-
θα ηθελα να ρωτησω ,εαν καποιος ξερει τι γινεται με τις παρακατω 2 'περιπτωσεις'...
- εχουμε εναν γειτονα που εχει ενα γωνιακο 3οροφο σπιτι,εκει μενει αυτος με την συζυγο (ηλικιωμενοι )καθως και τα παιδια τους με τις οικογενειες τους...
στην μια πλευρα λοιπον του σπιτιου,εχουν βαλει επανω στο πεζοδρομιο στις 'σωστες' αποστασεις 2 μπαρες που μπαινοβγαινουν με λουκετο ,οποτε εχουν μονιμα και αμεσα 2 θεσεις παρκινγκ...
ειναι νομιμο αυτο ?
- σε εναν αλλο διπλανο δρομο εχουμε την εξης περιπτωση:
ενα σπιτι παλι οικογενειακο 2οροφο,εκει ακριβως μπροστα υπαρχει θεση αναπηρικη με πινακιδες κανονικες στο πεζοδρομιο,οπου παρκαρει ενα αυτοκινητο οχι αναπηρικο αλλα οι πινακιδες σημανσης αναγραφουν την πινακιδα του κυκλοφοριας...επισης ακριβως πισω υπαρχει μονιμα παρκαρισμενο,με τις πινακιδες του,το παλιο αμαξι του παππου αναπηρου υποτιθεται (απο οτι ξερω δεν εχει καποια αναπηρια,κατεβαινει με δυσκολια σκαλες 2 οροφους οταν χρειαστει και ειναι απλα ...παππους )
τι γινεται ξερει κανεις ?
-
Έχουμε και λέμε....
1: Είναι καραπαράνομο και έχεις 2 επιλογες. Είτε κάνεις καταγγελία στο Δήμo να τις ξηλώσουν και να ρίξουν το απαραίτητο πρόστιμο στους υπαίτιους ή ρίχνεις κολλα στην κλειδαριά , εφοδιάζεσαι με κάμερα και περιμένεις το σόου και το ανεβάζεις εδώ για να γελάσουμε και εμείς. Επαναλαμβάνεις σε κάθε νέο λουκέτο μέχρι συμμόρφωσης ή κάνεις την πρώτη περίπτωση.
- Κοίτα, αν ή θέση έχει τον αριθμό του κανονικού αυτοκινήτου τότε ναι είναι νόμιμο και δεν μπορεις να κάνεις κάτι. Μπορείς να κάνεις για το αναπηρικό αν πλέον δεν κινείται και δεν έχεις σήμα τελών οπότε ρίχνεις τηλέφωνο στον Δήμο για εγκαταλελειμμένο όχημα να έρθουν να το μαζέψουν
-
Με τη σειρά μου να ρωτήσω τι γίνεται στην ακόλουθη περίπτωση.
Σε μονοκατοικία έχεις πυλωτή που χωράει 2-3 αυτοκίνητα, αλλά χρησιμοποιείς μόνο τη μία θέση, καθώς έχεις ένα αυτοκίνητο.
Κάποιος γείτονας σου προτείνει να του 'νοικιάσεις' τη μία θέση για να παρκάρει το αυτοκίνητό του.
Πως μπορείς να είσαι νόμιμος με το 'ενοίκιο' για τη θέση; Δηλαδή, τι γραφειοκρατικές διαδικασίες απαιτούνται, αν φυσικά
επιτρέπεται η ενοικίαση αυτή.
Jacob
-
curiosity:
στο 1) ειναι καραπαρανομοι, ξεκινα απο καταγγελια στο οικειο δημοτικο διαμερισμα, κ αν δεν γινει σε ευλογο χρονικο διαστημα κατι (που το σωστο ειναι εξαναγκαστικο ξηλωμα + βαρβατο προστιμο), τοτε ασχολησου με κολλα στο λουκετο (ή αφρο πολυουρεθανης, αυτο που φουσκωνει).
στο 2) ειναι νομιμος εφ'οσον η πινακιδα (που εχει βαλει ο δημος, κ δεν ειναι καμμια ψευτικη πλαστικη που κανει μπαμ οτι ειναι μαιμου) εχει τις πινακιδες του οχηματος. Το παλιο οχημα εφ΄οσον πληρωνει τελη κυκλοφοριας κ εχει πινακιδες μπορει επισης να παρκαρει στο δρομο, αλλιως ειδοποιεις το δημο.
Jacob
δεν γινεται νομιμα. Μονο μαυρα.
-
Χωρίς να γνωρίζω καλά το θέμα νομίζω ότι έχει απαγορευτεί η παραχώρηση ή ενοικίαση τμήματος της πυλωτής σε τρίτα πρόσωπα, ακόμα και αν είσαι οικοπεδούχος.
Έντιτ. με πρόλαβε ο kacey (παντού είναι ο άνθρωπος).
-
Εγώ με την σειρά μου προτείνω την λύση παραχώρησης με χρησιδάνειο.
δεν ενοικιάζεις, απλά παραχωρείς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. -
ευχαριστω !!
-
Χρησιδάνειο ή μη , από την στιγμή που είναι πυλωτη και οχι χαρακτηρισμένο παρκινγκ δεν παίζει να κάνεις κανένα συμβόλαιο που να στέκει νομικά έστω. Προφορικά συμφωνία και να πάρεις λεφτά για να το βάλει μέσα οκ το κάνεις αλλά αν απο κάποιο σημείο και μετά το βάζει χωρίς να σε πληρώνει δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα πέρα από μήνυση ....
-
Ή να του το χτισεις μεσα στη πυλωτη
-
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τη νομοθεσία περί πάρκινγκ μονοκατοικίας. Η κατάσταση που αντιμετωπίζω το τελευταίο διάστημα είναι η εξής. Ο ιδιοκτήτης μίας μονοκατοικίας που έχει χτιστεί εδώ και χρόνια, το τελευταίο διάστημα έχει κόψει ένα κομμάτι σιδερένιου φράκτη που είχε, και έχει βάλει μια συρόμενη καγκελόπορτα με το κλασικό σήμα σε αυτήν 'Είσοδος-Έξοδος Πάρκινγκ μην παρκάρετε'. Πίσω ακριβώς από την καγκελόπορτα, σε απόσταση ενός μέτρου, ξεκινάει το μπαλκόνι της μονοκατοικίας, με αποτέλεσμα ακόμα και αν θελήσει να ανοίξει την πόρτα και να βάλει το αυτοκίνητο του μέσα, το αυτοκίνητο δεν χωράει και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να βρίσκεται πλέον πάνω στο πεζοδρόμιο. Για το λόγο αυτό, δεν το βάζει μέσα και απλά παρκάρει πάνω στον δρόμο, και στην ουσία δεν κάνει χρήση του υποτιθέμενου βέβαια πάρκινγκ.
Ήθελα κατ' αρχήν να ρωτήσω αν αυτό που περιγράφω είναι νόμιμο και εάν όχι τότε τι νόμιμες διαδικασίες μπορώ να κάνω. Καταγγελία στην αστυνομία ή επώνυμη καταγγελία στην πολεοδομία για να διαπιστώσω εάν είναι νόμιμο το πάρκινγκ του?
Εάν είναι νόμιμο το πάρκινγκ, μπορεί έστω και ο ίδιος να παρκάρει πάνω στον δρόμο ή είναι αναγκασμένος με κάποιο τρόπο να χωρέσει το αυτοκίνητο του από το πεζοδρόμιο και τη μέσα προς το σπίτι του πλευρα? γιατί όπως ανέφερα μόνο εκεί χωράει το αυτοκίνητο του, καθώς αν το βάλει κάθετα στο πάρκινγκ, το πίσω μέρος θα βρίσκεται πάνω στο πεζοδρόμιο. -
Καλημερα,
ηθελα να ρωτησω.. Εχω αδεια σταθμευσης σε δικο μου χωρο (που χωραει ενα αυτ/το) και επειδη τα τελευταια χρονια δεν εμενα στο σπιτι αυτο, οποτε ερχομουν να μεινω για Σ-Κ η γιορτες ποτε δεν εβρισκα αδεια τη θεση (ολο καποιος ειχε παρκαρει στην εισοδο!!!) Αλλα αφου δεν θα εμενα για πολυ, δεν ηθελα να το κανω θεμα..
Τωρα ομως, ηρθα να εγκατασταθω.. κ ζητησα ευγενικα να μην παρκαρουν πια..
Χτες, βρηκα παρκαρισμενο τον απεναντι!! Χτυπαω το κουδουνι του, του ζηταω να το παρει κ μου λεει, αν παρεις το αλλο απο απεναντι, αλλιως με τιποτα!!! (Να σημειωσω οτι απεναντι ειναι δημοσιος χωρος και εχουμε 2 αυτ/τα + αυτες τις μερες με τη μετακομιση ειναι και οι δικοι μου εδω, οποτε τα 2 τα παρκαρουμε απεναντι, η το ενα μεσα και το αλλο απο εξω κλεινει την εισοδο μας!!!) Του ειπα οτι θα παρω την τροχαια!! (Δε γινεται αυτο, στη γειτονια ειμαι η μονη που εχω αδεια σταθμευσης κ δε βρισκω ποτε τη θεση μου αδεια!!)
Λοιπον, πηρα την αστυνομια, ηρθαν, κ μου ειπε με τσαμπουκα ο απεναντι, οτι οποτε παρκαρω το αλλο απο εξω, θα μου φωναζει τη τροχαια για να το γραφει! και ειπε η τροχαια οτι αμα την φωναζουν, θα γραφουν οποιον ειναι μπροστα! Δε μπορει να κανει αλλιως... (το οποιο δεν τον συμφερει κιολας, μιας κ ηδη στη γειτονια εχουμε προβλημα με το παρκινγκ, οποτε αν βαζω κι εγω απεναντι θα γινει χειροτερα!! Συν, ο διπλανος που εχει 4 αυτ/τα, φωναζε.. εδω ειναι δρομος, οποιος βρισκει πρωτος θα παρκαρει!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!)
Τι μπορω να κανω;;; υπαρχει κατι που να διευκρινιζει για το να παρκαρω εγω μπροστα στην εισοδο μου;; Ειναι δυνατον;;;
..Συγνωμη για το μεγαλο post..
Ευχαριστω. -
Ας σου κοψουν κληση.
Κι οταν θα πας στο δικαστηριο εσυ θα αθωοθεις αυτοι οχι.Κακως κακιστα που δεν μιλαγες απο την αρχη οταν πηγαινες ΣΚ και γιορτες...
εξασκησαν το αρχαιο 'δικαιομα' της 'χρησηκτισιας'.....Απο οτι καταλαβαινω εισαι κοπελα.
και δυστυχως για τον 'πολιτισμό' μας παιζει και αυτο ρολο.
Ας ησουν κανενας 'μαντραχαλος'.....
Παντως αν ΔΕΝ το ειχες κανει θεμα οταν μετακομισες αν κατατυχη επεφτε καμια γλάστρα.... θα ηταν αλλιως.
τωρα δε μπορεις να το κανεις γιατι θα στοχοποιηθεις με την μια.
Παιξε το παιχνιδι νομιμα.
ακομα ακομα πηγαινε στο δημο και ζητα να σου κατθχυρωθει ως θεση παρκινγ ΚΑΙ το απεξω. -
Το απ'εξω πώς θα γινει parking?Δε νομιζω οτι γινετε.
Ένα αυτοκινητο έχει η κοπέλα ή δυο? -
Για να καταλαβω:
α) μιλαμε για νομιμοτατο παρκινγκ, ή για καμμια αυλη που βαφτιστηκε παρκινγκ με το ετσι θελω?
β) αν μιλαμε για νομιμο, τοτε θα γινει οπως τα ειπατε κ οι δυο: θα παρκαρεις μεσα στο παρκινγκ, κ οποιος ειναι παρκαρισμενος στην εισοδο θα γραφεται ( κ εσυ μαζι, αν ο απεναντι ειναι βλακας κ φωναζει τη τροχαια). Που σημαινει αυτο που ειπες, θα χανεται μια εξτρα θεση παρκινγκ που θα τρως με το εξτρα αυτοκινητο ενω θα μπορουσες να το βαζεις στην εισοδο σου.Οπως κ να εχει, η συμβουλη ειναι μια: ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ.
-
Καλημερα και σας ευχαριστω για τις απαντησεις.
..Καλα καταλαβες, κοπελα ειμαι..
Επισης, μιλαμε για νομιμοτατο παρκινγκ με αδεια και σημανση στην εισοδο!!Σημερα, λοιπον, παρκαρα το αμαξι απεναντι!! Και το βραδακι, ο διπλανος (που φωναζε χτες οτι ειναι δρομος)!!! αφου βρηκε την εισοδο αδεια, ηρθε και παρκαρε το δικο του!!! Βγηκα ευγενεστατα και τον παρακαλεσα να το παρει και του ειπα οτι εδω δεν αφησα καν το δικο μου!! και η απαντηση του;;; Ειναι δρομος!! και μπηκε σπιτι του!!!
Πηρα λοιπον τη τροχαια (..ο μπαμπας μου γκρινιαζε.. αστον, μη δημιουργεις κακιες.. την επομενη φορα, αν το ξαναβαλει..!! ..ελεος..!!) η οποια τροχαια ηρθε σχεδον 2 ωρες αργοτερα... (φανταστειτε οτι στο ενδιαμεσο το ξαναπηρε ο διπλανος, εκανε τις δουλειες του κ γυρησε κανενα 15λεπτο μετα [....σαν κυριος!! και ξαναπαρκαρε στην εισοδο μου!!!]) Αφου σκεφτομουν.. κ αν ερθει τωρα η τροχαια..τι θα τους πω;;; Τελικα, γυρησε ο διπλανος, το ξανα-αφησε σε εμενα, κ 10 λεπτα μετα ηρθε η τροχαια και του εγραψε κληση..
..Ειναι τωρα λυση αυτη;;;; ..Οπως το ειπατε.. εξασκησαν το αρχαιο 'δικαιωμα' της 'χρησικτησιας'..... Ελληναρες!!!! Τι να πω...!!!
Υ.Γ. Υπαρχει τροπος να γινει το απεξω παρκινγκ;;;;
-
Συγνώμη άλλα και εσύ έχεις parking και αφήνεις το αυτοκίνητο σου άλλου? Γιατί να δίνεις δικαιώματα?¨Εκτος αν δεν κατάλαβα καλά και ηταν το δευτερο αμαξι σας.
Το απ'εξω γιατί να το κάνεις parking?Δε το δικαιούσαι ούτε είναι νόμιμο.Καλα η δικαολογία του γείτονα ότι είνα δρομος ειναι τράγίκη.
Έχεις ενα δικιο στο να κλείνεις την είσοδο του δικού σου parking με δικό σου αυτοκίνητο,αν και θεωρητικά δεν είναι νόμιμο άλλα προφανώς έχεις μπλέξει με m@l@k@ γείτονα. Αλλα και πάλι αφού έχεις μόνο ενα αμάξι όταν ερχονται οι γονείς σου ας το αφήνουν κάπου αλλού.Ας κάνεις και μία υποχώρηση.
Επειδή είχα μπλέξει και εγώ, προετοιμάσου ότι το θέμα μπορεί να τραβήξει νομικά.Μιλάω για σχεδόν ίδια περίπτωση.Οπότε ψάξε αν είναι τα πάντα νόμιμα στο parking σου. Είσαι εντάξει με το δήμο και τη πολεοδομία?Η ράμπα τηρεί τις προδιαγραφές ?Στο λέω γιατί μπορεί να σου κάνει καταγγελία στη πολεοδομία και να έρθει για έλεγχο.
Σου ξαναλέω είχαμε ακριβως το ίδιο πρόβλημα και τέλικα ουτε εμεις 'κλεινουμε¨την είσοδο του δικού μας parking.Δυστυχως δεν μπορεις να τα έχεις όλα... -
Λοιπον είναι περίεργη περίπτωση αλλά κοίτα να δεις τι μπορεις να κάνεις. Φαντάζομαι οτι στο συγκεκριμένο δρόμο επιτρέπεται το παρκαρισμα. Η κλήση που δίνουν στο παρκαρισμένο ειναι γιατι? Για παράνομο παρκάρισμα ή για παρεμπόδιση εισόδου? Αν είναι το 2ο τότε βάζει το δικό σου και αν στείλει αστυνομία ο άλλος τότε βγαίνεις και εσύ και λές στου αστυνομικούς ότι δεν εμποδίζει το συγκεκριμένο όχημα καθόσον είναι δικό σου όπως και η είσοδος. Αν το βάλει ο απέναντι καλείς την αστυνομία και τον γράφει κανονικά.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Αν είναι το 2ο τότε βάζει το δικό σου και αν στείλει αστυνομία ο άλλος τότε βγαίνεις και εσύ και λές στου αστυνομικούς ότι δεν εμποδίζει το συγκεκριμένο όχημα καθόσον είναι δικό σου όπως και η είσοδος. Αν το βάλει ο απέναντι καλείς την αστυνομία και τον γράφει κανονικά.Οποιοδήποτε αυτοκίνητο παρκάρει εμποδίζοντας νομιμο παρκινγ είναι παράνομο. Το δικό της ΔΕΝ είναι εξαιρούμενο. Το ότι πρέπει να είναι πολύ μαλάκας ο γείτονας για να πάρει τηλέφωνο να καρφώσει αυτοκίνητο που δεν εμποδίζει δικό του παρκιγκ, είναι προφανές και δεν έχει νόημα να το συζητάμε.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Συγνώμη άλλα και εσύ έχεις parking και αφήνεις το αυτοκίνητο σου άλλου? Γιατί να δίνεις δικαιώματα?¨Εκτος αν δεν κατάλαβα καλά και ηταν το δευτερο αμαξι σας.
Το απ'εξω γιατί να το κάνεις parking?Δε το δικαιούσαι ούτε είναι νόμιμο.Καλα η δικαολογία του γείτονα ότι είνα δρομος ειναι τράγίκη.
Έχεις ενα δικιο στο να κλείνεις την είσοδο του δικού σου parking με δικό σου αυτοκίνητο,αν και θεωρητικά δεν είναι νόμιμο άλλα προφανώς έχεις μπλέξει με m@l@k@ γείτονα. Αλλα και πάλι αφού έχεις μόνο ενα αμάξι όταν ερχονται οι γονείς σου ας το αφήνουν κάπου αλλού.Ας κάνεις και μία υποχώρηση.Βάζει το δικό της στο πάρκινγκ, αλλά παρκάρει ο μαλάκας ο γείτονας μπροστά και κλείνει την είσοδο.
Το 2ο όχημα (των γονιών ή οποιουδήποτε άλλου) ήθελε να το βάλει στην είσοδο του πάρκινγκ της για να εμποδίζει το γείτονα να παρκάρει αυτός μπροστά και να μην την κλείνει. Αλλά και σαν διευκόλυνση για τους γείτονες του στυλ 'αντί να πιάσω μια θέση παρκαρίσματος παρακάτω/απέναντι στο δρόμο, το βάζω μπροστά στο πάρκινγκ μου (που δεν δικαιούται να παρκάρει ΚΑΝΕΝΑΣ) οπότε έχουν και οι γείτονες μια έξτρα ελεύθερη νόμιμη θέση να παρκάρουν'. Με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια δλδ.
Αλλά άμα είναι μαλάκας ο γείτονας άντε βγάλε άκρη.
Αντί να πει και ευχαριστώ ο μπαμπουίνος κάνει και τσαμπουκάδες γιατί θέλει σώνει και καλά να παρκάρει μπροστά στο πάρκινγκ της.
Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αφήνει την είσοδο ανοιχτή και όταν έρχεται και παρκάρει ο τριμαλάκας να καλεί την αστυνομία να τον γράφουν.
Μη μπλέξεις...... -
χεσε στα πομολα της πορτας.
Νομοθεσία περί πάρκινγκ