Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
                                  Το σίγουρο είναι ότι όπου και να γίνει το αεροδρόμιο κάποιοι θα κονομήσουν. Κι αυτο το λέω γιατι η επέκταση του αεροδιαδρόμου προς βορά θα σήμαινε αυτόματα ότι θα κονομούσαν οι εργολάβοι που με τα φορτηγά τους θα μπάζωναν τη θάλασσα. Έγινε μεγάλος πολέμος ενάντια σε αυτη τη λύση. Το σκεπτικό ήταν ότι αν γίνει έτσι το αεροδρόμιο θα μείνει για πάντα στη σημερινή του θέση και θα χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για την εκμετάλευση του οικοπέδου που καταλαμβάνει σήμερα, ενώ θα χαθεί και η μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη της περιοχής - στην περίπτωση μας του Καστελλίου - που θα φιλοξενήσει το κεινούργιο αερολιμένα.

Φοβάμαι πως το σημειωμένο με bold είναι κυριολεκτικά όλα τα λεφτά....
                                  Όπως πάντα κάποιοι βλέπουν πώς μπορούν να βγάλουν πολλά λεφτά. Αυτοί είναι τόσο αυτοί που εκμεταλλευτούν την έκταση όσο και αυτοί που μπορούν με το αζημίωτο φυσικά να τους την προσφέρουν σε καλή τιμή.... για το καλό του τόπου πάντα...

• M
                                    meco last edited by

Το κόστος του λοξού αεροδιαδρόμου είναι τεράστιο. Κάποτε είχε γραφτεί ότι για να μπαζωθεί το απαιτούμενο μήκος στη θάλασσα χρειάζονται 40 φορτηγά τα οποία θα μεταφέρουν υλικά για ένα χρόνο διαρκώς, αν θυμάμαι καλά. Επιπλέον η επέκταση του αεροδιαδρόμου οδηγεί στην είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου.

• N
                                      nickolas last edited by

Η κατάσταση είναι παρόμοια σχεδόν με το Ελληνικό.
                                      Θέλουμε άραγε αεροδρόμιο μέσα στην πόλη ή όχι?
                                      Στο Ελληνικό βέβαια επιπλέον υπήρχε το πρόβλημα ότι δεν χωρούσε 2ος αεροδιάδρομος, αν αυτός μπορούσε να κατασκευαστεί νομίζω ότι το αεροδρόμιο θα παρέμενε στη θέση του.

Στο Ηράκλειο τί σκοπεύουν να κάνουν με την έκταση? Πάρκο μόνο ή και εμπορικές χρήσεις?

Από ότι έχω διαβάσει νομίζω πως το κόστος επέκτασης του αεροδιαδρόμου είναι παρόμοιο με αυτό της κατασκευής νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Οπότε από πλευράς κόστους τα πράγματα είναι περίπου ισοδύναμα. Το θέμα είναι πού θέλουμε το αεροδρόμιο!

• ?

Ο χρήστης meco έγραψε:
                                        Το κόστος του λοξού αεροδιαδρόμου είναι τεράστιο. Κάποτε είχε γραφτεί ότι για να μπαζωθεί το απαιτούμενο μήκος στη θάλασσα χρειάζονται 40 φορτηγά τα οποία θα μεταφέρουν υλικά για ένα χρόνο διαρκώς, αν θυμάμαι καλά. Επιπλέον η επέκταση του αεροδιαδρόμου οδηγεί στην είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου.

Το αεροδρόμιο έχει 2 διαδρόμους που χιάζονται. Ο ένας γράφει (Google earth) προσανατολισμό 90-270 και ο άλλος ο μικρός 130-300 (μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό!! αλλά το 3 οτυ 130 μοιάζει ξεβαμμένο οπότε ίσως το διορθώνουν). Εφόσον χιάζονται δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι δύο μαζί.
                                        O μικρός που δεν μοιάζει να χρησιμοποιείται (δεν έχει καθόλου μαυρίλα από λάστιχα) αν επεκταθεί προς τα δυτικά όντως μπορεί να επηρεάσει το λιμάνι.... αν και θα λειτουργήσει και σαν ανατολικός λιμενοβραχίονας ('!). Από την άλλη θα μπορούσε να επεκταθεί προς την άλλη μεριά όπου ελάχιστα πράματα υπάρχουν.
                                        Ο μεγάλος διάδρομος για τον οποίο υποθέτω συζητάμε δεν μπορεί να επεκταθεί προς τα δυτικά αφού είναι η πόλη αλλά μπορεί άνετα προς τα ανατολικά που έχει θάλασσα. Έριξα και μια ματιά σε ναυτικούς χάρτες τα βάθη δεν είναι απαγορευτικά και κάτι καλώδια που περνάνε πιο πέρα κοντά στη νησίδα δεν είναι δύσκολο να προστατευτούν.

Κάτι που δεν είχα καταλάβει είναι ότι στο Καστέλι υπάρχει ήδη αεροδρόμιο και μάλιστα με διάδρομο μακρύτερο από αυτόν του Ηρακλείου!! Αλλά φαίνεται ότι αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αεροπορικούς λόγους (αποστάσεις από βουνά ή κάτι τέτοιο αν και για αυτό προβλέπεται ταπείνωση όπως έγινε στα Σπάτα) οπότε πρέπει να φτιαχτεί άλλος 450 μέτρα δυτικά και 2300μ πιο κάτω... Και το θέμα απαλλοτρίωσης αλλά και παραπόνων θα είναι πολύ λιγότερο εκεί οπότε και πιο γρήγορα θα γίνουν τα πράματα. Μένει μόνο το θέμα της πρόσβασης, δρόμοι. Εφόσον εξασφαλιστεί και η πρόσβαση μάλλον θα ήμουν πιο θετικός. Θα πρόσθετα όμως το κόστος του δρόμου που αλλιώς δεν χρειάζεται σε αυτό του αεροδρομίου.
                                        Από την άλλη δεν νομίζω το αεροδρόμιο αυτό να βολεύει (τους χρήστες εννοώ, τους άλλους τους βολεύει και τους παραβολεύει).... ούτε τους καλομαθημένους Ηρακλειώτες (από 0χλμ θα θέλουν 22 σε ευθεία γραμμή πρακτικά 30+) ούτε τους άλλους τους πολλούς στα δυτικά για τους οποίους το αεροδρόμιο απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. Μόνο κάτι λίγοι στα ανατολικά ίσως ευχαριστηθούν λιγάκι!

• M
                                          megane98hp last edited by

http://www.patris.gr/articles/154522?PH ... 055k3qj1m2

• E
                                            emmanoyhl last edited by

Το θέμα του αεροδρομίου είναι πολυσύνθετο και θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να δοθεί μια σαφή εικόνα σε όσους δεν ξέρουν τα γεγονότα. Η λύση του λοξού διαδρόμου μας ταλάνιζε για πολλά χρόνια παρόλο που όσοι ξέρουμε έστω και ελάχιστα βλέπαμε από την αρχή ότι δεν μπορεί να περπατήσει. Εν συντομία, μεγάλο κόστος, επηρεασμός της εισόδου του λιμανιού, αλλαγή των ρευμάτων της θάλασσας με μεγάλες πιθανότητες να 'μπαζώσει' η θάλασσα το λιμάνι, μειωμένη ασφάλεια λοξού διαδρόμου καθώς δεν διέθετε παράλληλο τροχόδρομο με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση αεροπορικού συμβάντος και τέλος αδυναμία χρήσης και των δυο διαδρόμων καθώς δεν είναι παράλληλοι και ουσιαστικά ο ένας καταργεί τον άλλο. Επίσης ο προσανατολισμός του έπρεπε να αλλάξει λίγο καθώς νότια υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για την ασφάλεια των πτήσεων από τους υπάρχοντες λόφους.
                                            Για το Καστέλι φυσικά υπάρχουν όλα τα θετικά ενός νέου έργου με μελανά σημεία τις υποδομές σε δρόμου αλλά και στην ανυπαρξία αγωγού για την μεταφορά καυσίμου. Για μένα δεν αποτελεί την ιδανική λύση μια και οι ψηλοί ορεινοί όγκοι κυρίως στα ανατολικά μικραίνουν τις δυνατότητες του. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι οι τεράστιες απαιτήσεις του σε νερό, όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο. Η κύρια πηγή νερού στον υδροφόρο ορίζοντα της λεκάνης της Πεδιάδας είναι το Οροπέδιο Λασιθίου κάτι που σταματά με την εκτροπή των νερών στο φράγμα Αποσελέμη. Ο κάμπος θα αντιμετωπίσει έτσι κι αλλιώς πρόβλημα φανταστείτε να έχει να τροφοδοτήσει ένα τέτοιο έργο και αργότερα αεροδρόμια.

Έχω κατά καιρούς εκφράσει τις κάπως αιρετικές μου απόψεις πάνω στο θέμα και έχω δεχθεί μεγάλη κριτική από τους φίλους μου στο forum. Ας είναι εγώ αυτά πιστεύω και έχω και τα επιχειρήματα μου!!! Για μένα ιδανικό σημείο για νέο αεροδρόμια είναι το Τιμπάκι με πιθανά ένα νέο λιμάνι στον κόκκινο Πύργο. Υπάρχει ήδη στρατιωτικό ανενεργό αεροδρόμιο στην περιοχή.

1. Μηδενικές απαλλοτριώσεις.
                                            2. Σημαντικές υπάρχουσες υποδομές σε κτήρια διάδρομο κλπ.
                                            3. Σημαντικές υποδομές σε δεξαμενές καυσίμου, ναύδετα και αγωγό από το υπάρχον λιμάνι του Κόκκινου Πύργου.
                                            4. Ανοίγει σημαντική πύλη στη νότια Κρήτη για ταχεία ανάπτυξη ισόρροπα με την βόρεια.
                                            5. Με τα λεφτά που εξοικονομούνται μπορούν να φτιαχτούν οι δρόμοι σύνδεσης με Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Καστέλι ή Αρκαλοχώρι, ίσως και Ιεράπετρα.
                                            6. Μπορεί η σύνδεση να μην είναι μόνο μέσω αυτοκινητόδρομων ώστε να αποκτήσει επιτέλους μέσα σταθερής τροχίας η Κρήτη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της.

Θα μπορούσα να μιλάω μέχρι αύριο αλλά ποιος θα είχε την αντοχή να τα διαβάσει!!!

Ας γίνει ότι είναι αν γίνει φτάνει να μην χάσουμε άλλα είκοσι χρόνια!!! Δεν αντέχει άλλες αναβολές το νησί. Έχει το ελληνικό κράτος ένα καθαρόαιμο και το ζεύει να σέρνει κάρο, έλεος ποια.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ