-
Επανέρχομαι σε παρόμοιο θέμα με αυτό που έχω θέσει.Στα μικρομεσαία, οι αντιπροσωπείες και τα περιοδικά 'σπρώχνουν' τα χατσμπακ και θάβουν τα σεντάν. Προσπαθούν να μας πείσουν οτι τα πρώτα είναι πιο πρακτικά λόγω πέμπτης πόρτας. Μάλλον δεν έχουν προσπαθήσει να στριμώξουν τις αποσκευές μιας οικογένειας με έστω ένα μικρο παιδί σε 350 λτ πορτ μπαγκαζ. Τόσα χρόνια τα περιοδικά μας λένε ότι όταν επιλέγουμε μικρο σεντάν είμαστε περίπου τριτοκοσμικοί, οτι έχουμε το σύνδρομο 'της κούρσας' και οτι στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Δεν μας λένε όμως οτι εκεί αυτά τα έχουν σαν δεύτερα και όταν θέλουν να πάνε ταξίδι παίρνουν τα Α6, ΒΜW 5 κτλ.
-
Επανέρχομαι σε παρόμοιο θέμα με αυτό που έχω θέσει.Στα μικρομεσαία, οι αντιπροσωπείες και τα περιοδικά 'σπρώχνουν' τα χατσμπακ και θάβουν τα σεντάν. Προσπαθούν να μας πείσουν οτι τα πρώτα είναι πιο πρακτικά λόγω πέμπτης πόρτας. Μάλλον δεν έχουν προσπαθήσει να στριμώξουν τις αποσκευές μιας οικογένειας με έστω ένα μικρο παιδί σε 350 λτ πορτ μπαγκαζ. Τόσα χρόνια τα περιοδικά μας λένε ότι όταν επιλέγουμε μικρο σεντάν είμαστε περίπου τριτοκοσμικοί, οτι έχουμε το σύνδρομο 'της κούρσας' και οτι στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Δεν μας λένε όμως οτι εκεί αυτά τα έχουν σαν δεύτερα και όταν θέλουν να πάνε ταξίδι παίρνουν τα Α6, ΒΜW 5 κτλ.
-
-
Επίσης, δε σταματούν να γράφουν πως είμαστε κομπλεξικοί που δεν αγοράζουμε sation wagon. Περί ορέξεως όμως...
-
Τα μικρά σεντάν είναι ΑΠΑΙΣΙΑ. Τα μεγάλα σεντάν είναι ωραία αλλά για άλλες χώρες που έχουν πόλεις σχεδιασμένες για αυτοκίνητα όχι για τρίκυκλα.
Σε τρίθυρο χατς χωράει μια τηλεόραση, όχι όμως σε μικρό σεντάν - έχει μικρές πόρτες και δεν μπαίνει μέσα η τηλεόραση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε τρίθυρο χατς χωράει μια τηλεόραση, όχι όμως σε μικρό σεντάν - έχει μικρές πόρτες και δεν μπαίνει μέσα η τηλεόραση.Ακόμη CRT έχεις;
-
Για τηλεόραση δεν ξέρω αλλα το πισω κάθισμα το πιάνει το παιδικο κάθισμα και η σύζυγος. Το πορτ μπαγκαζ το καρότσι και το παρκοκρέβατο. (που θα τον κοιμήσω στις διακοπές;). Για αποσκευές μένει μόνο τα κάθισμα του συνοδηγου...
-
Αν και είναι καλό να έχεις πχ 450 στο σεντάν αντί 350 λίτρα στο χατς η αλήθεια είναι ότι σε ότι έχει πίσω πόρτα μπορείς να χωρέσεις πολύ ευκολότερα χοντροκομένα (παλιές τηλεοράσεις, επιπλάκια) ή μακριούτσικα πράματα (καροτσάκι). Στο μήκος όμως του σεντάν πάλι είναι καλύτερα να πάρεις στέισον. Γιατί να βλέπει κάποιος το χατς σαν σεντάν χωρίς ποπό και να μην βλέπει το σεντάν σαν στέισον μειωμένων δυνατοτήτων....
Για αυτό λοιπόν η λύση του χατσμπακ είναι η πιο σωστή για το μήκος του οχήματος. Αν δεν σου φτάνει το πορτπαγκάζ θέλεις μεγαλύτερο αυτοκίνητο και το αντίστοιχο το λένε στέισον και όχι απλά σεντάν!! -
Hatch για την πολη,sedan για ταξιδια,ουτως ή αλλως ολες οι οικογένειες 2+ αυτοκινητα εχουν πια.
Station για Ελλαδα προσωπικα δεν το συζητω καν.Μην ξεχναμε επισης οτι πολλοι ακολουθησαν αλλο δρομο: SUV,και ισως με τα νεα μικρα SUV να αναθερμανθει η σχετικη ταση.
-
Συμφωνώ για στεισον αλλα το παντρεύεσαι.Εμένα το point μου ειναι το εξης: Οι αντιπροσωπείες θάβουν επίτηδες τα μικρομεσαία σενταν για να σε σπρώξουν ή στην κατηγορία C με 3.000 € τουλάχιστον επιπλέον ή στα πολυμορφικά με + 2.000 €. Το ερώτημα είναι γιατί το κάνουν. Δεν κερδίζουν απο τα σενταν;
-
Είναι γεγονός ότι τα Sedan θάβονται. Το διαπίστωσα από πρώτο χέρι σε εμπορίες που πήγαινα αυτό το διάστημα. Οχι μόνο δεν τα προωθούν αλλά δεν τα έχουν κιόλας να τα δεις.
Το Cordoba που είναι ένα μικρο/μικρομεσαίο Sedan δεν το είχε η εμπορία να το δούμε. Πήγαμε αλλού αφού το ψάξαμε πρώτα. Στην Peugeot τα ίδια. Στην εμπορία κανένα Sedan.
Σε αντίθεση με τα φουσκωμένα hatchback.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν όμορφα hatchback αλλά και άσχημα και παρόμοια και sedan.
To καθένα έχει τα θετικά του έχει και τα αρνητικά του.Αν κρίνω από αυτό που μου είπε ο πωλητής για το (πολυδιαφημισμένο) λευκό χρώμα τότε κάτι ανάλογο παίζεται και με τα Hatchback/Sedan. Θέμα κόστους/κέρδους στην παραγωγική αλυσίδα.
-
Ο χρήστης euklides έγραψε:
Προσπαθούν να μας πείσουν οτι τα πρώτα είναι πιο πρακτικά λόγω πέμπτης πόρτας. Μάλλον δεν έχουν προσπαθήσει να στριμώξουν τις αποσκευές μιας οικογένειας με έστω ένα μικρο παιδί σε 350 λτ πορτ μπαγκαζ. Τόσα χρόνια τα περιοδικά μας λένε ότι όταν επιλέγουμε μικρο σεντάν είμαστε περίπου τριτοκοσμικοί, οτι έχουμε το σύνδρομο 'της κούρσας' και οτι στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Δεν μας λένε όμως οτι εκεί αυτά τα έχουν σαν δεύτερα και όταν θέλουν να πάνε ταξίδι παίρνουν τα Α6, ΒΜW 5 κτλ.Καταρχην, δεν θελει ιδιαιτερη προσπαθεια. Οσοι δοκιμασαν να βαλουν καποιο μεγαλο αντικειμενο σε σενταν το καταλαβαν. Και δεν μιλαω μονο για μικρα σενταν, αλλα και για μεσαια/μεγαλα τυπου πασατ κλπ.
Τα 350 λτ ειναι ηδη περισσοτερα σε πολλα νεα χατς, ειναι μεχρι την εταζιερα, γινονται πολυ περισσοτερα αν εκμεταλευτεις και τον χωρο πανω απο αυτη, αλλα ειναι ηδη υπεραρκετα στο 99,9% των περιπτωσεων μιας οικογενειας, οχι με ενα, αλλα με 2 παιδια.
Δεν ξερω για συνδρομα κουρσας, ευρωπες, κλπ, αλλα εσυ στο μαζντα 6 για παραδειγμα, πιο 8α προτιμουσες, το 4πορτο ή το 5πορτο; Καθαρα πρακτικο ειναι το ζητημα, και απορω που το συζηταμε. -
Εγώ πάντως που δεν είμαι πρακτικός άνθρωπος και δεν έχω σκοπό να μεταφέρω ντουλάπες με το αυτοκίνητό μου (έ όχι και να το φορτώνουμε σα γαϊδούρι καινούριο ααυτοκίνητο...) προτιμώ το 4θυρο 6 καθαρά για λόγους εμφάνισης. Εξάλλου όποιος θέλει να κάνει μεταφορές να πάρει pick up και να κάνει και έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία...
-
Τελικα υπαρχουν τα συνδρομα.
-
έχοντας κάνει πολλές μετακομισεις .....
Hatchback και πάλι hatchback... και τα περιοδικά έχουν δίκιο !
Επίσης γλυκοκοιτάζω και Station ....
Sedan δεν θα αγοράσω ποτέ.... (εκτός και εαν είναι έργο τέχνης σαν την Α159 )
-
τι κακο εχουν τα station?
-
αεροδυναμική ... σε σχέση με τα 4d ....
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Τελικα υπαρχουν τα συνδρομα.Η παροιμία λέει. 'Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά'.
αεροδυναμική ... σε σχέση με τα 4d ....
Καλύτερη εννοείς, φυσικά;
-
κουπε
σενταν
αλλα για την ηλικια μου hatchback!πρωτα απο ολα ακομα και μεσα στην ιδια εταιρεια το σενταν μοντελο ειναι πολυ καλυτερο σε ολους τους τομεις απο το αντιστοιχο hatchback.
μονα αρνητικα η μεγαλυτερη τιμη που συνηθως σε οδηγει σε χειροτερους κινητηρες και εξοπλισμο και φυσικα το μεγεθος.
αν καποιος ξεπερασει αυτα τα 2 δε το συζηταμε
-
τα σεντάν b-segment και c-segment που έχουν προκύψει με κόλλημα ενός όγκου σε ένα hatch (astra sedan, thalia, sandero κτλ) είναι τελοίως γελοία...
αντίθετα τα d-segment είναι πιο δυναμικά σα σεντάν (a4, 3-series), έχουν καλύτερη αεροδυναμική, μεγαλύτερη τελική...
5θ d-segment (avensis, 6, laguna) δε μ'αρέσουν καθόλου, αντίθετα φοβερά είναι τα super-stations.. όποιος θυμάται κάποτε έτρεχαν 850 estate στο ΒΤCC...
Hatchback vs sedan